katrina73 28.12.13, 20:59 Witam! Jak w temacie chciałabym się dowiedzieć jaka plaża jest w tej miejscowości,czy wybierając się z dzieckiem można liczyć na jakieś place zabaw czy inne atrakcje.Proszę o odpowiedź,dziękuję! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ediwoz Re: saranda-jaka plaża? 29.12.13, 19:18 W Sarande są różne plaże, ale w większości również zatłoczone. Jeśli chodzi o bezpieczeństwo kąpieli dziecka, to nie ma problemów ze znalezieniem czegoś odpowiedniego. Większość plaż w tym rejonie jest piaszczysta. Namawiam do obejrzenia Ksamil, to kawałek na południe, a już nie wielki zatłoczony kurort. Na www.easyalbania.pl masz też sfotografowane plaże. Odpowiedz Link
astka71 Re: saranda-jaka plaża? 29.12.13, 21:17 Plaży piaszczystej w Sarandzie nie widziałam,chyba,że jakiś fragment może gdzieś jest sztucznie nasypanej. W samym mieście zresztą kiepskie warunki do plażowania. Najlepiej od razu wybrać się do Ksamilu niż tracić czas w Sarandzie. Odpowiedz Link
ediwoz Re: saranda-jaka plaża? 31.12.13, 10:34 Oczywiście, nie ma porównania. W Ksamil plaże są zdecydowanie najładniejsze, a wody mętnej nie widziałam. I jak oni o te plaże dbają !!! W tym roku też tam obowiązkowo będę. WWW.easyalbania.pl Odpowiedz Link
katrina73 Re: saranda-jaka plaża? 29.12.13, 22:12 Dziękuję za odpowiedzi.A ta plaża jest brzydka,brudna bo jeśli chodzi tylko o to,że nie jest piaszczysta to nie ma problemu.Kilka razy byłam w chorwacji gdzie wiadomo kamieniste,zaliczyłam też żwirkowe i bardzo sobie chwalę 😊 a te placyki zabaw są jakieś,wiecie? Odpowiedz Link
llydiaa-82 Re: saranda-jaka plaża? 30.12.13, 09:37 Plaże w Ksamilu i owszem są piaszczyste ale jest to sztucznie zrobione i ten piach bardzo często mętni wodę.Natomiast w Sarandzie plaże żwirkowe lub kamieniste ale morze za to przejrzyste .Na obrzeżach są najlepsze i o wiele mniej zatłoczone .Plaża przy promenadzie posiada plac zabaw dla dzieci z trampoliną. Ogółem atrakcji dla dzieci jest trochę :kompleks basenów przy plaży na wylocie do Ksamilu lub samochodziki karuzele itp. na plaży niedaleko portu do tego w każdym punkcie dostępne są skutery i rowerki wodne .Od tamtego roku uruchomili również ogromny dmuchany materac na morzu do zabaw koszt 500 lek ( około 14 zł) i czas nieograniczony .W samym centrum jest również plac zabaw w parku. Myślę ,że dzici nudzić się nie powinny Odpowiedz Link
katrina73 Re: saranda-jaka plaża? 30.12.13, 09:51 Llydiaa bardzo dziękuję za wyczerpującą odpowiedź super informacje pozdrawiam! Odpowiedz Link
miras59 Re: saranda-jaka plaża? 31.12.13, 00:39 Witam! Mam pytanie do LIydi czy w okolicy Sarandy jest takie miejsce gdzie można kupić ryby od rybaków? Odpowiedz Link
llydiaa-82 Re: saranda-jaka plaża? 04.01.14, 09:41 Świeże ryby można kupić na targu koło portu codziennie do godzin południowych ale jak chcesz być całkowicie pewny że są to ryby z dzisiejszego połowu to trzeba się "poświęcić"i być około godziny 5-6 rano przy deptaku jest restauracja limani tam mają swoja zatoczkę małe stateczki rybackie i tam też rybacy przypływają z połowów i można bezpośrednio od nich zakupić to co im się udało złowić. Ja kupuję na te dwa sposoby i jak dla mnie i te z targu i z połowu są jednakowo pyszne więc chyba na tym targu są też rzeczywiście świeże Pozdrawiam Odpowiedz Link
astka71 Re: saranda-jaka plaża? 04.01.14, 12:00 Takie piękne u Pani zdjęcia z plaży z Lukovy,a w tym wątku nie pojawiła się ona. Byłam tam i jest tam cudownie!! Ale tam spotkałam tylko miejscowych bo raczej turysta nie trafi. Polecam plaże i smaczne rybki z barku na niej. Odpowiedz Link
filipecki0 Re: saranda-jaka plaża? 09.02.14, 13:39 katrina73 napisała: > Witam! Jak w temacie chciałabym się dowiedzieć jaka plaża jest w tej miejscowoś > ci,czy wybierając się z dzieckiem można liczyć na jakieś place zabaw czy inne a > trakcje.Proszę o odpowiedź,dziękuję! my też jedziemy z dziećmi 14 sierpnia do sarandy hotel meditarrene rewelacja. Odpowiedz Link
filipecki0 Re: saranda-jaka plaża? 09.02.14, 13:41 my też jedziemy do sarandy hotel meditarrene polecam 14 sierpień biuro buksa travel Odpowiedz Link
kalinav Re: saranda-jaka plaża? 09.02.14, 17:09 Ja jednak chyba wybiorę Vlorę z funclubem. Dowiadywałam się, że więcej plaż i miejscowość wydaje mi się też fajniejsza. Mają kilka hoteli do wyboru o różnym standardzie. Nie potrzebuję 4 gwiazdek, ale wyglądają rewelacyjne więc kusi Odpowiedz Link
katrina73 Re: saranda-jaka plaża? 09.02.14, 17:58 No właśnie też myślałam o wyjeździe z tego biura,co prawda moim sprawdzonym i ulubionym jest skarpa Travel (jeździmy z nimi od 6 lat) ale nie poszerzają oferty o inne kraje a chciałabym zobaczyć coś innego i właśnie buksa Travel.macie to biuro sprawdzone czy jedziecie pierwszy raz?jeżeli byliście już w Albanii autokarem ja podróż?bo my najdalej byliśmy w Czarnogórze a Saranda zdaje się jeszcze dalej?pozdrawiam! Odpowiedz Link
kalinav Re: saranda-jaka plaża? 09.02.14, 19:04 Ja z funclubem byłam na wczasach już nie raz. W Czarnogórze, Grecji, Chorwacji. Mają super luksusowe autokary, więc podróż jest przyjemna i mija szybko. Poza tym nie martwisz się niczym. Ja bardzo polecam. Zawsze też mieli fajne hotele i wille. Te albańskie prezentują się niesamowicie. Odpowiedz Link
nums1 Re: saranda-jaka plaża? 27.04.14, 23:46 witam! plaża w Sarandzie żwirowa ,nie wiele miejsca.polecam za miastem ,piękne , piasek woda kryształ.mogę podesłać zdjęcia na maila .pozdrawiam. Odpowiedz Link