Dodaj do ulubionych

Liceum Księgarskie(Żeromskiego róg Reymonta)

• Gość: absolwent Re: Liceum Księgarskie(Żeromskiego róg Reymonta) IP: *.ibl.waw.pl 28.09.05, 14:25
      Przede wszystkim komunistka przez wielkie K
      • wiselka702 Re: Liceum Księgarskie(Żeromskiego róg Reymonta) 11.11.05, 10:31
        Nareszcie dotarłam do naszej strony. Jestem rocznik maturalny 90, i niestety
        nikogo znajomego nie spotkałam. Może ktoś się odezwie? Bardzo zasmuciła mnie
        wiadomość o śmierci Smorawińskiego. Miałam zdawać u niego maturę.....
        • arkadiusz42 Re: Liceum Księgarskie(Żeromskiego róg Reymonta) 12.11.05, 09:26
          Jarus Ty pewnikiem spisz smacznie a ja walcze,papasi.
          • Gość: jarek Re: Liceum Księgarskie(Żeromskiego róg Reymonta) IP: *.ruch.com.pl / *.ruch.com.pl 22.11.05, 11:32
            Cześć, panie "młody" jak tam przygotowania do uroczystości, czy już zakupiłeś
            pierścień dla oblubienicy?
            • arkadiusz42 Re: Liceum Księgarskie(Żeromskiego róg Reymonta) 23.11.05, 10:53
              O to juz mam dawno za sobą.Ale wszystko idzie dobrze
    • bukwa24 Re: Liceum Księgarskie(Żeromskiego róg Reymonta) 26.10.05, 13:42
      To może i ja kogoś znajomego znajdę?
      Kończyłam LK w 1992 roku - klasa "A", czyli całkiem babska - i niestety z całej
      Polski...
      Poczytałam to, co pisaliście. Łezka w oku na samo wspomnienie.
      Wychowawczynią była matematyczka P. Elżbieta Haraburda (ale tylko do czwartej
      klasy, potem wyszła za mąż i nas zostawiła), w piątej klasie przejęła nas
      Szanowna Dyrekcja.
      Polskiego uczyła nas P. Irmina Wałajtys - miło ją wspominam (mimo, iż ciągała
      mnie zawsze na konkursy recytatorskie i kazała recytować z natchnieniem i z
      zamkniętymi oczyma :)).
      Pamiętam oczywiście P. Kota, P. Kwiatkowską (moją zmorę), Pluję, u której
      największym wzięciem cieszyły się ostatnie ławki, P. Gwoździa (wyleciałam u
      niego za drzwi, bo usłyszał jak podczas lekcji o gen. Młocie-Fijałkowskim
      powiedziałam "jak nie młot to gwóźdź..." - a potem musiałam za karę na pamięć
      całego Krasuskiego "Historię Rzeszy Niemieckiej").

Fajnie było...

Nie pracuję w księgarni, "przebranżowiłam" się trochę. Ukończyłam
      bibliotekoznawstwo i pedagogikę. Prowadzę zajęcia biblioterapeutyczne z dziećmi
      z rodzin, jak to się ładnie mówi, dysfunkcyjnych.
      A wszystko to tylko dzięki P. Dyrektor Tabor, która w odpowiednim momencie
      potrząsnęła mną trochę i pokazała światełko w tunelu.

Pozdrawiam wszystkich absolwentów LK i Psiaka (tam też miałam sporo znajomych).

Ewa (kiedyś Sobieraj)

PS - Tradycyjnie utrzymuję kontakt z Kaśką T., ale gdyby znalazł się ktoś
      jeszcze z naszej klasy proszę o kontakt: ewa.bukowinska@wp.pl
      • Gość: mila Re: Liceum Księgarskie(Matura 2000.p.Borowska:)) IP: 217.99.157.* / *.internetdsl.tpnet.pl 29.10.05, 20:01
        Hej szukam osób z klasy p.Borowskiej.Matura 2000.Klasa A.
    • Gość: Violetta Re: Liceum Księgarskie(Żeromskiego róg Reymonta) IP: *.ph.ph.cox.net 09.01.06, 02:00
      Nie mam pojecia czy ktokolwiek mnie pamieta. Tylko bylam w tej szkole jeden
      rok 1987/1988. Mam na imie Violetta i po pierwszym roku wyjechalam do Stanow.
      Jesli ktos pamieta mnie albo Beate Zuk, Monike Kulawiec, Anke Buczek to prosze
      o kontakt. e-mail msvi007@cox.net

Dzieki z gory
    • Gość: Zbych Re: Liceum Księgarskie(Żeromskiego róg Reymonta) IP: *.aster.pl 01.02.06, 12:22
      byłem z żoliborza absolwent81
      • Gość: Beata Re: Liceum Księgarskie(Żeromskiego róg Reymonta) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.06, 19:24
        Szkoda, że nikt już tu nie zagląda. Życzę wszystkim którzy pamiętają to Liceum
        miłych wakacji
        • Gość: jarek Re: Liceum Księgarskie(Żeromskiego róg Reymonta) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.06, 18:40
          Cześć, ja zaglądam,napisz w jakich latach "bywałaś" Beato...

• Gość: Beata Re: Liceum Księgarskie(Żeromskiego róg Reymonta) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.06, 13:20
            W 1989 robiłam maturę. Klasa prof. Żochowskiego
    • Gość: Agnieszka Re: Liceum Księgarskie(Żeromskiego róg Reymonta) IP: *.aster.pl 21.07.06, 13:23
      Hej, dopiero trafiłam na ten wątek - matura rocznik 1995, ogólniak niestety, ale
      i tak wylądowałam w księgarni i pracuję w niej już 6 rok. Z nauczycieli pamiętam
      Smorawińskich, Gwoździa( dla mnie nr 1), Kota - na szczęście tylko w pierwszej
      klasie, Nadzieja (to były lekcje hi hi) a fizyki uczył nas hmmm pan który zawsze
      katował nas lekcjami video zwany przez nas pieszczotliwie "Fazi". Wychowawca -
      Zieniewicz (Boże nie) no i najlepsza, Ewa Zając od polskiego, niestety tylko
      jeden rok a szkoda..... Rocznik 95 odezwijcie się, pozdrawiam wszystkich Agnieszka
    • blanez16 Re: Liceum Księgarskie(Żeromskiego róg Reymonta) 23.07.06, 23:56
      Dopiero znalazłam ten wątek... Matura '94 klasa prof. Felicji Konarskiej
      (rusycystka). Pamiętam oczywiście prof. Żochowskiego - też uważam, że świetnie
      tłumaczył matematykę, chociaż my humaniści... Kto tam jeszcze : historia -
      Basińska (nauczyc nie nauczyła, choc bywało śmiesznie), po interwencjach u
      dyrekcji - Janas (geniusz nauczania historii, jeśli ktoś chciał się uczyc).
      Gwóźdź uczył w równoległych. Geografia - Nadzieja Kwiatkowska (gdy szła po
      korytarzu z katechetką i kol. Markiem Skrzypkiem mówiło się, że idą Wiara,
      Nadzieja i Miłośc). Fizyka - "Fazi" - wyznał kiedyś, patrząc na 30 idealnie
      bezmyślnie damskich par oczu na swojej lekcji, że będzie wdzięczny Bogu jeśli
      po 4 latach nauki u niego zrozumiemy jak działa żarówka). Chemia - pani Czesia,
      nazwiska nie pamiętam. Język polski - p. Wałajtys (jest co wspominac), potem p.
      Ewa Słomińska czy Słomczyńska - młodziutka i pełna zapału. Rosyjski jw.,
      niemiecki - prof. Nowak - ucieleśnienie dobroci. Księgoznawstwo - Grzelecka
      (inteligentna kobitka), Bibliografia - Daria Supel (niepozorna, a jednak ...).
      Ekonomia - Pluja (definicję manka jej autorstwa pamiętam do dziś : "Manko jest
      wtedy jak ukradną nam więcej niż zaplanowaliśmy"). WOS-u uczył taki chudy
      wysoki zasadniczy, co miał kupę dzieci. Dyrektor - M. Gowin, choc przez
      pierwszy rok chyba p. Anna Tabor, bo pamiętam kontrowersje związane z
      mianowaniem na dyr. Pani Gowin, która nie była księgarzem. Na wf nie
      uczęszczałam, więc za Boga nie pamiętam. Z PO pamiętam tyle, że jakoś wolno
      szło to strzelanie - na Włościańskiej chyba? - i w ukryciu robiło sie dziurki w
      tych tarczach długopisem marki Zenith.
      Praktyki - Leksykon na Nowym Świecie i księgarnia Fundacji Pomocy Bibliotekom
      Polskim róg Hożej i Marszałkowskiej.
      • Gość: Beata Re: Liceum Księgarskie(Żeromskiego róg Reymonta) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.06, 21:51
        W którym roku miałaś/eś praktyki w Fundacji. Pracowałam tam w 1993r.
        Kierownikeim był W. Szczeszek a za-cą Basia Gałkowska. Do tej pory mamy kontakt
        ze sobą.
        • blanez16 Re: Liceum Księgarskie(Żeromskiego róg Reymonta) 01.08.06, 09:57
          Nie pamiętam dokładnie, skomunikuję się z przyjaciółką i Ci odpowiem, ale
          oczywiście kierownikiem był Szczeszek a z-cą Basia, nawet mam z nimi zdjęcie w
          tej księgarni.
      • kati_74 Re: Liceum Księgarskie(Żeromskiego róg Reymonta) 01.08.06, 13:01
        o istnieniu tego wątku powiedziała mi blanez16 :o) obiema kończynami górnymi
        podpisuje się pod jej słowami... yhhh... wspólne wspomnienia... wspólne lata
        spędzone w tej samej ławce... matura'94... kiermasz jako praca dyplomowa...
        chemii uczyła p. Czesława Dworakowska - to ona w końcu nauczyła mnie tego
        przedmiotu... polonistka to Ewa Słomczyńska, zwana przez nas "Słomką"...
        blanez16 nie wspomniałaś o reklamie... nazwiska nauczycielki ni epamiętam, ale
        super kobietka była :o)
        razem z blanez16 praktyki w FPBP a kolejne już miałam w Domu Książki na ul.
        Perzyńskiego (obecnie nie ma już tam księgarni, żadnej)
        • kati_74 Re: Liceum Księgarskie(Żeromskiego róg Reymonta) 01.08.06, 13:05
          ajjjjć.... zapomniałam...
          Beata - z tego co ustaliłyśmy z blanez16 to w księgarni Fundacji Pomocy
          Bibliotekom Polskim miałyśmy praktyki w 1992 roku (chyba)... sprawdzę dokładnie
          w domu w swoich papierach :o)
          a tak mi sie tam u nich spodobało że potem pracowałam sobie w księgarni na
          umowę zlecenie w wakacje i w okresie przedświątecznym... p.Witek i p.Basia to
          fantastyczni ludzie, jak zresztą cały ówczesny zespół z którym miałam
          przyjemność współpracować
          • Gość: Beata Re: Liceum Księgarskie(Żeromskiego róg Reymonta) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.06, 08:05
            Kati, Blanez!
            Odezwijcie się do mnie na priv.
            bomopal@wp.pl
            może jakieś zdjęcie swoje prześlecie?
            Obie z Basią jesteśmy ogromnie ciekawe waszych twarzy.
            Pozdrawiam
            • blanez16 Re: Liceum Księgarskie(Żeromskiego róg Reymonta) 02.08.06, 10:00
              Zdjęcie prześlemy z pewnością, jak ustalimy która z nas je ma ;-) Troszkę to
              może potrwac, pewnie do 2 tyg.
              Czy ta od reklamy nie nazywała się Szmigielska ? Albo jakoś tak ? Fajna była.
              • kati_74 Re: Liceum Księgarskie(Żeromskiego róg Reymonta) 02.08.06, 10:12
                bingo - Szmigielska !!
                blanez - ja nie kojarzę takiego zdjęcia... miałyśmy jakieś wspólne? hmmm. czyli
                TY je masz.... wygrzeb je a ja wrzucę na skaner i wyślemy do Beaty
              • kati_74 Re: Liceum Księgarskie(Żeromskiego róg Reymonta) 02.08.06, 10:13
                blanez.... ale Beata to chyba chce nasze jakieś obecne fotki żeby p.Basia na
                nasze obecne fizjonomie popatrzyła
                • kati_74 Re: Liceum Księgarskie(Żeromskiego róg Reymonta) 02.08.06, 10:23
                  boszzz... alez ja myślę... co p. Basi po aktualnych fotkach... najpierw musi
                  sobie nas przypomnieć z tamtego okresu, więc blanez szukaj tego zdjecia
                  • blanez16 Re: Liceum Księgarskie(Żeromskiego róg Reymonta) 02.08.06, 10:41
                    Znalazłam !!! Kurczę flak, zamiast dzieciakowi pieluchy prasowac, to ja sobie
                    zdjęcia oglądam... Na tych zdjęciach mnie kurczę nie ma, ale ty Kati jesteś w
                    ogniście pomarańczowej bluzce, ty jesteś fotograf to sobie wizualnie
                    przypomnij : Ty pośrodku , Szczeszek za Tobą trzyma cię za łeb (tzn. pardon za
                    szyję) obiema rękami (ramionami swymi Cię oplata) od czego Ty masz lekki
                    wytrzeszcz, a Basia stoi obok i się śmieje (w wiśniowej bluzce zresztą, więc
                    razem z twoją pomarańczową to zęby mogą rozbolec). I drugie zdjęcie Ty, Basia,
                    Mareczek i chyba ... Ania (mała, czarna, krótkie włosy, w okrągłych okularach,
                    wiek 30/40)? Ty masz w ręku jakiś prezent i kwiecie, a Mareczek jest w szaliku
                    i kurtce, czyli zima czyli ..... no tak ale głupia jestem, ty i imieniny i
                    urodziny masz zimą... Czyli nie wiadomo który rok.
                • blanez16 Re: Liceum Księgarskie(Żeromskiego róg Reymonta) 02.08.06, 10:24
                  No jak Basia spojrzy na moją obecną fizjonomię (czytaj : 15 kg póżniej), to
                  albo mnie nie pozna, albo jak mnie pozna to padnie trupem. A Beata po starych
                  zdjęciach może nas skojarzy ( w sensie, że widywała nas na korytarzu), a jak
                  jej przyślę nowe, to zakład o kumulację w totku, że mnie nie skojarzy ;-)
                  Czyli należy wysłac i takie i takie...
                  Czyli Kati, to piwo nas nie ominie....
                  • kati_74 Re: Liceum Księgarskie(Żeromskiego róg Reymonta) 02.08.06, 14:53
                    matko bosko !!!! to ja już wiem co to za zdjęcia.... koszmarny mam tam
                    wytrzeszcz oczu... i fryz z tego co pamiętam nietęgi... hihihi... to były moje
                    imieniny czyli luty czyli... yhhhh... nie wiem którego roku... WIEM ! sprawdzę
                    dedykację w książce którą dostałam wtedy od wszystkich w prezencie... Witek
                    nasmarował fajne życzonka :o)
                    blanez..... a moze my "pomolestujemy" Beatę żeby nam przesłała swoją fotkę...
                    dawaj Beatko na mojego maila (znasz go już)
                    • kati_74 Re: Liceum Księgarskie(Żeromskiego róg Reymonta) 02.08.06, 20:25
                      w książce, którą wtedy dostałam widnieje data 1 marzec 1993
                      • Gość: Beata Re: Liceum Księgarskie(Żeromskiego róg Reymonta) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.06, 10:02
                        Hej!
                        Przeczytałam Waszą wymianę Kati i Blanez. Blanez! Może w końcu odezwiesz się do
                        mnie osobiście na priv. Wysłałam swoje zdjęcie Kaśce(obecne). Grupowe z Fundacji
                        prześlę po urlopie, tzn. po 21 sierpnia. Do 9 sierpnia jestem więc czekam na
                        jakąś wiadomość. A dziś idę spotkać się z Basią. Pozdrawiam Was Dziewczyny! I
                        wszystkich innych też.
                        • kati_74 Re: Liceum Księgarskie(Żeromskiego róg Reymonta) 11.08.06, 10:02
                          up
                          podnoszę temat.... może ktoś się znajdzie blanez z naszego rocznika....
    • stefan-rolnik Re: Liceum Księgarskie(Żeromskiego róg Reymonta) 18.08.06, 23:58
      Witam !!!
      Matura "90, moją wychowawczynia była p.Basińska
      Po tylu latach nie wszystkich nauczycieli pamiętam, ale kilku zostało w
      pamięci: jak można zapomnieć Pluję albo Kota ?!
      Za to j.polskiego uczyła mnie cudowna p. Zając [ z moich zeszytów korzystało
      jeszcze wiele osób]
      Przez rok pracowałam w bibliotece szkolnej, więc prawie w zawodzie.Z tego co
      wiem , to kilka dziewczyn pracowało w księgarniach, ale zdecydowana większość
      to księgowe.
      Fajnie powspominać stare dzieje ....
      Praktyki miałam w molochu o nazwie "Universum" i cudownym
      antykwariacie "Kosmos " i "Logos".
      A czy pamiętacie bar "Orion " przy Broniewskiego? To już było pod koniec lat 80-
      tych, chodziło się tam na herbatę i pączki?
      Pozdrawiam Beata
      • Gość: Ina Re: Liceum Księgarskie(Żeromskiego róg Reymonta) IP: *.man.polbox.pl 25.08.06, 14:37
        z łezką w oku wspominam czasy liceum:-)
      • Gość: Ina Re: Liceum Księgarskie(Żeromskiego róg Reymonta) IP: *.man.polbox.pl 25.08.06, 14:37
        z łezką w oku wspominam czasy liceum:-)
        • Gość: Beata Re: Liceum Księgarskie(Żeromskiego róg Reymonta) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.06, 19:33
          Witam wszystkich po urlopiach.
          • Gość: Anula74 Re: Liceum Księgarskie(Żeromskiego róg Reymonta) IP: 213.199.198.* 09.09.06, 22:58
            Własnie wróciłam ze spotkania z dziewczynami, z którymi przez pięc lat
            chodziłam do tej szkoły - matura 94. Wychowawczyni - Pani Graczyk ...i na Boga
            za nic nie mogę sobie przypomnieć jej imienia :(
            Pozdrawaim wszystkich serdecznie :)
      • malgossia7 Re: Liceum Księgarskie(Żeromskiego róg Reymonta) 29.10.07, 14:00
        Witam:) Czy Beata K obecnie T?
        • beata366 Re: Liceum Księgarskie(Żeromskiego róg Reymonta) 02.11.07, 18:51
          nie wiem czy to pytanie do mnie,ale ja jestem Beata K obecnie T ;-)

• malgossia7 Re: Liceum Księgarskie(Żeromskiego róg Reymonta) 03.11.07, 21:55
            beata366 napisała:

> nie wiem czy to pytanie do mnie,ale ja jestem Beata K obecnie T ;-)
            >
            >
            No jasne,że do Ciebie Beatko T:) Nie złapałaś mnie na gg to ja
            złapałam Cię na form:)
            Nie miałam pojęcia,że takie forum w ogóle istnieje.
            Stare, świetne czasy......hhhmmmm...
            A wiesz,że spotkałam niedawno Beatę Twardo niedawno i mam do niej
            kontakt. Odezwij się do mnie na gg ( juz odblokowałam dla
            nieznajomych:)
    • midwig Re: Liceum Księgarskie(Żeromskiego róg Reymonta) 09.09.06, 14:42
      Ja chodziłem tam do pomaturalnej księgarskiej, której nie ukończyłem, ale
      praktyki miałem w księgarni "Atlas". Miałem tez wspaniałą wycieczke do Lipska w
      NRD w ramach wymiany międzynarodowej. Było fajnie. Do internatu chodziłem na
      przerwach grać w ping ponga. Traktowałem tę szkołę jako schron przed wojskiem i
      po roku przestałem tam chodzić. Jednak bardzo miło wspominam ten czas....
      • midwig Re: Liceum Księgarskie(Żeromskiego róg Reymonta) 09.09.06, 14:52
        acha, zapomniałem powiedzieć, to był rok....1973!!! czy jest tu choć jeden taki
        dinozaur?
    • Gość: Aga Re: Liceum Księgarskie(Żeromskiego róg Reymonta) IP: *.man.polbox.pl 11.09.06, 09:06
      Anula, czy z Tobą chodziła może do klasy Aneta Gos?
      • blanez16 Re:do Agi 11.09.06, 12:06
        Z nami chodziła - czyli do klasy prof. Konarskiej.
        • Gość: Aga Re:do Agi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.06, 19:24
          Nie wiem, czy wiesz, ale zginęła w wypadku:-(
          • blanez16 Re:do Agi 12.09.06, 11:32
            Nie wiem. Kiedy to się stało ? Skąd wiesz ? Gdzie jest pochowana ?
            • blanez16 Re:do Agi 12.09.06, 11:33
              Może podaj mi swój adres mailowy, to nie będziemy tu wywlekac prywatnych spraw.
              Mój jak widac to blanez16@gazeta.pl.
              • cz.wrona Re:do Agi 22.09.06, 21:01
                mila ja również matura 2000
                klasa B
                ;)
      • Gość: Beata Re: Liceum Księgarskie(Żeromskiego róg Reymonta) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.06, 10:32
        Jeśli czytacie wciąż ten wątek to wpiszcie się od czasu do czasu. Pozdrawiam
    • Gość: Andrzej Stefański Re: Liceum Księgarskie(Żeromskiego róg Reymonta) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.06, 13:07
      Cieszę się, że ktoś mnie jeszcze pamięta. Mam nadzieję że dobrze. Lata w szkole
      spędzone, a byłem w niej uczniem w latach 1969-1974, oraz nauczycielem w latach
      1979-1988 to najpiękniejsze moje wspomnienia. Nie dlatego, że byłem młody (
      czas pędzi nieubłaganie niestety już 52) ale dlatego, że kochałem tę szkołę
      jako uczeń, ajeszcze bardziej jako nauczyciel. Pozdrawiam. Nie wiem jak
      nazywali mnie uczniowie, ale kumple wołali na mnie Żaba
      • Gość: Beata Re: Liceum Księgarskie(Żeromskiego róg Reymonta) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.06, 08:49
        Witam profesora historii!!!
        Czy pamięta Pan może klasę p. Żochowskiego, matura rocznik 1989?
        Uczył nas Pan w 85,86 i 87 historii. Klasa do której chodził Pana ulubieniec
        Jurek Woźniak.
        Pozdrowienia dla wszystkich profesorów uczących w latach 1985-1989
        • gopla Re: Liceum Księgarskie(Żeromskiego róg Reymonta) 09.11.06, 19:23
          A może znajdzie się tu ktoś kto kończył tą szkołę w 1982r. Jedyny rocznik który
          nie miał studniówki !! Pozdrawiam wszystkich absolwentów.
      • Gość: Premii Re: Liceum Księgarskie(Żeromskiego róg Reymonta) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.07, 11:30
        pozdrowienia od Andrzeja dla Andrzeja (matura 74)
      • kpany Re: Liceum Księgarskie(Żeromskiego róg Reymonta) 20.12.07, 13:56
        Witam Panie Andrzeju!!!
        Szkoda, że tak późno dowiedziałem się o istnieniu tego forum. Robłem
        maturę w 1985, a nie jak twierdzi kol. Sł. Zawadzki w 1984. Wiem to
        napewno, bo byliśmy w jednej klasie. Pan uczył a,właściwie usiłował
        nas uczyć chyba bibliotekoznawstwa (?).Sam Pan widzi jak
        bezskutecznie. Mimo to, jest Pan jednym z tych niewielu nauczycieli,
        których dobrze wspominam. Szczególnie Pańską postawę w stanie
        wojennym.Pamiętam również moment gdy gratulował mi Pan zdanego
        egzaminu na studia.
        Pozdrawiam i miłych Świąt!
        Konrad P.
        kpan@o2.pl

• erkael Liceum Księgarskie(Żeromskiego róg Reymonta) 24.11.06, 22:09
      pamiętacie Iwonę Rożek z rocznika 1965 ?
      nie spełna po rozpoczęciu nauki w tutejszej szkole pożegnała nas wszystkich na
      wieki zasypiając. czy wiesz że minęło już 12 lat od Jej śmierci ?
      • zawad Re: Liceum Księgarskie(Żeromskiego róg Reymonta) 11.12.06, 00:45

Witam wszystkich ciepło,ktoś z żoliborza mi wspomiał o tym temacie.
        Rocznik 1984,Andrzej Stefański/ witam cię ciepło/ był moim wychowawcą.Potem
        nie wspominana tu chyba Marzanna Hołda.Nawiasem mówiąć korzystajcie z polskich
        znaków,Pan od wf to Płusa nie PLusa,Jerzy PŁusa.Godnym wspomieniem będzie też
        Anna Erbel uczyła mnie polskiego przez dwa lata wcześniej Długołęcka.Wszystkich
        nie spamiętam lata lecę ale standarty te same.
        KOlasiński -przygotowywał mnie do matury z historii
        Zochowski-matematyka/rewelacyjny facet/
        Biernacka rosyjski
        Zbrzyzna -angielski
        Kot-Po

Kobieta od geofrafii o ile dobrze pamiętam nazywała się Zakrzewska,katowała
        mnie jakąs konturową mapą.
        W tym roku urządziliśmy sobie jubel rocznika,udało się zebrać ponad 20 osób a
        jak już mieliśmy w czubie to poszliśmy do szkoły i zrobiliśmy sobie serię
        fotek.Dozorca był dla nas wyrozumiały.

Ps.Jeżeli A.Stefański tu zagląda to proszę o kontakt, Zawad@gazeta.pl
        Pozdrawiam wszystkich

Sławomir Zawadzki
        • Gość: edyta Re: Liceum Księgarskie(Żeromskiego róg Reymonta) IP: *.chello.pl 22.12.06, 21:43
          witam wszystkich serdecznie, widzą że zaglądają tu coraz wczesniejsze roczniki -
          jeżeli ktoś robił maturę w `81 roku niech zrobi chociaż krótki wpis...
          SPOKONYCH ŚWIĄT SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU :-)
          • Gość: Beata Re: Liceum Księgarskie(Żeromskiego róg Reymonta) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.07, 15:29
            SZCZĘŚCIA W NOWYM 2007 ROKU WSZYSTKIM KTÓRZY TU ZAGLĄDAJĄ
        • Gość: Małgoś Re: Liceum Księgarskie(Żeromskiego róg Reymonta) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.07, 12:57
          Witam serdecznie, moją wychowawczynią była Pani Teresa Basińska ale
          historii uczył mnie Pan Stefański i jakież było moje zdziwieni, gdy
          trwafił do naszego biura z prośbą o poprowadzenie księgowości frimy
          remontowo-budowlanej. Moje zdziwienie było jeszcze większe gdy mnie
          rozponał. Wspaniały człowiek, pozdrawiam
          • Gość: Małgoś Re: Liceum Księgarskie(Żeromskiego róg Reymonta) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.07, 15:59
            Sprostowanie:) Profesor Stefański uczył mnie ekonomiki, bo historii
            oczywiście profesor Basińska
          • beata366 Re: Liceum Księgarskie(Żeromskiego róg Reymonta) 02.11.07, 18:55
            Moja tez była p.Basińska:)
            który rocznik jesteś ,bo nie mogę doczytać ?
            ja - matura`90
    • edytusia1 Re: Liceum Księgarskie(Żeromskiego róg Reymonta) 03.01.07, 19:50
      Witam wszystkich absolwenów Liceum Księgarskiego. Pozdrawiam wszyskie koleżanki
      z klasy prof. Romana Dąbrowskiego Matura 1993
      • Gość: Bożena Ś. Re: Liceum Księgarskie(Żeromskiego róg Reymonta) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.07, 21:03
        czesc wszystkim
        moim wychowawca byl Zochowski, fajny facet, jezdzil z nami w gory
        w szkole bylam w latach 1974-1979
        bardzo milo ja wspominam oprocz pani Okon od historii
        i ze Smorawinska darlam koty troche
        mieszkam na Bielanach i czesto przejezdzam obok naszego Liceum a ostatno moj
        syn robil tam kurs na prawo jazdy
        i zawsze wzdycham gdy widze te stare mury, ach, tyle wspomnien
        Żaba pamietam Cie
        pozdrowienia dla wszystkich absolwentow
        • Gość: Beata Re: Liceum Księgarskie(Żeromskiego róg Reymonta) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.07, 12:45
          Dawno tu nie zaglądałam, ale widzę, że nie tylko ja. Pozdrowienia dla
          wszystkich.
        • Gość: mirka Re: Liceum Księgarskie(Żeromskiego róg Reymonta) IP: *.chello.pl 16.06.07, 23:51
          Cześć, chodziłam do tej szkoły w latach 1973-1978, do klasy d, moim wychowawcą
          był pan Lewandowski czyli Colombo
          Pozdrowienia dla wszystkich
          • Gość: andrzej Re: Liceum Księgarskie(Żeromskiego róg Reymonta) IP: 79.162.242.* 22.02.16, 20:04
            Witam,
            mam pytanie, czy jesteś tą Mirką, z którą miałem przyjemność spotkać się kilka razy na przełomie lat 1976 / 77 w Warszawie? Pozdrawiam, Andrzej.
    • awasow Re: Liceum Księgarskie(Żeromskiego róg Reymonta) 13.07.07, 20:37
      szukam absolwentów 1973, 1974, którzy pamiętają Elżbietę Rumiancew
      • Gość: J.Płusa Re: Liceum Księgarskie(Żeromskiego róg Reymonta) IP: *.multimo.gtsenergis.pl 17.08.07, 15:36
        W Liceum Księgarskim pracowałem w latach 1970/1989.Mile wspominam
        ten okres w swoim życciu.Jestem wkontakcie z wieloma nauczycielami
        iabsolwentami szkoły.Prowadziłem terz zajęcia sportowe w ,,psiaku,,
        • edyta95 Re: Liceum Księgarskie(Żeromskiego róg Reymonta) 12.09.07, 08:43
          Miło spotkać pana Profesora, do Liceum uczęszczałam w latach 84-89.
          Brałam udział w zajęciach dodatkowych prowadzonych przez Pana. To
          właśnie Pan nauczył mnie biegać, co regularnie robię do tej pory.
          Pozdrawiam serdecznie
          Edyta
          • Gość: małaolat Re: Liceum Księgarskie(Żeromskiego róg Reymonta) IP: *.acn.waw.pl 01.11.07, 19:40
            Witam wszystkich - słabo rozreklamowane to forum, coś mi strzeliło
            do głowy i wbiłem w googlach "liceum księgarskie". Mam nikły kontakt
            z absolwentami LK, pomijam moją żonę, która również chodziła do tej
            szkoły:D. Moją wychowawczynią była Pani Irmina Wołajtys - zreszta
            mieszka nieopodal i kilka razy ją odwiedziłem.
            Pamiętacie Faziego od fizyki ???hehe
            Pan Płusa również mnie uczył - serdecznie pozdrawiam przy okazji.
            Mój rocznik jako pierwszy wpadł na pomysł zorganizowania kiermaszu
            jako pracy dyplomowej.
            Pracuję w branży od zawsze - bardzo sobie chwalę i nie narzekam.
            beata czy my żeśmy się nie poznali czasem??
            wołali na mnie małolat hehe
            Pozdrawiam i będę tu zaglądał
            Matura'91
            • Gość: oika Re: Liceum Księgarskie(Żeromskiego róg Reymonta) IP: *.acn.waw.pl 02.11.07, 00:59
              No to ja też troszkę napiszę :))
              W odpowiedzi na post poprzedni mojego męża (jesteśmy mile zaskoczeni, że ktoś
              pisze o naszej szkole na forum), stwierdzam, że nie tak trudno nas znać, bowiem
              w LK była tylko jedna klasa koedukacyjna na każdy rok szkolny.
              Ja miałam to "niewątpliwe szczęście", że bardzo wiele osób z mojej 1-szej klasy
              zostało na drugi rok. I grono znajomych powiększyło się hehe o następnych paru
              kolegów :))
              W każdym razie działo się oj! działo.
              Nie dane mi było skończyć tej zaszczytnej szkoły (w piątej klasie pożegnałam się
              z nią) Pluja była przyczynkiem hmm..
              Z postów na forum znam Krzyska Niemczewskiego (wielkie pozdrowienia), Wojtka (z
              widzenia) i Małolata (to mój mąż obecny :))
              Ciekawa jestem czy ktoś pamięta Kurczaka ????????? odpadł w 1-szej klasie, ale
              cały czas jest z nami i to jest piękne.
              Dla porządku podam: rocznik 1970, LK chyba początek w 1985, klasa Pani Grzeleckiej
              i pamiętna wycieczka do Ustrzyk :))
              pozdrawiam
              • edyta95 Re: Liceum Księgarskie(Żeromskiego róg Reymonta) 02.11.07, 08:45
                No Kurczak to osobowość była, chyba każdy znał kto w tym czasie
                krótkim do LK uczęszczał:)
                • Gość: oika Re: Liceum Księgarskie(Żeromskiego róg Reymonta) IP: *.acn.waw.pl 02.11.07, 09:40
                  edyta95 napisała:

> No Kurczak to osobowość była, chyba każdy znał kto w tym czasie
                  > krótkim do LK uczęszczał:)

i nadal jest :)) mimo upływu lat
                  • Gość: małolat Re: Liceum Księgarskie(Żeromskiego róg Reymonta) IP: *.acn.waw.pl 02.11.07, 10:15
                    a oprócz Oriona chodziliśmy jeszcze do Baru Maciek przy ul.
                    Żeromskiego :)))))))
                    w Orionie jest teraz kebab - nawet część wyposażenia naszego lokalu
                    można tam jeszcze podziwiać, a w Maćku jest Sam Spożywczy....

a właśnie zapomnieliście o ważnej funkcji w szkole - za moich czasó
                    WOŹNYM był Pan Janek/taki lekko kulawy/ - bardzo przez nas lubiany
                    gdyż udostępniał nam czasem kotłownie hehehhe
                    • Gość: Justyna Re: Liceum Księgarskie(Żeromskiego róg Reymonta) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.07, 15:52
                      O tak, Pan Janek był bardzo miły i sympatyczny i czasem z dzwonkami
                      czekał jak się go ubłagało ...
                  • Gość: Justyna Re: Liceum Księgarskie(Żeromskiego róg Reymonta) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.07, 15:50
                    Słowem Qrczak! Krzysiu - całuję mocno. A w Ustrzykach maił
                    szlafroczek jakiś taki czerwony jedwabny i bieluteńkie skarpetki.

Ech ... ja jeszcze za Pluskwą tesknię ...
              • beata366 Re: Liceum Księgarskie(Żeromskiego róg Reymonta) 02.11.07, 18:54
                Jesli zaczynałaś w 1985 to powinnaś chodzić do klasy z Piotrkiem
                T.,(jasny blondyn)?

• Gość: oika Re: Liceum Księgarskie(Żeromskiego róg Reymonta) IP: *.acn.waw.pl 03.11.07, 10:52
                  Tomaszewski??? kto by jego nie pamiętał. Jego słynne dresiki z czechoslowacji
                  hhehehe
                  • beata366 Re: Liceum Księgarskie(Żeromskiego róg Reymonta) 03.11.07, 11:31
                    ja miałam przyjemność znać Piotrka jeszcze z podstawówki :),przez
                    całe osiem lat!:-)
                    miłość do Czechosłowacji trwała u niego dłuugo:))
                    niestety po egzaminach do LK trafiliśmy dio różnych klas...
      • Gość: K. Stromczyńska Re: Liceum Księgarskie(Żeromskiego róg Reymonta) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.07, 23:15
        Razem chodziłysmy do jednej klasy.
      • Gość: leszekl Re: Liceum Księgarskie(Żeromskiego róg Reymonta) IP: *.dyn.optonline.net 27.04.08, 05:18
        Elzbieta Rumiancew byla piekna dziewczyna . Wciaz ja pamietam i
        widze jej piekne czarne wlosy.Zdawalismy razem egzamin do liceum i
        chodzilem z nia do jednej klasy az do..... Czesc jej pamieci
      • les-zek Re: Liceum Księgarskie(Żeromskiego róg Reymonta)- 27.04.08, 05:53
        Elzbieta Rumiancew to byla wspaniala i piekna dziewczyna.Do dzisiaj
        pamietam letnia wycieczke w gory i te jej wspaniale czarne
        wlosy.Zdawalismy razem egzamin do liceum i chodzilismy do tej samej
        klasy C,od pierwszego dnia az do.....Czesc jej pamieci.
      • Gość: Leszek14 Re: Liceum Księgarskie(Żeromskiego róg Reymonta) IP: *.dyn.optonline.net 24.10.22, 23:11
        Ela chodzila ze mna do klasy C rocznik 1968-1973 byla bardzo piekna!! Ale chyba gdzies w 3 klasie zginela !
    • Gość: małolat Re: Liceum Księgarskie(Żeromskiego róg Reymonta) IP: *.acn.waw.pl 03.11.07, 06:49
      rajdy wszelakie /świetlików,majowe i i inne/ z Andrzejem
      Kolasińskim - to było przeżycie hehehe
      nawet na baletach u niego bywałem - rany co to były za imprezy :D

ps Beata czy ty byłaś z rocznika Katany i Gąsiora??czy już mi się
      coś pomieszało??
      • beata366 Re: Liceum Księgarskie(Żeromskiego róg Reymonta) 03.11.07, 11:33
        ja jestem rocznik 1970 :)
        matura w 1990 :)
        klasa A - wychowawczyni p.Basińska
        • Gość: małolat Re: Liceum Księgarskie(Żeromskiego róg Reymonta) IP: *.acn.waw.pl 03.11.07, 12:10
          No to musieliśmy się widzieć :)
          • beata366 Re: Liceum Księgarskie(Żeromskiego róg Reymonta) 03.11.07, 17:45
            Gość portalu: małolat napisał(a):

> No to musieliśmy się widzieć :)

bardzo możliwe :)
            nawet pewne :)
            ale niestety pamięć już nie ta ;-)
            • Gość: małolat Re: Liceum Księgarskie(Żeromskiego róg Reymonta) IP: *.acn.waw.pl 03.11.07, 18:03
              michalczuk@expans-avena.pl to moj mail moze jakies fotki z tamtych
              lat masz???? przy okazji Expans to firma, w której pracuje :)
              znajdziesz w necie :)
              • Gość: Aga Re: Liceum Księgarskie(Żeromskiego róg Reymonta) IP: 195.117.151.* 14.11.07, 12:40
                a moze tam się znajdziemy:-) nasza-klasa.pl/school/64058

• dorotea25 Re: Liceum Księgarskie(Żeromskiego róg Reymonta) 15.11.07, 19:43
                  witam wszystkich
                  również jestem absolwentką LK matura 1991 klasaC pani Wałajtys
                  "okularnica z długim warkoczem"
                  • Gość: małolat Re: Liceum Księgarskie(Żeromskiego róg Reymonta) IP: *.acn.waw.pl 16.11.07, 17:41
                    Dorotea???czy my nie chodziliśmy czasem razem do klasy????:)
                    • dorotea25 Re: Liceum Księgarskie(Żeromskiego róg Reymonta) 16.11.07, 17:49
                      ależ oczywiście chodziliśmy ,wczoraj nie doczytałam wszystkich
                      postów ale dzisiaj po lekturze twoja osoba wydała mi się dziwnie
                      znajoma
    • Gość: małolat Re: Liceum Księgarskie(Żeromskiego róg Reymonta) IP: *.acn.waw.pl 17.11.07, 18:48
      elegenacki ten portal nasza-klasa.pl/ :)
      polecam
    • djmargot Re: Liceum Księgarskie(Żeromskiego róg Reymonta) 25.11.07, 23:39
      Czesc wszystkim Księgarzom:)) Ja też skończyłam tę uroczą szkołę i wiecie co... Zachęcam was do zalogowania sie na www.nasza-klasa.pl gdzie można odtworzyć swoją klasę, odnaleźć ludzi, nawiązać znajomości ito. Dużo przy tym zabawy, wspomnień i śmiechu. Polecam, i do następnego razu, Gosia Marynowska.
      • zibi57.pl Re: Liceum Księgarskie(Żeromskiego róg Reymonta) 01.12.07, 10:56
        Witam wszystkich. Zbliża sie 30 lecie ukończenia szkoły ( rocznik
        1977 ) więc jest dobra okazja żeby sie spotkać. Co o tym sądzicie ?
        Piszcie koniecznie.......Pozdrawiam Zbyszek Rostkowski
        • Gość: Grażyna Re: Liceum Księgarskie(Żeromskiego róg Reymonta) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.07, 12:57
          Jestem za:). Pozdrawiam kolegę z klasy!
        • zibi57.dwa Re: Liceum Księgarskie(Żeromskiego róg Reymonta) 25.10.16, 22:57
          Zbliża się rok 2017 a z nim 40 ROCZNICA NASZEJ MATURY :) Warto by zorganizować Okolicznościowy Zjazd Koleżeński i zobaczyć " co nam zostało z tych lat ...."
          Piszcie na imagines7@wp.pl
          lub szukajcie mnie na FB pozdrawiam, Zbyszek Rostkowski absolwent z ro ku 1977
    • Gość: andrzej Re: Liceum Księgarskie(Żeromskiego róg Reymonta) IP: 188.47.29.* 26.02.16, 23:07
      Witam!
      Proszę o kontakt na mojego maila.
      Andrzej
    • Gość: ewa Re: Liceum Księgarskie(Żeromskiego róg Reymonta) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.10.17, 12:19
      witam. Ja skończyłam w 1995. Wychowawczyni - p. Biernacka Walentyna (Wala) - super kobieta. Nr 1 w szkole. Pamiętam: Dworakowską, Kwiatkowską, Smorawińską, Kota, no i oczywiście Zając (polonistka). Ta, to nam dała popalić. Dyrektorem była Gowin.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka