Dodaj do ulubionych

Tygodnik Stolica

15.06.05, 10:10
Czy ktoś może wie gdzie można znaleźć archiwalne wydania "Stolicy"? Może
gdzieś są w internecie albo w jakiejś bibliotece?
Obserwuj wątek
    • Gość: szalkowski Re: Tygodnik Stolica IP: *.klaudyny.waw.pl / *.waw.pl 15.06.05, 10:53
      W Czytelni Czasopism powinna byc - na Koszykowej. Ale glowy nie dam.
      • sierzant.podsiadlik Re: Tygodnik Stolica 15.06.05, 13:51
        Koszykowa i Narodowa.
        • jota.40 Re: Tygodnik Stolica 15.06.05, 17:51
          W olbrzymiej ilości są w antykwariacie Kosmos (albo Logos, nigdy nie pamiętam,
          który jak się nazywa) - jednym z dwóch w Alejach Ujazdowskich. Nie są bardzo drogie.
          • Gość: Grisza Kosmos i Logos w jednym staly domu IP: *.bb.online.no 15.06.05, 18:14
            i nie bedzie problemu z odnalezieniem tych pozytecznych antykwariatow.Stare
            Stolice maja tez z pewnoscia rozne prywatne osoby,bo kiedys byla dobra moda na
            zbieranie Stolicy.Ja juz nie,ale moj brat z pewnoscia ma jeszcze grube roczniki
            czasopisma.Mam dla Stolicy ogromny szacunek,bo przeciez w PRL byl to niemal
            jedyny tygodnik,gdzie czytalo sie o Powstaniu Warszawskim i Armii Krajowej nie
            w zwyklych peerelowskich kolorach.A ile bylo tam fotografii.Faktem jest,ze
            troche Stolica przeginala w wychwalaniu komuszych zaslug przy odbudowie.Ale
            mozna to im darowac,nie byli zli.
          • aarf123 Re: Tygodnik Stolica 16.06.05, 08:41
            A jakie ty było wydawnictwo? Może ma ono swoją stronę internetową z możliwością
            przeglądania numerów archiwalnych?

Paweł
    • miszka44 MIESIĘCZNIK Stolica 20.06.05, 14:50
      Miesięcznik, miesięcznik!

Pzdr
      M44

• varsovik tygodnik, nie miesięcznik! 21.06.05, 17:05
        Popieram wypowiedź co do antykwariatów Kosmos/Logos. Tam jest mnóstwo
        archiwalnych numerów. Strony www nie ma, to nie te czasy. Trzeba ruszyć tyłeczek
        i samemu pójść.
        • miszka44 Co za matoł pisze: miesięcznik! 24.06.05, 12:32
          Diabeł jakiś umysł mi zaćmił i podszeptom jego uległem. Pewnie, że tygodnik. Jak
          w domu spojrzałem na oprawiony, grubaśny rocznik, to aż ze wstydu tchu złapać
          nie mogłem.
          TYGODNIK!!!!!

Pzdr
          M44
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka