Dodaj do ulubionych

Integracyjne gimnazjum

IP: 193.201.167.* 20.12.11, 11:47
Witam, jestem mamą chłopca, który posiada orzeczenie.
Obecnie jest w 6 klasie szkoły podstawowej integracyjnej. Bardzo proszę o informacje i odczucia na temat gimnazjów integracyjnych na bielanach i nie tylko. A może także o gimnazjach nieintegracyjnych, które przyjęły i pomogły dzieciom orzeczeniowym.

Bardzo proszę napiszcie. W temacie gimnazjów jestem zielona.
Obserwuj wątek
    • Gość: Beata Re: Integracyjne gimnazjum IP: *.lukman.pl 21.12.11, 09:43
      W gimnazjum im. Stanisława Maczka (Gwiaździsta) jest klasa integracyjna, która - wg mojej wiedzy - od lat utrzymuje dobry poziom. Aby się do niej dostać spoza rejonu trzema mieć wysoką średnią (a jest to jakiś tam wyznacznik); z tego co słyszałam panuje tam dobra atmosfera (dane z ubiegłych trzech lat, gdy nasza córka chodziła do "Maczka", do innej klasy).
      • Gość: Pola Re: Integracyjne gimnazjum IP: *.szeryf.waw.pl 21.12.11, 22:13
        Ul Fontany 1 www.zs56.pl/
        • Gość: Katarzyna Re: Integracyjne gimnazjum IP: 193.201.167.* 22.12.11, 12:19
          A czy macie jakieś doświadczenia swoje lub znajomych z tymi szkołami?
          • Gość: Pola Re: Integracyjne gimnazjum IP: *.szeryf.waw.pl 22.12.11, 22:10
            Mojej sąsiadki dzieci chodzą na Fontany 1 do SP i do Gimnazjum do klas integracyjnych,ale orzeczeń nie mają. Z tego co słyszałam atmosfera i opieka jest bardzo dobra.
          • Gość: Beata Re: Integracyjne gimnazjum IP: *.lukman.pl 23.12.11, 16:45
            tak jak napisałam, córka skończyła 'Maczka' w zeszłym roku, chodziła do zwykłej klasy (nieintegracyjnej).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka