Dodaj do ulubionych

Zwierzeta..

17.06.08, 21:11
Jaki jest stosunek albanczykow do zwierzat?? lubia? nie lubia?jak
traktuja???maja zwierzeta w domach????

cytat: "Psy, często chore, z reguły w sforach, śpiące i szukające
jedzeniach w śmietnikach (może niekoniecznie w śmietnikach, bo
śmieci leżą wszędzie). Koty? Bardzo nieufne, uciekające przed
człowiekiem z daleka."
Obserwuj wątek
    • olaaa99 Re: Zwierzeta.. 17.06.08, 22:28
      Ja zauważyłam że niektórzy nie maja dobrego podejcia do zwierząt.
      Słyszałam teksty typu śmierdzi, brudne, roznosi choroby itp itd
      • kajtulu Re: Zwierzeta.. 22.06.08, 18:22
        a czy w polsce wszyscy maja dobre podejscie do zwierzat??? fakt na poczatku jest
        kochany pupilek,kanapowiec,a jak juz jest duzy i nieladny to sie go wywozi i
        zostawia gdzies przy drodze...
        U nas tez koty blakajace sie kolo smietnika sa wystraszone a bezmozgowcy w
        ramach zabawy rzucaja w nie kamieniami.Sama mialam kilka zwierzat z podworka i
        wiem w jakim byly stanie i to nie zwierzeta doprowadzily je do takiego
        stanu.Wiec moze....UFO?? bo w koncu polacy kochaja zwierzeta.
        Fakt w Kosovie psy pelnia funkcje stroza domu,ale oni takiego psa nie wyrzucaja
        jak jest juz nieladny to raz,a koty.... tak jak wszedzie sa przez niektorych
        lubiane przez innych nie,ale nie zauwazylam zeby odbiegalo cokolwiek pod tym
        wzgledem od normy,a juz na pewno nie jest tam gorzej jak u nas pod tym wzgledem.
        Tylko moze trzeba troszke tez popatrzec najpierw wokol siebie,a potem szukac
        gdzie indziejwink
    • bleona Kajtulu 15.07.08, 15:45
      to nie byl kolejny atak na albanczykow tylko proste pytanie: "lubią czy nie lubią"
      mój nie lubi w domu, uważa że jak zwierzęta to na podwórzu lub w miejscu dla nich przeznaczonym
      • llydiaa-82 Re: Kajtulu 16.07.08, 08:50
        mój ma identyczne zdanie i teraz cierpi bo mieszkamy z moimi rodzicami i psiak u
        nas zawsze był w domu i do tego rozpieszczony na każdym kroku słysze że wszedzie
        w garkach jest jego sierść choć pies jest czyściutki i krótkowłosy no ale jest w
        domu he he
        • acs-13 Re: NIE LUBIA wrecz nienawidza byl powiedzial 16.07.08, 09:24
          a znam to z autopsji....
          jeszscze pare lat temu nie rozumialem dlaczego psy tyle za nimi
          szczekaja, mojemu wilczurowi wlosy stawaly jak jakis alban
          przechodzil obok..
          maja cos w sobie , nie wynil bym psow oto.
          • llydiaa-82 Re: NIE LUBIA wrecz nienawidza byl powiedzial 16.07.08, 11:05
            jeny a Ty znowu swoje jady i jadki uskuteczniasz tak tak bo każdy albanczyk to
            szatan wcielony i psy to wyczuwają ha ha smiechu warte nadal nie rozumiesz TO
            JEST INNA KULTURA I LUDZIE Są WYCHOWANI Z INNYM PODEJŚCIEM DO PSIAKÓW NIZ MY
            !!!!dla przykladu mieszkajać w grecji GRECY !!uważali mnie za lekko stukniętą bo
            trzymam w domu psa i na dodatek chodzę z nim na spacery u nich pies równa sie
            buda i to w słońcu następny przyklad narodu ktory nie za bardzo za pan brat żyje
            ze zwierzakami ...
            • kris.79 Re: NIE LUBIA wrecz nienawidza byl powiedzial 16.07.08, 11:49
              Roznie bywa. Z jednej strony rzeczywiscie jest duzo bezdomnych psow
              i te sa czesto chore, zaniedbane, zywia sie w smietnikach i nie
              ciesza sie powszechna sympatia. Przykry to widok ale u nas takimi
              psami opiekuja sie rozne fundacje i trzeba zrozumiec ze tu takie cos
              jak schronisko dla psow lub towarzystwo opieki nad zwierzetami itp
              nie funkcjonuje.
              Z drugiej strony wiem ze sa szczesliwe egzemplarze przygarniete
              przez dobrych ludzi. Te sa z reguly pod dobra opieka, zadbane i
              kochane przez wlascicieli. I choc rzadszy to widok niz w "Europie",
              widzi sie spacerujacych ludzi z psami.
              Co do innych zwierzat - to uogolniajac Albanczycy lubia ptaki i
              rybki i czeto maja je w domach, sklepach a nawet biurach.
              • bleona Re: NIE LUBIA wrecz nienawidza byl powiedzial 18.07.08, 13:57
                wracając do Grecji, to tam chyba też takie instytucje jak schroniska nie istnieją, bo wszędzie te bezdomne psiury łażą i jest ich naprawdę bardzo dużo, ale tam są wyłapywane z ulic, szczepione i odrobaczane, żywią się przy tawernach (śmietniki), więc jest to pewien sposób na nierozkładającą sie żywność w śmietnikach, a przy takich wysokich temperaturach mogło by to być problemem
              • mashallah Re: NIE LUBIA wrecz nienawidza byl powiedzial 24.07.08, 18:11
                moj uwielbia zwierzeta,moze dlatego ze sie wychowal na wsi i ma farme. uwielbia
                koty czym mnie zarazil. jego wszstkie cieple slowka do mnie to znaczenia
                zwierzat hehe ja tez dla niego mam 'gamur' czyli osiol hehe

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka