Dodaj do ulubionych

co myslicie n/t Bugaboo Cameleon??

08.05.06, 17:51
dziewczyny co myslicie o bugaboo najnowszym wozku z serii cameleon??
www.bugaboo.com/
ja jestem wlasnie na etapie wybierania wozk ai juz prawie na 99% zdecydowalam
sie na M&P A3 Pramette ale jak go pojechalismy z mezem ogladac to mi sie nie
spodobal.. za to za kazdym razem jak widze bugaboo na ulicy to lapie on
natychmiast moja uwage i poza tym bardzo mi sie one podobaja (i podobno sa
tez wygodne bo oczywiscie zaczepilam juz kilka mam na ulicy ;-)))

tylko ta cena.. ;-0000 nie stac mnie na wydanie £600 na sam wozek jednak
ostatni wpadlam na pomysl ze zakupimy moze jeden na ebayu, mamy sprzedaja je
po £400/ £450 czasem kilkutygodniowo- tylko uzywane... no i wtedy cena bylaby
taka sama jak Pramette bo ten jest za £350 (well podobna cena ;-))

macie jakies doswiadczenia/ opinie n/t bugaboo?? thx Ewa
Obserwuj wątek
    • jagienkaa Re: co myslicie n/t Bugaboo Cameleon?? 08.05.06, 18:34
      Ewa a z tych rad nie skorzystałaś?...
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=591&w=37540629&a=37550988
      ja jak zwykle z linkiem wyjeżdżam...
      • effata Re: co myslicie n/t Bugaboo Cameleon?? 08.05.06, 18:48
        Aż z ciekawości zajrzałam na ten 'bungaunga' wózek (bo przyznam, że masz
        kobieto zacięcie w wymyślaniu nowych opcji - powiem ci w sekrecie, że dzieci
        szybko rosną i wyrastają z rzeczy, jak będziesz miała takie dylematy przy
        każdym sprzęcie, to ... :))) i akurat moje dziecię było w pobliżu.
        Cytuję jego tekst (bo mnie rozśmieszył totalnie): Mamo, a co to za dziwny
        wózek? To wózek inwalidzki?
        No nie wiem, ja bym chyba takiego dziwoląga nie chciała. W ogóle mi się nie
        podoba. Co do funkcjonalności się nie wypowiadam.
        --
        Don't guess.
        • eballieu Re: co myslicie n/t Bugaboo Cameleon?? 08.05.06, 19:10
          Mi sie ten wozek nie podoba.
          W tej kategorii cenowej, do wielkomiejskiego aktywnego zycia wybieram Stokke.
          Ten, ktory podoba sie tobie wedlug mnie gubi swoj charakter, przez nisko
          umiejscowione siedzisko.
          www.backinaction.co.uk/xplorybuy
          www.stokke.com/xplory/en/campaign.asp
          Tez mam dylematy przy podobnych zakupach. A jak juz to JA mam ich uzywac, to
          poza byciem latwym w obsludze musi mi sie podobac.
    • basia313 Re: co myslicie n/t Bugaboo Cameleon?? 08.05.06, 19:01
      Dla mnie wozek powinien miec torbe na zakupy i to jest jedno z wazniejszych
      kryteriow. Wierz mi, bo mam trojke dzieci, no chyba ze nigdy nie bedziesz
      musiala robic zakupow. A tak poza tym, to bedziesz zawsze musiala brac cala
      tone rzeczy nawet jesli nie bedziesz robila zakupow. Zawsze patrze na mamy z
      fikusnymi wozkami bez toreb z politowaniem.Fajnie wygladaja, ale nie sa
      praktyczne tzn te wozki nie mamy.:)
      • eballieu Re: co myslicie n/t Bugaboo Cameleon?? 08.05.06, 19:12
        Basia, ja nie posiadam wielkiej torby na zakupy w wozku. Wygodna jestem i nie
        lubie byc obladowana jak wielblad.
        Nigdy mi wielkiego kosza na zakupy nie brakowalo. Wielkiego samochodu TAK.
    • wysokieobcasy7 Re: co myslicie n/t Bugaboo Cameleon?? 09.05.06, 10:19
      dzieki dzieczyny, wiem znowu z nowym pomyslem wyjechalam, moj maz tez rece
      zalamal bo byl przekonany ze na M&P sie wlasnei zdecydowalismy ;-)) ale jak tu
      byc czego pewnym przy kobieci ei do tego w ciayzy?!? ;-))

nie zrozumcie mnei zle, nie jestem jakas 'slodka idiotka' i mnei tylko fashion
      a nie funkcjonalnosc interesuje, wrecz przeciwnie! wazne jest dla mnei aby
      sprzet sluzyl czlowiekowi a nie odwrotnie! ale ten bugaboo wydaje si ebyc
      funkcjonalny i do tego mi si epodoba i to bardzo!

aha, no i ma siatke na zakupy i wszystkie inne potrzebne dodatki:

'The System includes a chassis, strong yet lighweight aluminium frame only
      weighs (8Kgs) for the seat/carrycot, suncanopy, underseat storage bag, mosquito
      net and raincover. Swivel wheels, adjustable suspension & a telescopic handle
      making it more comfortable for you to push and your baby to ride in

The Bugaboo Cameleon adapts to the needs of you and your child from birth to 4
      years. The reversible handlbar means that you can push with the larger wheels
      at the front if you are on rough terrain. On sand or snow you simply pull it
      behind you in the two wheel position. The reversible tilting seat has three
      positions

The Carrycot can be used independently. It has an aerosleep mattress to keep
      your baby cool and protected from dust & pollen. Both the Carrycot and Seat
      have machine washable fabric.

no i jeszcze dalczego piszecie z ew tym wozku dziecko bedzi etylko do poltora
      roku jezdzilo jesli jest napisane iz mozna go uzywac do 4 roku? mysle ze on
      jest fajny i lekki wiec tak naprade nie bedzie nawet potrzeby kopowania lekkiej
      spacerowki ie Maclarena.

mi sie podoba i wizualnie i funkcjonalnie.. sprobuje na ebayu zabidowac i moze
      uda mi sie kupic one za £450?? jesli nie to chyab zdecyduje sie na M&P.

Stokke tez jest fajny tylko jakos nie podoba mi si eta okragla raczka.. zbyt
      nietypowa i wydaje mi sie nieporeczna/ niewygona troche..

dzieki ewa

• eballieu Re: co myslicie n/t Bugaboo Cameleon?? 09.05.06, 11:13
        Ewa, a czemu slodkie idiotki to takie co je "fashion" interesuje?
        Bo mnie akurat to interesuje, lubie byc otoczona ladnymi rzeczami.
        A taki wozek? Wcale nie zamierzalabym sie tlumaczyc nikomu dlaczego akurat ten
        czy nie. Ze niby co? Ten wozek, ktory ci sie podoba to jakis ostatni krzyk mody
        jest - tak wnioskuje? No i co z tego? Jesli tylko ci sie podoba, a do tego jest
        funkcjonalny, to czemu nie?
        Zupelnie nie wstydze sie przyznac, ze kupuje ta rzecz tylko dlatego, ze mi sie
        podoba.
        Ot ostatni zakup - biale spodenki dla roczniaka. No funkcjonalne nie sa, ale to
        moja sprawa. Gdybym byla bardzo funkcjonalna, to bym tylek szklem podcierala,
        bo niezniszczalne jest;-) Sobie tez sprawilam w ostatnim czasie kilka bialych
        bluzek. Uwielbiam ten kolor. A ze sie brudzi szybko przy dziecku, no trudno.

Wiec nawet jesli pozniej zdecydujesz sie na spacerowke, z bardzo roznych
        przyczyn, to masz z tym jakis problem? Ja bym nie miala. Nikomu i przed nikim
        nie musisz sie tlumaczyc z takich zakupow. Nawet gdyby ten wozek kosztowal 2
        tys funtow, a podoba cie sie, stac cie na niego, to milego jezdzenia zycze!

• karolinazuk Re: co myslicie n/t Bugaboo Cameleon?? 09.05.06, 11:30
          Mojemu mezowi bardzo sie Bugaboo podobal i namawial mnie na niego. Ja nie bylam
          do niego przekonana (w John Lewis byly tylko w bardzo jaskrawych kolorach) i w
          koncu kupilismy (to znaczy rodzice kupili) Ultimo 3 in 1 Mamas&Papas. Kosztowal
          kolo £650 ale byl z fotelikiem samochodowym, do Bugaboo trzeba dokupic chyba
          Maxi Cosi. W kazdym razie teraz mi sie Bugaboo zaczal podobac i namawiam meza
          abysmy go kupili tylko nie wiem co poczac z naszym wozkiem. Chociaz prawde
          mowiac nasz wozek jest lekki, zwrotny i jak na razie sprawdza sie. W kazdym
          razie wiesz uwazam, ze nie warto kupowac uzywanego wozka gdyz niech coz sie
          stanie to naprawa bedzie bardzo duzo kosztowac. My juz dwa razy w przeciagu 7
          miesiecy kozystalismy z gwarancji. Raz moj maz stanal na kolko wozka i je tak
          wykrecil, ze trzeba bylo je wymieniac, poniewaz kupowalismy w Mamas&Papas i
          mieli nasze dane w komputerze naperewoli za symboliczna oplata i dali nam na 2
          tygodnie wozek zastepczy.
          • natalia.brzeska 650??? 09.05.06, 11:40

O Boże 650 funtów za wózek?!?!?!
            Ostatnio w czarity szopie widziałam jeden za 4 funty. Fajnie wyglądał, jak
            nowy. Już miałam go kupić, ale Ukochany chyba by mnie z domu wywalił...

(bo my dzieci jeszcze nie planujemy ;-)
            • netimka Re: 650??? 09.05.06, 11:47
              ja to sie na wozkach to nie znam, ale za 4 to oni za duzo nie zarobia... a mzoe
              to byl na jakas wieksza lale?
              • karolinazuk Re: 650??? 09.05.06, 12:12
                Ja tez bylam na poczatku zdziwiona jak drogie sa rzeczy dla dzieci. Ostatnio
                dokupilismy parasolke od slonca z materialu za £25. Teraz sie juz
                przyzwyczailam ;)
        • mama5plus Re: co myslicie n/t Bugaboo Cameleon?? 09.05.06, 13:00
          Sobie tez sprawilam w ostatnim czasie kilka bialych
          > bluzek. Uwielbiam ten kolor. A ze sie brudzi szybko przy dziecku, no trudno.

Brudzi sie tak samo szybko jak kazdy inny kolor ;)
          Tylko, ze na bialym bardziej widac ;)
          Moja ex-bratowa kiedys wydziwiala, ze mam dla dzieci jasne rzeczy.
          Bo ona to woli ciemne, bo nie trzeba tak czesto prac ;)
          No to ja dziekuje bardzo ;-P
          Czego oko nie widzialo... ale nos poczuje, przykleic sie mozna ;-P
          • natalia.brzeska wózki celebrities 09.05.06, 13:24
            Ja tam się nie znam, ale może Wy będziecie wiedziały, jakie to modele:

1. Liv Tyler
            photos1.blogger.com/blogger/4530/1777/1600/baby.2.jpg
            2. Britney:
            photos1.blogger.com/blogger/3494/635/1600/britney3.2.jpg
    • kingaolsz Re: co myslicie n/t Bugaboo Cameleon?? 09.05.06, 12:49
      Osobiscie mnie sie nie podobaja wozki bugaboo, prowadza sie wg. mnie kiepsko i
      sa bardzo nieporeczne. Mam kolezanke, ktora ten wozek posiada i ile ona sie
      musi nagimnastykowac, a juz jak przychodzi do ladowania do samochodu to w ogole
      porazka, ja moje wozki ( 3 kolowiec i Maclaren) mam schowane w pol minuty, a
      ona jeszcze swoj sklada :(

No i co druga/trzecia mama na ulicy z takim wozkiem pomyka, ze powoli staja sie
      bardzo przecietne.

Ja jestem fanka trokolowcow ;)))))
      • karolinazuk Re: co myslicie n/t Bugaboo Cameleon?? 09.05.06, 12:53
        Mnie prawde mowiac tez troche zraza, ze prawie kazdy ma ten wozek. Ostatnio
        bylismy w Londynie i naprawde nie sposob bylo zliczyc tych wszystkich Bugaboo,
        ktore widzielismy. Ale nadal mi sie podobaja Cameleon (Frog sa moim zdaniem
        nieladne).
        • wysokieobcasy7 Re: co myslicie n/t Bugaboo Cameleon?? 10.05.06, 22:05
          dzieki dzeiwczyny!!! za waszymi i wbrew ;-) waszym radom.. zakupilam wlasnie
          wczoraj sliczny yellow bugaboo cameleon!!!!!!!!! ;-)))))))))
          zakupilam tj po przeczytaniu waszych postow stwierdzilam ze raz sie zyje i..
          zabidowalam na ebayu na brand new oczywiscie (nie chcialam uzywanego bo chce
          gwarancje) bugaboo i wygralam za £510!! ;-)))) well, zawsze to mneij niz £600 a
          poza tym on jst taki ladny ze nie moglam sie oprzec!

obejrzalam go jeszcze raz przed zakupem w Mothercare (tym nowo otwartym na Oxf
          St opposite Marble Arch) i byl to jedyny wozek ktory mi sie tam podobal i
          mezowi tez! wiec wilk syty i owca cala, teraz zeby sie tylko mojemu malenstwu
          spodobal ;-))))) joking... ;-))
          dzieki raz jeszcze za rady i dam znac jak zaczne uzywac co do funkcjonalnosci!
          Ewa
          • eballieu Re: co myslicie n/t Bugaboo Cameleon?? 11.05.06, 08:34
            Wozek, czy kazda inna rzecz, ktora nam sie podoba zawsze bedzie bardziej
            funkcjonalna;-)
            Gratuluje zadowolonego zakupu!
            • wysokieobcasy7 Re: co myslicie n/t Bugaboo Cameleon?? 11.05.06, 13:19
              to fakt! podoba mi sie twoja filozofia zyciowa ebalieu! to juz drugi raz jak
              mnie 'natchnelas' ;-))) (pierwszy to M&P warehouse)- DZIEKI! Ewa
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka