Dodaj do ulubionych

Lot Albania-Polska ?

17.03.11, 11:22
Czesc ponownie,
Dawno mnie tu nie było smile ale jak zwykle po poradę w "albańskich" sprawach zwracam się do Was. Chciałabym żeby moi teściowie przejechali do nas do Pl w odwiedziny na tydzień czasu, nie mówią po angielsku i są starszymi ludźmi, a lot jest z przesiadką i jak sami wiecie nie ma lotów bezpośrednich. Nie wyobrażam sobie ich szukających odpowiedniego gate'u na lotnisku np. w budapeszcie. Tam nie bedzie sie nawet kogo zapytac jak nie znaja angielskiego. Czy miałyście już taką sytuację ? Jak ją rozwiązałyście ? Bo wolałabym uniknąc wykupu dodatkowego biletu dla nas żeby po nich poleciec ;/
Będę wdzięczna za odpowiedzi
Obserwuj wątek
    • leperushi Re: Lot Albania-Polska ? 17.03.11, 21:21
      mialam taka sytuacje...moja mama wracala z wakacji w albanii u nas do pl z przesiadka w lubljanie i tez nie znala innego jezyka.pozatym nie miala tam zasiegu w tel.wiec nie mogla nawet do mnie zadzwonic i spytac cokolwiek.po prostu podeszla do pracownicy ktorejkolwiek na lotnisku i pokazala bilet wraz z paszportem mowiac polska-polska i tam ja dalej pokierowali.nic sie nie martw wystarczy ze beda troszke wczesniej tak aby mieli czas na ewentualne odnalezienie stnowiska a juz ich pokieruja odpowiendnio,bo pracuja tam ludzie kompetentni i z takimi sytuacjami maja do czynienia na codzien.przeciez nie wszyscy latajacy znaja obcy jezyk procz swojego...powodzenia shqipe
      • iwi41 Re: Lot Albania-Polska ? 18.03.11, 22:53
        moi teściowie też lecieli z Albanii do Polski z przesiadką w Budapeszcie .Akurat lot w stronę z Albanii do Polski jest o tyle bez problemowy,że samolot z Tirany do Budapesztu jest pełen Albańczyków.Myśmy od razu im powiedzieli,niech po drodze z Tirany do Budapesztu zagadają z kimś i poproszą o pomoc na lotnisku bo lecą po raz pierwszy i nie wiedzą co i jak.mieli to szczęście,że trafili akurat na Polkę mieszkającą w Albanii i wracającą do Polski.Ale na pewno i inni Albańczycy o ile nie będą mieli sami mało czasu na przesiadkę pomogą i zaprowadzą do odpowiedniego "gate".A z powrotem to moi już sami załapali "o co chodzi" .
    • biebar11 Re: Lot Albania-Polska ? 29.03.11, 00:22
      to tylko za pierwszym razem jest trudne napiszcie rodzicom po angielsku tekst "proszę pomóc dostać mi się do odpowiedniego wejścia na samolot do Polski" i po krzyku .Nie wiem jak lecą twoi ale jest jeszcze połączenie przez Wiedeń {ja płaciłam w obie strony 800 zł} i leciałam AUSTRIAN-em z Tirany do Krakowa z przesiadką we Wiedniu, bez problemu bo z BELLER-em Albańskim miałam kłopoty leciałam z Pyrzowic do Tirany z przesiadką w Bergamo i lot z Włoch do Albanii odwołano i leciałam do Tirany następnego dnia tylko że z Werony bo inaczej jeszcze jeden dzień siedziała bym w Italii

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka