Dodaj do ulubionych

Obsługa w Merkurym

IP: *.opera-mini.net 30.01.14, 21:06
Czy Panie sprzedające na poziomie "0"(mięso,wędliny,ser,ryby itd.) w Merkurym są w tej pracy wbrew swojej woli? Zawsze obsługują z miną, jakby chciały powiedzieć"sp.....laj". Jeszcze nigdy nie zdarzylo mi się, żeby któraś się uśmiechnęła lub cos od siebie doradziła, a robię tam często zakupy. Mam wrażenie, ze klienci im przeszkadzają. Ktoś wie jaki jest tego powód?
Obserwuj wątek
    • Gość: luka Re: Obsługa w Merkurym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.14, 22:33
      i nie lubią sprzedawać serów i wędlin 10 minut przed zamknięciem sklepu "bo maszyna już umyta" ;)
      • Gość: zoliborzanin Re: Obsługa w Merkurym IP: *.dynamic.chello.pl 31.01.14, 01:16
        Pewnie to zima, zawsze można zmienić lokal i nie stękać jak zatwardziały orzech.
    • Gość: KAZIK Re: Obsługa w Merkurym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.14, 14:52
      To sklep "Społem" i tradycja zobowiązuje. Ekspedientki w Merkurym zawsze się tak zachowywały i zawsze klienci im przeszkadzali. Mimo takiego standardu obsługi (i wysokich cen) klientów w Merkurym nie brakuje. W okolicy mieszka dużo starszych osób i pewnie młode lata im się przypominają. W ich czasach takie ekspedientki były normą.
    • Gość: Rychu To sklep rodem z PRL IP: *.warszawa.vectranet.pl 02.02.14, 00:27
      Więc i obsługa jak w PRL. Zapomniało się.... :)
      • Gość: Mania Re: To sklep rodem z PRL IP: *.dynamic.chello.pl 02.02.14, 22:08
        Obsługa antypatyczna to raz, a dwa to ceny z kosmosu, w powszechnym użyciu są obecnie duże wózki na kółkach żeby zakupów nie trzeba było dźwigać, i tak np. wózek made in China w Arkadii 27 złotych a w Merkurym identyczny wózek z takiej samej tkaniny na takich samych kółkach z identycznym wykończeniem w cenie 69 złotych o innych produktach nie wspominając; z produktów żywnościowych np. majonez Babuni w małym słoiku "tylko" o 2-3 złote droższy niż w innych sklepach; o tym, że nie mają kodów na produktach i kasjerka potrafi wyrazić swoje niezadowolenie, że klient nie zna ceny produktu a tak się akurat odkleiła nie wspomnę; o tym, że kupując dany produkt, na paragonie widnieje zupełnie inny produkt, też pisać nie warto:)
        Znam kilka osób, ja też do nich należę, które przestały być klientami tego sklepu, zakupy robię tam tylko incydentalnie, ale właśnie w trosce o starszych mieszkańców dzielnicy powinno się to zmienić, bo oni nie wsiądą do samochodu i nie pojadą tam gdzie taniej ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka