Dodaj do ulubionych

WSM-ZC lapówkarze i oszusci !

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.05, 10:01
Prezes Król sprzedaje co moze i nie liczy sie z ludzmi. Biora lapowki za
wszystko i wszyscy. Robia remonty za ktore im placa a te remonty sa do
dupy,niech ktos ich powstrzyma. Ludzie wy nie widzicie co oni robia? My na
nich placimy a oni nas oszukuja.Tam sa teraz kliki ktore nawzajem sie kryja,
nie pozwólcie na to wielu ludzi ma dowody na ich nierzetelnosc,nie milczcie
tylko mowcie glosno!!!!!!!!!!!!!!!!!
Obserwuj wątek
    • roody102 Re: WSM-ZC lapówkarze i oszusci ! 14.03.05, 11:56
      To, co napisałaś, to bardzo poważne oskarżenia. Jeśli masz na to dowody,
      powinnaś iść z nimi do prokuratury. Jeśli nie masz, to nie powinnaś wypisywać
      na forach internetowych takich rzeczy, bo z kolei ktoś może pozwać Ciebie.
      • donkej Re: WSM-ZC lapówkarze i oszusci ! 14.03.05, 12:22
        Może trzeba mówić tonem nieco bardziej wyważonym, ale niestety ja mam podobne
        odczucia.

Przez trzy lata (!!!)- trzy sezony robiono elewację w moim budynku. Trzy razy
        przystawiano rusztowania, brudzono szyby wapnem itp. !!! Udręka. Te deski z
        rusztowania kładziono pod moim oknem na skrawku zieleni. Teraz się
        dowiedziałam, że nie wiadomo, czy WSM zamierza siać tam trawę, odnawiać
        połamany żywopłot...

A niedawno przyszła kolejna podwyżka czynszu.

Czekam na wymianę piecyków gazowych na wodę z elektrociepłowni. Dowiedziałam
        się, że mój dom jeszcze musi poczekać na swoją kolej, bo teraz już coś
        dostaliśmy : elewację...!
    • warka_strong Do: jasmina 14.03.05, 13:47
      Witam.

Jako, że przez pewien okres czasu miałem okazję być w dwóch organach statutowych
      tej spółdzielni, pragnę zwrócić uwagę na kilka ważnych szczegółów.

Statut tej spółdzielni przewidywał [piszę w czasie przeszłym, gdyż nie jest mi
      znane jego obecne brzmienie] podział kompetencji pomiędzy organy spółdzielni.
      Statut stanowił, że organami decyzyjnymi i zarządzającymi były:

1. Walne Zdgromadzenie Delegatów
      2. Zarząd Spółdzielni
      3. Rada Nadzorcza
      4. Rady Kolonii.

Uwzględniając strukturę wynikającą ze statutu, istnieją dwa organy, pełniące
      nadzór nad poczynaniami Zarządu [w szczególności zaś jego prezesa] i są to: Rada
      Nadzorcza oraz WZD. Jeżeli zatem stawia Pan/i zarzut łapówkarstwa wobec zarządu,
      pośrednio dotyczą one tych dwóch organów. Ponadto Pana/i wypowiedź świadczy o
      tym, że jako członek spółdzielni nie do końca zapoznał[a] się Pan/i ze statutem.
      Wszelkie decyzje [przynajmniej w okresie który obejmuje moja wiedza] podejmowane
      były w trybie uchwał zarządu bądź rady nadzorczej. Ze statutu wynika zaś jasno,
      że każdą uchwałę można zaskarżyć i żądać jej weryfikacji przez WZD. W okresie,
      który obejmuje moja pamięć było takich spraw kilka. Ponadto każdy członek
      spółdzielni ma prawną możliwość zaskarżenia w sądzie każdej uchwały, która jest
      sprzeczna ze statutem lub nosi znamiona działalności na szkodę spółdzielni.

Ponieważ stawiane na forum zarzuty mają poważny ciężar gatunkowy sugeruję, aby w
      oparciu o posiadaną wiedzę i dowody tego procederu złożyć zawiadomienie o
      popełnieniu przestępstwa do stosownych organów.

Pozdrawiam.
      • Gość: uwzetka Re: Do: jasmina IP: *.chello.pl 14.03.05, 16:23
        Jeśli dobrze zrozumialam, to fakt samowili budowlanej (kraty zamontowne w oknie
        sąsiada na parterze; znacznie wystajęce poza lico budynku) mam samodzielnie
        zgłosić do odp. organu??? Tak??? A pani dyrektor z ADM Piaski napisze mi pismo,
        że POPROSI sąsiada o demontaż krat? Acha, no i wszystko jasne. I może jeszcze
        fakt, że od sierpnia ubiegłego roku, odbierany jest jako "chwila mojego
        zapomnienia" Ech... szkoda pisać, mówić, denerwować się...
        • warka_strong Re: Do: jasmina 14.03.05, 16:36
          Osiedle "Piaski" nie podlega pod WSM "Żoliborz Centralny". WSM "ŻC" jest
          spółdzielnią niezależną od "dużego" WSM-u.
          • Gość: Gosia Re: Do: jasmina IP: 193.108.206.* 05.04.05, 17:26
            Czy ktoś może mi bliżej wyjaśnić o co chodzi z podziałem na WSM i WSM ZC ?
    • Gość: jasmina Re: WSM-ZC lapówkarze i oszusci ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.05, 15:01
      przepraszam to nie prawda o wsmie oni sa w porzadku troche mnie poniosBo nie
      uwazam aby byli tacy poprostu mam dosc i boje sie ze nie wyjde na spacer do
      parku bo bedzie smierdzialo Przepraszam Prezesa Króla nie uwazam zeby byl taki
      zly w gruncie rzeczy to fajny facet, Napewno nie pozwoli zrobic nic co
      przeszkadzalo by mieszkancom Przepraszm
      • jota.40 Re: WSM-ZC lapówkarze i oszusci ! 14.03.05, 17:34
        No cóż, konsekwencja nie jest chyba twoją mocną stroną.
      • sulek33 Re: WSM-ZC lapówkarze i oszusci ! 05.04.05, 01:34
        Fajny, albo lepiej: fajowski!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka