zabka192 Re: Znacie to: CZARNULA28 I LADY DARK??? 08.05.07, 14:17 jasne bardzo dobrze znam ta jedna w szcególnosci to jakas dziwna odmiana chieny żerujacej na ludzkich pomyłkach w 5 sekund kupuje na allegro samochód o bardzo niskiej cenie i zanim sprzedajacy bedzie chciał zmienic cene ona juz kupi samochód o wartosci pudełka zapałek,nie zgłasza sie po zakupiny towar tylko zakałada sprawy w sadzie.Jak dla mnie to jakas bardzo dziwana sprawa która kwalifikuje sie na policje lub do prokuratury,z moich informacji wynika że takich osób jak ja jest w całej polsce bardzo dużo tez maja problem z ta allegrowiczka.Ja osobiscie życze jej żeby nie dożyła jutra!!!! Odpowiedz Link
nosek1234 Re: Znacie to: CZARNULA28 I LADY DARK??? 08.05.07, 14:25 O widzę że się ktoś znalazł, to bardzo podobny problem jak mój! a wręcz można powiedzieć że to już masówka. Wydaje mi się że jedna osoba nie może mieć dwóch nicków a chyba LADY DARK i CZARNULA28 Odpowiedz Link
nosek1234 Ostrzeżenie dla wszystkich allegrowiczów!!!!!!!!!! 08.05.07, 14:32 SORRY za wcześnie wysłałam.... wiec dokończę: LADY DARK i CZARNULA28 to jedna i ta sama osoba podająca dwa inne adresy, ale jak łatwo sprawdzić że drugi adres to adres jej męża. Wszyscy którzy znają sprawę napewno wiedzą o kogo chodzi. Hiena to za mało powiedziane, ta kobieta robi z siebie farsę na oczach milionów polaków bo którz kupuje samochód za drobne pieniądze. UWAŻAJCIE na nią allegrowicze bo ta osoba czeka tylko na ludzką pomyłkę!! Jest to osoba niepoważna którą mam nadzieję ktoś poda do sądu o to że nęka innych ludzi i straszy sądem! dla mnie to chamstwo w biały dzień. Nigdy nie założyłabym sprawy w sądzie nikomu o takie coś gdyż potem bałabym się chodzi spokojnie po ulicy. A ludzie są różni. Odpowiedz Link
zabka192 Re: Ostrzeżenie dla wszystkich allegrowiczów!!!!! 08.05.07, 14:41 No i to jest to masówka to mało powiedziane nie wiem czy to poza granice nie sięge jak sie ma komis to trzeba naściagać za wszelką cene aut każdego typu. Odpowiedz Link
nosek1234 Re: Ostrzeżenie dla wszystkich allegrowiczów!!!!! 08.05.07, 14:45 Mam nadzieję ze zgłosi się tu więcej osób zastraszanych przez osobę o nicku CZARNULA28, nasz problem żabko192 chyba nie jest osamotniony. Pozdrawiam Cię! do miłego. Odpowiedz Link
aurinko Re: Ostrzeżenie dla wszystkich allegrowiczów!!!!! 08.05.07, 14:49 Allegro to nie zabawa, trzeba się zapoznać z regulaminem i myśleć przy tym co się robi! Skoro się wystawia samochód za 14zł bez ceny minimalnej to ponosi się tego konsekwencje, to samo w przypadku samochodu w opcji kup teraz za 2,50zł. Teraz można jedynie popłakać nad własną głupotą. Odpowiedz Link
nosek1234 Znalazła się! 08.05.07, 15:09 Mądra się znalazła. A ty nie jesteś człowiekiem? nigdy nie popełniłaś błędu? jeśli tak to przeraszam wielmożna królowo! zwracam honor(...) może nie będe tłumaczyć tych kropek skoro jesteś taka oświecona to się domyśl! Jeśli nie jesteś poszkodowana to się nie odzywaj! a jeśli chcesz na kogoś popluć jadem to otwórz sobie nowy wątek a najlepiej własne forum: "TUTAJ ŻMIJA-CHCĘ POPLUĆ JADEM",bo ja nie jestem Twoim workiem treningowym i stań na baczność jak do mnie mówisz! Odpowiedz Link
