Gość: Rudix IP: 213.17.165.* 20.08.02, 12:23 Czy są jakieś plany likwidacji/przeniesienia bazaru wczesniej niż dojdzie tam metro, bo wtedy pewnie bazar poleci na 100%. Syf tam straszny Pozdr, R Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
balkan Bazar Wolumen !! 20.08.02, 12:40 Chyba jeszcze za wcześnie... Nawet nie wiem, czy jest już jakaś pewna data, kiedy metro dotrze do Wolumenu. Mam nadzieję, że go zlikwidują, choć szkoda tych świeżych warzywek i owoców.... Odpowiedz Link Zgłoś
rafik4 Re: Bazar Wolumen !! 20.08.02, 13:16 balkan napisała: > Chyba jeszcze za wcześnie... Nawet nie wiem, czy jest już jakaś pewna data, > kiedy metro dotrze do Wolumenu. > Mam nadzieję, że go zlikwidują, choć szkoda tych świeżych warzywek i owoców.... Ano szkoda, sam korzystam ;((((... ale jak patrzę co się tam dzieje, szczególnie w niedzielę, to mnie krew zalewa - jedno wielkie pobojowisko. A plany budowy metra... ? czytaj poniżej za www.metro.waw.pl [cyt] Budowa I linii metra na północ od stacji "Pl. Wilsona" ... Jedynym elementem decydującym o postępie budowy są przeznaczane na nią nakłady finansowe. Z przeprowadzonej oceny możliwości techniczno - organizacyjnych budowy tego odcinka wynika, że cała I linia metra mogłaby zostać zakończona do końca 2006 roku na obecnie obowiązujących zasadach finansowych, pod warunkiem pilnego podjęcia odpowiednich decyzji realizacyjnych i prac przygotowawczych. W związku z tym Rada m. st. Warszawy w czerwcu 2002 r. podjęła uchwałę o wieloletnim programie finansowania budowy. Przewiduje się, że źródłami finansowania dokończenia budowy metra będą środki własne miasta, kredyty i pożyczki, środki z kontraktu regionalnego i inne. Przy równomiernym finansowaniu budowy metra, zakończenie mogłoby być zgodne z poniższym harmonogramem. [koniec cyt] Pozdrawiam serdeczenie, Rafik Odpowiedz Link Zgłoś
balkan Re: Bazar Wolumen !! 20.08.02, 13:47 2006 r. - wyobrażasz sobie, jak by podskoczyła cena naszych mieszkań?! Choć na razie nie mam zamiaru się stąd wyprowadzać :)) Odpowiedz Link Zgłoś
rafik4 Re: Bazar Wolumen !! 20.08.02, 14:03 balkan napisała: > 2006 r. - wyobrażasz sobie, jak by podskoczyła cena naszych mieszkań?! > Choć na razie nie mam zamiaru się stąd wyprowadzać :)) __________________________________________________________ Nooo wiem, [już liczę kasę] ;))....... , ale ja dopiero się wprowadzilem i jest mi tu dobrze !!! Całe szczeście, że mieszkamy na drugim końcu ulicy bo może się okazać, że będą problemy z drganiami budynków wzdłuż linii metra ze względu na płytkie poprowadzenie linii. Rafik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafał Re: Bazar Wolumen !! IP: *.pseinfo.pl 21.08.02, 10:35 To aż taki tam brud? Przyznam,że nie byłem tam od 4 lat(troszkę śmieszne) wykorzystuję bazar przy Hali Marymonckiej (przyzwyczajenie, mieszkałem tam od urodzeniatam na Stołecznej) i stwierdzam,że wystarczy troszkę chęci był było czysto. Oczywiście po dniu handlowym bywa nienajlepiej ale w miarę szybko jest sprzątane.Wystarczy lepsza organizacja i daje się żyć.A w kolejkę podziemną uwierzę jak zbudują. Osobiscie obstawiam u nas tak ok. 2010 patrząc na dotychczasowe tempo (na marginesie "rozbawiła" mnie informacja,że na Pl.Inwalidów wentylatornia "wyszła" akurat w miejscu jezdni). Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś