Gość: Wit IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.05, 16:24 Na Potockiej otwarto w tą sobotę nową knajpkę Babie Lato !!!! Czy ktoś był na otwarciu. Jakie menu i ceny??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
amitace Re: Babie Lato 10.01.05, 17:12 Babie lato to bardzo tajemnicze miejsce - kilka razy, przejeżdżajac Potocką, widziałam a to otwartą kawiarenke, a to zamkniętą na głucho i 3 spusty.Takze n ie wiem,c zy ona juz tak na rpawde funkcjonuje, czy ciągle tylko udaje:-)? Ale z zew. wygladała na sympatyczne miejsce, a takich nigdy za wiele...:-)ale jak móisz, ze już działa "pełną parą" to pewnie niebawem pójde i zajrze tam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Babie Lato IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.05, 18:25 To jest chyba Potocka 33 (róg Potockiej i Szczepanowskiego) Odpowiedz Link Zgłoś
donkej Re: Babie Lato 11.01.05, 08:39 Tak - nr 33 - napis głosi też: Naleśniki, pizza :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babciakoljaiczkowa Re: Babie Lato IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.01.05, 19:47 byłam tam dzisiaj na obiedzie z rodziną. drogo (porcja naleśników, jaką nie sposób sie najeść- 16/18zł)i bez smakowych szalenstw, np sos pomidorowy do naleśników to zwykły ketchup. za to kawy (przeeeeeróżne)i czekolady na gorąco(w trzech smakach- biała, gorzka, mleczna)są przepyszne (uwaga- czekolady nie z proszku! tak geste że łyżeczka staje;).niestety- ceny też wygórowane (filiżanka czekolady- 10 zł, kawy około 15). lubimy sprawdzać nowe knajpy w okolicy i bardzo chetnie byśmy je powspierali, ale na razie zadna nie zaoferowała nic co by nas skłoniło do ponownego przyjscia. aha, babie lato, choc otwarte do 22, na spotkanie ze znajomymi też się raczej nie nadaje, bo cóż- alkoholu brak, a i ogólny klimat jakos do piwa i fajek nei przystaje. i znowu popłakuję za domovą, w końcu rękawy zakasam, rzuce studia i wlasną żoliborska kanjpę otworze:> kto w to wchodzi? (czyt. kto ma lokal i kapitał?) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oio Re: Babie Lato IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.05, 21:52 Kapital: 4 szklanki... styknie na poczatek? Odpowiedz Link Zgłoś
roody102 Re: Babie Lato 16.01.05, 22:05 Kawa za 15 pln to cena wysoka nawet w samym centrum miasta a co dopiero na Bielanach. Niezbyt to zachęcające. Brak alkoholu to akurat nie jest problem, trzeba tylko dobrać okazję... Pewnie kłopoty z koncesja są, niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
jota.40 Re: Babie Lato 17.01.05, 10:01 Eeee, tam, ketchup na naleśnikach za 18 złociszów, to zwykły skandal. Nawet tam nie wejdę, chyba żeby mnie bardzo przycisnęło na tę gęstą, białą czekoladę ;)). Ale, roody - Potocka to swoją drogą nie Bielany przecież... Może właściciele uważają, że Żoliborz jest na tyle snobistyczny, że można swobodnie śpiewać ceny z sufitu... Kiedy nareszcie doczekamy się niedużych, tanich, a dobrze karmiących knajpek?? Odpowiedz Link Zgłoś
donkej Re: Babie Lato 17.01.05, 10:40 Jota - nie warto - ja też robię świetną czekoladę na gorąco. Mogę Cię zaprosić na degustację oraz dać przepis! Białej jeszcze nie robię, ale jak pokombinuję, to kto wie... Ta kawa za 15 zł to jest po prostu nieprzyzwoite, jeszcze w takim "ukrytym" miejscu - oni chyba bardzo szybko padną! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babciakoljaiczkowa Re: Babie Lato IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.01.05, 18:17 też myślę, ze padną. a co do 4 szklanek jako kapitału początkowego: american dream, od pucybuta do milionera, czyli- powinno sie udac, ale merton pisze: pierwszy milion trzeba ukraść.z drugiej strony- punkowe do it yourself, czyli po co nam nawet te 4 szklanki? słoiki wystarczą. Odpowiedz Link Zgłoś
roody102 Re: Babie Lato 18.01.05, 18:59 Domova była taka trochę "do it yourself". Z tym, że była to już chyba trzecia tego typu knajpa Marka Baumana - trzeba lubić taki styl życia... Odpowiedz Link Zgłoś
donkej Re: Babie Lato 19.01.05, 09:13 Roznoszą ulotki po domach, że pizza i coś. I że promocje. Dokładnie nie pamiętam, bo zostawiłam w domu. Ale co tu mówić o promocjach jeśli kawa za 15zł? Trzeba się zastanowić do jakiego klienta oferta ma trafiać. Przyznam, że mnie to po prostu gorszy, te ceny z sufitu. Odpowiedz Link Zgłoś
roody102 Re: Babie Lato 19.01.05, 12:49 Nie z sufitu, tylko ze Śródmieścia. Kawa za 15 pln to nie jest w Warszawie ewenement. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bezradny Re: Babie Lato IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.05, 13:13 Ceny z bardzo wysokiego sufitu jak na naszą dzielnicę. A co do otwarcia knajpy takiej zwyczajnej dla każdego z piwkiem i miłą atmosferą...to jest to na dzień dzisiejszy problem. Wraz ze znajomymi postanowilismy otworzyć coś takiego, nawet lokal w sam raz znaleźliśmy (nie powiem gdzie żebyście mnie nie ubiegli ;))no i zaczeło się łażenie w sumie normalka...ale najpierw niezgodzili się najbliści sąsiedzi "że element bedzie przychodził", potem odwołania niby zgoda ale... dzielnicowy nie wystawił nam pozytywnej opinii!!!!! (potrzebna podobno do założenia lokalu z alko)no bo mieszkamy tam gdzie mieszkamy a tam jest "towarzystwo wspólnej adoracji"...cofneli wszelki wstępne zgody, spraw utkneła w martwym punkcie. Po załatwieniu pewnych spraw (hmmm...)okazało sie że ten lokal jednak nie może być używany na taki typ działalności(wcześniej nic takiego nie mówili)...Nie wiem o co chodzi, były chęci, pieniążki, prawie gotowy projekt ale komus bardzo zalezy żeby nie było gdzie kulturalnie za nieduże pieniądze na Żoliborzu zjeść coś niewielkiego, napić się (nie tylko alkohol-załatwiłem z jednym z importerów kawy takie gatunki że w pale się nie mieści)spokojnie spotkać się itd...Trochę sie rozpisałem ale wkońcu mogłem to uczynić bo zrezygnowaliśmy na razie z planów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babciakoljaiczkowa Re: Babie Lato IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.01.05, 15:48 no nie. ręce opadaja jak się czyta o czymś takim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jota.40 Re: Babie Lato IP: *.chello.pl 19.01.05, 22:18 Żeby tylko ręce. Opada wszystko. Szlag by to trafił i jeszcze raz cholera. Może to Blikle rozsyła emisariuszy, żeby nie mieć konkurencji dla tej swojej nędznej kawki i obleśnie drogich, miniaturowych ciasteczek... Błeee! Odpowiedz Link Zgłoś
donkej Re: Babie Lato 20.01.05, 11:22 No więc nie wiem - może nie aż tak źle... Nie byłam w lokalu, ale trzymam przed sobą tę uloteczkę i żadnej kawy za 15 nie widzę. Co nie znaczy, że nie daję wiary tej informacji, ale to może być droższa grupa produktów - tylko na miejscu. Oferują dostawę do domu w 30 minut - min. kwota 20 zł mała pizza - od 14,40 do 21,30 duża od 29,90 do 40,30 Są jeszcze średnie promocja w lokalu - druga pizza gratis domowe ciasta - 5 zł litr coli - 5,50 tak dość standardowo Acha - jest kupon, z którym gorąca czekolada gratis... A w piątek i sobotę otwarte do północy, normalnie do dziesiątej to tyle Odpowiedz Link Zgłoś
donkej Re: Babie Lato 20.01.05, 14:26 A właśnie - drodzy forumowicze - może się jakoś w tygodniu umówimy na sprawdzenie miejsca? Nie musi być zobowiązująco - z tekstem w gazecie etc. ;-))))) Odpowiedz Link Zgłoś
jota.40 Re: Babie Lato 20.01.05, 18:57 Hm... miałyśmy już pewne plany co do jutrzejszego wieczora, prawda Donkej? Ale w sumie - może by dało radę jakoś to pogodzić ;)) ?... Odpowiedz Link Zgłoś
donkej Re: Babie Lato 20.01.05, 19:19 Tym bardziej, że dotychczasowe nasze plany leżą - że się tak wyrażę - na trasie Odpowiedz Link Zgłoś
jota.40 Re: Babie Lato 20.01.05, 19:52 ;))))) Leżą, leżą... Ja tylko muszę jeszcze pokombinować, czy mnie dziatki do tego Babiego Lata puszczą... Odpowiedz Link Zgłoś