de_la_hoya Re: Znalazła się! 24.07.08, 18:25 Co ma do tego wyżywanie się na ludziach? Ja rozumiem, że człowiek popełnia błędy ale wystawiając akcję na allegro i wpisując cenę można poświęcić temu więcej uwagi, bo w końcu sprzedajemy np samochód wart 50000zł a nie spinkę do włosów za 5zł. Mało tego, wystawiając aukcję, po wpisaniu danych przechodzi się do strony wyglądu aukcji na której widać wszystkie nasze niedoróbki i można się wtedy cofnąć i coś zmienić. A jeżeli ktoś wystawia przedmiot na licytację (a nie w opcji kup teraz) to chyba odwiedza stronę swojej aukcji? Nie chcę być niemiła ale patrząc na swoją aukcję chyba widzicie różnicę między 50000 a 50? Oczywiście wam współczuję ale ta osoba działa zgodnie z prawem. Zakończenie aukcji na allegro jest umową kupna sprzedaży a ta osoba jest po prostu sprytna. Jak wtargniesz nagle na przejście dla pieszych, nierozglądając się wcześniej i potrąci cię samochód to będzie to twoja wina a nie wina kierowcy... Odpowiedz Link
zabka192 Re: Ostrzeżenie dla wszystkich allegrowiczów!!!!! 08.05.07, 15:16 pomyłki sie zdarzaja,. a z tym regulaminem to ty juz przestan bo to jest nudne zmien ten tekst jest juz stary. Głupia to mozesz byc ty a nie ja, a najwieksza pomyłka było to że sie urodziłas, współczuje twoim dzieciom jesli je masz ,ja wyniosła bym sie z domu gdybym miała z toba mieszkac. A jak sie cos kupuje to trzeba bo to przyjechac bo samo nie pojedzie Odpowiedz Link
aurinko heh, prawda was w oczy kole 08.05.07, 15:36 Ciekawe, że w przypadku braku logicznych argumentów najlepiej jest obrażać rodzinę i czepiać się nawet dzieci. Brawo! Każdy popełnia błędy i pomyłki, ale tylko nieliczni potrafią z klasą ponosić za swoje błędy konsekwencje. Wy do tych osób nie należycie. A forum jest publiczne i każdy ma prawo się wypowiedzieć, więc teksty w stylu "jeśli nie jesteś poszkodowana to się nie odzywaj" nie mają tu racji bytu. Oczywiście osoby, które pogłaskają Was po główce i powiedzą jakie to jesteście biedne a czarnulka28 jest be, będą cudowne i wyrozumiałe, a jak ktoś prawdę pisze to jest najgorszy ;-) Odpowiedz Link
zabka192 Re: heh, prawda was w oczy kole 08.05.07, 15:47 tylko z kąd znasz cene tych przedmiotów jeśli nie jesteś poszkodowana myśle że nie jesteś taka cwana jak ci sie wydaje Odpowiedz Link
aurinko Re: heh, prawda was w oczy kole 08.05.07, 16:04 zabka192 napisała: > tylko z kąd znasz cene tych przedmiotów jeśli nie jesteś poszkodowana myśle że > nie jesteś taka cwana jak ci sie wydaje Po pierwsze mi się nic nie wydaje, ani nigdzie nie twierdziłam, .że jestem jak to określiłaś "cwana". Po drugie co za problem odszukać na Allegro Wasze aukcje? To bardzo proste: Samochód wystawiony za 14zł bcm www.allegro.pl/item177894105_177894105.html Samochód za 2,50zł w opcji kup teraz www.allegro.pl/item180238625_180238625.html Odpowiedz Link
zabka192 Re: heh, prawda was w oczy kole 08.05.07, 16:23 nie chrzań że nosek 1234 to mityk17 Odpowiedz Link
nosek1234 co powiesz na to? 08.05.07, 16:28 aurinko napisała: Po drugie co za problem odszukać na Allegro Wasze aukcje > ? > To bardzo proste:> Samochód wystawiony za 14zł bcm > www.allegro.pl/item177894105_177894105.html > Samochód za 2,50zł w opcji kup teraz > www.allegro.pl/item180238625_180238625.html. Ja nie podawałam cen, a skąd wiesz że to chodzi o jakiś samochód za 14 zł a nie za 15, czy za 16 czy za 17 czy za 18 czy tak w nieskończoność....... no skąd? tylko hakerzy mają dostęp do wszystkiego więc albo jesteś hakerem albo kawa na ławę! jest jeszcze 3 wyjście, zawsze mogę iść na policję i dowiedzieć się kim jesteś! Odpowiedz Link
aurinko proszę bardzo, idź na policję 08.05.07, 16:30 A tu dowód na to, że sama napisałaś że sprzedałaś samochód za 14zł forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=584&w=61607477&a=61616216 więc zastanów się najpierw co piszesz na forum. Odpowiedz Link
nosek1234 ...wielka szkoda... 08.05.07, 16:36 Szkoda że nie czytasz wszystkiego tylko zdawkowe informacje, trzeba czytać wszystko dokładnie! a ja nigdzie nie napisałam że mam na sprzedanie samochód tylko części do niego, szkoda że niektórzy polacy nie potrafią czytać ze zrozumieniem! a tego ucza bodajże w podstawówce! Odpowiedz Link
aurinko Re: ...wielka szkoda... 08.05.07, 16:41 nosek1234 napisała: > Szkoda że nie czytasz wszystkiego tylko zdawkowe informacje, trzeba czytać > wszystko dokładnie! a ja nigdzie nie napisałam że mam na sprzedanie samochód > tylko części do niego, szkoda że niektórzy polacy nie potrafią czytać ze > zrozumieniem! a tego ucza bodajże w podstawówce! "Polacy" pisze się z wielkiej litery, tego też uczą w podstawówce. Na forum Prawo i pieniądze tłumaczyłaś, że miałaś sprzedać części. Jednak na Allegro nie wystawiłaś części na sprzedaż ale samochód, na dodatek z dopiskiem "bardzo dobre auto". Proste i logiczne, twierdzisz, że nigdzie nie napisałaś, że masz na sprzedanie samochód za 14zł ale tak właśnie zrobiłaś - czytaj opis aukcji. Aha, i nie wypieraj się, bo gdyby ta aukcja nie dotyczyła Ciebie, to byś się wcześniej nie wzięła tego co napisałam do siebie. Odpowiedz Link
nosek1234 tak jak myślałam! 08.05.07, 16:56 Już wcześniej pisałam że jesli nie jesteś poszkodowana to lepiej żeby inni mogli się wypowiedzieć, chyba że to Ty jesteś Czarnulą28/Lady Dark? i osobiście cię to dotyczy. Ogólnie Twoje teksty są przepełnione jadem i jakoś mnie nie wzruszają... Ponownie piszę :otwórz swoje forum! bo tutaj piszą kulturalni i uczciwi ludzie! nie chcemy takiej żmij. Nie prosiłam o radę- napewno nie Ciebie! więc nie odpisuj jeśli Cię nie dotyczy i nie zaśmiecaj tego forum swoimi negatywnymi emocjami! Odpowiedz Link
aurinko nie rozśmieszaj mnie 08.05.07, 17:08 Naprawdę, teraz to mnie po prostu rozśmieszyłaś. Forum jest publiczne i każdy może się wypowiedzieć, ja nikomu nie zabraniam się wypowiadać, jak narazie to Ty jesteś jedyną osobą, która to robi. Zdaje się, że oczekiwałaś wyłącznie przyklaśnięcia i pogłaskania po główce jaka to jesteś biedna. Otóż nie dla mnie, nie jestem ani osobą poszkodowaną ani tymbardziej czarnula28 czy tą drugą jaką wymieniłaś, tymbardziej obiektywnie mogę się wypowiedzieć. Popełnilaś głupi błąd na Allegro i teraz boisz się, że kupujący pociągnie Cię do odpowiedzialności. A ma do tego prawo jako kupujący, na co wskazują już zakończone podobne sprawy w sądzie. Co ma prawda wspólnego z jadem? Wg mnie nic, z negatywnymi emocjami tymbardziej. Jeśli nie chcesz krytycznych uwag pod swoimi wypowiedziami, to może lepiej Ty sobie załóż swoje forum i przyjmuj tylko pochlebne opinie o swoich błędach. To, że mnie próbujesz obrazić nie cofnie czasu i nie zmieni opisu Twojej aukcji, ani że kupujący zniknie. Wspominasz o kulturze, więc pokaż się z tej kulturalnej strony, bo jak narazie to zamiast kulturalnej rozmowy próbujesz mnie obrazić. Tylko po co, skoro to tylko źle świadczy o Tobie. Odpowiedz Link
djcool Re: nie rozśmieszaj mnie 09.05.07, 15:25 Aurinko! czemu tak napadłaś na noska1234! co ten ktoś Ci zrobił?! Już nie raz pisali do Ciebie żebyś nie zabierała głosu jeśli Cię jakaś sprawa nie dotyczy... więc może warto byłoby się zastanowić nad swoim postępowniem... bo jeśli ktoś uważnie się przyjrzy Twoim postom to stwierdzi że powinnaś chodzić do psychologa! Wybacz ale ktoś musi Ci to powiedzieć: jesteś niedowartościowana i stąd Twoje pesymistyczne poglądy. Miłego dnia i więcej wiary w siebie, może kiedyś się zmienisz. Odpowiedz Link
aurinko o, nowy nick :) 09.05.07, 16:00 djcool napisała: > Aurinko! czemu tak napadłaś na noska1234! co ten ktoś Ci zrobił?! Już nie raz > pisali do Ciebie żebyś nie zabierała głosu jeśli Cię jakaś sprawa nie > dotyczy... więc może warto byłoby się zastanowić nad swoim postępowniem... bo > jeśli ktoś uważnie się przyjrzy Twoim postom to stwierdzi że powinnaś chodzić > do psychologa! Wybacz ale ktoś musi Ci to powiedzieć: jesteś niedowartościowana > > i stąd Twoje pesymistyczne poglądy. Miłego dnia i więcej wiary w siebie, może > kiedyś się zmienisz. Ciekawe, że świeżo założony nick ma aż tyle do powiedzenia, a wcześniej w żadnej sprawie nie raczyła się pani wypowiadać ;P pewnie nick założony na potrzeby tego wątku, w dodatku cóż za analiza mojej psychiki, wow ;-))) A tak na serio, skąd w Tobie chęć takiego ataku? Jak ktoś ma odmienne zdanie, to odrazu musi być niedowartościowany, ma pesymistyczne poglądy itd? Kobieto, zastanów się raczej jakim prawem odbierasz komuś prawo do wypowiedzi na forum? Nigdy wcześniej nie wypowiadałaś się na forum a teraz nagle wyskakujesz tu i próbujesz mnie obrazić, natomiast niczego w temacie nie wnosisz. Tak bardzo lubisz bić pianę, że niczego logicznego nie potrafisz napisać? Odpowiedz Link
mameluch Re: o, nowy nick :) 09.05.07, 20:11 hehe, piękny wątek:) w sumie współczuję Żabce i Nosce błędów, ale to co tu wypisują jest komiczne:) Odpowiedz Link
elmek Re: o, nowy nick :) 11.05.07, 11:35 Jeżeli ktoś tu się może czuć obrażony i domagać przeprosin, to jest to Aurinko, która na swoje rzeczowe argumenty otrzymała odpowiedź w postaci wyzwisk. Czasami prawda boli, ale nie wszyscy potrafią ją przyjąć z godnością. Podzielam Twój pogląd Aurinko. Odpowiedz Link
danz Re: ...wielka szkoda... 14.08.07, 08:11 widzę że sprzedajesz tanio samochody, ekonomi u giertycha zaliczałaś? to że ci maturę dał nie znaczy że możesz się za poważne biznesy brać mokry nosku Odpowiedz Link
hondini Re: heh, prawda was w oczy kole 21.06.07, 17:28 i tu się z toba zgodzę - te osoby pozostawały w błędzie a więc umowa nie może dojść do skutku - to tyle w kwestii prawnej, o tym, że osoba ta wyzyskala błąd i nie tylko mogła się o nim dowiedzieć a wiedziala - niska cena auta świadczą: opłaty jakie ponosza wystawiający są wyższe niż cena za sprzedaż auta, z informacji prasowych wynika, że mąż tej pani prowadzi komis samochodowy - a więc bez wątpienia zna ceny aut o moralne stronie sprawy nie będę się wypowiadał, Odpowiedz Link
bitch.with.a.brain Re: Ostrzeżenie dla wszystkich allegrowiczów!!!!! 08.05.07, 19:08 każdy popelnia błędy. Tylko,ze dorosly człowiek umie wziąć na siebie odpowiedzialność za swoje czyny i ponieść konsekwencje tych błedów. Ktos niedojrzały zachowuje sie jak dziecko i tupie nóżkami. Odpowiedz Link
pavvka Re: Ostrzeżenie dla wszystkich allegrowiczów!!!!! 09.05.07, 09:01 A może to Ty jesteś Czarnulą? hehe Odpowiedz Link
bitch.with.a.brain Re: Ostrzeżenie dla wszystkich allegrowiczów!!!!! 09.05.07, 12:49 Nie, na cholerę mi blachosmród?Ale jak zobaczę rower za 2 zł na kup teraz to biorę od razu i zrobię tak samo jak Czarnula. Odpowiedz Link
bigamistka Re: Znacie to: CZARNULA28 I LADY DARK??? 08.05.07, 17:09 serio istnieją takie frajerki ze sprzedaly autka za grosze?? Odpowiedz Link
royalmail Re: Znacie to: CZARNULA28 I LADY DARK??? 08.05.07, 17:53 no, dwa zety się pożałowało na minialną i robi się teraz dym na forum ;p Odpowiedz Link
miastus nosek i zabka... 09.05.07, 19:22 ...kiedy wracacie z zakupami do domu to czesto zastanawiacie sie czy ktos wam czegos za tanio nie sprzedal? nie wracacie pozniej do sklepow z pytaniem czy czasem ziemniaki nie powinny byc drozsze? Odpowiedz Link
kena1 Re: Znacie to: CZARNULA28 I LADY DARK??? 11.05.07, 14:19 Ale się ubawiłam :P Współczuję osobom które przez pomyłkę wpakowały się w coś takiego, ale z drugiej strony postawa noska1234 wobec innych forumowiczów i jej argumentacja, że przecież sąd nie może jej zrobić krzywdy i może by tak wysłać zabawkowy samochód zamiast prawdziwego, jest rozbrajająca. Taka akurat jak 5- latki: prawo jej nie interesuje, a jak ktoś się z nią nie zgadza, to najlepiej opluć i wyrzucić z forum, a ona taka biedna jest przecież... Odpowiedz Link
sigrid.storrada Re: Znacie to: CZARNULA28 I LADY DARK??? 26.05.07, 11:32 uuufff gorąca atmosfera się zrobiła.. współczuję komuś, kto wystawił samochód za kilkanaście złotych, ale niestety dura lex sed lex. Ja bym nie kupiła, bo pomyślałabym że to oszustwo albo pomyłka, ale skoro znalazł się kupujący sprzedający musi ponieść konsekwencje. Odpowiedz Link
fanferek Re: Znacie to: CZARNULA28 I LADY DARK??? 26.05.07, 18:12 Aurinka używa rzeczowych argumentów.Reszta ją beszta.Zastanówcie się co robicie !!!!!!!! Odpowiedz Link
mameluch Re: Znacie to: CZARNULA28 I LADY DARK??? 27.05.07, 12:11 kto poza dwiema gapami beszta Aurinkę? a tak btw: gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,68367,4178087.html Odpowiedz Link
sciagi-na-mature Za błędy się płaci 27.05.07, 14:00 Za błędy się płaci i to czasami aż za słono. ALLEGRO TO NIE ZABAWKA! Formularz sprzedaży jest tak skonstruowany, że prosi na samym końcu abyś sprawdził/a wszystkie dane czy się zgadzają z rzeczywistym stanem. Jak ja zrobię przelew w banku online i cyferki mnie się przestawią, dopisze w złym miejscu przecinek i wyjdzie 8501 złotych to przelewu już nie cofnę. Jak już wcześniej ktoś napisał: do błędu trzeba się umieć przyznać. Może chcecie Volvo za złotówkę? Proszę Was bardzo: www.allegro.pl/item195849780__volvo_s80_2001_diesel_skora_drewno_.html Przynajmniej nikt nie będzie się "pluł" bo można kupić w uczciwej licytacji za złotówkę. Ciekawe tylko z jakiego powodu sprzedający odwoła ofertę? Popsuł się? Skradziony? A może będzie szczery do bólu i napisze "sprzedany"? Ja polecam jeszcze chciwość naszego narodu poniższym linkiem: gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,68367,3977524.html Nie ma cwaniaka nad Polaka, tfu! Odpowiedz Link
tom_aszek Re: Za błędy się płaci 28.05.07, 12:26 sciagi-na-mature napisała: > Ja polecam jeszcze chciwość naszego narodu poniższym linkiem: > (...) > Nie ma cwaniaka nad Polaka, tfu! Piętnujesz chciwość i cwaniactwo pod loginem reklamującym ściągi na maturę?! Niezłe :)) Odpowiedz Link
tom_aszek 'Metro" Artykuł o tej pani / o tych paniach? :) 28.05.07, 12:28 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=645&w=63089619 Odpowiedz Link
nosek1234 Koniec sprawy!!! 02.02.08, 13:28 Witam wszystkich ponownie, mam nadzieję że głównie aurinko przeczyta tego posta, nie wiem dokładnie ile było spraw w sądzie ale podeżewam że baaaardzo dużo. I dla informacji wszystkich podaję że większość spraw (oczywiście sądowych) pewnie ponad 90% są wygrane i nie przez Ladidark czy czarnulę tylko przez sprzedających!!! he he także zastanówcie się nim kupicie coś za 1PLN!!! :) pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link
happymom Re: Koniec sprawy!!! 26.07.08, 14:58 Aurinko, popieram Cię w zupełności.Argumenty oponentów żałosne i dziecinne. ... tylko czekać aż mnie policją postraszą O_o Odpowiedz Link
gluby Nick 28.07.08, 11:07 Podaj dokładnie nick lady dark bo rożnie mi wychodzi.. chcę dodać do czarnej listy pozdrawiam Odpowiedz Link