Dodaj do ulubionych

Budowa stacji Plac Wilsona

IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.10.03, 00:19
Chciałbym poznać kretyna(nów), który rzy) zgodził(li) się na zamknięcie na
ponad rok ulicy Słowackiego. Żoliborz czeka przecież komunikacyjne
pandemonium. Czy wyobrażacie sobie te gigantyczne korki na Mickiewicza i
Krasińskiego? A utrudnienia dla niezmotoryzowanych?
Obserwuj wątek
    • Gość: Milimetr Re: Budowa stacji Plac Wilsona IP: *.bfg.pl 03.10.03, 08:27
      Też mnie to wkurza, bo mieszkam na Żoliborzu przy Hali Marymonckiej, ale
      przychodzi mi na myśl taka refleksja.

Czy wyobrażasz sobie, że Aleje Niepodległości przy SGH były zamknięte prze 10
      lat??

Pozdrawiam,
      Milimetr
      • Gość: xieni Re: Budowa stacji Plac Wilsona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.03, 09:39
        Nie ma co narzekać. Przez rok zamknięte ale potem czeka nas luksus
        podjeżdzania metrem pod dom. Warto się przemęczyć. Zresztą patrząc na nasz
        kraj to przez takich wiecznych malkontentów nie mamy porządny6ch autostrad a
        Warszawa obwodnicy!!!
    • Gość: magda Re: Plac Wilsona IP: *.acn.pl / *.acn.pl 04.10.03, 16:17
      tak się miło składa, że chodzę niedaleko do szkoły i teraz poza korkami na
      Grocie będę się pasjonować korkami na Popełuszki. Super!!!!!!!!!!1
      • roody102 Re: Plac Wilsona 04.10.03, 21:49
        To co? Lepiej nic nie budowac, nie. Absurdalne sa Wasze zale.

Ja za to chcialem pochwalic ZTM bo objazdy sa wyznaczone bardzo dobrze.
        Szczegolnie mi milo, ze w zwiazku ze zmiana trasy 157 zmieniono 121, tak zeby
        mieszkancy Lektykarskiej i Gdanskiej i okolic nie zostali bez srodka transportu
        pod Hale. Plus. Dzieki temu, ze ruch wokol Wilsoniaka nie bedzie zamkniety
        spod "miesnego" (co teraz jest dzinsowym) da az 4 autosbusy na Rude i Potok -
        to nawet poprawa ;) W kazdym razie nie bedzie tak zle jak myslalem, mimo braku
        508 i 524.

Minus za podmiejskie na Powazkach - powinna powstac w takim razie zastepcza
        linia zpowazek conajmniej na Bankowy, bo tak to pasazerowie tam maja tylko 180.
        Maja tez 122 ale to ich znow na Wilsoniak kieruje podbnie jak wysiadanie na
        Zeromskiego. A przydaloby sie wlasnie puscic ich wszytski tak, zeby nie
        ladowali na Wilsona.
        • Gość: wojtek Re: Plac Wilsona IP: 212.160.138.* 09.10.03, 13:35
          witam,
          bardzo się ciesze z budowy metra...w kazdym NORMALNYM kraju ludzie
          przemieszczają sie metrem, a nie samochodami...należałoby ograniczyć ruch
          samochodowy w mieście do minimum, zreszta metro jest szybsze, niestresujące
          (jak stanie w korkach)i ciepłe
        • j666 Re: Plac Wilsona 24.10.03, 11:04
          Z Powązek jest jeszcze 170 i 406, obydwa przez Bankowy.
          Tyle, że w tej chwili 406 jeździ już tylko w szczycie, a powinno cały dzień,
          chociażby tylko do Powązek właśnie zamiast na Bemowo.
          JaC

> Minus za podmiejskie na Powazkach - powinna powstac w takim razie zastepcza
          linia z powazek conajmniej na Bankowy, bo tak to pasazerowie tam maja tylko 180.
          > Maja tez 122 ale to ich znow na Wilsoniak kieruje podbnie jak wysiadanie na
          Zeromskiego. A przydaloby sie wlasnie puscic ich wszytski tak, zeby nie
          ladowali na Wilsona.
          • garma Re: Plac Wilsona 25.10.03, 18:03
            Roody napisał:
            > W kazdym razie nie bedzie tak zle jak myslalem, mimo braku
            > 508 i 524.

Mnie brakuje tych autobusów, bo spod Hali Marymonckiej jeździ teraz tylko 510 -
            strasznie zatłoczony. Nie można było skierować 508 i 524 od Pl. Wilsona do Hali
            przez ul. Popiełuszki ?
            • roody102 Re: Plac Wilsona 27.10.03, 13:53
              garma napisała:
              > Mnie brakuje tych autobusów, bo spod Hali Marymonckiej jeździ teraz tylko
              > 510 - > strasznie zatłoczony. Nie można było skierować 508 i 524 od Pl.
              > Wilsona do Hali przez ul. Popiełuszki ?

Nie. To znaczy teoretycznie tak, ale mieszkańcy Krasińskiego protestowali, e i
              tak im za dużo tam będzie jeździć. Czy słusznie to ja już nie chcę oceniać.
              Dla mnie to jest jednak w miarę zrozumiałe, że ZTM nie chciał tamtędy puścić
              wszytskiego, co normalnie jeździ Słowackiego. Pewnie że bez tych dwóch
              autobusów jest gorzej, ale nie ma co narzekać. Tylko przeczekać.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka