Dodaj do ulubionych

nowe inwestycje na Pradze Południe???

07.03.06, 10:51
czy ktos może wie czy i gdzie będą nowe inwestycje na Pradze Południe?? np.
na Wiatracznej jest miejsce po rozwalonej fabryce- czyje to? kto tam będzie
cos budował?
Albo teren po zlikwidowanych działkach przy Al. Stanów Zjedn, nad jeziorkiem
naprzeciwno kończonego "Słonecznego stoku"- czy coś tam powstanie? takie
ładne miejsce...
czy coś jeszcze? jesli wiecie proszę o nazwe dewelopera. z góry dziekuje!
Obserwuj wątek
    • 444a Re: nowe inwestycje na Pradze Południe??? 07.03.06, 11:47
      > na Wiatracznej jest miejsce po rozwalonej fabryce- czyje to?

Tam budują buraki z Marvipolu. Było o tym w prasie i na forum.
      • Gość: burak Lepiej być burakiem niż mieć rodzinę patologiczną IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.06, 12:47
        Niedługo wykopki, więc
    • obserwator78 Re: nowe inwestycje na Pradze Południe??? 07.03.06, 21:14
      > czy ktos może wie czy i gdzie będą nowe inwestycje na Pradze Południe??

www.inved-bud.pl
      www.egrib.pl

Zajżyj w zakładki planowane inwestycje
      • Gość: Mat Re: nowe inwestycje na Pradze Południe??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.06, 23:38
        Za chwilę będzie budował Struś na Terespolskiej, na działce po Corze. Pamiętam
        że ktoś tu wspominał że po drugiej stronie Terespolskiej, obok sądu, też coś
        ktoś szykuje. Ale żadnych szczegółów, podobnie jak co do Marvipolu na
        Wiatracznej (poza zapewne nieaktualnym projektem na www.grupa5.com.pl) póki co
        nie widziałem. JW Deconstruction będzie budował na Łukowskiej - no ale to
        wiadomo, szmaciarze. Poza tym chyba o niczym nie słyszałem. Działki za
        jeziorkiem na przeciwko słonecznego stoku to rezerwa pod łącznik z wałem
        miedzeszyńskim więc tam napewno nikt i nic.
        • girasole7 Re: nowe inwestycje na Pradze Południe??? 08.03.06, 11:49
          dziekuje wszystkim za informację i proszę o jeszcze. Do Strusia dzwoniłam, w
          wakacje dopiero będzie wiadomo coś więcej, w Marvipolu za 3 miesiące może.
          Czyli naprzeciwko Słonecznego Stoku nic??? szkoda bo takie ładne miejsce. To po
          co w sumie rozwalili ludziom te działki?
          Pewnie z tego samego powodu nie ruszają tych cho;ernych działek przy Kinowej i
          Waszytngtona.
          Rozwalili też dom, czy coś podobnego co tam stało, na rogu ul Międzynarodowej i
          Angorskiej. Ale nic wiecej nie wiem
          • Gość: Krop Re: nowe inwestycje na Pradze Południe??? IP: *.europe.hp.net 08.03.06, 15:11
            No na rogu Międzynarodowej i Angorskiej to się szykuj na cenę z kosmosu... Na
            Saskiej Kępie to się w sumie sporo buduje (z dużych rzeczy to Sabe i Echo
            Investment plus pare małych) no ale ceny szalone, w sumie chyba uważam ze nie
            warto. Ja bym na twoim miejscu poczekał albo na Strusia albo na Marvipol.
            • 444a Re: nowe inwestycje na Pradze Południe??? 08.03.06, 16:35
              Co do Marvipolu, to odradzam. Skoro "budowa" była jedną wielką rozpierduchą (bez
              zabezpieczeń terenu, koparka na górze gruzu obok przystanku z ludźmi itp.), to
              nie spodziewam się wysokiej jakości po samym budynku.
              • Gość: Krop Re: nowe inwestycje na Pradze Południe??? IP: *.europe.hp.net 08.03.06, 17:03
                Marvipol to takie drugie JWC tylko jeszcze bardziej bezczelne, po nich
                zdecydowanie nie należy się niczego dobrego spodziewać. Ja to sądzę że nawet
                pozwolenia na budowę prędko nie dostaną, sądząc po samowolce z rozbiórką
            • girasole7 Re: nowe inwestycje na Pradze Południe??? 09.03.06, 09:07
              no ja wiem, że cena będzie z kosmosu przy Międzynarodowej, ale tak zapytałam,
              łudząc się i z ciekawości :)
              Echo Investment będzie budować przy Zwycięzców- cena 6-8 tysięcy, podobnie Sabe
              przy Meksykańskiej, wiec oczywiscie to odpada. Poza tym,zgadzam sie, nie ma za
              co płacić, tylko za nazwę "Saska Kępa" ale cz\y ona naprawde taka piekna??
              klimatyczna, to napewno, ale naprawde nie ma tam nic niesamowitego. Napewno nie
              warto płacić za to 8 tys za metr!!
              • Gość: Mat Re: nowe inwestycje na Pradze Południe??? IP: *.europe.hp.net 09.03.06, 10:19
                Saska Kępa jest piękna i klimatyczna - ale ta stara prawdziwa Saska Kępa a nie
                bloki wkoło. Tym bardziej że te bloki (te stare) są w ogromnej wiekszości
                przedramatycznie paskudne, komunistyczni planiści zrobili wszystko by
                burżuazyjną Saską Kępę popsuć i zbrzydzić.

6-8 to i tak tanio, na rogu Walecznych i Niekłańskiej będzie zdaje sie koło 15-
                tu za metr ;-)
          • herrdocent Re: nowe inwestycje na Pradze Południe??? 26.06.06, 12:00
            Nabylem mieszkanie na tzw slonecznym stoku a bedac w biurze sprzedazy (barak na
            terenie budowy) widzialem makietke okolic jeziorka i na niej po drugiej stronie
            jeziorka byly bryly budynkow i kompleksu sportowego (hala badz basen) wiec albo
            to wizja mlodego junaka a moze jednak cos w tym jest
        • Gość: iziak Re: nowe inwestycje na Pradze Południe??? IP: 212.180.158.* 28.03.06, 15:59
          Beta planuje inwestycję na Kickiego, Zawimex na Czapelskiej (naprzeciwko
          bazarku pod uniwersamem), HM Invest - także na Czapelskiej (ale już mniej
          ciekawa okolica). Hetman miał coś budować na Białowieskiej, ale od grudnia nie
          ma żadnych informacji. Ja także szukam mieszkania na Grochowie.
          • girasole7 Re: nowe inwestycje na Pradze Południe??? 29.03.06, 09:07
            tak, działka HM Inwest na Czapeskiej jest straszna, już o tym pisałam :)
            wyjątkowo "urokliwy" zakątek.
            A Zawimex już sprzedaje mieszkania? bo jak dzwoniłam tam, jeszcze w zeszłym
            roku, powiedzieli mi, że zaczna sprzedaż jak skończą budowę.Dziwnie jakoś,
            nietypowo. Przecież teraz mieszkania sprzedają się jak nie ma nawet dziury w
            ziemi.
            Właśnie, ta Białowieska- też się interesowałam, bo fajne miejsce. Hetman
            rzeczywiście nic nie wie i nic nie proponuje w chwili obecnej. Jakis zastój...
            • Gość: Krop Re: nowe inwestycje na Pradze Południe??? IP: *.europe.hp.net 29.03.06, 10:21
              Hetman zapewne czeka na pozwolenie na budowę (przecież to bardzo nie w ich
              interesie by nie mieć nic w ofercie a kasy to tej firmie na pewno nie brakuje
              więc to nie jest problemem), to w tej chwili norma w tym kaczym mieście że
              czeka się nawet i dwa lata... Stąd i taki popyt na mieszkania bo z powodu
              urzędniczej opieszałości buduje się 5 razy mniej niż mogłoby i niż potrzeba.

Z rzeczy tu nie poruszanych póki co: coś mi się obiło u uszy ze ten HM Inwest
              coś szykuje na Żółkiewskiego. Ale nie znam szczegółów.
              • girasole7 Re: nowe inwestycje na Pradze Południe??? 29.03.06, 10:44
                tak, zgadza sie, jest już oferta na Zółkiewskiego na ich stronie. Cena 4500 tys
                m. Myslę ze to lekkie przegięcie jak na te lokalizację...to juz jednak dalsza
                praga.
                • Gość: Krop Re: nowe inwestycje na Pradze Południe??? IP: *.europe.hp.net 29.03.06, 15:18
                  To w ogóle nie jest Praga... Co najwyżej ostatki Grochowa lub ewentualnie
                  początki Gocławka.

Przegięcie to jest 5.5tys na Bemowie, w wielkim bloku pare metrów od przyszłego
                  skrzyżowania tras ekspresowych, 4.5tys na Grochowie w maksymalnie przytulnej
                  okolicy to jest bardzo dobra cena. Marvipol na Wiatracznej planuje co najmniej
                  5.5 tys za metr.
                • Gość: Aga Re: nowe inwestycje na Pradze Południe??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.06, 11:12
                  A slyszal ktos w ogole cos dobrego o Grupie Inwest? Bo duzo duzo negatywow maja.
                  Zolkiewskiego nie jest takie zle tuz przy petli tramwajowej.
      • girasole7 Re: nowe inwestycje na Pradze Południe??? 08.03.06, 11:59
        INVED-BUD nic nie planuje na Pradze Południe, zadzwoniłam tam przed chwilą i nic
    • miska77 Re: nowe inwestycje na Pradze Południe??? 08.03.06, 14:21
      > Albo teren po zlikwidowanych działkach przy Al. Stanów Zjedn, nad jeziorkiem
      > naprzeciwno kończonego "Słonecznego stoku"- czy coś tam powstanie? takie
      > ładne miejsce...

faktycznie, miejsce jest ladne ale dzialki zostaly odkupione od dzialkowcow ze
      wzgledu na planowana od lat 70-tych trase tysiaclecia.
    • pol-a Bloki nie dla nas 07.04.06, 10:30
      Girasole, a czemu przegapiłaś inwestycję przy Pułtuskiej: nowa plomba Egribu o
      ciekawej architekturze wkomponowana w istniejącą zabudowę z lat 30., cicha,
      zadrzewiona choć - jak cały Grochów – nieco zaniedbana okolica? Blisko szkoła,
      sklepy, no i do tzw. centrum niedaleko? Oni zaczęli sprzedawać w tym samym
      czsie, co ty zaczęłaś pytać w necie.
      Są jeszcze mieszkania na osiedlu Słoneczny Stok, nad jeziorkiem Gocławskim i to
      nie tylko w rotundowcu od str. A. St. Zjedn. ale w i w tym niższym budynku, w
      głębi.
      Buduje się osiedle Przy Promenadzie - nazwa wsakzuje gdzie oraz kameralna
      kamienica przy ul. Załęże.
      Tuż za budynkiem dawnego kina Sokół przy Paca stoją już mury jakiegoś nowego -
      chyba mieszkalnego - budynku, sprawdź.
      I, na Rogatki Grochowskie, nie postuluj (tu się odnoszę do Twojego poprzedniego
      wątku mieszkaniowego) zabudowy ogródków działkowych przy Al. Waszyngtona
      blokami! Bloki budowali nam do ok. 1989 i niech tak zostanie. Tam, i to tylko na
      części posesji (reszta powinna być przedłużeniem Parku Skaryszewskiego i
      rekreacyjnymi terenami zielonymi) stanąć mogą niskokondygnacyjne kamienice. Ale
      nie bloki!

• Gość: Piotr Re: Bloki nie dla nas IP: *.itwl.pl / *.crowley.pl 07.04.06, 13:32
        Egrib oferował mi mieszkanie na Pułtuskiej już w 2004/2005 roku.
        Potem przez wiele miesięcy była to tylko kupa desek na działce.
        Czy już zaczeli budowę?
        Egrib oferował mi również mieszkanie na Miedzyborskiej,
        które drugi prezes wcześniej komuś sprzedał :-(.
        Nie zrobili na mnie profesjonalnego wrażenia,
        więc ubiłem interes z Hetmanem.
        Pozdrawiam,
        Piotr
      • girasole7 Re: Bloki nie dla nas 10.04.06, 10:43
        oczywiscie i ja nie jestem za budową bloków na działkach- tylko niskich
        kamieniczek. Blok to dla mnie ogolne okreslenie na wszystko :)
        Tylko niech cos zrobią z tym terenem, bo tak jak jest teraz to jeden wielki
        syf, szczególnie jak przez ponad pół roku stoi i straszy. Latek dostępny dla
        emerytów, krórzyu siedzą i dziubią w ziemi, równie dobrze mogliby to robić w
        mniej centralnym miejscu. Mają czas, mogliby sobie dojechać gdzies dalej.
        Ale z obecnymi rządami, to zapewne nic do przodu nie pójdzie.
        Jesli chodzi o słoneczny Stok - zostały tam tylko mieszkania ok 130m. Mnie
        intersuje tylko mieszkanie z duzym balkonem lub tarasem. A te wielkie 130 m
        meieszkania mają balkony po 7 m! Rozkład mieszkan nie za ciekawy, bo na takiej
        powierzchni są 3 pokoje.
        Załęze- balkony "wypierdki" jak ja to nazywam,odpada
        W ogole jest jakas blokada w budowie mieszkan z dużymi balkonami lub tarasami,
        uwazam ze jest tego niewiele, zdecydowanie za mało, a niektóre balkony są
        robione ot żeby były, bez żadnego pomysłu, od północy, lub kiszkowate, albo
        wybiegi. Nie jestem ekspertem ale wydaje mi się ze nie jest wielką
        filozofią "przykleić" płytę do budynku i zrobić z tego balkon.

Na Pułtuską wcale sie nie spozniłam- tam powstaną jeszcze 2 czy 3 budynki.
        Plomby wcisnięte na małych działkach między starymi budynkami - slicznie...

Przy Promenadzie, wiem, tam napewno będzie ładnie i cos by się znalazło. Ale
        jednak wolę zostać w okolicach grochowa, blizej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka