Dodaj do ulubionych

Wawer to nuda!

IP: *.tele2.pl 17.09.04, 19:05
Wprowadziłam sie tu 4 lata temu i poprostu porazka...W tej dzielnicy (anin
mianowicie) nic sie nie dzieje, no,moze poza festynem pod kosciołem...A do
tego towarzystwo bez komentarza..-same dresy,wszyscy z jednej szkoły,okupuja
place zabaw do 24,tylko wrzeszcza i piją piwo.. I to ma być ta elitarna
dzielnica?! Tu jest NUDNO!!!
Obserwuj wątek
    • robertrobert1 Re: Wawer to nuda! 19.09.04, 17:52
      Jesli szukasz rozrywki to sie faktycznie mozna rozczarowac ale jesli szukasz
      ucieczki od zgielku i chalasu to Wawer jest idealny.
      • Gość: tsj Re: Wawer to nuda! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 19.09.04, 18:46
        Wawer jest dobry dla emerytów. Młodym pozostają uciążliwe dojazdy do
        Śródmieścia (komunikacja miejska fatalna), jeśli chcą iść do knajpy, czy do
        kina.
        • robertrobert1 Re: Wawer to nuda! 20.09.04, 08:19
          Nie jestem emerytem a mimo to Wawer mi sie podoba. Jego urok polega na malym
          ruchu samochodowym co jest wielka zaleta jesli chcesz z dzieckiem pojezdzic na
          rowerze po ulicy.
          • Gość: karolinna Re: Wawer to nuda! IP: *.tele2.pl 20.09.04, 16:08
            No tak ale to dziecko kiedys urosnie i tez nie bedzie chcialo sie nudzic! Wtedy
            przeprowadzicie sie z nim na ursynów zeby mialo towarzystwo?!
            Tutaj jest bardzo duzo młodziezy dlatego uwazam, ze nie mozna zupelnie nie brac
            jej pod uwage ''bo to jest spokojna dzielnica dla emerytow i rodzin'' poniewaz
            jak na razie młodzi nie magą decydowac o swoim miejscu zamieszkania... Nudzą
            sie a potem wszyscy sie dziwią, ze cale dnie przesiaduja na placach zabaw
            przeznaczonych dla malych dzieci...Mieli zbudowac boisko do koszykówki ale na
            to pieniedzy juz zabraklo...
            • Gość: Miedzeszyn Re: Wawer to nuda! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.04, 23:03
              Sie wyprowadż i zwolnij miejsce tym co chcieliby tu mieszkać i nie marudź
              matolico!
            • robertrobert1 Re: Wawer to nuda! 21.09.04, 00:45
              Gość portalu: karolinna napisał(a):

> No tak ale to dziecko kiedys urosnie i tez nie bedzie chcialo sie nudzic!
              Wtedy
              >
              > przeprowadzicie sie z nim na ursynów zeby mialo towarzystwo?!

Nie. Juz teraz pokazuje mu roznego rodzaju atrakcje i uswiadamiam mu, ze
              rozrywka oparta na centrach rozrywki jest krotkotrwala.

...Mieli zbudowac boisko do koszykówki ale na
              > to pieniedzy juz zabraklo...

wiec moze organizowac sobie czas srodkami dostepnymi. W koncu prawie kazdy ma
              rower a drog i sciezek lesnych jest pod dostatkiem.
    • Gość: Międzylesiak Re: Wawer to nuda! IP: 212.160.88.* 21.09.04, 15:41
      a ja uwazam, ze ta nuda jest nawieksza zaleta Wawra (Anina, Miedzylesia)
      • Gość: karolinna Re: Wawer to nuda! IP: *.tele2.pl 21.09.04, 18:41
        Haha...Ja tez tak uwazam...chcialam tylko sprawdzic ogólne nastawienie ale
        szczerze mówiąc zalezało mi na wypowedziach mieszkającej tu młodzieży,która
        jednak najwyrazniej naprawde sie nudzi hałaując cale noce pod oknami mojego
        domu.. Dla mnie także największą zaletą wawra jest spokoj, zieleń i pełno tras
        rowerowych, z których,zapewniam, często korzystam:) Ciesze sie, ze robertrobert
        nie zareagował tak bojowniczo jak ''miedzeszyn''. ''Uwielbiam'' wypowiedzi w
        stylu ''to sie wyprowadz!''Nawet gdyby to odemnie zalezalo, a nie zalezy,to bym
        tego nie zrobila...
        • capricornn Re: Wawer to nuda! 22.09.04, 09:31
          ...Karolino ale nas w maliny wpuściłaś! Już miałam odpisać, że nudzą się tylko
          Ci co sami są nudni i pomysłu na życie nie mają, tak jak ludzie z pod okien
          Twojego domu
    • Gość: Międzylesiak Re: Wawer to nuda! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.04, 12:05
      a na tych co krzycza to Policje naslij. Nasza wawerska nawet reaguje :-)
      • w_v_w Re: Wawer to nuda! 22.09.04, 17:49
        Witam "nudziarzy" z Wawra,
        moja rodzina już tak od 1946 r trwa w tej "nudzie", co to znaczy siła
        przyzwyczajenia...ale to chyba z "nudów"...
        Nie wyobrażam sobie nudzić się np. w City
        Pozdrawiam "nudziarsko"
        Wawerka
    • Gość: Międzylesiak Re: Wawer to nuda! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.04, 11:33
      A ja jestem tutaj zaledwie od pół roku i strasznie się juz przyzwyczaiłem, a
      conajważniejsze już odbieram to miejsce "jako moją małą ojczyznę" i staję się
      powoli lokalnym patriotą. I wcale mi nie nudno bo jak wspomniałem w tym własnie
      urok MOJEGO Międzylesia. Dotej pory byłem typowym mieszczuchem wychowanym w
      samym centrum drugiego miasta co do wielkości w Polsce z niepowtarzalnym
      zapleczem knajpowo-towarzyskim. Może sie starzeję...? :-)))
      • irnan Re: Wawer to nuda! 24.09.04, 09:52
        Wydaje mi sie,ze nienudzenie w city wymaga pewnych nakładów finasowych;(..jesli
        lubimy gwar i zgiełk to własciwe miejsce.
        Wawer posiada swoj charakter,tu sie mozna zdystansowac do życia.
        Kazdy ma prawo wyboru,z reguły mieszczkamncy tych okolic posiadaj własne srodki
        transportu a jesli nie ,to nie jest duzym problemem z wykorzytaniem komunikacji
        miejskiej przeniesc sie do świata pełnego "atrakcji".
        Lubie to "miejsce"ogrod,las,sosny,wiewiorki...i oczywiscie wspaniali
        sasiedzi.;)))
        Pozdrawiam:)

• Gość: babalaba Re: IP: 217.11.136.* 24.09.04, 10:42
      A ja juz nie moge się doczekac, kiedy się do Wawra przeprowadzę i wynudze się
      za wszystkie czasy.
      Śledzę to forum, postęp prac na Wale i przedłużenie trasy S.
      Wawer to sypialnia. I spełenia tej funkcji od dzielnicy oczekuję. Mam 30 lat i
      dość atrakcji w centrum. Zdecydowanie, wystarczy.

Brakuje mi tylko planowanego centrum handlowego w międzylesiu, ew. basenu i
      kina.
    • lapeta Re: Wawer to nuda! 24.09.04, 12:07
      No to jest temat dla miejskich władz, żeby sie za to wzieli ci z GMACHU w
      miedzylesiu i coś podziałali w spraie ODCHAMIANIA wawerczyków. Do roboty
      Władzo, droga pozdrawiam wawerkę i miło cię gościć ponownie dawny binokjo.
      • w_v_w No nie, moze przyszedł czas wyjść z podziemia?? 24.09.04, 12:29
        Witaj, lapeta vel binokjo, miło ,ze pamietałes o Wawerce, buszowałam tu i tam,
        zerkałam od czasu do czasu, serce krwawiło,ale cóż czasem tak bywa.
        Odzyskałam siły i stawiłam sie na zbiórce.
        Pozdrawiam
        wawerka
        • lapeta no i jeszcze mi co nieco odpadło... 24.09.04, 22:04
          i już jestem nią i mieszkamy przez miedzęjeden las na południe. zgadnij kto to
          i skąd?
          • w_v_w Re: no i jeszcze mi co nieco odpadło... 25.09.04, 00:27
            wychodzi,że to Miedzeszyn lub Falenica...:)))
            Dalej wolę nie zgadywać :))
            Pozdrawiam
            Wawerka
            • lapeta Re: no i jeszcze mi co nieco odpadło... 25.09.04, 16:18
              X Łakomca i kościół w wiecznej budowie znasz? To moja parafia , ale bywam u X
              Marka w Falenicy no to już wiesz szukaj dalej to ta strona torów i blisko
              kościoła ale nie te nowe Wille a stary 40 letni dom, coraz cieplej więcej nie
              powiem.
              • w_v_w Re: no i jeszcze mi co nieco odpadło... 25.09.04, 16:53
                co mam nie znać x Łakomca...jestes nadal nieodgadniona,ale wybiorę się jutro na
                mszę i kto wie ;)))
                pozdrawiam
                wawerka
                • lapeta Re: no i jeszcze mi co nieco odpadło... 25.09.04, 17:18
                  No ale ja nie bywam ostatnio byłam tam w 2001 roku. Bywam natomast w kościele w
                  Falenicy albo u dominikanów. Ale może będziesz przemieszczać się pod moim
                  domem. Zawsze w niedzielę ruch na mojej ulicy jak na Marszałkowskiej. Żeby ci
                  ułatwić to powiem, że jestem radościanką z urodzenia i tam pobierałam nauki w
                  SP gdzie dyr. był za moich czasów Okulski. Więcej szaaa!
                  • w_v_w Re: no i jeszcze mi co nieco odpadło... 26.09.04, 00:07
                    I chyba w zamierzchłych czasach byłam na "prywatce" u Ciebie, byc może się myle,
                    jesli był jakiś epizod amerykański to byc moze zgadłam ;)
                    Wawerka
                    • lapeta No to ci jeszcze coś podpowiem 26.09.04, 11:51
                      Mieszkam TUTAJ od 1982 r, jest to zwarte osiedle nieopodal miejsca pracy wielu
                      na granicy rejonów dwóch szkół podstawowych 76 i 204 kiedyś niopodal miejscem
                      szczególnym był komin. A mieszkałam do 74 roku w Radości na ul Wolęcinskiej i
                      chodziłam do SP 204.
                      Ale dalej juz ci nic nie powiem. Zgaduj. Pozdr
                      • lapeta Nie do 204 a 140 sorry. 26.09.04, 11:52

• w_v_w Re: No to ci jeszcze coś podpowiem 26.09.04, 14:46
                        Błądziłam, nie zgadnę, przykro mi, nie pamiętam,żebym znała kogoś
                        z ul. Wolęcińsakiej w tamtych latach...Komina nie kojarzę...Może to są okolice
                        Areometru???
                        Pozdrawiam
                        Wawerka
                        • lapeta Re: No to ci jeszcze coś podpowiem 26.09.04, 14:57
                          Jeszcze bardziej na południe zdecydowany Miedzeszyn, strona torów się zgadza
                          Niedaleko mam przystanek 161 sklep spożywczy i do niedawna mięsny. No i co już
                          wiesz?
                          • w_v_w Re: No to ci jeszcze coś podpowiem 26.09.04, 15:54
                            Ulica to pewnie Przewodowa, ale jedyna osobą ,którą znam nie mieszkała na
                            Wolęcińskiej, chociaż blisko miejsca opisywanego w ostanim poście.
                            Pozdrawiam
                            Wawerka
                            • lapeta Re: No to ci jeszcze coś podpowiem 26.09.04, 18:01
                              No już całkiem blisko, za sklepem jest górka jedyna w okolicy prócz tej za
                              lasem zwanej Trzech wisielców(?). Ale Ty chyba poprostu nie znasz tej okolicy.
                              A wiesz gdzie mieszkał śp. Mieczysław Czechowicz albo gdzie była fabryka Żwirki
                              i Wigóry. Czy coś łapisz?
                              • w_v_w Re: No to ci jeszcze coś podpowiem 26.09.04, 23:21
                                okolice znam,ale gdzie mieszkał śp.Czechowicz nie, gdzie jest to osiedle też
                                wiem, ale o tej fabryce nic nie wiem
                                :)
                                Wawerka
                                • Gość: lapeta Re: No to ci jeszcze coś podpowiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.04, 09:12
                                  Znaczy się , że jestem nieodgadniona, ano trudno może lepiej być cichociemnym.
                                  Ukłony - lapeta.
                                  • w_v_w Re: No to ci jeszcze coś podpowiem 27.09.04, 09:41
                                    Zdaję sie,ze dla Kobiety to nie jest wcale takie złe :)))
                                    Wawerka
    • Gość: Aaa... ktos Re: Wawer to nuda! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.04, 21:25
      Hej.... ty narzekasz... a wiesz ilu niezlych kolesi jest w Wawrze??
      Kobietoooo..... i to ci najlepsi do mojej szkoly chodza!!!! Sklodowska rulez!!!
      • Gość: karolinna Re: Wawer to nuda! IP: *.tele2.pl 27.09.04, 22:15
        Tak?! To mi ich pokaz bo jak na razie to innych oprócz łóysoli i innych drechów
        nie widzialam...
    • mr.bond Re: Wawer to nuda! 26.10.04, 16:36
      A ja sie tu wprowadzilem rok temu i baaaardzooo mi sie tu podoba. Niska
      zabudowa, spokoj, cisza. Z psem moge sie wybiegac do woli. Sasiadow mam extra.
      Atmosfera jest wyjatkowa. Jedna z trafniejszych decyzji w moim zyciu.

pozdrawiam,
      • Gość: Artek2003 Re: Wawer to nuda! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.04, 18:53
        A ja sie tu wprowadzilem rok temu i baaaardzooo mi sie tu podoba. Niska
        > zabudowa, spokoj, cisza. Z psem moge sie wybiegac do woli. Sasiadow mam extra.
        > Atmosfera jest wyjatkowa. Jedna z trafniejszych decyzji w moim zyciu.

A inni, bardziej rozrywkowi przeciez moga sie przeprowadzic na Manhattan.
        Niedlugo bedzie chyba loteria wizowa
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka