Dodaj do ulubionych

Gimnazjum Przymierza Rodzin

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.05, 10:30
Co możecie powiedziec o tym nowym na Bielanach gimnazjum ?
Obserwuj wątek
    • donkej Re: Gimnazjum Przymierza Rodzin 02.02.05, 10:36

Pracowałam w tej pierwszej, zasadniczej szkole przymierzowej przy Imielinie.
      Uciekłam z wrzaskiem:-)
      Generalnie chodzi o snobizm i to niestety snobizm mało ciekawy. Na nazwiska np.
      W ogóle niewiele tu zostało z dawnej tradycji KIK-owskiej. Było trochę osób
      bardzo w porządku, ale cały sos nie do zniesienia.
      Poza tym NIEPRZYZWOICIE drogo!
      • Gość: gość Re: Gimnazjum Przymierza Rodzin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.05, 15:33
        Dokładnie mam podobne zdanie swoje dziecko przeniosłam do szkoły publicznej
        • Gość: kasia Re: Gimnazjum dla snobów IP: *.aster.pl 06.04.05, 18:53
          Nic dodać nic ująć.
          • Gość: tasslehoff Re: Gimnazjum dla snobów IP: *.aster.pl 23.05.05, 17:33
            Ja tam cdze... nie dość że drogo to i słabii uczniowie... zamierzam sie
            przenieść. Miły jest tylko woźny i nauczycielka od polskiego( jest genialna)
      • laminja Re: Gimnazjum Przymierza Rodzin 24.05.05, 11:43
        no właśnie - z dawnego KIKu to już tam prawie nikogo nie ma... A na pikniku u
        Zanussich odniosłam wrażenie, że to jest jedno wielkie towarzystwo wzajemnej
        adoracji :( A szkoda, bo ja wiele lat spędziłam w KIKu i bardzo miło wspominam
        ten czas. Jednak ja patrzę na mojego brata (9 lat - szkoła Przymierza Rodzin na
        Ursynowie) to szkoda mi słów.

Jak dziecko, które od najmłodszych lat wie, że chodzi do szkoły w której są
        tylko dzieci "z polecenia" i w dodatku trzeba za nią sporo płacić, ma nie być
        małym snobem... Nawet jeśli są tam przyjmowani uczniowie z biednych rodzin - to
        nic to nie zmienia. Dzieci są bystre. A dawna inteligencja zmienila ideały :((
        Dobrze, że ja mam jeszcze 5 lat zanim moje dziecko pójdzie do szkoły. A do
        Przymierza Rodzin musiałabym go już chyba teraz zapisać - czego robić nie
        zamierzam - bo nie chyba nie warto. Nie chcę wychować małego snobka, który
        będzie swoje życie budował w oparciu o towarzystwo wzajemnej adoracji.

pozdrawiam
        A.

P.S. Mój drugi brat chodził do gimanzjum (teraz jest w LO) przy AMLO - w lasku
        Bielańskim. Poziom wysoki - wszyscy są zadowoleni, świetne warunki (las,
        boiska, małe klasy). Niestety to opcja tylko dla chłopców...
        • donkej Re: Gimnazjum Przymierza Rodzin 24.05.05, 12:15
          Miło mi, że mamy podobny punkt widzenia :-)))
          Jednak kto wie? Może przyjęto by tam Twoje dziecko, skoro masz tam brata?
          Albo jeśli masz odpowiednie nazwisko ;-))))
          Ale nie warto, nie warto!!!
          • laminja Re: Gimnazjum Przymierza Rodzin 24.05.05, 12:39
            o tym, że by go przyjęli jestem przekonana, ale po co? To już nie są moje
            wartości w których wyrastałam. Wolę dziecko poslać do zwykłej szkoły - bo o tym
            kim będzie w dużej mierze zadecyduje to co wyniesie z domu. Zatem zamierzam
            mniej pracować (odpadnie opłata za szkołę to nie będę musiała się
            zapracowywać ;)...) i być przede wszystkim mamą - a nie spychać obowiązki
            wychowawcze na szkołę. Jak rodzice aktywnie uczestniczą w codzinnym życiu
            dziecka to szkoła nie jest taka istotna.

Tym nie mniej jedenak do tej szkoły trzeba dziecko zapisywac kilka lat
            wczesniej... Żeby już sobie "zaklepać" miejscówkę ;) to nie dla mnie :))
        • c.y.s.i.e.k Re: Gimnazjum Przymierza Rodzin 24.05.05, 12:56
          laminja napisała:

> no właśnie - z dawnego KIKu to już tam prawie nikogo nie ma... A na pikniku u
          > Zanussich odniosłam wrażenie, że to jest jedno wielkie towarzystwo wzajemnej
          > adoracji :(

hu, hu... a byl kiedys KIK czyms innym niz Towarzystwem Wzajemnej Adoracji wlasnie?? O_o

pozdrawiam
          • laminja Re: Gimnazjum Przymierza Rodzin 24.05.05, 13:03
            :) tego nie wiem, bo byłam dzieckiem... ale chyba było inaczej.
          • donkej Re: Gimnazjum Przymierza Rodzin 24.05.05, 13:30

Był był - Muminki powstały właśnie z sekcji kultury KIK-u.
            Poza tym był miejscem gdzie spotykali się prawdziwi chrześcijańscy otwarci
            intelektualiści
            • c.y.s.i.e.k Re: Gimnazjum Przymierza Rodzin 24.05.05, 14:03
              donkej napisała:

> Był był - Muminki powstały właśnie z sekcji kultury KIK-u.

no tak, ale pozniej sie odcieli jakos zupelnie.

> Poza tym był miejscem gdzie spotykali się prawdziwi chrześcijańscy otwarci
              > intelektualiści

a tego to juz chyba i najstarsi gorale nie pamietaja ;P

pozdrawiam
              • laminja Re: Gimnazjum Przymierza Rodzin 24.05.05, 14:21
                to są właśnie moje wspomnienia z dzieciństwa :))
              • donkej Re: Gimnazjum Przymierza Rodzin 24.05.05, 14:43

No bo może ja taka młoda nie jestem :-P
                A poza tym pytałeś "czy kiedyś"...
    • Gość: mamuśka92 Re: Gimnazjum Przymierza Rodzin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.05, 21:17
      Dziękuję za wszelkie opinie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka