17.02.09, 14:48
czy mozna sie starac o jakies zaproszenie czy cos w tym rodzaju aby
moj maz mogl pojechac do polski na 2 tygodnie na wakacje ze mna?
zaznacze ze teraz czeka na dostanie wizy ale nie wiem ile to potrwa
i chcialam sie dowiedziec czy moglby ze mna jechac ale gdzie musze
sie zwrocic ?do polskiej ambasady?czaekam na odpowiedz.dzieki
Obserwuj wątek
    • bionda83 Re: pytanie 17.02.09, 15:21
      ?? ale jakiej wizy? do polski? a po co sie o te wize stara? aby moc tu
      przyjechac? no to jezeli jest mu ona potrzebna aby sie tu dostac to nic innego
      nie pomoze, musi spokojnie poczekac na wize, nie wiesz ile bedziecie musieli
      czekac? skoro sie staracie to mozna sie zapytac w ambasadzie, z tego co
      slyszalam to na decyzje w albanii czeka sie 2 tygodnie. Pozdrawiam
      • bionda83 Re: pytanie 17.02.09, 15:22
        chyba ze w gre wchodzi wycieczka zorganizowana do polski z albanii, ale to
        wszystko na miejscu
      • vogelushja Re: pytanie 17.02.09, 17:18
        no czeka na wize, ale myslalam ze mozna dostac jakis papier
        przyspieszajcy to ze moglyby jechac razem ze mna do polski z
        anglii.nie wiem ile bedzie czekal na wize cos chyba do pol roku jak
        dobrze pojdzie.
        • bionda83 ... 17.02.09, 17:29
          nie pomoge bo nie bardzo rozumiem.... w anglii? no tak oni nie sa w shengen wiec
          wiza angielska tu wiele nie zdziala,,, ale jak mowie na wyjazdach Albanczykow z
          Anglii do Polski to sie nie znam, ale wiem, ze napewno jest tu doświadczone
          towarzystwo wiec ktos Ci pomoze, wydaje mi sie tylko ze i tak bez wizy ani rusz.
          Wiem np że z Albanii jeżeli jest to wyjazd strikte turystyczny to wize przyznaja
          bez problemow...Pozdrawiam
          • vogelushja Re: ... 17.02.09, 17:41
            no tak mieszkamy w anglii.ja lece na wakacje do polski i chcialabym
            z nim leciec ale niestety on pewnie do tego czasu wizy niedostanie
            wiec pomyslalam ze moze jest cos takiego jak jakis papier
            przyspieszajcy to dzieki za pomoc
            • a.hysa Re: ... 17.02.09, 17:59
              to ja powiem, jak jest w angli i nie ma wizy to nic nie dostanie,
              jakby przed wakacjami w polsce dostal angielska wize, to w
              ambasadzie francuskiej zajmuje 1 dzien zalatwienie wizy shenghen
              • zeg-ata Re: ... 17.02.09, 23:49
                Jak dostanie schengen wize to moze jechac ale w 1 strone bo do
                anglii juz nie wroci bez angielskiej wizy!nic nie jest w stanie
                przyspieszyc uzyskanie angielskiej wizy.Przepisy to przepisy.teraz
                ponoc jeszcze wydluzyli czas oczekiwania na wize,chodzi mi o ta na 5
                lat teraz czeka sie ponoc od 9 miesiecy do roku, taki maja nawal
                pracy.I to skutecznie uziemia albanczykow w anglii.
                • a.hysa Re: ... 18.02.09, 06:47
                  zegata, ale jak on jest w angli nie legalnie to i shenghen tez nie
                  dostanie.
                  • zeg-ata Re: ... 18.02.09, 11:20
                    Jesli jest nielegalnie to pewnie ze nic nie dostanie(chyba ze bilet
                    w 1 strone do albaniismile,ale zakladalam ze skoro czeka na wize to
                    musi byc jakos legalnie ale juz sama nie wiem bo to roznie tu w Uk z
                    nimi bywasmile
                    • majmunt Re: ... 18.02.09, 19:36
                      ehhh...no dziewczyny podlamalyscie mnie...nie dosc ze juz ponad rok
                      czasu czekam na niego to pozniej jeszcze utkne w UK na kolejne
                      18miesiecy?? tylko sie pociac...a najbardziej mnie denerwuje ze jego
                      kolega byl w sadzie pozniej a juz od tygodnia siedzi w UK bo ma
                      angielke za zone niewazne ze ona jest dzieciata i duuuuuuuuuuuzzo
                      starsza od niego...ludzie sa nie normalni
                      • zeg-ata Re: ... 19.02.09, 14:04
                        Ostatnio slyszalam taka opowiesc,ze albanczyk czekal na ta 5-letnia
                        wize i dostal list,ze ma sie zglosic po odbior wizy z zona.
                        Oczywiscie pojechal sam,tlumaczac,ze zona jest w pracy,a co sie
                        okazalo,ze zona od dawna mieszka w Polsce i tam pracuje,placi tam
                        podatki...a on nie mogl sie wytlumaczyc przed HO,ze to nie bylo
                        malzenstwo dla papierow.nie wiem jak oni to sprawdzili..No ale po
                        sprawie,nie wiem jakie konsekwencje poniesie za to ale jakies na
                        pewno. HO stwierdzil,ze dlatego to przedluzanie wizy trwa teraz 9-12
                        miesiecy bo sprawdzaja wiarygodnosc tych malzenstw,gdyz duzo jest
                        takich jak opisany przypadek,ze tylko dla wizy.Moja kolezanka czeka
                        juz 8 miesiecy i co kilka tygodni tam dzwoni a ostatnio ja
                        wyzwali,ze ma sie z nimi juz nie kontaktowac,ze za czesto dzwoni i,
                        ze ma czekac minimum rok od zlozenia papierow i juz. Szkoda gadac co
                        teraz tam wyrabiaja, przez jednostki musi cierpiec ogolwink
                        • majmunt Re: ... 19.02.09, 21:48
                          nasuwaja mi sie namysl tylko przeklenstwa...ja tu chcialam po
                          swiecie pojezdzic i wychodzi na to ze jesli chce sobie pojezdzic to
                          i owszem tak ale sama....bez sensu a oni sie dziwia ze takie
                          malzenstwa nie trwaja dlugo.a jak maja przetrwac skoro takie glupie
                          problemy na kazdym kroku...
                          • agacinka23 Re: ... 21.02.09, 22:34
                            hej. zeby sie starac o wize do polski musisz miec najpierw wize
                            angielska. jak juz ja bedziecie mieli to wtedy z paszportem twoim i
                            twojego meza, aktem malzenstwa, jego paszportowym zdjeciem, no i
                            jakims rachunkiem zeby potwierdzic ze razem mieszkacie pojdziecie do
                            polskiej ambasady. tam zapytaj sie o application form for visa no i
                            zrobione. czeka sie do 4 tygodni i wiza bedzie na 6 miesiecy.
                            powodzenia
                            • vogelushja Re: ... 26.02.09, 17:28
                              dzieki wszystkim za odpowiedzi pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka