Dodaj do ulubionych

Stacja Plac Wilsona otwarta niespodziewanie

09.04.05, 03:13
TELEBIMY DROGIE, ZE AZ WSTYD.
METRO OTWIERANE W POSPIECHU.

EDWARD GIEREK I LECH KACZYNSKI - ROZNICE I PODOBIENSTWA

"Gigantyczne ceny za sprzęt do publicznych transmisji pogrzebu Papieża. Łódź
zapłaciła za wypożyczenie telebimów prawie 250 tys. zł. - Przepłaciliśmy -
przyznaje ratusz, ale prezydent Jerzy Kropiwnicki tłumaczy, że wszyscy muszą
mieć możliwość wspólnego uczestniczenia w ostatniej drodze Ojca Świętego."

(...)Władze Łodzi już w poniedziałek zarezerwowały ekrany w jednej z firm.
Ale tego samego dnia magistrat dostał informację, że Poznań i Warszawa
podkupiły "łódzkie" telebimy. - Tamte miasta powiedziały na dzień dobry, że
zapłacą dwa razy więcej, niż zaproponowała Łódź - dowiedzieliśmy się w
urzędzie"

CALOSC ARTYKULU PO ADRESEM: serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34308,2642157.html

WYBRALA: ZUZIA

Obserwuj wątek
    • Gość: pieskowa Re: Stacja Plac Wilsona otwarta niespodziewanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.05, 06:02
      A to zwierzaczkom nie można wchodzić do metra?:((((
      • Gość: peak Re: Stacja Plac Wilsona otwarta niespodziewanie IP: *.czerniakowska.pl / 212.160.106.* 10.04.05, 11:02
        nie!!!!
    • rysio.ochucki Gdzie te zmiany zapowiedziane przez STOŁECZNĄ??? 09.04.05, 08:44
      Nareszcie stacja metra Plac Wilsona została otworzona z wielkimi bulami. I
      wszystko było by cacy... skróciłby się dojazd, możnaby mniej czasu spędzać w
      autobusie. Tylko jedno pytanie.
      Dlaczego komunikacja miejska jeździ bez zmian??? Dlaczego E-4 od poniedziałku
      będzie jeździło nadal na Dworzec Gdański??? Gdzie te szumne zapowiedzi o E-4 z
      artykułów pana Krzysztofa Śmietany ze stołecznej (artykuły "Metro plus autobus"
      03/02/2005 i "Szybciej do metra" 09/02/2005)

"Popularna linia ekspresowa E-4 zacznie kursować częściej i przez cały tydzień."
      pisał pan redaktor. To ja się zapytam. Ile mamy czekać na te zmiany i kto
      będzie odpowiedzialny za te opóźnienia? (skoro od poniedziałku E-4 jeździ po
      staremu) Hydrobudowa???
      • rysio.ochucki małe PS. 09.04.05, 08:50
        Światła i przystanki Gazeta Stołeczna nr 44 22.02.2005

"(...)Plac Wilsona po wydłużeniu metra (w połowie marca) stanie się dużym
        węzłem przesiadkowym. Zarząd Transportu Miejskiego wprowadzi wtedy zmiany:
        do pl. Wilsona ma być skrócona trasa autobusu E-4 jeżdżącego z Tarchomina;
        urzędnicy chcą też przesunąć część przystanków."

Obiecanki macanki. Proste pytanie kiedy to będzie?
      • Gość: axys Re: Gdzie te zmiany zapowiedziane przez STOŁECZNĄ IP: *.aster.pl 09.04.05, 13:11
        nie prowokuj, dobrze... aha - nie uzywaj wlasnego samochodu, bo na SUCHO CI TO
        NIE UJDZIE
      • tarantula01 Dla E-4 dodano przystanek 10.04.05, 20:54
        Pl. Wilsona: www.ztm.waw.pl/baza/20050411/E-4/TP-DWG.HTM... Rano na
        trasie od. Pl. Wilsona do Dw. Gdańskiego będzie w autobusach tej linii pusto,
        że ho, ho. Popołudniem natomiast? Hm. Ciekawe, czy Ci co lubią siedzieć będą
        wysiadać po staremu z metra, czy jednak nie.
        • Gość: MisiekK Re: Dla E-4 dodano przystanek IP: *.spray.net.pl 10.04.05, 21:59
          Na Wilsonie nie da sie wsiasc. Wszyscy beda wysiadac na Gdanskim zeby usiasc.
          • Gość: pete Re: Dla E-4 dodano przystanek IP: 195.94.201.* 11.04.05, 12:54
            od czwartku E4 ma jezdzic tylko do Wilsona. Wiec problem decyzyjny zniknie
            • Gość: MPD Re: Dla E-4 dodano przystanek IP: *.spray.net.pl 11.04.05, 18:43
              Ktorego czwartku??? Nie ma zadnej decyzji w tym temacie.
    • Gość: OldBruno Re: Stacja Plac Wilsona otwarta niespodziewanie IP: *.aster.pl 09.04.05, 09:11
      To dobrze, że skrócono kłótnie, aby zauważyć, że za stację i resztę płacą podatnicy. To niedobrze, że
      cisza panuje na temat podziemnych garaży i związanego z tym zakończenia przebudowy ulicy Juliusza
      Słowackiego. Garaże są wszędzie potrzebne i każda okazja zmniejszenia kosztu ich budowy powinna
      być wyzyskana.
    • Gość: benia Nieudolność cnotą? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.05, 09:17
      Nieudolność metra i miasta w przypadku stacji Pl. Wilsona, teraz obłudnie
      próbuje się przedstawiać jako akt wyjątkowej skromności i cnoty, podjęty z
      myślą o dojeżdżających do Pl. Piłsudskiego na transmisję z Rzymu. Za coś
      takiego, jeszcze nie w tak odległych czasach, ludzie honoru strzelali sobie w
      łeb.
      Ps. Ale dobrze, że pękli i metro wreszcie jeżdzi.
      Pzdr. dla Wszystkich z Żolo.
      • donkej Re: Nieudolność cnotą? 09.04.05, 11:22

no no! Żolo - tego jeszcze nie słyszałam ;-))))
      • filipmerynos Re: Nieudolność cnotą? 09.04.05, 12:49
        Kto mówi Żolo? Brzmi to tragicznie.
        • Gość: zadzior Re: Nieudolność cnotą? IP: *.devs.futuro.pl 15.04.05, 14:34
          Może taki co mieszka na kwadracie i wokół siebie ma samych ziomali.
      • Gość: benia Re: Nieudolność cnotą? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.05, 16:28
        Wycofuję się z pokorą "z Żolo". Spodobało mi się, jak mówiło o swojej dzielnicy
        troje sympatycznych młodych ludzi (nie byli odziani w dresy).
        Resztę postu i pozdrowienia podtrzymuję.
        • donkej Re: Nieudolność cnotą? 09.04.05, 16:41

Przepraszamy za przeczulenie - w swoim czasie niektórzy z nas walczyli z wersją
          "Żoli" - skojarzyło się z tamtym...
          • Gość: grarza Re: Nieudolność cnotą? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.05, 14:34
            niektorzy nadal tak mowia, zoli to taki sam skrot jak nara i wporzo oraz pare
            innych; skroty te wziely sie wlasnie z zoli... taka miejscowa gwara-
            pogwara... :)) tak swoja droga brzmia zle u lidzi spoza zoli oraz we wszystkich
            deformacjach, ale to tak juz podobno jest...

pozdrawiam.
    • anika1983 Re: Stacja Plac Wilsona otwarta niespodziewanie 09.04.05, 12:18
      metro otworzyli, a autobusy ucinają już tam, gdzie metro ma dotrzeć dopiero za
      3 lata. Pytanie za sto punktów: jak mam dojechać np. z wolumenu do ronda onz?
      Do tej pory miałam 148, a teraz mam jechać aż na plac wilsona, przesiadać się,
      potem wysiąść z metra na świętokrzyskiej, przesiąść się na autobus i dojechać w
      ten sposób na rondo onz? Po co mi to metro, jeżeli zamiast jechać jednym
      środkeim transportu przez pół godzony teraz mam jechać trzema???
      • jacho_1 linia 148 09.04.05, 12:33
        Przecież nie zmienili trasy linii 148 ... ?
      • roody102 Re: Stacja Plac Wilsona otwarta niespodziewanie 09.04.05, 14:46
        Pod Halą przesiąść się w tramwaj albo 510.
    • Gość: axys Re: Stacja Plac Wilsona otwarta niespodziewanie IP: *.aster.pl 09.04.05, 13:10
      >>- Stacja jest piękna. Szkoda jednak, że przy okazji nie udało się przebudować
      >>samego pl. Wilsona - żałował pan Bogusław Czerwiec. Po chwili został jednak
      >>wyproszony z podziemi, bo przyszedł tam z czworonogiem.

oto najleposzy dowod na wyzszosc komunikacji autobusowej nad metrem i kolejny
      powod, dla ktorego nie nalezy likwidowac autobusow jezdzacych gora:

od tej pory trzeba niestety bedzie jadac z psem zasuwac na piechote, bo z
      czworonogiem nie wpuszczaja... (a moze to byl lew albo inny tygrys?)
      • Gość: warszawiak Zwierzeta przeszkadzają w komunikacji miejskiej. IP: *.chello.pl 09.04.05, 13:28
        Ludzie!! Wśród was są alergicy którzy cierpią gdy jadą autobusem/tramwajem w
        towarzystwie futrzaka. Po 15 minutach z kotem mam katar przez cały dzień!! Jak
        chcecie sie prowadzać ze zwierzakami kupcie sobie samochody. Wolność bez granic
        nie jest wolnością!!! p.s. świetnie że otworzyli tą stacje!! Szkoda że nie
        wiedziałem bo wczoraj wieczorem nie miałem jak wrócić do domu bo autobusy były
        pełne...
        • Gość: axys Re: Zwierzeta przeszkadzają w komunikacji miejski IP: *.aster.pl 09.04.05, 14:03
          alergie sa leczone i wyleczalne calkowicie - oczywiscie jezeli komus zalezy na
          wlasnym zdrowiu, pozatym co ci przeszkadzaja futrzaki? i dlaczego ich
          wlascieciele musza byc z tego powodu dyskryminowani?
          • Gość: Oskar Re: Zwierzeta przeszkadzają w komunikacji miejski IP: *.sanniki.sdi.tpnet.pl 09.04.05, 19:01
            Futrzaki sa ok, pod warunkiem, ze maja kulturalnych wlascicieli, ktorzy
            potrafia posprzatac po swoim "kochanym piesku".
            W warszawie jeszcze nie widzialem, zeby ktos sprzatnal kupe swojego pieska, a
            jak zwrocilem jednemu panu uwage, ze wypadaloby posprzatac po piesku to tylko
            dostalem opieprz.
            Teraz jak widze jak pies sra to mam ochote wytarzac w jego odchodach wlasciciela
            • donkej Re: Zwierzeta przeszkadzają w komunikacji miejski 10.04.05, 20:12
              Bardzo proszę usunąć też wpis Oskara - za wulgarność!!!!!
              • Gość: Na temat plizzzzz Oskary przeszkadzaja IP: *.dsl.siol.net 12.04.05, 00:00
                Chyba raczej za pisanie nie na temat
          • Gość: Alergik Re: Zwierzeta przeszkadzają w komunikacji miejski IP: *.chello.pl 10.04.05, 11:17
            Nieprawda. Alergie sa uleczalne tylko, jesli jest ich nieduzo. Jesli ktoś ma
            więcej niz dwie (góra trzy) silne alergie, praktycznie nie stosuje się u niego
            odczulania.
            • Gość: axys Re: Zwierzeta przeszkadzają w komunikacji miejski IP: *.aster.pl 10.04.05, 11:34
              to przejdz sie do dobrego alergologa...
        • Gość: anty-alergik Masz alergie - kup sobie samochod IP: *.dsl.siol.net 10.04.05, 14:01
          Moze sam sobie kup samochod? Nie bedziesz mial kataru, nie bedziesz mial
          zatloczonych autobusow...
    • Gość: ISRAEL POD PLASZCZEM ULATWIENIA DOJAZDU NA PL. PILSUDSKIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.05, 13:29
      PILSDUSKIEGO ODDALI SZYBKO SFUSZEROWANA STACJE, ZEBY NIE MEIC NA GLOWIE ATAKOW
      PRASY I MIESZKANCOW:)
    • Gość: MG Re: Stacja Plac Wilsona otwarta niespodziewanie IP: *.chomiczowka.net.pl 09.04.05, 19:07
      no ciesze sie, ze otworzono

ale... wszystko rzeczywiscie wyglada jak niedopmalowane, niedoszpachlowane... i
      ze to niby jest taka moda? widziałem metro w berlinie, londynie, barcelonie,
      sztokholmie, wiedniu, paryzu, madrycie - no troche inaczej wygladaja najnowsze
      stacje

• kris01 Re: Stacja Plac Wilsona otwarta niespodziewanie 09.04.05, 20:09
        Jedyny plus, to fakt, że już otwarta.
        Reszta kiepska. Podświetlana kopuła wyglada fajnie, stylizowane lampy na peronie
        - też, także ławki sa ciekawe.
        Reszta na czele z tandetnym falowanym, niebieskim sufitem i rdzewiejącymi
        płytami - fatalna, łącznie z wejściem pod "grzybkami".
        • Gość: szymon Re: Stacja Plac Wilsona otwarta niespodziewanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.05, 21:54
          To akurat kwestia gustu. Mnie zastanawiają dwie sprawy. Na peronie przy schodach
          położona bardzo eleganckie płyty. Niestety są one polerowane. Na błysk. W zimie,
          gdy będzie mokro wywali sie na nich nie tylko paniusia w szpilkach ale i
          żołnierz w cięzkich butach. Taką powierzchnie stosuje sie np. w bankach po kilku
          metrach różnych wycieraczek. Strach pomyśleć co to będzie. Po drugie:
          Niewątpliwie estetyczne poręcze przy zejsciach ( tych na słowackiego, te
          skromniejsze) na pewno beda dzialac jak rynna a odpływ konczy sie tuż przed ich
          koncem. Pewnie posadzka est odpowiednio nachylona, ale jesli nie...?
          • kris01 Re: Stacja Plac Wilsona otwarta niespodziewanie 09.04.05, 22:10
            Ofiary w ludziach muszą być :)
            To miało pieknie wygladać a nie być funkcjonalne - niestety.
    • Gość: Wallenrod Re: Stacja Plac Wilsona otwarta niespodziewanie IP: *.chello.pl 10.04.05, 06:36
      Dlaczego zamilkli mieszkańcy posesji przy Mickiewicza 25 ??? Czyżby wszystko
      było w porządku i szklanki pozostają na miejscach po przejeździe metra ???
      • Gość: Niedźwiedź Re: Stacja Plac Wilsona otwarta niespodziewanie IP: *.net-serwis.pl 10.04.05, 12:07
        > Dlaczego zamilkli mieszkańcy posesji przy Mickiewicza 25 ??? Czyżby wszystko
        > było w porządku i szklanki pozostają na miejscach po przejeździe metra ???

No właśnie! Czemu w Gazecie nie ma o tym ani słowa???
        • Gość: Pan Mareczek Re: Stacja Plac Wilsona otwarta niespodziewanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.05, 19:46
          Niestety, mieszkańcy Mickiewicza 25 nie mają nic do powiedzenia. Ważniejsze są
          doraźne polityczne korzyści pewnych panów, którzy za nic nie mają codzienne
          życie jakichś tam mieszkańców Mickiewicza 25. Jestem jednym z nich i nie wiem
          już co zrobić.
    • zuzannaniedziela [...] 10.04.05, 13:31
      Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
      • z-o-s-i-a Re: KTOS USUWA KRYTYCZNE KOMENTARZE 10.04.05, 14:04
        zuzannaniedziela napisała:
        > COS NIEPRAWDOPODOBBNEGO KTOS USUWA KRYTYCZNE KOMENTARZE.
        > TO COS NIEBYWALEGO.
        > MOJ WCZESNIEJSZY TEKST DOTYCZYL GIGANTYCZNYCH KOSZTÓW WYPOZYCZENIA TELEBIMÓW

Zuzanno, a jaki związek ma otwarcie stacji metra na pl.Wilsona i wypożyczaniem
        telebimów w Łodzi czy w Gdańsku?
        • z-o-s-i-a Re: KTOS USUWA KRYTYCZNE KOMENTARZE 10.04.05, 14:07
          Przepraszam za literówkę, miało być : "(...)jaki związek ma otwarcie stacji
          metra na pl.Wilsona Z wypożyczaniem telebimów w Łodzi czy w Gdańsku?"
        • zuzannaniedziela [...] 10.04.05, 14:35
          • roody102 Re: ODPOWIADAM 10.04.05, 15:00
            Masz prawo mówić a moderator ma prawo usunąć. Taki jest regulamin tego serwisu,
            który obowiązuje każdego, kto tu pisze.
            • zuzannaniedziela [...] 10.04.05, 15:18
              • roody102 Re: ODPOWIADAM 10.04.05, 15:34
                5.
                Niedopuszczalne jest umieszczanie przez uczestników na łamach Forum Gazeta.pl
                treści uznanych powszechnie za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i
                naruszających zasady Netykiety.
                -----
                Pisanie nie na temat to łamanie Netykiety.
                • Gość: control Re: ODPOWIADAM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.05, 15:45
                  roody102 napisał:

Pisanie nie na temat to łamanie Netykiety.

Roody, aleś się bracie przejął swoją rolą. Będziesz teraz analizował każdy post
                  pod kątem związku z tematem głownym? Przecież nie na temat jest tu wiele
                  postów. Na tym m.in. polega urok forum, że rozmowy (tak jak w realu) często
                  zbaczają w różnych kierunkach. Miej troche rozsądku, daj ludziom trochę
                  wolności, ciesz się, że tu zagladają, że chcą pisać, bo to znaczy, że to lubią.
                  Nie wprowadzaj metod koszarowych. Bo z czasem będziesz miał tylko meldunki na
                  temat, ale sam je sobie bedziesz musiał napisać i sam na nie odpowiedzieć

• roody102 Re: ODPOWIADAM 10.04.05, 15:51
                    Znów będziemy rozmawiać o mnie?
                    • Gość: control Re: ODPOWIADAM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.05, 15:57
                      Nie o Tobie, ale o tym co robisz, a co dotyczy innych osób, pewnego dobra
                      wspólnego. Wyluzuj się, popatrz na świat mniej kategorycznie, z wiekszą
                      życzliwością.
                      • roody102 Re: ODPOWIADAM 10.04.05, 16:12
                        Na razie cały czas jest o mnie, o tym co mi się podoba, wydaje i czy jestem
                        wyluzowany. Dałbyś spokój.
                        • Gość: control Re: ODPOWIADAM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.05, 16:17
                          pewnie, że dam, bo nie umiem dyskutować po bolszewicku ("- Towarzyszu
                          komisarzu, zabiliście tego człowieka! - Daj spokój, Misza, przestań mówić o
                          mnie, porozmawiajmy o przyszlości).
                          • roody102 Re: ODPOWIADAM 10.04.05, 16:21
                            Chcesz naprawdę czytać o moim podejściu do moderacji forum? Mam za sobą parę
                            takich dyskusji i najczęściej są one nudne, mało konstruktywne a nierzadko
                            kończą się awanturą. Chcemy zaczynać taki wątek? Na razie namawiasz mnie na źle
                            pojęta luzactwo (naprawdę, nie jestem gburem ale ideologia luzactwa do mnie nie
                            przemawia), oskrżasz o bolszewickie metody. Co będzie dalej? I czy rzeczywiście
                            crospostowane wynurzenia tej pani są tego warte? Czy skasowałem coś, bez czego
                            żoliborska społeczność będzie uboższa? Nie wydaje mi się. I wolałbym na tym
                            poprzestać, więc proszę, oszczędź tych armat na lepszą okazję.
                            • Gość: control Re: ODPOWIADAM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.05, 16:44
                              roody102 napisał:

> Chcesz naprawdę czytać o moim podejściu do moderacji forum?

Błagam, tylko nie to!

I czy rzeczywiście crospostowane wynurzenia tej pani są tego warte? Czy
                              skasowałem coś, bez czego żoliborska społeczność będzie uboższa? Nie wydaje mi
                              się.

Tobie się nie wydaje, ale mnie nie dałeś szansy wyrobic sobie opinii. Pewnie
                              niewiele mnie interesuje ta pani i jej wynurzenia. Zabrałem głos, bo chciałem
                              tylko nieśmiało zasugerować, żeby nie wycinać postów, które w gruncie rzeczy
                              nikomu nie przeszkadzają. Na tę uwagę zarzuciłeś mi nerwowo, że mam coś do
                              Ciebie ("znów będziemy rozmawiać o mnie?"). A ja przecież nigdy ani z Tobą ani
                              z nikim innym o Tobie nie rozmawiałem. I w ogóle nie chciałem o Tobie
                              rozmawiać. Nie śledzę Twoich wszystkich wypowiedzi na forum, ale rozumiem, że
                              nie powinno się mieć uwag pod adresem tego, co robisz, bo jest to traktowane
                              jako próba wplątania Cię w jakąś niepotrzebną dyskusję i pretekst do wywołania
                              awantury. Mnie uczono (w żoliborskiej szkole), że jeżeli coś się robi
                              publicznie, tgo trzeba się liczyć z tym, że ta działaność będzie oceniana i
                              opiniowana i należy te uwagi przyjmować nie jako probę wywołania awantury, ale
                              jako pozytywną oznakę, że kogoś nasza działalność obchodzi, że komuś na czymś
                              zależy. Chyba nie chodzilismy do tej samej szkoły. Wiecej na ten temat nie bedę
                              się wypowiadał.
                              • roody102 Re: ODPOWIADAM 10.04.05, 19:40
                                > Tobie się nie wydaje, ale mnie nie dałeś szansy wyrobic sobie opinii.

Taka jest moja rola - reagować szybko i oszczędzać Ci tego wioku :)

> Zabrałem głos, bo chciałem tylko nieśmiało zasugerować, żeby nie
                                > wycinać postów, które w gruncie rzeczy nikomu nie przeszkadzają.

Nie wydaje Ci się, że skoro ich nie widziałeś, to powyższe zdanie jest bez
                                sensu, szczególnie w kontekście poprzedniego? Otóż przeszkadzają. Mnie, Zosi...

A dalej znów - wbrew temu, co piszesz - tematem nie jest to, co zrobiłem, tylko
                                domniemania na temat tego, czego mnie uczono. Mam więc prośbę: domniemiania na
                                temat mojej osoby zachowaj dla siebie, lub kieruj na priv.
                                [łopatologia]Forma "znów będziemy rozmawiać o mnie" to ironiczne nawiązanie do
                                poprzednich sytuacji, gdy wątek szedł w kierunku personalnych połajanek.
                                [/łopatologia] :)

PS: W moim odczuciu cała ta odnoga wątku nadaje się do usunięcia... EOT?
                                Proszę... Bo będzie wykład o idei moderacji ;)))
                                To bez mała groźba karalna...
                                • roody102 Re: ODPOWIADAM 10.04.05, 19:57
                                  A tak całkiem na poważnie, to naprawdę apeluję o nieco więcej zaufania. Ja nie
                                  cenzuruję tego forum - moja robota ogranicza się do przenoszenia ogłoszeń na
                                  inne fora, kasowania dublujących się wątków i czasem wycięcia natrętów, tak jak
                                  tu. Nic kontrowersyjnego, nic budzącego moje przejęcie, nuda Panie ;)
                                  Więcej zaufania.
                  • z-o-s-i-a Re: ODPOWIADAM 10.04.05, 15:53
                    Gość portalu: control napisał(a):
                    > Roody, aleś się bracie przejął swoją rolą. Będziesz teraz analizował każdy
                    > pod kątem związku z tematem głownym? Przecież nie na temat jest tu wiele
                    > postów. Na tym m.in. polega urok forum, że rozmowy (tak jak w realu) często
                    > zbaczają w różnych kierunkach. Miej troche rozsądku, daj ludziom trochę
                    > wolności, ciesz się, że tu zagladają, że chcą pisać, bo to znaczy, że to
                    lubią.
                    >
                    > Nie wprowadzaj metod koszarowych. Bo z czasem będziesz miał tylko meldunki na
                    > temat, ale sam je sobie bedziesz musiał napisać i sam na nie odpowiedzieć

Tylko, że osoba podpisująca się 'zuzannaniedziela', pisala o tym artykule o
                    telebimach w Łodzi w kilkunastu różnych wątkach, przynajmniej na kilku różnych
                    forach. Jak zaczęto wykasowywać jej posty, to zaczęła się burzyć i ogłaszać to
                    w jeszcze większej ilości wątków. Czy to dla Ciebie jest właśnie urok forum?
                    • Gość: control Re: ODPOWIADAM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.05, 16:08
                      z-o-s-i-a napisała:

Tylko, że osoba podpisująca się 'zuzannaniedziela', pisala o tym artykule o
                      > telebimach w Łodzi w kilkunastu różnych wątkach, przynajmniej na kilku
                      różnych
                      > forach. Jak zaczęto wykasowywać jej posty, to zaczęła się burzyć i ogłaszać
                      to
                      > w jeszcze większej ilości wątków. Czy to dla Ciebie jest właśnie urok forum?

Ja nie wiem, co pisała na kilku innych forach, bo ich nie czytam. W tym wątku
                      od razu ją wykoszono. W realnym swiecie też jest tak, że czasem jakiś człowiek
                      idzie po ulicy i coś mówi nie na temat albo trzyma transparent z jakims hasłem.
                      Przechodzisz obok i albo pukasz się w czoło, albo starasz sie wysłuchać i
                      zrozumieć, albo czytasz itp. Ale czy mysliszsz wówczas, że należałoby takiej
                      osobie wyrwać język... A tu na wyrwanie języka się od razu zgadzasz.
                      Zrozumiałbym gdyby zuzannaniedziela dezorganizowała forum, ale nic takiego się
                      nie stało. Po prostu powiedziała, co jej leży na wątrobie. Ja w sumie mam to
                      gdzieś, ale myśle, że w ten sposób dojdzie do sytuacji, że każdy - zanim
                      zabierze głos - będzie musiał przemysleć, czy przypadkiem nie wyda się on
                      roodemu nie na temat. A z drugiej strony widząc wykasowaną wypowiedź nie będę
                      wiedział, czy faktycznie ktoś pisze coś np. obrazoburczego czy po prostu
                      napisał cos co roodemu wydało sie nie na temat.
                      • roody102 Re: ODPOWIADAM 10.04.05, 16:14
                        No widzisz, a administracja czyta. I to jest ta różnica. Jak chcesz kogoś
                        bronić, to warto się rozejrzeć, co robi, gdzie jeszcze spamuje i czy aby na
                        pewno przyszedł tu szukać dyskusji, luzaku.
                        • Gość: control Re: ODPOWIADAM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.05, 16:19
                          roody102 napisał:

> No widzisz, a administracja czyta.
                          Administracja jak administracja. Raczej cenzura. Życzę przyjemnego cenzurowania.
                          • roody102 Re: ODPOWIADAM 10.04.05, 16:25
                            Jezu... Daj mi swojego maila, wyślę Ci link do innego forum, gdzie dosłownie na
                            dniach toczyłem spór z takim samym oskarżeniem. Wtórność tego tematu powoduje u
                            mnie zgagę. Zamiast porównywać moderację do cenzury, porównaj ją do pilnowania
                            czystości na podwórku; ktoś śmieci, ktoś sprząta. Czy coś jest śmieciem, tą
                            ważką decyzję podejmuje pan z miotłą.
                      • z-o-s-i-a Re: ODPOWIADAM 10.04.05, 16:24
                        Gość portalu: control napisał(a):
                        > Ja nie wiem, co pisała na kilku innych forach, bo ich nie czytam. W tym wątku
                        > od razu ją wykoszono.

Chyba nie potrzebnie teraz czepiasz się roodego. Posty "zuzannyniedzieli", w
                        których "żali się", że ktoś wykasował jej wątki pojawiały się na różnych forach
                        (Warszawa, Żoliborz-Bielany, Ursynów i innych) powstawiane do wątków o bardzo
                        różnych tematach (nie mających nic wspólnego z tematem na który się wcześniej
                        wypowiadała, czyli o wypożyczeniu telebimów w ŁODZI!!) i wszędzie tam zostały
                        wykasowane. Czy uważasz, że admini tych forów zrobili źle?
                        • roody102 Re: ODPOWIADAM 10.04.05, 16:26
                          Bolszewia! ;)
                          • Gość: mikulasz Re: ODPOWIADAM IP: *.kosson.com 10.04.05, 20:50
                            Zuzannaniedziela to jakaś wyjątkowo sfrustrowana osoba. Jej post o tych
                            telebimach (wyjatkowo absurdalny) pojawił się w sobotę jako komentarz do
                            praktycznie wszystkich artykułów w Wyborczej, niezależnie o czym były.
                          • Gość: benia Re: ODPOWIADAM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.05, 22:39
                            Święte słowa, że bolszewia, zwłaszcza w metrze. Szkoda, że nie widać jakiegoś
                            moderatora, który (tak, jak usuwa się posty) posprząta ten bajzel. Kaczyński
                            mięciutki mocno jest. A przecież ta trzymiesięczna zadyma ze stacją to dla
                            niego i miasta kompromitacja. Cała stacja w obecnym stanie realizacyjnym
                            (otoczenie, sprawa parkingu i niejasnych układów z wykonawcą) jest do bani!
                            Ps. Już mi się nie chce w to dalej mieszać, ale robię to uporem godnym lepszej
                            sprawy, chyba tylko z sentymentu do dzielnicy.
    • Gość: top peak = szczyt... głupoty IP: *.dsl.siol.net 10.04.05, 13:57
      w takim razie pierwszy mozesz se polozyc na torach
      • Gość: Borys Zwierzęta do Mtera, alergicy do gazu IP: *.pentor.com.pl 11.04.05, 15:45
        Ahoj!
        W kontekście bzudry napisanej przez warszawiankę23 peak pisze z duzym sensem.
        Borys
        • Gość: Czyli Idioci do gazu IP: *.dsl.siol.net 11.04.05, 23:57
          I co, pętla głupoty w takim razie?
    • Gość: Tomitek Tylko dlaczego już zużyta IP: *.malnet.pl 10.04.05, 18:30
      Stacja wygląda tak jakby była użytkowana od lat, wyglada beznadziejnie.
    • roody102 resume ;-) 10.04.05, 21:04
      Słuchajcie, wątek ma 60 postów a prawie słowa nie ma w nim o stacji. Trochę o
      komunikacji, trochę o alergiach, a o samej stacji... mamy osobny wątek. Ale
      dobre i to ;)

PS: Pierwsze zmiany komunikacyjne już niebawem - pierwsza faza będzie opisana
      jutro w Stołku.
      • Gość: Borys Ślizgawka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.05, 21:57
        Ahoj!
        Byłem. Mało co nie wyrżnałąem pupką o peron, gdy wszedłem na marmurek przed
        południowymi schodami ruchomymi.
        Stacja jest ładniejsza od tych, które widziałem w Rzymie.

Borys
        • sierzant.podsiadlik Re: Zmiany w komunikacji 10.04.05, 22:11
          Już są na stronie ZTM-u. Część autobusów tu...część tam...generalnie większość
          przerzucili pod kino Wisła, ale takie 116,122,195,jadąc na Bielany, będą
          zatrzymywać się i tam gdzie dotychczas i pod kinem.

Szczegóły;
          www.ztm.waw.pl/komunikaty/20050411.htm
          • potomar Re: Zmiany w komunikacji 11.04.05, 10:05
            "takie 116,122,195,jadąc na Bielany, będą
            > zatrzymywać się i tam gdzie dotychczas i pod kinem"

No i po co? Kolejna po placu Bankowym paranoja (komunikacja kursująca w kierunku
            północ<->południe zatrzynuje się i na przeciwko kina "Muranów" i na przeciwko
            Ratusza).
            • roody102 Re: Zmiany w komunikacji 11.04.05, 13:38
              To tylko na jakiś czas, nie na stałe.
            • Gość: szalkowski Re: Zmiany w komunikacji IP: *.klaudyny.waw.pl / *.waw.pl 11.04.05, 18:13
              Swietnie przesiadalo mi sie dzis z 514 do metra. Z tym nowym przystankiem przed
              placem jest bardzo wygodnie. To bylo jasne, ze tam musza zatrzymywac sie 157 i
              514. W druga strone tez idealnie. Doganialem jeszcze autobus. z UW na Klaudyny
              jechalem 20 minut. Piekne?:)
              • Gość: Beata Re: Zmiany w komunikacji IP: *.marymont.pl / *.marymont.pl 11.04.05, 18:35
                piękne :-) ale 514 już od dość dawna nie kursuje.
                Rozumiem, że chodziło o 519 :-) Gorzej będzie, jak 519 przestanie kursować, a
                takie są plany (będzie dojeżdżać z Ursynowa do centrum - tylko).

pozdr. beata
                • roody102 Re: Zmiany w komunikacji 11.04.05, 19:44
                  519 nie jeździ na Ursynów.
                  A gdzie będzie jeździć, to nic pewnego. Ale nawet jesli zlikwidują, to zostaną
                  3 autobusy z Wilsona na dół - starczy spokojnie.
                  • Gość: beata Re: Zmiany w komunikacji IP: *.marymont.pl / *.marymont.pl 11.04.05, 21:57
                    tak jest [stoję karnie na baczność] ;-)
      • orcheystra słuchaj cenzorze 10.04.05, 23:30
        a wedle czego kwalifikujesz pisane tu teksty, jako "treści uznaneh powszechnie
        za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe"?
        Pytasz się Ducha Świętego, redaktora naczelnego, dzwonisz do departamentu
        moralności publicznej; zawierzasz swojej intuicji, czy ostatnio przeglądanym
        pismom ilustrowanym?
        • roody102 moderatorze, nie cenzorze 11.04.05, 13:40
          Zawierzam intuicji.
    • tarantula01 Bardzo dobrze, że mamy nową stację w użytku 10.04.05, 22:27
      Co do formy otwarcia - zawsze jest źle. Dobrze się stało, że po cichu.
      Ja życzyłbym sobie, aby każdą nieoddaną w terminie stację włączać do ruchu po
      cichu, natomiast fanfary niech będą na stacjach oddanych w terminie lub dużo
      przed.
      Gdyby tak było od początku metra - to być może znacząca część Polaków nie
      wiedziałaby, że metro w Warszawie już jest - taka cisza byłaby w mediach.
    • Gość: Borys Bezmózg? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.05, 04:38
      Ahoj!
      Miłośniczko obsrywających okolicę milusińskich - po twojej wypowiedzi nic tylko
      życzyć ci głowę do sedesu i pociągnięcia za sznurek.
      Pokaz egoizmu do moim zdaniem dajesz ty.
      Borys
    • Gość: zenobia Pilnie przewietrzyć metro i ZTM! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.05, 14:10
      Gdyby Kaczyński był facetem z ikrą, to za stację Pl. Wilsona natychmiast by
      wywalił na zbity pysk panów z zarządu metra i ZTM. Tam nadal panuje bolszewia,
      jak wspomniano w postach.
    • Gość: edytaj Stacja metra na Pl. Wilsona IP: *.geo.uw.edu.pl 11.04.05, 16:20
      Choć się cieszę, to martwi mnie tkwienie komunikacji w starych strukturach.
      Była to świetna okazja do reorganizacji komunikacji: można było zlikwidować
      tory tramwajowe na odcinku od Stawki do Hali Marymockiej i na to konto
      poszerzyć jezdnie, co odkorkowałoby "ucho igielne" przy dworcu Gdańskim,a
      ludziom mieszkającym wzdłuż tej trasy zapewniłoby trochę spokoju. A tak mamy
      trzy równoległe ciągi komunikacyjne: autobusy, tramwaje i metro. Czy dopiero,
      kiedy okaże się,że ich utrzymanie jest nierentowne - zdecydujemu się to zmienić
      i od nowa zaczniemy remont i znowu wydamy pieniądze?
      • woman2fight Pl. Wilsona nie moge spac!!!!!!!!!! 11.04.05, 16:38
        ja sie bardzo ciesze ze metro w koncu dokopało sie do wilsona
        ale niestety nie da sie spac zyc
        w okolicach tunelu i robi sie to bardzo uciazliwe
        a wiem ze nikt z tym nic nie zrobi
      • Gość: ulan Re: Stacja metra na Pl. Wilsona IP: *.acn.waw.pl 12.04.05, 00:23
        a cwaniaczku masz samochód to tobie pasuje, a ja nie mam i wolę tramwaje. Za
        metrem nie przepadam bo lubię świerze powietrze. A ponadto jak ktoś ma
        klaustrofobię, to co???? . Tak więc zaoraj sobie autko, a od torów od Stawek do
        Marymontu się odczep...
        • Gość: edytaj Re: Stacja metra na Pl. Wilsona IP: *.geo.uw.edu.pl 12.04.05, 11:08
          Jeśli masz klaustrofobię, to co za różnica, czy jeździsz tramwajem, czy
          autobusem??? Gdyby ten autobus miał więcej miejsca i nie przeszkadzał mu
          tramwaj, na który na tym odcinku po prostu fizycznie nie ma miejsca (co chyba
          widać!!!!) - to chyba wszyscy by na tym skorzystali - ci z klaustrofobią i
          innymi dolegliwościami również!! Wybudowaliśmy niedawno najdroższy most w
          Europie, a teraz chcemy się pochwalić równie kosztowną potrójną nitką
          komunikacyjną (tramwaj+autobus+metro). Brawo!!
          • roody102 Re: Stacja metra na Pl. Wilsona 12.04.05, 13:21
            Te tory są potrzebne choćby dlatego, że jak będzie awaria na Stołecznej, to
            będzie można nimi puścić część ruchu. Nigdzie na świecie nie likwiduje się
            torów, tylko buduje nowe - tramwaj jest w mieście środkiem komunikacji niewiele
            gorszym od metra, jeśli tylko stosuje się nowoczesny tabor i dobrze tym
            steruje. Tego w Warszawie brakuje, ale to nie powód, by zubażać sieć torowisk.
            Tramwaje sprawdzają się tym lepiej im gęstrza jest ta scieć. Na Żoliborzy można
            by ją wręcz rozbudować (np. o Krasińskiego). Jeśli coś ograniczać na
            Słowackiego, to raczej ruch autobusów, które są mniej ekonomiczne i mniej
            ekologiczne.
            Natomiast w tym, że tory tramwajowe idą nad torami metra nie ma żadnej straty -
            powinno tam jeździć tylko mniej trwamajów, niż do tej pory, ale ponieważ mają
            przystanki znacznie częściej to doskonale uzupełniają metro.
            Naprawdę, pomysł likwidowania torów jest niedorzeczny.
      • Gość: zadzior Re: Stacja metra na Pl. Wilsona IP: *.devs.futuro.pl 15.04.05, 15:15
        Bzdury wypisujesz. To autobusy się powinno wywalić. Metro służy do szybkiego
        dojazdu do centrum i ewentualnie dalej, a tramwaje do ruchu lokalnego (duża
        liczbs przystanków, krótkie odległości między przystankami). Po otwarciu MPW
        nateychamiast powinno się usunąć większość (może nawet wszystkie) "pięćsetki",
        bo znakomicie dublują metro.
        Co do usuwania tramwajów zaś to jest to typowe myślenie samochodziarzy. Nie
        widzą oni oczywistych zalet tego środka transportu (ekologia, nie stanie w
        korkach, pojemność pojazdów), a tylko wyłącznie czubek własnego nosa. Zresztą
        widać to chociązby po skutkach likwidacji linii tramwajowej na Wilanów.
        A moim skromnym zdaniem, to w ogóle ruch prywatnych samochodów centrum mieasta
        powinien być mocno ograniczony, a miasto powinno bardziej się przykładać do
        realizacji uchwały z 1995 roku "Polityka Transportowa m. st. Warszawy", gdzie
        zapisany priorytet dla komunikacji miejskiej w Warszawie.
    • Gość: MPD A medale, premie dla budowniczych, przemowy???? IP: *.spray.net.pl 11.04.05, 18:45
      Gdzie to? Tak bez pompy otwarto? Wybory sie zblizaja, a taka okazja uciekla....
    • Gość: el_guapo Pytania 2 IP: *.intrum.pl / 213.134.135.* 12.04.05, 13:13
      Po pierwsze:
      Dlaczego architekci ponad funkcjonalność stawiają design? Poręcze są niewygodne
      i niebezpieczne - nie można ich pewnie uchwycić. Ponadto w czasie deszczu woda
      będzie spływała tymi poręczami do korytarzy stacji. Poręcz kończy się za
      kratkami melioracyjnymi, więc woda swobodnie dostanie się na korytarze.
      Wywiercono (tandetnie i widać że na ostatnią chwilę) otwory w poręczach dla
      odprowadzania wody, ale zatkają się one piaskiem, papierkami i innymi
      drobiazgami.

Po drugie:
      Dlaczego wygodę urzędasów stawia się ponad ogólny plan i rozmieszczenie wyjść z
      metra. Proszę sobie wyobrazić, że wszystkie wyjścia w północnej (dalszej od
      Pl.Wilsona)części stacji znajdują się w jednej linii. Wyjście najbliższe
      Urzędowi Dzielnicy przesunięto jakieś 10m w kierunku wejścia do Urzędu.
      Pociągneło to za sobą konieczność wykonania tunelu i podniesienia kosztów.
      Takie przesunięcie jest niczym nie uzasadnione, bo reszta wejść leży w jednej
      linii.
    • Gość: Marek Metro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.05, 22:18
      Wcale nie jestem zadowolony z tego metra na placu Wilsona ,a dlaczego ? A
      pomieszkajcie sobie w trzęsącym się mieszkaniu(od rana do wieczora)(Większość
      bloków na Mickiewicza są z 1933 roku i przeżyły wojnę, jestem ciekaw czy metro
      ma na te mury jakiś wpływ).Poza tym dla dobra ludzi korzystających z metra
      przystanki zostały poprzenoszone im będzie wygodnie , a my mieszkańcy to co
      pewnie nic , no bo nas nie wzięto pod uwagę z rozmieszczeniem przystanków
      porostu je przenieśli.....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka