Dodaj do ulubionych

Filmiki o Albanii

07.11.09, 17:35
Jezeli maacie jakies INTERESUJACE filmy o Albanii (szczegolnie te informujace
o kraju) prosilabym o wklejanie ich pod tym postem wink Nawet w języku polskim
powinno byc ich coraz wiecej wink Tego filmiku nie zaobserwowalam na forum:
www.onet.tv/albania-piekna-nieznajoma,5226129,8,klip.html# "czytany"
tekst ale "w miare" przybliza co to za egzotyk ta Albania smile
Obserwuj wątek
    • seboc Re: Filmiki o Albanii 08.11.09, 13:46
      Proszę bardzo:
      autoprezentacja bandytów z UCK:
      www.youtube.com/watch?v=SAraiQDWLrw
      nowoczesny przemysł i albańska pomysłowość:
      www.youtube.com/watch?v=CslRMmU01vk
      www.youtube.com/watch?v=kJImSWErfDo&NR=1
      kolej:
      www.youtube.com/watch?v=9qwS7VJ-_eU
      a tu bez żartu, IMHO obiektywne filmy dokumentalne:
      www.youtube.com/watch?v=LME2J_1XBVw&feature=channel
      www.youtube.com/watch?vshockFUAwa6LbCU
      zdrówko
      S.
      • bionda83 Re: Filmiki o Albanii 08.11.09, 21:51
        Tak seboc ty ciagle zyjesz w XX wieku, nie zeby bylo to dawno ale to sie
        zmienia, hmm tlumaczyc Ci nie bede ze ich mentalnosc sie zmienia i ze te filmiki
        sa niekatualne ale skoro sie cofamy to specjalnie dla Ciebie, tak dla rownowagi,
        mysle ze wystarczy jeden film: www.youtube.com/watch?v=Id4wtBJHMdU
        jest pare czesci polecam bo jakos nie wspominasz o najwieszkym ludobojstwie po
        II wojnie swiatowej i kto byl w to zaangazowany. Zdrowko
        • bionda83 Re: Filmiki o Albanii 08.11.09, 21:57
          www.youtube.com/watch?v=e6bMpE7kqNU&feature=related a tu serbski
          "bohater" wielbiony przez serbow... nie mam slow
          • seboc Re: Filmiki o Albanii 09.11.09, 07:10
            A co on ma wspólnego z Albanią? Dość prymitywnie kombinujesz. Proponuję nie
            rozwijaj tematu wojny w Bośni, należy się mu szacunek. Polecam lekturę: Emir
            Suljagic "Pocztówki z grobu". Wstrząsające, ale warto przeczytać.
            S.
        • bionda83 Re: Filmiki o Albanii 08.11.09, 22:01
          www.youtube.com/watch?v=HtW6KF08UEY&feature=fvw film bardziej
          "ogarniajacy" temat
        • bionda83 Re: Filmiki o Albanii 08.11.09, 22:26
          ok "ale to juz bylo" tylko seboc nie doczytal..."dawno" byl w albanii, filmik
          zamieszczalam wczesniej ale tak ku
          przypomnieniu...www.onet.tv/albania-ziemia-obiecana,4831611,1,klip.html#
          OBIEKTYWNY spot, choc nie podoba mi sie berischa...
          • seboc Re: Filmiki o Albanii 09.11.09, 18:39
            > zamieszczalam wczesniej ale tak ku
            > przypomnieniu...www.onet.tv/albania-ziemia-obiecana,4831611,1,klip.html#

jeśli jesteś fanką tego typu bzdurnych spotów to proszę:
            RPA:
            www.youtube.com/watch?v=rVa5QAKJMSE
            Etiopia:
            www.youtube.com/watch?v=-4pOCRKhmh8
            Polska:
            www.youtube.com/watch?v=hyiv4G8a_js
            S.
        • seboc Re: Filmiki o Albanii 09.11.09, 07:05
          I sama widzisz co w Tobie siedzi. Nie wskazałem żadnego filmiku o Kosowie,
          albanian rubbish, albanian organized crime, don't fuck with Albanians itp. jest
          tego mnóstwo lub kolekcji dziwacznych zdjęć, bo to głupie jest. Nie chodzi o
          samą treść - sporu nie będę rozstrzygał, ale o formę.
          Jak już wydobyłaś z siebie spór między Serbami a Albańczykami - poszukaj sobie
          wywiadu z niedorozwiniętym Albańczykiem co zabił serbską rodzinę, poszukaj sobie
          filmu jak wypędza się Serbów z Prizrenu z pomocą niemieckiego wojska. Wreszcie
          poszukaj sobie informacji o wojnie albańsko-macedońskiej w 2001. Poczytaj sobie
          o wydarzeniach w Albanii w 1997 r. Kosowo na razie zostaw, bo to trudne jest.
          Poczytasz jak nabierzesz dystansu.

Czemu sądzisz, że treści proponowane przeze mnie są nieaktualne? Mam zdjęcia z
          zeszłego o bieżącego roku i Albania tak właśnie wygląda a Kosowo gorzej jeszcze.

Albania + Kosowo to chaos, antycywilizacja, terroryzm. Kraj ma szczątkową
          kulturę - nie ma w Albanii nic mistycznego. Filmiki z rajskimi widoczkami to
          pierdoły są. Trzeba mieć mocną nierównowagę w mózgu by się nimi zachwycać.
          S.
          • bionda83 Re: Filmiki o Albanii 09.11.09, 19:34
            I sama widzisz co w Tobie siedzi. Nie wskazałem żadnego filmiku o Kosowie,
            > albanian rubbish, albanian organized crime, don't fuck with Albanians itp.

dziwne ze nie widzisz co siedzi w Tobie... wskaz a za kazdym razem zamieszcze ci
            taki sam serbski.... zaden albanski nie dorowna ludobojstwu w Srebrenicy(ps nie
            jest to watek kosovski tylko bosniacki)...

> Jak już wydobyłaś z siebie spór między Serbami a Albańczykami - poszukaj sobie
            > wywiadu z niedorozwiniętym Albańczykiem co zabił serbską rodzinę, poszukaj sobi
            > e
            > filmu jak wypędza się Serbów z Prizrenu z pomocą niemieckiego wojska. Wreszcie
            > poszukaj sobie informacji o wojnie albańsko-macedońskiej w 2001.

wojna to wojna, niesie za soba ofiary, po jednej jak i po drugiej stronie,
            ludobojstwo to ludobojstwo i nie mozna znalezc dla niego zadnego wytlumaczenia...

Poczytaj sobie
            > o wydarzeniach w Albanii w 1997 r.

a to wina albanczykow? czy rzadu?? nie mow mi co mam sobie poczytac, sam sobie
            poczytaj min czekalskiego

Czemu sądzisz, że treści proponowane przeze mnie są nieaktualne? Mam zdjęcia z
            > zeszłego o bieżącego roku i Albania tak właśnie wygląda a Kosowo gorzej jeszcze

to je zamiesc, i powiedz ile razy byles w albanii a jestem pewna ze nie
            dorownasz zalozycielce forum jak i innym osobom specjalizujacym sie w albanii.

Albania + Kosowo to chaos, antycywilizacja, terroryzm. Kraj ma szczątkową
            > kulturę - nie ma w Albanii nic mistycznego. Filmiki z rajskimi widoczkami to
            > pierdoły są. Trzeba mieć mocną nierównowagę w mózgu by się nimi zachwycać.

Nie mam zamiaru przekonywac cie ze jest inaczej. Masz swoje zdanie a ja mam
            swoje. Nigdy nie popieralam powstania kosova jak i tego co dzialo sie przed jego
            powstaniem... widocznie bylam bardziej swiadoma, sam sie przyznales do
            poczatkowej fascynacji tym zrywem (swiadczy to o niklej znajomosci tematu) wiec
            o nierownowadze mozgu mi nie mow, bo rozdwojenie jazni widac w twoich postach...

I mam prywatna prosbe. Jeżeli boli Cie zachowanie albanczykow, ich historia badz
            brak, ich slaba ekonomia, polityka, to zamiesc odzielny post, tam podyskutujemy.
            Moj post jest tylko na temat filmow, jezeli sa "nieobrazliwe" (wg regulaminu)
            mozesz wklejac pochlebne jak i negatywne, wg wlasnych przekonań i zeby byly w
            miare aktualne bo te stare juz obejzalam wink
            Pozdrawiam

• seboc Re: Filmiki o Albanii 09.11.09, 20:49
              > taki sam serbski.... zaden albanski nie dorowna ludobojstwu w Srebrenicy(ps nie
              > jest to watek kosovski tylko bosniacki)...

a co to ma wspólnego z Albanią? - spytam raz jeszcze
              skąd takie uprzedzenie do Serbów?

> wojna to wojna, niesie za soba ofiary, po jednej jak i po drugiej stronie,
              > ludobojstwo to ludobojstwo i nie mozna znalezc dla niego zadnego wytlumaczenia.

No ok. Ale czemu to wygrzebujesz? Podałem linki do obiektywnych filmów a nie
              wojny czy propagandy.

> a to wina albanczykow? czy rzadu?? nie mow mi co mam sobie poczytac, sam sobie
              > poczytaj min czekalskiego

A czyja wina? Rząd był z kosmosu? Obecna mafia też jest z kosmosu?

> to je zamiesc

proszę:
              syf, zainwestowali w kubły, ale w śmieciarki już nie:
              picasaweb.google.com/balkantrip2009/AlbaniaPogradec#5383485710262914866
              Mikołaj Kopernik był Niemcem, fundator był młotem:
              picasaweb.google.com/balkantrip2009/AlbaniaPogradec#5383486737659425026
              radiowóz:
              picasaweb.google.com/balkantrip2009/AlbaniaPogradec#5383488429732237010
              albańscy przedsiębiorcy:
              picasaweb.google.com/balkantrip2009/AlbaniaPogradec#5383487859330379314
              albańska pomysłowość inwestycyjna (mafii nie opłacił?):
              picasaweb.google.com/balkantrip2009/Kosowo#5383477405568128866
              handel obuwiem w centrum Tirany:
              picasaweb.google.com/sebastian.ciesielski/AlbaniaIOchrydaWMacedonii#5294360621490086722
              Albańczyk za dnia (no przecież nie będzie pracował kiedy kobieta pobiegła do pracy):
              picasaweb.google.com/sebastian.ciesielski/AlbaniaIOchrydaWMacedonii#5294360843092827890
              picasaweb.google.com/sebastian.ciesielski/AlbaniaIOchrydaWMacedonii#5294360771733629730
              jedyny zabytek w Tiranie (nie albański oczywiście):
              picasaweb.google.com/sebastian.ciesielski/AlbaniaIOchrydaWMacedonii#5294360425949296962
              centralny plac w Pogradecu:
              picasaweb.google.com/balkantrip2009/AlbaniaPogradec#5383487767707597554
              albańska energetyka:
              picasaweb.google.com/balkantrip2009/Kosowo#5383479334179850226
              albański złodziej:
              picasaweb.google.com/balkantrip2009/Macedonia#5383506357205828514
              zdjęcia z 2009 i 2008
              S.
    • leona82 Re: Filmiki o Albanii 08.11.09, 19:57
      super,b.interesujàce!
    • romcul Re: Filmiki o Albanii 08.08.16, 10:58
      ja zapraszam FB Albania na wakacje i nie tylko
      www.facebook.com/groups/1238965239464404/?fref=ts

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się