Gość: mamuśka 92 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.05, 10:30 Co możecie powiedziec o tym nowym na Bielanach gimnazjum ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
donkej Re: Gimnazjum Przymierza Rodzin 02.02.05, 10:36 Pracowałam w tej pierwszej, zasadniczej szkole przymierzowej przy Imielinie. Uciekłam z wrzaskiem:-) Generalnie chodzi o snobizm i to niestety snobizm mało ciekawy. Na nazwiska np. W ogóle niewiele tu zostało z dawnej tradycji KIK-owskiej. Było trochę osób bardzo w porządku, ale cały sos nie do zniesienia. Poza tym NIEPRZYZWOICIE drogo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Gimnazjum Przymierza Rodzin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.05, 15:33 Dokładnie mam podobne zdanie swoje dziecko przeniosłam do szkoły publicznej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Gimnazjum dla snobów IP: *.aster.pl 06.04.05, 18:53 Nic dodać nic ująć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tasslehoff Re: Gimnazjum dla snobów IP: *.aster.pl 23.05.05, 17:33 Ja tam cdze... nie dość że drogo to i słabii uczniowie... zamierzam sie przenieść. Miły jest tylko woźny i nauczycielka od polskiego( jest genialna) Odpowiedz Link Zgłoś
laminja Re: Gimnazjum Przymierza Rodzin 24.05.05, 11:43 no właśnie - z dawnego KIKu to już tam prawie nikogo nie ma... A na pikniku u Zanussich odniosłam wrażenie, że to jest jedno wielkie towarzystwo wzajemnej adoracji :( A szkoda, bo ja wiele lat spędziłam w KIKu i bardzo miło wspominam ten czas. Jednak ja patrzę na mojego brata (9 lat - szkoła Przymierza Rodzin na Ursynowie) to szkoda mi słów. Jak dziecko, które od najmłodszych lat wie, że chodzi do szkoły w której są tylko dzieci "z polecenia" i w dodatku trzeba za nią sporo płacić, ma nie być małym snobem... Nawet jeśli są tam przyjmowani uczniowie z biednych rodzin - to nic to nie zmienia. Dzieci są bystre. A dawna inteligencja zmienila ideały :(( Dobrze, że ja mam jeszcze 5 lat zanim moje dziecko pójdzie do szkoły. A do Przymierza Rodzin musiałabym go już chyba teraz zapisać - czego robić nie zamierzam - bo nie chyba nie warto. Nie chcę wychować małego snobka, który będzie swoje życie budował w oparciu o towarzystwo wzajemnej adoracji. pozdrawiam A. P.S. Mój drugi brat chodził do gimanzjum (teraz jest w LO) przy AMLO - w lasku Bielańskim. Poziom wysoki - wszyscy są zadowoleni, świetne warunki (las, boiska, małe klasy). Niestety to opcja tylko dla chłopców... Odpowiedz Link Zgłoś
donkej Re: Gimnazjum Przymierza Rodzin 24.05.05, 12:15 Miło mi, że mamy podobny punkt widzenia :-))) Jednak kto wie? Może przyjęto by tam Twoje dziecko, skoro masz tam brata? Albo jeśli masz odpowiednie nazwisko ;-)))) Ale nie warto, nie warto!!! Odpowiedz Link Zgłoś
laminja Re: Gimnazjum Przymierza Rodzin 24.05.05, 12:39 o tym, że by go przyjęli jestem przekonana, ale po co? To już nie są moje wartości w których wyrastałam. Wolę dziecko poslać do zwykłej szkoły - bo o tym kim będzie w dużej mierze zadecyduje to co wyniesie z domu. Zatem zamierzam mniej pracować (odpadnie opłata za szkołę to nie będę musiała się zapracowywać ;)...) i być przede wszystkim mamą - a nie spychać obowiązki wychowawcze na szkołę. Jak rodzice aktywnie uczestniczą w codzinnym życiu dziecka to szkoła nie jest taka istotna. Tym nie mniej jedenak do tej szkoły trzeba dziecko zapisywac kilka lat wczesniej... Żeby już sobie "zaklepać" miejscówkę ;) to nie dla mnie :)) Odpowiedz Link Zgłoś
c.y.s.i.e.k Re: Gimnazjum Przymierza Rodzin 24.05.05, 12:56 laminja napisała: > no właśnie - z dawnego KIKu to już tam prawie nikogo nie ma... A na pikniku u > Zanussich odniosłam wrażenie, że to jest jedno wielkie towarzystwo wzajemnej > adoracji :( hu, hu... a byl kiedys KIK czyms innym niz Towarzystwem Wzajemnej Adoracji wlasnie?? O_o pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
laminja Re: Gimnazjum Przymierza Rodzin 24.05.05, 13:03 :) tego nie wiem, bo byłam dzieckiem... ale chyba było inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
donkej Re: Gimnazjum Przymierza Rodzin 24.05.05, 13:30 Był był - Muminki powstały właśnie z sekcji kultury KIK-u. Poza tym był miejscem gdzie spotykali się prawdziwi chrześcijańscy otwarci intelektualiści Odpowiedz Link Zgłoś
c.y.s.i.e.k Re: Gimnazjum Przymierza Rodzin 24.05.05, 14:03 donkej napisała: > Był był - Muminki powstały właśnie z sekcji kultury KIK-u. no tak, ale pozniej sie odcieli jakos zupelnie. > Poza tym był miejscem gdzie spotykali się prawdziwi chrześcijańscy otwarci > intelektualiści a tego to juz chyba i najstarsi gorale nie pamietaja ;P pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
laminja Re: Gimnazjum Przymierza Rodzin 24.05.05, 14:21 to są właśnie moje wspomnienia z dzieciństwa :)) Odpowiedz Link Zgłoś
donkej Re: Gimnazjum Przymierza Rodzin 24.05.05, 14:43 No bo może ja taka młoda nie jestem :-P A poza tym pytałeś "czy kiedyś"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamuśka92 Re: Gimnazjum Przymierza Rodzin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.05, 21:17 Dziękuję za wszelkie opinie Odpowiedz Link Zgłoś