hania.edhe.andi 16.02.09, 19:26 Na której ręce nosicie dziewczyny obrączkę na lewym czy jak w pl na prawym? Dodam, że ja pierścionek zaręczynowy i obrączkę noszę na lewym jak w Albanii i w kraju, w którym mieszkamy. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
majmunt Re: na której ręce nosicie obrączkę? 16.02.09, 19:47 ja mam obraczke na lewej a zareczynowy na prawej hihi Odpowiedz Link
hania.edhe.andi Re: na której ręce nosicie obrączkę? 17.02.09, 07:10 majmuntcik a czemu na prawej zareczynowy? Odpowiedz Link
majmunt Re: na której ręce nosicie obrączkę? 17.02.09, 19:22 bo zarenczynowy traktuje bardziej powanie niz obraczke z racji tego ze dla mnie slub bez rodziny(chociaz byla moja mama i siostra,wiec mam na mysli rodzine w szerszym znaczeniu)przyjacol i nie we wlasnym kraju to dla mnie nie ma zbyt wielkiego znaczenia i nosze jak sie nosi w kraju w ktorym jestem mezatka, bo nie oszukujmy sie tylko w Alb mam tak naprawde meza, no chyba ze zarejestruje malzenstwo... Odpowiedz Link
zeg-ata Re: na której ręce nosicie obrączkę? 17.02.09, 12:43 Ja wszystko na prawej rece,jak w Polsce i nie dbam o to,ze w Uk nosi sie na lewej moj tez nosi na prawej, wszystko jest po polskiemu Odpowiedz Link
llydiaa-82 po prawej 17.02.09, 13:35 z racji tego że mieszkamy w pl to nosimy obydwoje na prawej a jak byliśmy w albanii to mężuś oczywiście próbował przerzucić sobie na lewą stronę ale nie dało się bo palec na lewej odmówił posłuszeństwa okazał się po prostu za gruby he he Odpowiedz Link
jola_ml40 Po prawej:) 17.02.09, 14:50 Tylko i wyłącznie na prawej ręce.Nigdy nie było wzmianki,że na lewej jak u Albanczyków(może tylko Kosowarów).W konću jesteśmy w Europiehihi,a my mieszkamy w Polsce.Pozdrawiam milusio! Odpowiedz Link
bionda83 Re: Po prawej:) 17.02.09, 15:14 ...a Albania to nie Europa? poza tym z tego co wiem to u wiekszosci europejczykow nosi sie na lewej rece, poza tym co za roznica Odpowiedz Link
rynta25 do bionda. 17.02.09, 19:01 bardzo mi się spodobało twoje pytanie cyt''a Albania to nie Europa?"często spotykam się z ludźmi którzy mylą Albanię z Libanem,myśląc,że to kraj arabski ,znajdujący się w Afryce .najbardziej złości mnie to ,że ci właśnie ludzie najbardziej krytykują Albańczyków i ich kulturę Odpowiedz Link
jola_ml40 Re: Po prawej:) 17.02.09, 21:53 Hehe,miedzy innymi mialam Albanie na mysli,zle kojarzysz!Mój mąż pochodzi z Albanii i doskonale wiem że to też Europa więc bez żadnych aluzjiprosze.Lepiej sie tu wogole nie odzywac bo zaraz,,zgłuszą'' Odpowiedz Link
bionda83 Re: Po prawej:) 18.02.09, 00:24 w zyciu nie chcialabym Cie "zgluszyc" jestem absolutna antyfanka trolizmu w necie, tylko ciekawa jestem dlaczego dowod milosci swojego mezczyzny jestes zdolna noscic tylko na prawej rece??? wg postow inych dziewczyn, pierscionek nosisz tam gdzie jest uznawany... jezlei nosze taki pierscionek na prawej rece w polsce to wszyscy wiedza o co chodzi; natomist jezeli jestem w albanii to tez chce zeby kazdy wiedzial ze mam faceta Albanczyka i ze na lewej rece "nosze" jego milosc oprocz tej lewej reki czy prawej najwazniejsze jest to co nosze w sercu... i to glupio malostkowo brzmi ale chyba najwzaniesze jest to czy go kocham czy nie... i bez zadnych usciskow bo romantyzmu tu zbyt wiele Odpowiedz Link
nertila Re: na której ręce nosicie obrączkę? 17.02.09, 21:22 Nasz historia jest taka: Obrączki,które nosimy obecnie na prawych rękach faktycznie założyliśmy sobie najpierw na lewe w polskim USC (wszyscy goście zaraz szum "nie ta ręka!"). Ze względu na wykonywane zawody ani ja ani mąż nie mogliśmy ich nosić, więc sobie poleżały trochę, a nasze paluszki zmieniły się i teraz pasują nam bardziej na prawe niż na lewe dłonie. Obecnie jednak,mimo pracy ,zaczęliśmy je oboje nosić z powrotem i nikt nam nie robi z tego powodu problemu( ja nie pracuję na chirurgii więc mogę nosić biżuterię,a mąż sam ostatnio żadko ćwiczy i zajmuje się głównie trenowaniem innych a nie siebie). Historia samych obrączek także jest orginalna: powstały one ze stopu 2 obrączek:polskiej obrączki będącej moją pamiątkną rodzinną i albańskiej obrączki przywiezionej do Polski z Albanii podarowanej mi przez ciocię mojego męża. Złoto przetopione zostało przez moich znajomych złotników we Wrocławiu i tak z 2 różnych, odmiennych nawet próbami i kolorami obrączek powstał idealny komplet dla pary mieszanej Odpowiedz Link
bionda83 Re: na której ręce nosicie obrączkę? 18.02.09, 00:30 jak zwykle wywazona marda odpowiedz, gratuluje zwiazku Odpowiedz Link