Dodaj do ulubionych

Czy na wczasy do Albanii?

08.06.07, 12:38
Witam! Wraz ze znajomymi planujemy wyjazd samochodami do Czarnogory. Bedzie
nas ze 12 osob. Planowany wyjazd 19 sierpnia na 2 tygodnie. Tak sie wlasnie
zastanawiam, czemu wlasciwie nie do Albanii? odleglosc ta sama a pewnie
bardziej egzotycznie i moze byc duzo ciekawiej. Mam pytanie: Jak wyglada
sprawa bazy turystycznej? Ceny noclegow i utrzymania? Bezpieczenstwo osob i
samochodow? Bardzo prosze o podpowiedz i i wszystkie za i przeciw. Z gory
dziekuje i pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • gowin1 Re: Czy na wczasy do Albanii? 09.06.07, 22:44
      No to jak? Jechać nie jechać ? Ktoś był ktoś wie? Nie?????????????? Jakoś nie wieżę! Albo będę pierwszy! Przeżyję? Okradną? Zabiją? Jak wrócę zdam relację! No chyba że nie...
      • saranda Re: Czy na wczasy do Albanii? 12.06.07, 18:14
        Nie zabija, nie okradną, nie... a przynajmniej nie bardziej niż gdzieindziej smile
        Drogi sa gorsze niz w PL, ale w ostatnich latach sporo sie remontuje i z
        miesiaca na miesiąc są lepsze. Ceny jak u nas lub wyższe. Baza noclegowa nad
        morzem istnieje w głębi kraju gorzej. Kraj jest za to ciekawy, malowniczy, morze
        ciepłe choć niektóre plaże brudne. Góry piękne, a miasta pełne egzotyki (dla
        nas). Polecam. Z Czarnogóry mozna zrobić nawet jednodniowy wypad do Dzkodry
        (twierdza, meczety i koscioły) i nad jezioro Szkoderskie (miejsca do kąpania,
        restauracje itp.)
        • saranda Re: Czy na wczasy do Albanii? 12.06.07, 18:15
          Do Szkodry wink
          • gowin1 Re: Czy na wczasy do Albanii? 12.06.07, 19:28
            Oj! Dziekuje Ci Sandruniu! Bardzo licze na opinie i podpowiedzi. Bardzo bym chcial zachecic pozostalych moich znajomych do spedzenia calych wczasow w Albanii a nie w Czarnogorze. Niemniej bez Waszej pomocy nie przejdzie. Uwielbiam poznawac ludzi, nowe kultury i jezdzic w nieznane. Ale jak mam zachecic kilkunastu mieszczan ze warto do Albanii a nie np: na Kanaryjskie?
            • gowin1 Re: Czy na wczasy do Albanii? 12.06.07, 21:17
              Oczywiscie dziekuje Ci Sarandusiu!
    • arushi Re: Czy na wczasy do Albanii? 13.06.07, 00:03
      Oczywiście na wycieczke nawet kilkudniową. Wczasy raczedj nie. chyba że lubisz
      leżeć plackiem na plaży. Albo na zwiedzać zabytki. Jak dla mnie cholernie gorąco.
      Atmosfera senna. Raczej drogo. A dla cudzoziemców bez lokalnego znajomego ceny
      mogą wzrosnąć zwłaszcza noclegów. Ale idzie stargować poza Durres Vlor i Sarandą
      oraz paroma nadmorskimi małymi bazami na południu. Mają oblężenie swoich
      turystów. Na atrakcje typu dyskoteki, podryw itp ibiza raczej nie licz.
      Co do bezpieczenstwa. Ja tam się nie bałem chodzić noca po ulicach. Nie kradną
      więcej niż w innych miejscach. (Bush pewnie by się z tym nie zgodził).
      Ceny ponoć droższe niż w Czarnogórze. Okres kiedy mają tam dużo swoich turystów
      na codzień pracujących we Włoszech albo w Reichu. Jak znajdziesz dobry nocleg to
      i samochód Ci przypilnują.
      Po za tym naprawde jest co zobaczyć tylko że trzeba wcześniej samemu sprawdzić
      co. Bo poza ofertą standardową to na nich nielicz. Nie wierzą że to coś obok
      jest ładne i cenne. Żarcie super. Zwłaszcza jagnięcina koźlina(co prawda już
      troche po sezonie), owoce moża i RYBY.(te dwie ostatnie pozycje niestety
      podrożały). Drogi coraz łatwiejsze do przebycia i poprawia się oznakowanie.
      W podsumowaniu na wakacje POLECAM
      • arkus11 Re: Czy na wczasy do Albanii? 19.07.07, 23:31
        Może Ty mi pomożesz. Mam ogromną ochotę zostać pionierskim polskim turystą
        wakacyjnym w Albanii tyle, że w necie raczej opinie o Albani są nieprzychylne.
        Mam na myśli pilnowanie siebie, samochodu i dzieci. Brak dróg itp.Dwa lata temu
        byliśmy w Rumunii w zasadzie również jako pionierzy i nie żałujemy. Czy można
        pojechać do tej Albanii. Może znasz jakieś pola namiotowe? Może możesz wskazać
        jakieś noclegi tanie? Może znasz jakąś rodzinę z domkiem i z tawnikiem gdzie za
        jakieś pieniądze i prysznic można się rozbić z namiotem. Moja rodzina to żona i
        2 dzieci (12 i 10 l.) . Niestety Chorwacja, Słowenia, Grecja, Włochy są dla nas
        za drogie. Czy na prawdę w Albanii jest tak niebezpiecznie? Jak się może mieć
        cenowo pobyt w Albanii pod namiotem do tych krajów? Jak z pobytem pod namiotem?
        Czy to w ogóle jest realne?
        bardzo proszę o wskazówki bo wszystko wskazuje na to że Albania jest przepiękna
        iludzie są tam otwarci. Pszyślij na Privę jak możesz.

dzięki Arek
        nareks20@op.pl
    • nertila Re: Czy na wczasy do Albanii? 01.07.07, 15:25
      www.polish.hostelworld.com/country.php/Hostels/Albania
      tu są tanie noclegi w Albaniismile
      • ciekawy_swiat no właśnie... 13.07.07, 22:07
        ja tez planuje przyjazd z Czarnogory do Albanii - jakie tam sa plaze i jakie
        miejsca nad mozem polecacie do odwiedzenia, ???
        • arkus11 Re: no właśnie... 19.07.07, 23:33
          Może Ty mi pomożesz. Mam ogromną ochotę zostać pionierskim polskim turystą
          wakacyjnym w Albanii tyle, że w necie raczej opinie o Albani są nieprzychylne.
          Mam na myśli pilnowanie siebie, samochodu i dzieci. Brak dróg itp.Dwa lata temu
          byliśmy w Rumunii w zasadzie również jako pionierzy i nie żałujemy. Czy można
          pojechać do tej Albanii. Może znasz jakieś pola namiotowe? Może możesz wskazać
          jakieś noclegi tanie? Może znasz jakąś rodzinę z domkiem i z tawnikiem gdzie za
          jakieś pieniądze i prysznic można się rozbić z namiotem. Moja rodzina to żona i
          2 dzieci (12 i 10 l.) . Niestety Chorwacja, Słowenia, Grecja, Włochy są dla nas
          za drogie. Czy na prawdę w Albanii jest tak niebezpiecznie? Jak się może mieć
          cenowo pobyt w Albanii pod namiotem do tych krajów? Jak z pobytem pod namiotem?
          Czy to w ogóle jest realne?
          bardzo proszę o wskazówki bo wszystko wskazuje na to że Albania jest przepiękna
          iludzie są tam otwarci.

dzięki Arek
          nareks20@op.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka