Dodaj do ulubionych

Zakupy na raty

05.04.06, 09:06
Pewnie kupowałyście już coś na raty (Interest free credit). Ciekawi mnie,
jakie warunki trzeba spełnić, jakie dokumenty dostarczyć. Chcemy kupić
mieszkanie, depozyt wyssie z nas całą gotówkę :)i na meble już nie starczy, a
fajnie byłoby mieć na czym usiąść :)
A przy okazji - podobają mi się sofy i stół w Next, ale na razie widziałam je
tylko w katalogu. Wiecie coś o tych meblach? Są w miarę porządne?
Pozdrowienia
Vereena
Obserwuj wątek
    • messier31 Re: Zakupy na raty 05.04.06, 09:50
      Ja juz bardzo dawno kupowalam ale o ile dobrze pamietam to chyba trzeba bylo
      miec ze dwa rachunki potwierdzajace adres (musi sie zgadzac z adresem pod
      ktorym jest karta platnicza, ktora bedziecie placic).

Ja bardzo sceptycznie podchodze do takich firm ktore sprzedaja wszystko i dla
      mnie Next to sklep odziezowy a meble kupowlabym w sklepie meblowym. Nie moge
      sie wypowiedziec na temat jakosci bo po prostu nie wiem ale najwazniejsze, zeby
      Ci sie podobaly. Nie maja jakiegos 'showroomu' zeby je zobaczyc?
      • vereena Re: Zakupy na raty 05.04.06, 13:28
        Rachunki wystarczyły? Nie trzeba przedstawić potwierdzenia zarobków, historii
        kretytowej, itp?

Showroom mają, daleko, ale pewnie się przejadę :)

Dziękuję
        Vereena
        • messier31 Re: Zakupy na raty 05.04.06, 21:06
          Na pewno nie musialam im pokazywac zadnych potwierdzen i historii kredytowej
          ale to bylo chyba z 5 lat temu i moze sie cos zmienilo. Pewnie to tez zalezy od
          sklepu wiec najlepiej sie zapytac u zrodla. Ja kupowalam komputer w PC Worldzie
          i proces byl raczej bezbolesny :-)
    • leggetta Re: Zakupy na raty 05.04.06, 14:15
      chcielismy kupic kiedys lozko z katalogu littlewoods, niesty okazalo sie ze
      jedyna opcja kupna byly raty. po rejestracji online nie pozwolili nam kupic
      lozka, motywujac chyba brakiem zdolnosci kredytowej. jakos ze chcielismy za
      gotwke to zadzwonilismy na infolinie tam tez przyznali ze nie mozemy za gotoke
      ale przyznali nam ten kredyt. nic nie sprawdzali choc nie pamietam o co pytali.
      skonczylo sie na tym ze zamiast pierwszej raty zalacilismy calosc i mielismy z
      glowy.
      • natalia.brzeska Next meble 05.04.06, 14:24

Obok nas jest akurat Next for Home. Rzeczywiście, niektóre rzeczy mają bardzo
        ładnie, jednak "jakościowo" nie wyglądają na jakieś świetne. Dla mnie wszystko
        musi być równiutkie, nigdzie nie odchodzić, a te meble nie spełniały
        moich "norm" ;-)
        • magdapol75 Re: Next meble 05.04.06, 16:48
          Dziewczyny,a gdzie jest jakis duzy Next Home Showroom,zainteresowalyscie mnie,wlazlam na ich strone i wypatrzylam sobie rzeczy do lazienki.
          • vereena Re: Next meble 06.04.06, 13:16
            W katalogu Next Home są adresy wszystkich sklepów, które sprzedają meble (pełny
            lub okrojony asortyment). Jaki rejon Cię interesuje? Sprawdzę i podam Ci
            najbliższy adres. W katalogu jest w ogóle więcej mebli niż na stronie i
            niektóre wyglądają naprawdę fajnie. Mi się podobają sofy, stół i stolik,
            mebelki do pokoju dziecięcego. Ale zdjęcia to jedno, a rzeczywistość drugie :)
            dlatego będę chciała je zobaczyć na żywo.
            Aha - katalog można dostać w każdym sklepie Next. A właściwie kupić - za 1,5Ł.
            Przyznam się, że wpakowałam katalog pod wózek, bo nie przyszło mi do głowy, że
            nie jest za darmo i dopiero w domu zobaczyłam cenę na okładce... Teraz wiszę
            Nextowi 1,5Ł, chyba im oddam jak coś będę kupować następnym razem.
            Pozdrowienia
            Vereena
            • magdapol75 Re: Next meble 06.04.06, 17:23
              Dzieki za odzew,interesuja mnie okolice Maida Vale W9,albo Surrey (bo tam sie przeprowadzamy).
              • vereena Re: Next meble 06.04.06, 17:47
                W rejonie Londynu jest tylko jeden sklep z pełnym asortymentem meblowym - w
                Watford. Pozostałe zaznaczone jako sklepy z meblami i akcesoriami (mniejszy
                wybór) w rejonie Londynu to: Brent Cross, Beckton i Croydon. Bliżej Surrey nic
                nie ma.Chyba będziemy obie musiały się przejechać do Watword :)
                Pozdrowienia
                Magda

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka