Dodaj do ulubionych

Wybory do R N w RSM Praga

IP: 83.238.72.* 20.06.13, 12:34
Witam,
Temat powraca, rozpoczęły się zebrania w RSM Praga, są wybory do Rady Osiedli i Rady Nadzorczej.
Kto roznosi kartki z nazwiskami, na kogo głosować?
Czyli pewnie w RN ponownie te same osoby będą ?
Kto ma dowody na ustawianie wyborów?
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Re: Wybory do R N w RSM Praga IP: 83.238.72.* 02.07.13, 09:35
      A czego się spodziewałeś?
      Będą te same gęby.
      • Gość: Bereciak Re: Wybory do R N w RSM Praga IP: *.dynamic.mm.pl 03.07.13, 15:33
        Kartki z nazwiskami jak głosować roznosili kierownicy administracji zobowiazując pracowników do głosowania na osoby wyznaczone przez Półrolniczaka. To on wybiera Rade Nadzorczą i Rady Osiedla. Popatrzcie tylko ile tam osób skompromitowanych. Na przykład Broniec skorumpowany starzec postępujaca skleroza, Lulis przesiebiorca łasy na kontrakty budowlane, Kisiel chachmęciarz znany w okolicy, Kozieł wielkiej umiejetnosci i gotowości pani do usług, Jastrzebska najwyższego lotu intelektualistka - analfabetka, Majewski - prawa rączka prezesa w czasach wyborów partyjnych, usłużny dostarczyciel ulotek i plakatów itp i td. Taka jest Rda Nadzorcza ale taka jest potrzebna Półrolniczakowi. To sie nadaje do prokuratury.Trzeba tylko powiadomić i wskazać tych którzy tak ustawiają wybory i oszukuja mieszkańców którzy opłacają ten cały skorumpowany spółdzielczy aparat.
        • Gość: belfer98 Re: Wybory do R N w RSM Praga IP: *.dynamic.chello.pl 14.07.13, 12:03
          Rada Nadzorcza płatna i Rada Osiedla też płatna - skandal ! Jak można odwołać się się do RN jeśli te same osoby są i tu i tu . Wielka obłuda!!!! Żródło dodatkowej kasy . Zapłaci lokator w czynszu , który jest bardzo wysoki w naszej Spółdzielni. Posady są dożywotnie np. P. Ewa Bielak , P. Majewski .......... Czas na zmiany!!!!!!!
          • bbkk Re: Wybory do R N w RSM Praga 15.07.13, 00:01
            Tylko ile osób chodzi na Walne?
            Głównie są to osoby powiązane ze Spółdzielnią.
    • Gość: spółdzielca Re: Wybory do R N w RSM Praga IP: *.dynamic.mm.pl 03.07.13, 21:35
      A mnie to dziwi że mieszkańcy głosują na kartki zamiast tych kartkowych wykreślać wiec chyba nie o to chodzi mają zaufanie do zarządu i liczą że w radzie są tacy co problemy spółdzielni znają o czym świadczy absolutorium jak i to co się dobrego dzieje w rsm a co się tyczy nazwisk członków rady to niektórzy fakt powinni już odejść zwłaszcza ci których rodziny pracują w spółdzielni
      • Gość: gosciówa Re: Wybory do R N w RSM Praga IP: *.dynamic.mm.pl 03.07.13, 23:02
        To nie ludzie głosuja na kartki tylko pracownicy administracji, bo trzesą portkami przed kierownikami i prezesami.A rzeczywiście odejść powinni tacy jak Broniec którego córka od lat pracuje w biurze zarządy RSM a mąż córki w administracji osiedlowej.To jest początek całej sitwy, a dalszy ciąg za kilka dni podam.
        • Gość: Mieszkaniec Re: Wybory do R N w RSM Praga IP: 83.238.72.* 19.08.13, 10:31
          Witam,
          Gdzie ciąg dalszy?

Pozdrawiam
          Członków Spółdzielni RSM Praga
    • lilith76 Re: Wybory do R N w RSM Praga 07.07.13, 17:51
      Nawet IP wam się nie chce zmieniać i dziwnym trafem macie tego samego dostawcę internetu.

Co do meritum dyskusji, to nie będę się wypowiadać, bo za mało wiem.
      • lilith76 Re: Wybory do R N w RSM Praga 08.07.13, 22:55
        Ale teraz już rozumiem skąd rabatki z kwiatami, festyn dla dzieci i piknik sąsiedzki. Wszystko w jednym miesiącu.
    • lawkeeper Re: Wybory do R N w RSM Praga 23.07.13, 00:38
      Na "pocieszenie" w SM "Bródno" jest taka sama patologia.
    • Gość: aaaaaa Re: Wybory do R N w RSM Praga IP: *.ip.netia.com.pl 03.06.14, 16:58
      jak bumerang powraca temat walnego w RSM PRAGA. Za stołami prezydium znowu siądą te same gęby, niby wybrane z sali a tak naprawdę wskazane przez Półrolniczaka. Przecież nie można dopuścić do niewygodnych tematów. Zmienili Brońca na usłużną Jarzębską, koleżankę prezesa, bo tak jest wygodniej. Sekretarz Kisiel, nieogarnięty krasnolud. Gratulacje panie Prezesie. Dobrej zabawy.
      • bbkk Re: Wybory do R N w RSM Praga 04.06.14, 09:39
        Ale nikt Ci nie broni się zgłosić! I zasiąść w prezydium. To taka fucha?
        • Gość: aaaaa Re: Wybory do R N w RSM Praga IP: *.ip.netia.com.pl 04.06.14, 20:20
          nikt mi nie broni, ale kto z sali na mnie zagłosuje. temat jest obcykany, umówiony i z góry przesądzony. W roku ub Kisiel prowadził walne poniżej krytyki. Skompromitował siebie, radę osiedla i radę nadzorczą. A co w tym roku?
          • Gość: aaaaa Re: Wybory do R N w RSM Praga IP: *.ip.netia.com.pl 04.06.14, 20:25
            co tu mówić o uczciwości skoro sami ludzie, przez nas wybrani nie są uczciwi. Przewodnicząca komisji rewizyjnej na osiedlu erazma, niejaka wiechetek, już nie zamieszkuje w zasobach tego osiedla. Jednak nie zgłosiła sprawy uczciwie i dalej reprezentuje nieswoje osiedle. Jak można na takich ludzi głosować. Może szanowna pani przewodnicząca rady osiedla erazma zrobi porządek w swojej radzie.Trochę uczciwości w stosunku do nas, mieszkańców.
            • bbkk Re: Wybory do R N w RSM Praga 05.06.14, 09:32
              A skąd wiesz czy nie zagłosują? Członkowie RO umawiają się kto ma być w prezydium bo generalnie NIKT nie chce tego robić. Więc tak jest szybciej.
    • Gość: PRACOWNIK Re: Wybory do R N w RSM Praga IP: *.96.255.231.ipv4.supernova.orange.pl 10.10.16, 15:15
      Pracowałem w RSM Praga i przed wyborami wszyscy pracownicy byli pouczani o "dyscyplinie" głosowań, stawiennictwo obowiązkowe i kartki z nazwiskami to było tak każdego roku. 60% lub nawet więcej głosujących to pracownicy-członkowie głosujący "ZA" Zarządem, więc wyniki są zgodne z oczekiwaniami zarządu.
      • yajanka Re: Wybory do R N w RSM Praga 12.01.19, 20:06
        Jestem pracownikiem RSM Praga i takich bredni jeszcze nie słyszałam. Nie wiem czy ma Pan świadomość, że takie oszczerstwa są karalne i po ID komputera można dojść do tego kto wypisuje takie rzeczy... Pozdrawiam
    • tanitazaitceva Re: Wybory do R N w RSM Praga 18.06.19, 15:16
      Dzień dobry, nazywam się Tatiana, jestem projektantem wnętrz.
      Moja strona internetowa:
      wspanialaarchitektura.pl/main
      wspanialaarchitektura.pl

Chciałabym zaprosić Państwo do współpracy. Moge zaproponować wizualizacji 3D i rysunki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka