pkjohnson 15.02.11, 17:29 Dzień dobry.Mam takie pytanie:czy u kogoś podniesiono opłaty za wieczyste użytkowanie gruntu.Jeśli tak, to proszę podać jak się zmieniła kwota.Dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szulka Re: Opłata za grunt 15.02.11, 19:34 Do ubiegłego roku płaciłam 135 zl. W 2011 po podwyżce 492 zl Odpowiedz Link Zgłoś
pkjohnson Re: Opłata za grunt 18.02.11, 22:57 Dziękuję za odpowiedź i pytanie.Kaliska róg Słupeckiej. Odpowiedz Link Zgłoś
pawelec47 szkoda ,ze szulka nie odzywa sie... 02.03.11, 16:21 ja mieszkam w tym samym rejonie,wiec hiobowa wiadomosc o podwyzce wiecz.uz. gruntu zmrozila mnie. ja zadnego pisma z gminy nie dostalem,wiec bede placil "po staremu" i jeszcze napisze o bonifikate. Odpowiedz Link Zgłoś
szulka Re: szkoda ,ze szulka nie odzywa sie... 02.03.11, 22:24 Mieszkam na Barskiej. Decyzję o zmianie opłaty za użytkowanie wieczyste dostałam w maju ubiegłego roku z terminem obowiązywania od 2011 r. Odpowiedz Link Zgłoś
ingeborga Re: szkoda ,ze szulka nie odzywa sie... 03.03.11, 10:46 Na Kopińskiej płacę więcej już od zeszłego roku. Odpowiedz Link Zgłoś
pawelec47 Re: szkoda ,ze szulka nie odzywa sie... 04.03.11, 18:52 i tez moze poprosze wiecej szczegolow: kiedy otrzymalas pismo z gminy.jak wysoka jest podwyzka. "biedni nie musza mieszkac w Warszawie" cit.Hanna Gronkiewicz Waltz-PO /Partia Bogatych/ Odpowiedz Link Zgłoś
pawelec47 dziwne,ze... 18.04.11, 18:46 temat drastycznych podwyzek oplat za uzytkowanie wieczyste gruntu,ktory powoduje wrzenie na forach innych dzielnic ,tutaj spotyka sie z nader skapym odzewem. PUK-PUK,czas sie obudzic ze snu zimowego,wiosna w pelni. /chyba ,ze ospalosc tego forum to jakas glebsza historia ???/ Odpowiedz Link Zgłoś
mrsnice Re: Opłata za grunt 20.04.11, 11:04 Śródmieście opublikowało opłaty za użytkowanie gruntu. Czytałam to jakiś czas temu. Pamiętam, że na niektórych ulicach jak np. Widok, opłata roczna przewyższała 5 tysięcy. Ochota waloryzuje te opłaty stopniowo. Ja płaciłam jeszcze w roku 2007 - 140 zł, teraz, od trzech lat jest to prawie 400 zł (okolice ul. Filtrowej). Ale chodzą słuchy, że ceny będą zbliżone do tych, śródmiejskich. Odpowiedz Link Zgłoś
monikaps Re: Opłata za grunt 20.04.11, 11:52 Nas o żadnej nowej stawce nie zawiadamiano - zapłaciliśmy w tym roku jak w poprzednim, około 130zł. Stara Ochota na tyłach Akademika. Odpowiedz Link Zgłoś
pawelec47 wazna sprawa 15.07.11, 15:00 8 sierpnia mija termin zwiazany z wyrokiem TK w sprawie skladania wnioskow o przeksztalcenie uzytkowania wieczystego w wlasnosc gruntu .do wnioskow zlozonych po tym terminie gmina nie musi stosowac bonifikat wynikajacych z ustawy z 2005r. jak sie ksztaltuja aktualne wyceny dzialek pod kamienicami na Starej Ochocie? od tego zalezy wysdokosc oplaty za przeksztalcenie. Odpowiedz Link Zgłoś