Dodaj do ulubionych

40 dni postu o chlebie i wodzie

04.03.06, 00:09
Gdzie jest ten kosciół? Proszę o namiary (adres i telefon).
Znakomita akcja!
Pozdrawiam serdecznie Ojców!
Obserwuj wątek
    • Gość: ktos inny SuperChristMe ? IP: *.chello.pl 04.03.06, 00:35
      powodzenia :)
    • wilson05 Re: 40 dni postu o chlebie i wodzie 04.03.06, 01:04
      > Gdzie jest ten kosciół? Proszę o namiary (adres i telefon).
      www.lasbielanski.pl/
    • Gość: d Re: 40 dni postu o chlebie i wodzie IP: *.chello.pl 04.03.06, 01:09
      W środku Rezerwatu Las Bielański.

Ksiądz Drozdowicz jak zwykle zapomniał poinformować wiernych,
      że do kościoła na Bielanach CHODZI SIĘ od Marymonckiej.

Polecam plan Warszawy i www.ztm.waw.pl/
    • d3b3 Re: 40 dni postu o chlebie i wodzie 04.03.06, 01:23
      Mieszkańcami Lasu Bielańskiego są wyłącznie zwierzęta.

Pan Drozdowicz zamierza rozdawać wodę mineralną od prezesa sarnom, bielikom i
      dzięciołom?

Tubylcy właśnie zajęci są rozmnażaniem. Mogą przeoczyć piątek...
      Nie otrzymają
      • d3b3 cd 04.03.06, 01:44
        Księdz Drozdowicz jak zwykle zapomniał poinformować wiernych o zakazie
        parkowania na ul. Dewajtis. Powinien to robić po każdej mszy...
        • Gość: Beata łyczkowska Re: cd IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.03.06, 16:46
          Powinien to robic i obiecal, ze bedzie to robil, ale obiecanki cacanki, a
          glupim radosc. Co to ksiedza obchodzi, prawda???
    • ostinato Re: 40 dni postu o chlebie i wodzie 04.03.06, 07:26
      w leadzie jest o wodzie i pszenicy. chyba ze sobie z tej pszenicy chlebek ukreca
      ksiezulo.
      • Gość: okki witamy w sredniowieczu IP: *.chello.pl 04.03.06, 08:06
        zgroza
    • arahat1 a glemb chce dalsze 100 mln na swoja swiatynie.. 04.03.06, 09:50
      czy oni nie boja sie swojego boga?
      • Gość: am Re: a glemb chce dalsze 100 mln na swoja swiatyni IP: *.aster.pl 04.03.06, 11:07
        "Kto przyjdzie i postanowi pościć w piątki, dostanie wodę i błogosławieństwo.
        Kto postanowi pościć w ten sposób przez cały post, ma podwójne błogosławieństwo."

a kto do konca zycia potrojne, czwarte gratis
    • Gość: gość z Warszawy Naprawdę z całego serca polecam! IP: *.itpp.pl 05.03.06, 07:56
      Pościłam parę lat temu o chlebie i wodzie. Teraz poszczę o samej wodzie,
      oczywiście pod kontrolą lekarza. To nie tylko hartuje ducha i zbliża do Boga,
      ale oczyszcza organizm z wszelkich toksyn, zestarzałych ognisk chorobowych i
      złogów, które nagromadziły sie w człowieku. Taki Post to odnowa ducha i ciała.
      Oczywiśćie trzeba podchodzić racjonalnie i np. poszcząc o wodzie 20 dni kolejne
      20 trzeba poświęcić na odbudowę, równie ważną, bo inaczej grożą komplikacje ze
      skutkiem śmiertelnym, jeśli ktoś od razu po takim okresie zacznie jeść wszystko.
      Zalecana jest roztropność. Ale jak najbardziej taki post polecam.!!!!
      • billy.the.kid Re: Naprawdę z całego serca polecam! 05.03.06, 10:57
        to ja se dzisiaj wezme taka ok.1,2kg golonczynę.do gara,upichcę i spozyję na
        obidek-tak w ramach postu.
        • Gość: Grisza Mam obowiazek Cie ostrzec, ze to sie zle skonczy IP: *.bb.online.no 05.03.06, 11:14
          bo najesz sie cholesterolu, ktory osadzi Ci sie w tetnicach wiencowych serca,
          spowoduje ich zwezenie, niedokrwienie miesnia serca, zawal i piornik.A wowczas
          trafisz do swojego kociolka z golonka i diably bede Cie dzgac widelkami w pewna
          tlusta czesc ciala.Powstrzymaj sie poki nie jest za pozno.
    • cacesj [...] 05.03.06, 11:16
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • garma Od ulicy Kamedulskiej 05.03.06, 12:56
        d napisał(a):
        >Ksiądz Drozdowicz jak zwykle zapomniał poinformować wiernych,
        >że do kościoła na Bielanach CHODZI SIĘ od Marymonckiej.

Do kościoła Niepokalanego Poczęcia Najświętszej Marii Panny można też dojść
        ulicą Kamedulską, obecnie zwaną Gwiaździstą.
        • z-o-s-i-a Re: Od ulicy Kamedulskiej 05.03.06, 18:12
          garma napisała:
          > Do kościoła Niepokalanego Poczęcia Najświętszej Marii Panny można też dojść
          > ulicą Kamedulską, obecnie zwaną Gwiaździstą.
          >

Kamedulska zwana Gwiaździstą? A może chodziło Ci o ul.Kamedułów? - poprzednią
          nazwę ul.Gwiaździstej, bo ul.Kamedulska jest nadal i nie słyszałam, żeby ją
          ktoś nazywał ulicą Gwiaździstą.
          • garma Re: Od ulicy Kamedułów 07.03.06, 19:51
            Zosia napisała:
            >Kamedulska zwana Gwiaździstą? A może chodziło Ci o ul.Kamedułów? - poprzednią
            >nazwę ul.Gwiaździstej, bo ul.Kamedulska jest nadal i nie słyszałam, żeby ją
            >ktoś nazywał ulicą Gwiaździstą.

Tak, na pewno chodziło mi o ulicę Kamedułów :-)
    • Gość: A.S. Re: 40 dni postu o chlebie i wodzie IP: *.localdomain / *.dekor-media.pl 06.03.06, 11:02
      Wielu ludzi podejmuje wielkopostne wyzwania, a rolą księży jest miedzy innymi
      zachęta do tego i dobry przykład.
      Niestety w tym przypadku jest sporo przesady i ze strony księdza i Gazety.
      W środę popielcową w kościołach czytany jest fragment dotyczący jałmużny,
      modlitwy i postu. Przesłanie jest bardzo wyraźne -
      pokuta ma być aktem pokory przed Bogiem, a nie zabłyśnięciem przed ludźmi: „Ty
      zaś, gdy pościsz, namaść sobie głowę i umyj twarz,
      aby nie ludziom pokazać, że pościsz, ale Ojcu twemu, który jest w ukryciu",
      inny fragment:
      "Strzeżcie się, żebyście uczynków pobożnych nie wykonywali przed ludźmi po to,
      aby was widzieli"(Mt 6,1-6.16-18).
      Wobec tego stwierdzenie, jakoby ksiądz napisał w tej sprawie do Gazety, budzi
      moje obiekcje co do szczerości jego postanowień.
      Czy to nie obłuda wykorzystać religijność czy pokutę jako źródło zysku? w tym
      przypadku zysku medialnego?
      Ksiądz Drozdowicz jest osobą znaną w całej Warszawie i rzeczywiście przyciąga
      tłumy do bielańskiego kościoła.
      Co jakiś czas możemy przeczytać i usłyszeć jak ożywia i "rozkręca" parafię.
      Oczywiście wszystkich chrześcijan powinien cieszyć fakt zaangarzowania
      religijnego tak wielkiego grona wiernych,
      ale czy oni rzeczywiście przybywają tam dla Boga? Czy może dla atrakcji
      organizowanych przez księdza?
      Dla piórek z sufitu, mikołaja, osiołka, karuzeli??? A może to miejsce
      zwyczajnie jest modne?
      W jednym z wywiadów na:
      polki.wp.pl/kat,2334,katn,Reporta%BFe%20Przyjaci%F3%B3ki,wid,350729,widn,Jestem%20kamedu%B3%B1...,wiadomosc.html
      ksiądz nazwał siebie kamedułem. To ja pytam gdzie ta pokora, cichość i
      skromność, którą nakazuje surowa kamedulska reguła.
      W wywiadzie Gazety kilkakrotnie jest mowa o Lesie Bielańskim. Chyba setki
      Warszawiaków odwiedzających ten kościół nie wie, że jest tam rezerwat.
      Świadczy o tym coniedzielny koszmar zakorkowanej ul. Dewajtis. Zakładając, że
      to ludzie wierzący, może spojrzeliby na fakt rozjeżdżania
      rezerwatu jako na grzech nieposzanowania przyrody - także dzieła Boga.
      Czy ksiądz Drozdowicz w swoich działaniach zwrócił kiedyś na to uwagę? Czy
      zaapelował do wiernych o szanowanie tego rezerwatu?
      Może boi sie, że kościół bedzie pusty a wiara ludzi za słaba aby przejść pieszo
      1 km? Może w ramach pokuty i wielkopostnych postanowień zrezygnowaliby z
      samochodu i dali lasowi odetchnąć?

Zdaje sobie sprawę, że wiele osób nie zgodzi się z moimi poglądami.
      Aby uprzedzić potencjalne komentarze, dodam, że nie jestem negatywnie
      nastawiona do księży ani przesadnie religijna.
      • Gość: Beata Łyczkowska Re: 40 dni postu o chlebie i wodzie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.03.06, 16:41
        Alez zgadzam sie z Pania zupelnie. Nic dodac, nic ujac, bardzo trafnie to Pani
        ujela. Wlasciwie to moje mysli. Ksiadz niech sobie posci nawet i 100 dni, ale w
        cichosci. Ja tez nie jestem nastawiona zle do ksiezy, ale do tego tak. On umie
        niezle ludzi czarowac, ale to dobry gagatek. Za degradacje Lasu w bardzo duzej
        mierze to wlasnie Ksiadz Drozdowicz jest odpowiedzialny. W tej kwestii nie robi
        nic, bo przeczuwa, jak napisala Pani, ze bez samochodu wiara ludzi bedzie
        martwa i ze owce jego nie przyjda do kosciolka. A las, co tam las...byleby
        mamona na tacy byla.
    • krwawymsciciel Re: 40 dni postu o chlebie i wodzie 06.03.06, 13:29
      to w dietetyce nazywa sie monodieta zbozowa i faktycznie przynosi bardzo dobre
      rezultaty
    • Gość: skiam Re: 40 dni postu o chlebie i wodzie IP: 212.160.156.* 06.03.06, 16:12
      Kosciol miesci sie w Lasku Bielanskim, przy ulicy Dewajtis, przy samym
      kompleksie Uniwersytetu Kardynala Stefana Wyszynskiego.
      Dojazd autobusami: 121, 181, L i tramwajami 6, 15, 17 przystanek 'UKSW' + okolo
      10 minut przyjemnego spacerku w kieruknu kampusu.
      Polecam Msze Sw.w niedziele o godzinie 11:00 i wizyte w Podziemiu Kamedulskim.
    • Gość: Ania Re: 40 dni postu o chlebie i wodzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.06, 04:25
      Dla kogo ta informacja? Może byście napisali o wszystkich kościołach na
      Bialnach i na Żoliborzu, skoro już podajecie tego rodzaju info, to chciałabym
      wiedzieć w wszystkich mszach i wtedy sama wybiorę sobie kościól, poza tym
      podajcie nazwiska innych księży skoro to takie ważne. Jednak myslę, że nie ma
      ot nic wspólnego z wiarą...nestety
    • Gość: Beata Łyczkowska Re: 40 dni postu o chlebie i wodzie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.03.06, 16:31
      Nie lubie tego ksiedza, znam go osobiscie, rozmawiałam z nim na temat waznych
      spraw, ale ledwo mial czas, wlasciwie nigdy nie ma czasu na nic poza biznesem,
      bo to dobry biznesmen. Slyszalam tez podobne opinie od innych. Sprawy ochrony
      Lasu Bielanskiego interesuja go tyle, co wczorajszy snieg.Mial prosic wiernych
      z ambony o nieprzyjezdzanie do lasu samochodami, lecz nigdy nie udalo mi sie
      zauwazyc, zeby te obietnice spelnil. To co ksiadz robi z postem w mojej opinii
      jest popisowka. Po co o tym mowi na glos, lepiej niech przemowi do wiernych,
      zeby ratowali Rezerwat Przyrody przed degradacja.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka