Dodaj do ulubionych

Metro Internet - dostawca internetu

IP: *.aster.pl 07.01.09, 21:01
Witam. Dzis dostalam do skrzynki ulotke firmy Metro Internet i mam pytanie czy
znacie ta firme i co mozecie o niej powiedziec - oczywscie interesuje mnie czy
jest w porzadku, bo ceny maja korzystne i bylabym zainteresowana
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Re: Metro Internet - dostawca internetu IP: 83.142.198.* 11.01.09, 17:47
      Korzystam z ich usług od paru lat i nie narzekam. Z mojego punktu widzenia dużą
      zaletą jest, że mają łącze symetryczne i oferują stały adres IP. Awarię
      występują rzadko i najdłużej na przywrócenie internetu musiałem czekać do
      następnego rana, bo awaria byłą w nocy.

Jedyne, co nie najlepiej wspominam, to sama instalacja kabla z klatki schodowej
      do mieszkania. Była przeprowadzona mało fachowo, jak wiercili na klatce, to
      odpadały kawałki betonu, a kabel w mieszkaniu, który został przyklejony do
      ściany, po tygodniu spadł na podłogę.
      • Gość: r3d3 Re: Metro Internet - dostawca internetu IP: *.adsl.inetia.pl 07.08.09, 07:51
        Witam,

czy poświęciłbyś minutkę i opublikował wyniki testu swojego łącza z
        www.speedtest.net? Najlepiej test lokalny ale i np. serwer z Londynu.

Z góry dziękuję.

Pozdrawiam,
        r3d3
    • Gość: wawiii Re: Metro Internet - dostawca internetu IP: *.chello.pl 21.01.09, 00:17
      a jakie oni mają propozycje pakietów i cen? nie słyszałam o tym
      dostawcy....
      • Gość: friko darmowy internet IP: *.chello.pl 21.01.09, 13:25
        zanim podpiszesz umowe sprawdz darmowy internet - wiekszosc z nas go posiada
        tylko o tym nie wie.
        Mam taki dynks - to sie zwie Linksys - to cos wyłapuje bezprzewodowe sieci
        -koszt 80 zł. W moim bloku na 6 pietrze - wylapuje mi 3 różne. I mam inter za friko.
        • Gość: jul9000 Re: darmowy internet IP: *.171.125.18.static.crowley.pl 22.01.09, 16:09
          no to jestes zlodziejem. i jeszcze sie tym chwalisz...
          • Gość: friko Re: darmowy internet IP: *.chello.pl 24.01.09, 10:53
            Niczego nie kradnę. To jest normalne urządzenie, ktore działa jak odbiornik. Mam
            3 xrodła połaczen do wyboru. To, ze coś jest darmowe - nie znaczy, ze sie
            kradnie. NIe wiem skad sa te nadajniki (nie znam sie na tym), czy sa to os.
            prywatne, czy instytujce - gwizdze na to. Nie bede wywalac 60 dych na cos co mam
            za friko.
            • john_butelka Re: darmowy internet 07.08.09, 09:25
              To znaczy jesteś nie tylko złodziejem ale też i debilem. Ktoś
              przecież za to płaci a Ty z tego korzystasz bez wiedzy i zgody
              właściciela. Poprostu "podpinsz" się pod czyjś sygnał bezprzewodowy
            • Gość: Tomo Re: darmowy internet IP: *.merinet.pl 08.08.09, 23:24
              Mam takiego sąsiada jak ty. Specjalnie nie zabezpieczałem sieci
              przez 2 miechy, bo wiedziałem że się pod nią podłącza. Ale się
              rozczarował gdy odciąłem go w dniu, w którym wiedziałem że będzie mu
              na necie wyjątkowo zależało. Było słychać przez otarte okna jak
              bluzga z dołu :))))
              A taki sam cwaniak był z niego ja z ciebie drobny złodziejaszku.
              To, że ktoś nie zabezpiecza sieci nie oznacza, że można się do niej
              podpinać. Jak sąsiad nie zamknie mieszkania to też do niego
              wejdziesz i pooglądasz sobie kodowane kanały w TV?
              • Gość: popek90 Re: darmowy internet IP: *.147.130.36.nat.umts.dynamic.eranet.pl 26.12.09, 20:56
                Urządzenia sieciowe są zazwyczaj zabezpieczone, chociażby WEPem. jak ktoś się włamie - jest złodziejaszkiem. Jak ktoś zdejmuje zabezpieczenia to chyba oznacza, że chce żeby ludzie się podłączali. Nie sądzę, że osoby podpinające się do niezabezpieczonej sieci można uznać za złodziejaszków, bo to znaczy, że złodziejaszkami są wszyscy wykorzystujący darmowe hotspoty np. w centrach handlowych.
                Jeśli "nie zabezpieczałem sieci" oznacza - zdjąłem wszystkie zabezpieczenia, to Twoje zachowanie jest żałosne. Jeśli oznacza nie zakładałem silniejszych metod zabezpieczeń - to nieźle dołożyłeś złodziejaszkowi stary!
                • tommies Re: darmowy internet 27.12.09, 00:31
                  Niemal każde z jakim miałem do czynienia po kupieniu nie miało włączonych zabezpieczeń, poza kilkoma dedykowanymi np. Tepsy, a kilka lat tym się zajmuje.
                  Hotspoty mają jasne zasady i mieszasz tu kompletnie różne sprawy.
                  Czy jak stoi cabrio z kluczykami w stacyjce to oznacza, że możesz wsiąść i odjechać? - bo wg Twojego rozumowania tak.
      • Gość: gość Re: Metro Internet - dostawca internetu IP: 83.142.198.* 22.01.09, 23:25
        Pod www.metrointernet.pl/oferta/oferta_Metro_Internet_Warszawa_2008.pdf
        jest ich oferta dla Warszawy. Tylko dodam, że w nocy po godz. 23 przepustowość
        jest podwojona (przynajmniej u mnie).
    • Gość: anonim [...] IP: *.metrointernet.pl 02.02.10, 13:41
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: sprawdzam Re: Metro Internet - dostawca internetu IP: *.static.ip.netia.com.pl 05.10.15, 13:59
      Nieładnie samemu sobie pisać pozytywną opinę
    • Gość: zoliborzanin Re: Metro Internet - dostawca internetu IP: *.dynamic.chello.pl 05.10.15, 14:16
      Zenek miał, przeterminowane dziadostwo :(

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka