Dodaj do ulubionych

Nowe mieszkania na Bielanach lub Żoliborzu

IP: 212.160.172.* 21.06.05, 16:30
Czy ktoś Was orientuje się gdzie obecnie można kupić mieszkanie na rynku
pierwotnym na Bielanach lub Żoliborzu? Może ktoś z Was wie w jaki sposób
szukać w sieci informacji o realizowanych lub planowanych inwestycjach w tych
okolicach.
Obserwuj wątek
    • aarf123 Re: Nowe mieszkania na Bielanach lub Żoliborzu 21.06.05, 16:47
      Gość portalu: Rogalik napisał(a):

> Czy ktoś Was orientuje się gdzie obecnie można kupić mieszkanie na rynku
      > pierwotnym na Bielanach lub Żoliborzu? Może ktoś z Was wie w jaki sposób
      > szukać w sieci informacji o realizowanych lub planowanych inwestycjach w tych
      > okolicach.

A sprawdzałes Asbud?
      • Gość: Gosia Re: Nowe mieszkania na Bielanach lub Żoliborzu IP: 193.108.206.* 21.06.05, 18:11
        WSM buduje przy Księgarzy. Nie wiem, czy mają jeszcze mieszkania, ale spróbuj.
      • rogalik1 Re: Nowe mieszkania na Bielanach lub Żoliborzu 22.06.05, 11:09
        A masz może na nich jakieś namiary? Wrzucając w wyszukiwarkę ich nazy pojawia
        mi się firma produkujaca systemy grzewcze, bądź maszyny budowlane. :(
        • Gość: semper_fidelis Re: Nowe mieszkania na Bielanach lub Żoliborzu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.05, 15:03
          www.asbud.com, ale polecałbym raczej www.ustroniewislane.waw.pl, można tam
          znaleźć wiele bardzo ciekawych informacji o tym jak Asbud traktuje klientów
          którzy już kupili i jak wywiązuję się ze zobowiązań.
    • laminja Re: Nowe mieszkania na Bielanach lub Żoliborzu 21.06.05, 23:39
      www.wan.com.pl - budynek na rogu Słowackiego i Popiełuszki
      • Gość: agulha Re: Nowe mieszkania na Bielanach lub Żoliborzu IP: *.aster.pl 22.06.05, 01:36
        No tak, ale to drogo. WSM miała jeszcze niedawno na zbyciu gotowe mieszkania na
        Sokratesa. Poza tym w planach jest budowa na Literackiej, przy samej gen,
        Maczka. Naprzeciwko Trasy Toruńskiej, też przy Maczka, budują się nowe bloki i
        wiszą (wisiały?) na nich reklamy, że są mieszkania. Marvipol buduje dom na rogu
        Przy Agorze i Kasprowicza - czy są wolne, nie wiem. Jakiś czas temu oglądałam
        ofertę "Rezydencja Renesansowa" - dość drogo, ale żadna tam rezydencja - blok -
        nie pamiętam dewelopera. No i coś większego stawia się na Kępie Potockiej, chyba
        Gwiaździsta.
        • rogalik1 Re: Nowe mieszkania na Bielanach lub Żoliborzu 22.06.05, 11:13
          Dzieki za podpowiedż. W WSM-ie czeka juz moje podanie. Nie wiem jednak czy to
          coś da...
          Ksiegarzy jest juz bowiem nieaktuane (a szkoda!).
          Na Literackiej bedzie 55 mieszkań a mają już ponad czterokrotnie wiecej
          chetnych...
          W przyszlym roku ma ruszyc inwestycja na pl. Grunwaldzkim, ale jeszcze nie sa
          znane plany, a wiec i ceny mieszkan...
          • agulha nie ma już mieszkań na Księgarzy?! 22.06.05, 23:32
            No nie mów, rogalik, już wszystkie sprzedali? A na forum poza mną i Gosią nikt
            się nie odzywa! Szkoda, że nie będziesz naszym sąsiadem. Nie przejmuj się nimi i
            ich chętnymi. Ludzie się zgłaszają, a potem pewnie rezygnują, albo to ściema.
            Moja historia: znienacka się zdecydowałam ubiegać o mieszkanie na Księgarzy - w
            styczniu br. Podobno ludzie składali podania od kwietnia 2004. Nie dawano mi
            dużo nadziei, kazano czekać (i OK, sprawiedliwie, kontaktowali się z tamtymi
            ludźmi), już myślałam, że nici z tego. A w marcu wreszcie się udało i jeszcze
            miałam z czego wybrać. Kurczę, plac Grunwaldzki to brzmi jeszcze lepiej :-((. W
            którym miejscu będzie ten dom, pewnie po tej stronie, co Instytut Chemii
            Przemysłowej? Aha, zgodnie z poradą złożyłam też wtedy podanie o Literacką i ono
            pewnie nadal tam leży. Jak Ci powiedzą, że mają X podań, to możesz w myśli odjąć
            X-1, bo moje już nieaktualne. Trzymam kciuki!
            • Gość: jim Re: nie ma już mieszkań na Księgarzy?! IP: *.il.waw.pl / *.il.waw.pl 23.06.05, 10:13
              WSM ma zamiar zburzyć pawilon handlowy na rogu al.Woj.Pol. i Jana PawłaII i
              tam wybudować budynek ze sklepami na dole i mieszkaniami na piętrach.
              • agulha pl. Grunwaldzki 23.06.05, 19:43
                To ciekawa lokalizacja będzie! Nie wiesz przypadkiem, kiedy będą budować i ile
                myślą wziąć za metr?
                • Gość: jim Re: pl. Grunwaldzki IP: *.il.waw.pl / *.il.waw.pl 24.06.05, 07:53
                  W gazetce spółdzielni wyczytałam, że budowa ma ruszyć w przyszłym roku, a prawo
                  pierwokupu będą mieli członkowie spółdzielni.
                  • Gość: Rogalik Re: pl. Grunwaldzki IP: 212.160.172.* 24.06.05, 12:40
                    Rzeczywiście. Budowa będzie w miejscu obecnych pawilonów. Na ceny trzeba bezie
                    jeszcze poczekać.
    • snajper55 Re: Nowe mieszkania na Bielanach lub Żoliborzu 24.06.05, 01:21
      Gość portalu: Rogalik napisał(a):

> Czy ktoś Was orientuje się gdzie obecnie można kupić mieszkanie na rynku
      > pierwotnym na Bielanach lub Żoliborzu? Może ktoś z Was wie w jaki sposób
      > szukać w sieci informacji o realizowanych lub planowanych inwestycjach w tych
      > okolicach.

WARDOM kończy budować budynek na rogu Przy Agorze i Kasprowicza.

Jest też chyba rozpoczynana budowa na Marymonckiej, na skarpie między IMiGW a
      trasą.

S.
      • Gość: agulha Re: Nowe mieszkania na Bielanach lub Żoliborzu IP: *.aster.pl 24.06.05, 01:49
        Na rogu Przy Agorze i Kasprowicza to jest dom Marvipolu [developer], Wardom to
        chyba wykonawcaa.
        A ta druga inwestycja to być może JW Construction, opisywali w ofercie, że mniej
        więcej tam będą coś stawiać.
        • Gość: Rogalik Re: Nowe mieszkania na Bielanach lub Żoliborzu IP: 212.160.172.* 24.06.05, 12:38
          Oferta Marvipolu sprawdzona jeszcze w ubiegłym tygodniu. Zostały dwa mieszkania
          dwupoziomowe o powierzchni ponad 130 m2... To troszke za dużo jak dla mnie...
      • Gość: lavinka z nielogu A wolne mieszkania... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.05, 14:18
        skończyły się tam ponad rok temu.
        lav
    • Gość: lavinka Re: Nowe mieszkania na Bielanach lub Żoliborzu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.05, 14:17
      Wiem,że szykuje się sporo inwestycji w przyszłym roku (rejon żoliborza
      ukierunkowany na bemowo) jeszcze za Powązkami. Ale plan urbanistyczny nie
      został jeszcze ostatecznie zatwierdzony więc nieprędko będę mogła powiedzieć
      jakiego rodzaju to będą mieszkaniówki.

lav

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka