aarf123 15.06.05, 10:10 Czy ktoś może wie gdzie można znaleźć archiwalne wydania "Stolicy"? Może gdzieś są w internecie albo w jakiejś bibliotece? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: szalkowski Re: Tygodnik Stolica IP: *.klaudyny.waw.pl / *.waw.pl 15.06.05, 10:53 W Czytelni Czasopism powinna byc - na Koszykowej. Ale glowy nie dam. Odpowiedz Link Zgłoś
jota.40 Re: Tygodnik Stolica 15.06.05, 17:51 W olbrzymiej ilości są w antykwariacie Kosmos (albo Logos, nigdy nie pamiętam, który jak się nazywa) - jednym z dwóch w Alejach Ujazdowskich. Nie są bardzo drogie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grisza Kosmos i Logos w jednym staly domu IP: *.bb.online.no 15.06.05, 18:14 i nie bedzie problemu z odnalezieniem tych pozytecznych antykwariatow.Stare Stolice maja tez z pewnoscia rozne prywatne osoby,bo kiedys byla dobra moda na zbieranie Stolicy.Ja juz nie,ale moj brat z pewnoscia ma jeszcze grube roczniki czasopisma.Mam dla Stolicy ogromny szacunek,bo przeciez w PRL byl to niemal jedyny tygodnik,gdzie czytalo sie o Powstaniu Warszawskim i Armii Krajowej nie w zwyklych peerelowskich kolorach.A ile bylo tam fotografii.Faktem jest,ze troche Stolica przeginala w wychwalaniu komuszych zaslug przy odbudowie.Ale mozna to im darowac,nie byli zli. Odpowiedz Link Zgłoś
aarf123 Re: Tygodnik Stolica 16.06.05, 08:41 A jakie ty było wydawnictwo? Może ma ono swoją stronę internetową z możliwością przeglądania numerów archiwalnych? Paweł Odpowiedz Link Zgłoś
varsovik tygodnik, nie miesięcznik! 21.06.05, 17:05 Popieram wypowiedź co do antykwariatów Kosmos/Logos. Tam jest mnóstwo archiwalnych numerów. Strony www nie ma, to nie te czasy. Trzeba ruszyć tyłeczek i samemu pójść. Odpowiedz Link Zgłoś
miszka44 Co za matoł pisze: miesięcznik! 24.06.05, 12:32 Diabeł jakiś umysł mi zaćmił i podszeptom jego uległem. Pewnie, że tygodnik. Jak w domu spojrzałem na oprawiony, grubaśny rocznik, to aż ze wstydu tchu złapać nie mogłem. TYGODNIK!!!!! Pzdr M44 Odpowiedz Link Zgłoś