Dodaj do ulubionych

hałas na Młocinach

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.13, 02:27
Witajcie. Mieszkam od niedawna na Starych Bielanach, od wczoraj wieczór słyszę cichy lecz jednostajny dron. W dzień ogólny poziom hałasu zagłusza go, ale dziś wieczorem znów się pojawił. Sądziłem, że ktoś z sąsiadów uruchomił klimatyzację z kiepskim wentylatorem albo postawiono gdzieś transformator. Dziś wyszedłem na spacer w poszukiwaniu intruza i jakie było moje zdziwienie, gdy zrozumiałem, że dźwięk dochodzi z Młocin. W nocy na Młocinach panuje straszny hałas, rozumiem, że to huta tak nadaje. Czy to długo może potrwać? Jak ludzie dają radę mieszkać w okolicznych osiedlach? Szczerze współczuję. I pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • Gość: wój Re: hałas na Młocinach IP: *.dynamic.chello.pl 16.07.13, 10:38
      W samochodzie, żona do męża:
      - A co to tak pika?
      Mąż do żony:
      - A, to taka kontrolka, sygnał, który przypomina, że mam niezapięte pasy.
      - Ojej, to naprawdę niezwykłe, jak ty jesteś w stanie tak długo ignorować taki natrętny, irytujący dźwięk.
      - …Co?
    • Gość: Joanna Re: hałas na Młocinach IP: *.dynamic.chello.pl 21.07.13, 23:16
      Też od kilku nocy słyszę ten hałas. Mieszkam na Wawrzyszewie. Nie mam pojęcia co to jest, ale na noc muszę zamykać drzwi balkonowe.
      • Gość: pp Re: hałas na Młocinach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.13, 01:04
        Tak, to jest tragedia, jakby w hucie zamontowano jakieś nowe maszyny. Kilka dni temu byłem pod tamtejszą bramą, przy dworcu autobusowym i odniosłem wrażenie, że hałas dobiega z wentylatorów czy czegoś takiego, wcale nie z głównej hali. Nie umiem znaleźć żadnej informacji w sieci. Mieszkam na Starych Bielanach od półtora roku i czegoś takiego nie pamiętam. W tej chwili wieczorny spacer po osiedlu nie sprawia przyjemności. Liczę na zainteresowanie większej liczby osób, może da się to zmienić.
        • Gość: Rewe Re: hałas na Młocinach IP: *.dynamic.chello.pl 24.07.13, 07:16
          Gdzie tam jest dworzec autobusowy ???? Mieszkam na Bielanach od urodzenia i nie mogę skojarzyć miejsca, z którego odjeżdżają PKS-y. Jest zajezdnia tramwajowa, stacja końcowa metra, przystanki końcowe/początkowe linii tramwajowych oraz autobusowych ( tzw. pętle) ale dworca autobusowego chyba tam nie ma.......Kiedyś na Bielanach był dworzec autobusowy PKS Marymont, przy obecnej stacji metro Słodowiec obok baru "u Sąsiada". Ale to stare dzieje. Może myślimy o innych miejscach albo jesteś przyjezdny(a). Stawiam na opcję numer 2.
          • lepus42 Re: hałas na Młocinach 24.07.13, 12:28
            Na pętli Metro Młociny jest dworzec autobusowy Polskiego Busa jeżdżącego w
            kierunkach północnych. PKS jako taki już nie istnieje.
            www.polskibus.com/rozkład-jazdy
            • Gość: Rewe Re: hałas na Młocinach IP: *.static.chello.pl 24.07.13, 12:51
              ups - faktycznie. No to walnąłem jak łysy grzywką o parapet.........:( I oczywiście przepraszam "pp"......:)
              • lepus42 Re: hałas na Młocinach 25.07.13, 11:37
                Ale formalnie rzecz biorąc to tam nie ma dworca. Bilety kupuje się w internecie, autobus podjeżdża na przystanek ładuje pasażerów i odjeżdża.
              • Gość: zoliborzanin Re: hałas na Młocinach IP: *.dynamic.chello.pl 25.07.13, 11:47
                "ups - faktycznie. No to walnąłem jak łysy grzywką o parapet......." Jak łysy grzywką o kant kuli, się mówiło ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka