Gość: zetteem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.06, 19:22 Witam! Może są osoby chętne na brydża np. w Pracovni przy kawce/piwku/herbacie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Grisza Wlasnie, a czy na Zoliborzu dziala jakis klub IP: *.mnhelse.net 01.02.06, 08:21 Odpowiedz Link Zgłoś
zetteem Re: Wlasnie, a czy na Zoliborzu dziala jakis klub 01.02.06, 12:15 z tego co wiem to w Powsinie jest najbliższy:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rakkar5 Re: Brydż IP: *.pekao.com.pl 01.02.06, 11:30 Jestem za. Ilu masz chętnych? Muszę się skontaktowac z moim partnerem. Odpowiedz Link Zgłoś
zetteem Re: Brydż 01.02.06, 12:17 o ,jak miło. chetnych mam od 1 osoby (ja) do 3, ale bardzo opcjonalnie:) Odpowiedz Link Zgłoś
wilson05 Re: Brydż 01.02.06, 13:59 Jakby brakowalo czwartego to ja z przyjemnoscia (do Pracovni mam dwie minuty na piechote :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rakkar5 Re: Brydż IP: *.pekao.com.pl 01.02.06, 14:35 Można zrobic dwa stoliki. Odpowiedz Link Zgłoś
q22 Re: Brydż 01.02.06, 15:30 > Można zrobic dwa stoliki. Też byłbym zainteresowany, ale dawno nie grałem i licytacja mi się mocno znaturalizowała. Mam też 4 własnoręcznie wykonane pudłeka na karty do gry na dwóch stolikach. A tak w ogóle to zastanawiałem się nad jakimiś spotkaniami na których możnaby pograć w inne gry (go, scrabble, planszówki (Settlers of Catan)). q Odpowiedz Link Zgłoś
zetteem Re: Brydż-propozycja spotkania 01.02.06, 16:13 Witam! może wstępnie niedziela o 20 w Pracovni? proszę o sugestie i wrazie co potwierdzenia pozdraviam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikulasz Re: Brydż-propozycja spotkania IP: *.kosson.com 01.02.06, 16:48 A czy byłaby szansa na utworzenie jakiejś szkółki brydżowej? Odpowiedz Link Zgłoś
zetteem Re: Brydż-propozycja spotkania 01.02.06, 17:06 jak ustalimy trermin spotkania to po prostu wpadnij.najlepiej uczy się grając bądź podpatrując Odpowiedz Link Zgłoś
jota.40 Re: Brydż-propozycja spotkania 01.02.06, 23:49 Ja bym się podłączyła, bo w brydża grywałam, ale za komuny, hue, hue. Może będę robiła za dyżurnego dziadka :))). Zgłaszam akces do kółka karcianego - kierki? :>... Scrabble też, proszę bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: santakasia skrable IP: 212.160.156.* 02.02.06, 10:22 ja się zapisuję do kółka skrablowego! Odpowiedz Link Zgłoś
potomar Re: Brydż-propozycja spotkania 06.02.06, 10:24 Też bym się chciał nauczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rakkar5 Re: Brydż-propozycja spotkania IP: *.pekao.com.pl 02.02.06, 09:31 Derdka? Może byc derdka, bardzo dobra gra! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elis Re: Brydż IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.06, 10:34 a może są amatorzy bingo?... Odpowiedz Link Zgłoś
roody102 Re: Brydż 02.02.06, 19:37 Ja ostatnio odkryłem urok Monopolu... ale to zdradliwa gra - ostatnio 6 godzin nam zajęła. W każdym razie wieczorek z ulubionymi grami można by kiedyś urządzić :) Odpowiedz Link Zgłoś
idontknowwhoiam Re: Brydż 02.02.06, 20:10 hmmm... niezly pomysl. Do grona ulubionych gier dolaczylabym jeszcze Go. A pod Scrabble podpisuje sie oburacz. To kiedy? Moze istotnie niedziela? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elis Re: Brydż IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.06, 23:26 nie ma amatorów bingo :( chyba bede musiała się przekwalifikować... Odpowiedz Link Zgłoś
idontknowwhoiam Re: Brydż 03.02.06, 01:04 roody102 napisał: Rummikub jeszcze :) dobrze Roody. Rum Ci Kubie, obiecuje. a niech tam, strace a kupie. wino tez :) Odpowiedz Link Zgłoś
z-o-s-i-a Eurobusiness 03.02.06, 01:15 Ja chyba mam gdzieś jeszcze polską odmianę "Monopolu", czyli "Eurobusiness". Pamięta ktoś to jeszcze? :) www.muurkrant.nl/monopoly/images/polen2.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
jota.40 Re: Eurobusiness 03.02.06, 09:13 Brzmi bardzo profesjonalnie :))). Ale nie, nigdy w to nie grałam. To co?... Niedziela, dwudziesta?... Może trzeba zarezerwować stoliki? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
zetteem Re: Eurobusiness 03.02.06, 10:39 jestem za.bede ok 21.niech każdy przyniesie jakąś "propozycje" i zobaczymy co z tego wyjdzie:) nie ukrywam ze nauczyłbym się gry "go".brzmi ciekawie... czy ktoś się podejmie rezerwacji? Odpowiedz Link Zgłoś
idontknowwhoiam Re: Eurobusiness 03.02.06, 11:59 "go" brzmi ciekawie i jest ciekawa. fascynujaca, mozna grac w nieskonczonosc. ponoc to jedna z najstarszych znanych gier. analogiczna do powszechnie znanych "kropek" tylko zamiast kartki w kratke jest plansza z regularna siatka rownoleglych, 19stu linii a rzeczone kropki zastepuja kamyki w dwoch kolorach. chodzi w niej o to, by zagrabic jak najwieksze pole poprzez ustawianie ciagu kamykow na przecieciach linii. Dodatkowo mozna sie w niej doszukiwac konfucjanskich i innych filizoficznych pierwiastkow ale poza ta egzaltacja :) jest przede wszystkim po prostu swietna zabawa. Szkopul w tym ze nie mam tej gry. :( Trzeba bedzie wykombinowac duza ilosc dwukolorowych dropsow, np. lentijek :) i przy linijce rozrysowac siatke na jakims kartonie. To jednak nie problem, da sie zrobic. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikulasz Re: Eurobusiness IP: *.kosson.com 03.02.06, 12:07 Odnośnie wariacji na temat Monopolu, czy pamiętacie w odległych, komunistycznych czasach taką grę Tranzyt? Zasada podobna jak w monopolu. Grywałem w to jeszcze w podstawówce. Wykonanie siermiężne. Muszę ją znaleźć! Odpowiedz Link Zgłoś
zetteem Re: Eurobusiness - go, skad kamyczki do gry? 03.02.06, 12:44 Może kupmy 2 paczki "draży chinskich", i z jednej zjedzmy czekoladkową powłokę i będziemy mieli 2 rodzaje kamyczków? Innym rozwiązaniem jest zebrać trochę kamyczków z podkładu tramwaju na linii 15,na wysokości pracovnii,by nie trzeba było daleko nosić... jeszcze pomyśle, może uda się coś lepszego wymyslic...jeszcze lepszego??? Odpowiedz Link Zgłoś
q22 Re: Eurobusiness - go, skad kamyczki do gry? 03.02.06, 13:09 jeśli chodzi o kamyki i planszę do go, to służę swoim kompletem - kamyki szklane - koreańskie, plansza sklejkowa własnego wykonania, a jeśli zajdzie taka potrzeba, to mogę zorganizować drugi komplet. q Odpowiedz Link Zgłoś
idontknowwhoiam Re: Eurobusiness - go, skad kamyczki do gry? 03.02.06, 13:52 ...przyznam ze najbardziej podobal mi sie pomysl Zetteem. Mmm... draze chinskie albo rodzynki w bialej i ciemnej czekoladzie, mmm... A plansze mozna wykorzystac q22 :) chyba ze by sie znalazla taka wielka tabliczka czekolady - w koncu to tez kratka :)) to do niedzieli... Odpowiedz Link Zgłoś
zetteem Re: Eurobusiness - go, skad kamyczki do gry? 03.02.06, 14:19 to do zobaczenia, bede o 21 w niedziele. Odpowiedz Link Zgłoś
jota.40 Re: Eurobusiness - go, skad kamyczki do gry? 03.02.06, 19:19 Będę dziś w PracoVni, to coś zarezerwuję :). Odpowiedz Link Zgłoś
jota.40 Re: Eurobusiness - go, skad kamyczki do gry? 05.02.06, 12:48 Dla wszystkich zainteresowanych - pan Krzyś ma zarezerwować dwa stoliki w głębi sali, na dziś, 21, hasło - brydż :)). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elis Re: Eurobusiness - go, skad kamyczki do gry? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.06, 17:57 Ja też bym chciała, ale dziś niestety nie dam rady:( Mam nadzieję, że jak zjawię się następnym razem to też będzie dobrze. Ja do przyuczenia, bo gram tylko w bingo i tysiąca. Miłej zabawy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grisza Jak udalo sie spotkanie? Napiszcie 2 slowa! IP: *.mnhelse.net 06.02.06, 08:17 Odpowiedz Link Zgłoś
jota.40 Re: Jak udalo sie spotkanie? Napiszcie 2 slowa! 06.02.06, 09:48 Brydżyści nie przynieśli kart ;)). Działaliśmy dwustolikowo - scrabble i go. Moim zdaniem - inicjatywa warta pielęgnacji, może by tak co niedziela?... Następnym razem zabiorę z domu ze dwie talie... ;). Odpowiedz Link Zgłoś
zetteem Re: Jak udalo sie spotkanie? Napiszcie 2 slowa! 06.02.06, 11:02 wieczor udany,niestety musałem szybko opuścić miejsce, więc podpisuję sie wszystkimi członkami za powtórką. niestety wyjeżdzam i opuszczę przyszłą i kolejną niedzielę. może uda się np we czwartek, takie preludium zrobić?:) ps grałem w "go" - warte grzchu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grisza Rozumiem, ze sie udalo. IP: *.mnhelse.net 06.02.06, 14:29 Chociaz brydza raczej nie bylo.Ostatnio niestety rzadko w Warszawie, ale jak bede sie wybieral, to chetnie sie zaanonsuje i moze zbierze sie np. 8-ro chetnych na mini turniej.Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: portishead Re: Jak udalo sie spotkanie? Napiszcie 2 slowa! IP: 212.160.138.* 06.02.06, 14:15 dwa słowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elis Re: Brydż IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.06, 18:19 już wiadomo, kiedy następne spotkanie? może tym razem mnie nie ominie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luska Re: Brydż IP: *.chello.pl 26.02.06, 11:49 dajcie znac gdzie i kiedy, jesli nikt nie ma nic przeciwko, tez chetnie bym wpadla. Moze wziąc ze soba abalona? swietna gra... Odpowiedz Link Zgłoś
q22 Re: Brydż 26.02.06, 13:53 > dajcie znac gdzie i kiedy, jesli nikt nie ma nic przeciwko, tez chetnie bym > wpadla. Moze wziąc ze soba abalona? swietna gra... Damy znać niezawodnie. Następne spotkanie na pewno będzie zaanonsowane na forum. A z abalone to świetny pomysł, bardzo chciałbym zagrać w tę grę. q Odpowiedz Link Zgłoś
zetteem Może dziś o 20-tej? 26.02.06, 15:57 może np dziś o 20?jest ktoś chętny, bo ja nie mam nic naprzeciw... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adamg Re: Brydż IP: 212.180.230.* 06.09.14, 21:55 Podbijam temat :) Dokładnie taki chciałem założyć :) czy są chętni na jakąś partyjkę gdzieś kiedyś? :) Odpowiedz Link Zgłoś