Gość: autor IP: 213.25.153.* 24.01.03, 15:05 Czytam wasze posty i tylko niektóre z nich świadczą o tym, że na Bielanach mieszkają ludzie kulturalni... Zamierzam kupić mieszkanie na Chomiczówce. Proszę o rzetelne, pozbawione emocji opinie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: adam Re: Chomiczówka - Co myślicie??? IP: *.waw.cdp.pl, / *.crowley.pl 24.01.03, 15:58 Poczytaj sobie ten wątek - jest dość rzeczowy: www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=51&w=3078710 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chomik Re: Chomiczówka - Co myślicie??? IP: *.acn.waw.pl 25.01.03, 18:20 Kupuj - czy bedziesz zadowolony, jeżlei lubisz święty spokój i nie wtrącajacych sie sąsiadów -zobaczysz. Ja mieszkam 2 lata jest O.K. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zx Re: Chomiczówka - Co myślicie??? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.01.03, 09:09 Gość portalu: autor napisał(a): > Czytam wasze posty i tylko niektóre z nich świadczą o tym, że na Bielanach > mieszkają ludzie kulturalni... Tym bardziej powinieneś uwzględnić fakt, że biedablokowa wawrzyszewsko- wrzecionowska dresowa hołota nie pisze na forum, gdyż nie ma komputerów ani dostępu do sieci. Ci co na forum piszą to tamtejsze elity... Co do Bielan, czy też jakiejkolwiek innej dzielnicy, to dla mnie największym wyznacznikiem jakości życia są średnie ceny mieszkań w danej okolicy. W wypadku Bielan, szczególnie tych odległych - a więc Chomiczówki - są one jednymi z najniższych w Wawie. To mówi samo za siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chomik Re: Chomiczówka - Co myślicie??? IP: *.acn.waw.pl 30.01.03, 22:44 z tymi cenami ZX to przesadzasz najniższe sa na Tarchominie i nie pisz o hołocie wawrzyszewskiej, bo ja tam zanm wielu kulturalnych ludzi ale cóż moge sie zgodzić,że stanowia miejszość a na opinię pracuje większość Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zx Re: Chomiczówka - Co myślicie??? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.02.03, 13:28 To, co piszesz pzypomina mi to dyskusję na forum Auto-Moto czy Polonez po roku jest wart 50% swej ceny. Zwolennicy Polonezów krzyczeli, że nie, bo po roku jest wart 55%... Mniej więcej ta sama zasada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Młody Re: Chomiczówka - Co myślicie??? IP: 217.153.119.* 11.02.03, 09:08 Człowieku, nie bierz tego wogóle pod uwagę. Osobiście nie miałem "przyjemności" mieszkania na Chomiczówce, jednak byłem zmuszony bywać tam niemal codziennie. Z przykrością stwierdzić jednak muszę że Chomiczówa to autentycznie "warszawski Bronx". Nie chcę w żaden sposób wpływać na Twoją decyzję kupna mieszkania w tej okolicy, jednak weź pod uwagę fakty świadczące niekoniecznie dobrze o tej dzielnicy. Nie chcę jednocześnie nadużywać kolokwializmów, jednak jest to miejsce pełne rozmaitych "ciekawych, dresiarskich" sosbowości od których bez powodu można dostać "w łeb". W kwestii merytorycznej, zwróc uwagę że Chomiczówka to obszar narażony na rozmaite patologie społeczne - jest to byłe osiedle robotnicze budowniczych huty. Absolutnie, nie chcę tutaj nastawać na warszawskich robotników ale fakt wzrostu przestępczości jest bolesnym faktem, który należy wziąść pod uwagę. Na Twoim miejscu poszukałbym mieszkania w innym miejscu. Pozdrawiam - Młody Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan_nit_01@wp.pl Re: Chomiczówka - Co myślicie??? IP: 158.66.120.* 13.02.03, 14:17 Witaj Człowieku, Wszędzie są różni ludzie, a "zabawowa młodzież" nudzi się tak samo wszędzie. Chomiczówka jest dużym - rozległym osiedlem. Są tutaj wysokie bloki, ale również ciche, spokojne ulice o niskiej zabudowie takie jak Brązownicza , Osikowa itp. Zwróć uwagę na to, że oferty sprzedaży mieszkań z ulic w/w oraz np. z Renesansowej pojawiają się bardzo rzadko a ich ceny w cale nie są niskie. W ubiegłym roku mieszkanie ok. 60m kw. kosztowalo w tej okolicy ok. 200.000 PLN. Na terenie znajdują się dwa supermarkety tj. Globi obok poczty oraz L'Eclerc/Aspekt, kilka aptek, dobre połączenie z Centrum miasta. Administracja osiedla działa prężnie. Nawet w największe śnieżyce, które miały miejsce ostatnio osiedlowe uliczki były odśnieżone i przejezdne. Proponuję Ci byś wybrał się kilkakrotnie na spacerp po okolicy. Wieczorami należy unikać okolic sklepu całodobowego położonego, niestety obok apteki, przy ul. Reymnonta. Tam schodzą się różne "misie" z okolicy. Nocami lepiej siedzieć w domu. Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leming Re: Chomiczówka - Co myślicie??? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.02.03, 17:30 Argument jakoby Chomiczówka była osiedlem budowanym przez pracowników Huty jest po pierwsze generalnie nieprawdziwy, po drugie nie mający związku z obecną sytuacją na tym osiedlu; przypominam, że jeszcze do niedawna ludzie z wyższym wykształceniem stanowili w Polsce ok 7% całego społeczeństwa, zatem większość warszawskich osiedli ma strukturę mocno zróżnicowaną pod względem społecznym; takie argumenty przeciwko "robotniczym" osiedlom, to chyba tylko próba wyleczenia własnych kompleksów... Chomiczówka to duże osiedla i nie wszysstkie miejsca są tam godne polecenia; w kwestii zakupu mieszkania to polecam okolice wokół kościoła oraz nieco wgłąb osiedla po stronie pętli (choć może nie samą pętlę w szczególności, choć tam przecież głowy nie urywają); jest tam dużo zieleni, niska zabudowa, blisko lasu oraz lotniska; mieszkałam tam przez 17 lat i włos mi oraz moim znajomym tam z głowy nie spadł; poza tym bardzo często krąży wokół policja.. a jeżeli snobkom to trochę poprawi nastrój, to ceny mieszkań w tym rejonie są całkiem spore.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Chomiczówka - Co myślicie??? IP: *.acn.pl / 10.67.4.* 13.02.03, 18:05 Mieszkam na Chomieczówce od 5 lat (ul. Rodziny Połanieckich) i jestem bardzo zadowolony bo: 1. Ładna cicha okolica, bez wielkich tras wylotowych, blisko lasu 2. Doskonałe połączenie z centrum i innymi dzielnicami(tramwaje: 19, 22, 33) autobusy: m.in. 105, 116, 384, 520, E-1 i aż cztery linie nocne!!!)wg obietnic Prezydenta Kaczyńskiego w 2006 roku metro ma tu dotrzeć 3. Dobry, bez większych korków dojazd dla zmotoryzowanych (Powstańców Śląskich, Gan. Maczka, Powązkowską, Al J.P. II = tylko 8 km. do Pałacu Kultury!!!) 4. Są sklepy(Leclerc, Carrefour); multikino: Cinemacity Bemow i kręgielnia tamże, kończą ścieżkę rowerową P.S. Wynajmowałem mieszkanie przez blisko 3 lata na Mokotowie (Woronicza/Wołoska) i nigdy tam nie wrócę bo: ciasno, tłok, okradziono mi dwa razy samochód, napadnięto na wracających ode mnie znajomych o 22.00 !!! - nigdy więcej Mokotowa!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbychu Re: Chomiczówka - Co myślicie??? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.02.03, 08:49 > P.S. Wynajmowałem mieszkanie przez blisko 3 lata na Mokotowie > (Woronicza/Wołoska) i nigdy tam nie wrócę bo: ciasno, tłok, okradziono mi dwa > razy samochód, napadnięto na wracających ode mnie znajomych o 22.00 !!! - nigdy > > więcej Mokotowa!!! Okolica, o której piszesz to nie jest "prawdziwy" Mokotów. Ten "prawdziwy" to Stary Mokotów, czyli rejon pomiedzy Rakowiecką - Odyńca i Puławską - Wołoską. Tam, gdzie wynajmowałeś stoją natomiast komunistyczne blokowiska - siedliska wszelkiego złodziejstwa i bandytyzmu. Podobnym miejscem są gomółkowskie dzięciopiętrowe slamsy przy Czerniakowskiej - też taki niby - Mokotów. Gdybyś wynajął sobie wtedy mieszkanie na Starym Mokotowie, to z pewnością Twoje przeżycia byłyby zupełnie inne - ale i cena wynajmu też... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CHOMIK Re: Chomiczówka - Co myślicie??? IP: *.acn.waw.pl 14.02.03, 21:09 nie słuchaj Młodego w końcu skoro przyjął takI nick widać, że nie opierzony Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Autor Re: Chomiczówka - Co myślicie??? IP: 213.25.153.* 18.02.03, 14:30 Dzięki wielkie za wasze opinie. W międzyczasie kupiłem mieszkanie na Chomiczówce (ulica Bogusławskiego, nowa inwestycja). W chwili obecnej czekam na odbiór. Czy ktoś może wie, co będzie zlokalizowane na terenie byłych ogródków działkowych pomiędzy ul. Bogusławskiego i Wólczyńską? P.S. Za waszą radą trochę pospacerowałem po Chomiczówce. Moje refleksje są takie, że osiedle jest OK, tylko może trochę zaniedbane. Z pewnością jak pójdzie metro, to wzrośnie cena mieszkań i gruntów a wtedy przyjdą pieniądze na zagospodarowanie wolnych, porośniętych krzakami terenów. Taki efekt nastąpił na Ursynowie. Odpowiedz Link Zgłoś
gallagher Re: Chomiczówka - Co myślicie??? 18.02.03, 17:33 No to będziemy sąsiadami - ja też kupiłem mieszkanie w tym samym bloku co Ty. Ja na trzecim piętrze, a Ty? Co do ogródków działkowych - na razie nie ma żadnych planów likwidacji tych ogródków. Jeśli chodzi o ceny mieszkań - przed kupieniem mieszkania zrobiłem dość wyczerpującą analizę stołecznych nieruchomości. Prognozuje się że największy popyt będzie w najbliższych kilkunastu latach na mieszkania na Ursynowie, Mokotowie, Bemowie i Bielanach. Szczyt wystąpi w latach 2004-2006. Spadek cen dotknie Tarchomin - sporo ludzi przed 30-tką kupuje tam swoje pierwsze 2-pokojowe mieszkania. Za kilka lat będą mieć dzieci i będą chcieli znaleźć coś innego... to oczywiście oznacza masową wyprzedaż mieszkań na Tarchominie. Jednym z czynników utrzymujących wysokie ceny na ww osiedlach to bliskość terenów zielonych, infrastruktura, etc. Osobiście kupiłem tam mieszkanie na 5-6 lat. Potem zamierzam je sprzedać ze sporym zyskiem. Natomiast co do dresiarstwa - to jeśli nie będziesz jeździć po Bielanach nocnymi autobusami, nie będziesz tam po nocy spacerować, to nic Ci się nie powinno stać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dziobak Re: Chomiczówka - Co myślicie??? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 19.02.03, 23:04 Mam brata,ktory mieszka na Boguslawskiego i bardzo sobie chwali te okolice,pozdrawiam nowych mieszkancow ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MJJ Re: Chomiczówka - Co myślicie??? IP: 126.22.26.* 27.02.03, 15:07 Czy ktoś może wie, co będzie zlokalizowane na terenie byłych ogródków > działkowych pomiędzy ul. Bogusławskiego i Wólczyńską? > Słyszałem coś o markecie budowlanym ale może to tylko plotka. Odpowiedz Link Zgłoś
ojram Re: Chomiczówka - Co myślicie??? 21.02.03, 19:32 Kiedyś na stronie gminy Bielany czytałem, że na terenie pomiędzy ul. Bogusławskiego, Conrada i Wólczyńską (czyli na terenie dzisiejszych ogródków działkowych) powstaną budynki mieszkalne. Możecie powiedzieć coś więcej o planach budowy metra w kierunku Chomiczówki? Zawsze słyszałem, że metro miało być wybudowane do Huty, a nie do tego regionu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jk Re: Chomiczówka - Co myślicie??? IP: *.chello.pl 21.02.03, 20:14 ojram napisał(a): > Kiedyś na stronie gminy Bielany czytałem, że na terenie pomiędzy ul. > Bogusławskiego, Conrada i Wólczyńską (czyli na terenie dzisiejszych ogródków > działkowych) powstaną budynki mieszkalne. Możecie powiedzieć coś więcej o > planach budowy metra w kierunku Chomiczówki? Zawsze słyszałem, że metro miało > być wybudowane do Huty, a nie do tego regionu. Wg planu zagospodarowania przestrzennego teren jest przeznaczony pod zabudowę mieszkaniową i usługową, zaś w dalszej części (bliżej biurowca PKO) ma przebiegać przedłużenie Nowopowązakowskiej do planowanego nowego mostu na Wiśle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maniek Re: Chomiczówka - Co myślicie??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.03, 11:17 it's cool place Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maniek Re: Chomiczówka - Co myślicie??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.03, 11:19 można sobie popić i popalić Odpowiedz Link Zgłoś
tomasznowak1986 Re: Chomiczówka - Co myślicie??? 10.01.22, 06:32 Co ja tu czytam ? : ) .. Chomiczówka to jakieś porównania do New York dzielnicy Bronx hahah......ja mieszkam na Chomiczówce blisko 10 lat...szczerze to nie znam tu nikogo tak osobiście poza kilkoma twarzami co widzę prawię że codziennie ..czyli zwykłych normalnych ludzi.. tak zwane " legendy ' z tego osiedla już dawno się wykruszyły to nie lata '90 ....owszem czasami można usłyszeć różne krzyki pijaczynów o 2 w nocy ale to wszędzie ....ale ogólnie to jest dobre miejsce do życia budują się albo są wybudowane nowe budynki mieszkalne i jak na Conrada itp...jakbym miał pieniądze to nie wahał bym się ani sekundy tylko kupił tu mieszkanie ...jest tak naprawdę cisza , spokój dobra komunikacja miejska i wszystko co potrzeba do życia ...100 razy lepiej niż w centrum Warszawy ...Chomiczówka i okolice to jest świetne miejsce do życia tu jest super !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaka Re: Chomiczówka - Co myślicie??? IP: *.knology.net 16.04.22, 23:58 Odpowiadasz na post sprzed 19 lat :) Odpowiedz Link Zgłoś