llydiaa-82 18.03.08, 19:37 muszę się pochwalić mój mąż dziś dostał karte pobytu na dwa lata!!!!staraliśmy się o karte na rok bo pierwsza a tu taka niespodzianka,że dali na dwa!!!Jesteśmy tacyyyyy szczęśliwiiiii )))) pozdrawiam i życze wszystkim takiego szczęścia>>> Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aka85 Re: wojna z papierzyskami wygrana:)))) 18.03.08, 19:41 OGROMNIASTE GRATULACJE!!!!!!!!!! Odpowiedz Link
nertila Re: wojna z papierzyskami wygrana:)))) 18.03.08, 19:45 Gratuluję Wam obojgu i pozdrawiam was troje widać Dolnośląski Urząd jest przyjazny a to mnie bardzo cieszy Odpowiedz Link
goca10 Re: wojna z papierzyskami wygrana:)))) 24.05.08, 22:59 Lidka, gratuluję!! Ja właśnie zaczynam swoją "wojnę" a zwracam się z prośbą czy mogłabyś mi napisać jakich dokumentów potrzebował twój mąż do zawarcia małżeństwa w Polsce (bo ślub był w PL jak mniemam)? pozdrawiam Odpowiedz Link
llydiaa-82 Re: wojna z papierzyskami wygrana:)))) 25.05.08, 18:16 oj nie ślub był w albanii włśnie ze względu na formalności łatwiej nam było tam Odpowiedz Link
goca10 :) to może Nertila? 25.05.08, 18:32 wszędzie ta biurokracja... ech... Nertila ratuj, jakich dokumentów potrzebował twój mąż, aby zawrzec w Polsce małżeństwo? wertuję te wątki, ale nie mogę znależć... pozdrawiam Odpowiedz Link
nertila Re: :) to może Nertila? 25.05.08, 19:12 1. Certifikate per lidhje martesore 2. Certifikate personale słownie: dwa dokumenty, ale aby je otrzymać od albanskiego USC to najpierw ja musialam wyslac tesciom moj akt urodzenia i zaswiadczenie z mojego wroclawskiego usc ze jestem stanu wolnego(oba moje dokumenty tlumaczone przez tlumacza przysieglego j.albanskiego w Polsce, a potem potwierdzone w Min. Spraw Zagranicznych w Warszawce (słynna Apostila za 60zł od dokumentu) reszte na mejla ci napisze ale to za chwile bo kąpię bąbla właśnie. Odpowiedz Link
goca10 dziękuję za pomoc:) 25.05.08, 22:46 wszystko jasne i zrozumiałe pozdrawiam serdecznie, miłego wieczoru Odpowiedz Link
nertila Re: dziękuję za pomoc:) 28.05.08, 08:12 a tutaj jesteś faktycznie nie ma za co Odpowiedz Link