anel_ma Re: Knajpki na Ochocie 13.01.14, 11:29 warsawfoodie.pl/2014/01/sztuka-umiaru/ cos nowego na Tarczyńskiej, ktos juz może przetestował? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agata Re: Knajpki na Ochocie IP: *.warszawa.vectranet.pl 20.01.14, 22:36 Byłam - bardzo polecam. Mają bardzo dobre wytrawne tarty (ja jadłam ze szpiankiem, fetą suszonymi pomidorami), ale rodzajów było sporo. Koleżanka jadła zupę, chyba krem z zielonego groszku? Też chwaliła. Na deser nie miałyśmy już siły ale też wyglądały zachęcająco. W sumie ciekawe miejsce, dobra atmosfera - chyba jeszcze niewykończone. A za latte zapłaciłam tylko 5(!!!)zł. Na pewno wrócę. Odpowiedz Link Zgłoś
1-buc Re: Knajpki na Ochocie 21.01.14, 00:19 Zjadłaś tartę a koleżanka zupę i co? I nie mialyscie juz siły na deser? Litr zupy i kilogram tarty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www Re: Knajpki na Ochocie IP: *.warszawa.vectranet.pl 22.01.14, 09:16 dziewczyny na diecie wiec sie nei czepiaj :) a moze mialy ochote tylko na mala przekaske? musialy odrazu wg ciebie jesc konia z kopytami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: Knajpki na Ochocie IP: *.warszawa.vectranet.pl 25.01.14, 21:58 na sieminskiego ostastnio wracajac z biblioteki zajrzalam bo baru z obiadami domowymi -/sadzac ze kupie sernik bo keidys byla tam cukiernia/, na sprobowanie zjadlam zue jarzynowa i mysle ze maja dobre ceny obiadow, a ludzi bylo sporo wiec chyba zle z jakoscia nie jest, bede jeszcze tam sie rozeznawac w menu wiec za jakis czas sie odezwe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lila Re: Knajpki na Ochocie IP: *.static.chello.pl 07.02.14, 09:52 a ja przeszylam szok kiedy na pruszkowskiej zobaczylam kawiarnie w koncu!!!!, wystroj przytulny poduchy, standardowe meble, i menu na tablicy wypisane, wiec tam zaden polot, ale fajnie ze jest, narazie tylko zajrzalam zobaczyc co maja w menu, generalnie ciastka i kawe i herbate, i kisze, moze z czasem bedzie cos wiecej, bo na ochocie rakowcu po prostu nie ma gdzie zjesc oprocz pizzy dagrasso i podlego chinczyka. Odpowiedz Link Zgłoś
anel_ma Rakowiec - Pruszkowska 25.02.14, 11:56 gość napisał: "Od ok. miesiąca działa na Pruszkowskiej nowa kawiarnia Yukka. Byliśmy tam 2 razy. Nawet fajnie (tzn ładny wystrój a kawa też w miarę. Może jakoś nie powala ale obok Ristobaru na Mołdawskiej to już drugie miejsce gdzie można wyjść wieczorem bez konieczności jazdy np. na Mokotów." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sylwia Ochota IP: *.dynamic.chello.pl 01.03.14, 19:58 A ja się cały czas dziwie dlaczego tak mało knajp powstaje na Ochocie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www Re: Ochota IP: *.warszawa.vectranet.pl 01.03.14, 20:29 bo nie ma popytu, bo jest wiecej starszych osob, ale mysle ze sie to zmienia z roku na rok. Odpowiedz Link Zgłoś
anel_ma Yukka na Pruszkowskiej 23.05.14, 08:58 wnętrze bardzo sympatycznie urządzone, yukki są :) Kawa i ciacha bardzo smaczne, ale cenowo trochę przegięcie - to jednak Rakowiec a nie centrum Warszawy. Plus za kącik dla dzieci z klockami i tablicą do mazania kredą. Muzyczka przyjemna dla ucha, obsługa też sympatyczna. Odpowiedz Link Zgłoś
aisha123 Re: Yukka na Pruszkowskiej 23.05.14, 14:37 Anel-ma, masz absolutną rację co do cen. Kawiarenka przyjemna, ale zwyczajna, urządzona tanim kosztem, choć z fajnym wykorzystaniem kwiatów. Biorąc pod uwagę usytuowanie, sąsiedztwo, wygląd i wyposażenie, ten poziom cen jest wygórowany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrwer Re: Knajpki na Ochocie IP: *.warszawa.vectranet.pl 22.03.14, 13:40 Ja nigdy nie byłem w żadnej knajpie czy restauracji, to rozrywka dla wybranych. Odpowiedz Link Zgłoś
anel_ma Car City Burger - pl Zawiszy 02.04.14, 09:30 Food-truck, czyli samochód -bar. Zaparkowany przy pl. Zawiszy miedzy Al. Jerozolimskimi a Grójecka, za płotkiem parkingu, mozna sobie usiąść na stołeczku przy blatach ustawionych na beczkach. :) Niezłe te hamburgery, z prawdziwej wołowiny, ze świeżymi warzywami, czeka się ok. 10 minut. Ceny niższe od średniej hamburgerowej warszawskiej, od 12 zł do 19zł. Są 2 wielkości - mi w zupełności wystarcza ta mniejsza opcja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emerytka Re: Car City Burger - pl Zawiszy IP: 93.159.186.* 03.04.14, 19:43 za 12-19 zl to spokojni e mozna zjeść normalny 2 daniowy obiad a nie fast fooda. ale kto co lubi Odpowiedz Link Zgłoś
anel_ma Re: Car City Burger - pl Zawiszy 04.04.14, 14:50 oczywiście, ze mozna, jak jest czas, możliwość i chęć gotowania w domu ale nie zawsze mozna, nie zawsze się chce i czasem ma sie ochotę własnie na fast-food (a to taki slow-foodowy fast-food ;) ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wer Re: Car City Burger - pl Zawiszy IP: *.static.chello.pl 21.05.14, 12:14 za 2 dychy kawalek bulki z kawaleczkiem wolowiny? masakra.ludzie powariowali juz calkiem chyba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karol Re: Car City Burger - pl Zawiszy IP: *.sofrecom.pl 11.06.14, 12:23 wołowina dużo kosztuje. co widać po cenach w car city burgerze. z początkowych 12zł za najprostszego burgera, zrobiło się 18zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lukasz Re: Car City Burger - pl Zawiszy IP: *.dynamic.chello.pl 01.07.14, 10:50 to i tak jeszcze nie jest najwyższa cena. inne burgerownie liczą sobie więcej.. taki urok Warszawy. i podziękowania dla hipsterów ;) Tekst linka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Knajpki na Ochocie IP: 93.159.186.* 04.04.14, 17:02 Uwaga podpiety link to wirus. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Knajpki na Ochocie IP: 93.159.186.* 04.04.14, 17:05 A co powiecie i chinczyku pt czerwony smok z tylu za pizzeria da grasso,zapomnialam jaka to ulica.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dxp Re: Knajpki na Ochocie, Ławeczka IP: *.adsl.inetia.pl 06.04.14, 22:54 uwaga wirus pod podanym wyzekj linkiem!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jana.krynicka Re: Knajpki na Ochocie, car city burger 10.04.14, 20:58 www.facebook.com/carcityburger ten food truck wszystkim naprawde bardzo polecam!!!bulki wlasnej receptury,sosy autorskie,wysokiej jakosci wolowina,wszystko swieze i bardzo smaczne !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lili Re: Knajpki na Ochocie, car city burger IP: *.adsl.inetia.pl 10.04.14, 22:01 No ale nie kazdy lubi jesc w biegu, a siedziec na zimnie czy wietrze to srednia przyjemnosc. Odpowiedz Link Zgłoś
anel_ma Pizzeria Biesiadło 21.05.14, 12:00 Pizzeria Biesiadło chyba troche sieciówkowa pojawiła sie niedawno przy Grójeckiej / Dickensa, obok Dominium, Pochwały Niekonsekwencji i Jelenia na rykowisku (niezłe zagłebie knajpowe jak na Ochotę się tam zrobiło) Może ktos juz był i podzieli sie opinią? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tytus Re: Pizzeria Biesiadło IP: *.static.chello.pl 23.05.14, 15:23 jeju czy nic poza pizza nie umie polak wymyslic jesli chodzi o gastronomie? przebitka 1000% przykre ze nawet swojego nic nie chce sie dac od siebie tylko kopie i kopie. Odpowiedz Link Zgłoś
anel_ma Bobby Burger 23.05.14, 08:55 otwiera się na Grójeckiej, przy pl. Narutowicza, obok Subwaya Coraz ciekawiej sie robi na Ochocie, jeśli chodzi o kulinaria. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lukasz Re: Bobby Burger IP: *.dynamic.chello.pl 01.07.14, 10:52 szkoda że to już nie jest burger slow foodowy a po prostu sieciowy. sami zresztą przyznają że nie obiecują najlepszego burgera, a po prostu dobrego za dobrą cenę. i tu można się zgodzić. ja jednak wolę inne lokale. eburgery.pl Odpowiedz Link Zgłoś
anel_ma Re: Bobby Burger 14.08.14, 10:36 faktycznie :( burgery w BB sa poprawne i nic poza tym "bez polotu" bez niczego co sprawi, ze chciałoby się zjeść jeszcze raz w dodatku dudniąca basem muza w lokalu tez odstrasza na przyszłość jedyny plus to miła obsługa Odpowiedz Link Zgłoś
anel_ma Boss Burger 06.08.14, 14:32 a w pobliżu Amritu, czyli na Grójeckiej naprzeciwko urzędu dzielnicy jest nowa burgerownia. Ceny średnie, w ofercie oprócz hamburgerów z wołowiny również quesadille (czyli tortije wypełnione serem i dodatkami, i zapieczone). A Bobby Burger bliżej pl. Narutowicza tez juz otwarty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luko Re: Boss Burger IP: *.play-internet.pl 22.11.14, 18:33 Dobre, siedzę na kacu, a jest sobota i wziąłem tortillę i nie przejem jej. Fajna muza. Jak powiedziałem, ze średni smak to taki mam. I fryty duże. Odpowiedz Link Zgłoś
1-buc Re: Boss Burger 22.11.14, 22:37 Sobota, kolejny dzień bez klientów, to dojadasz wczorajsze resztki, bo przecież jutro też nikt nie przyjdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: city Re: Boss Burger IP: *.static.chello.pl 25.11.14, 09:54 samo zdrowie :) Odpowiedz Link Zgłoś
anel_ma Manty - Grójecka 20 16.06.15, 10:45 no i się nie utrzymał Bossik Teraz otwierają na jego miesjcu Manty - pierogi na parze. Ponoc maja działać od dziś. Odpowiedz Link Zgłoś
aisha123 Videlec 23.05.14, 14:40 na Grójeckiej, w okolicy Włodarzewskiej - tam gdzie Alma, salon Kia. Ciekawe, przestronne miejsce, pomyśleli o dzieciach. Fajne menu, w tygodniu dwudaniowy lunch za 19 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
anel_ma Re: Videlec 23.05.14, 14:52 Maciej Nowak juztam był : cjg.gazeta.pl/CJG_Warszawa/1,104435,15735203,Videlec.html w końcu tez Ochocianin ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiola Re: Videlec IP: *.warszawa.vectranet.pl 24.05.14, 12:20 po przeczytaniu recenzji widze ze nie ma tam nic ciekawego, wiec szkoda ale nawet nie sprobuje , szkoda tracic pieniadze i sie jeszcze rozczarowac. Odpowiedz Link Zgłoś
anel_ma Nowa kawiarnia na Trojdena 11 09.06.14, 11:47 Kontakt się nazywa, w lokalu po dawnej drogerii "ze wszystkim". godziny otwarcia ponoc się jeszcze ustalają, wystrój tez się ogarnia... bardzo przyjemna obsługa, przyjazna nastawienie do dzieci (jest kącik z dywanikiem, kredki, itp.) bardzo dobra kawa, oferują również kawę "alternatywnie" parzoną, w różnych dziwnych wynalazkach ;) i napój z kawowych łupin Ciasto z truskawkami powala na kolana, sernik tez niezły. Włascicielom zycze powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
aisha123 Re: Nowa kawiarnia na Trojdena 11 09.06.14, 14:12 Super! A ja myślałam, że to w lokalu po sklepie elektrycznym (a może mamy na myśli tę samą miejscówkę?;-)) Fajny pomysł na różne sposoby parzenia kawy. Na pewno zajrzę. Odpowiedz Link Zgłoś
anel_ma Re: Nowa kawiarnia na Trojdena 11 10.06.14, 10:42 moze i elektrycznym, dawno tam nie bywałam, znajomy twierdzi, ze drogeria i że x lat temu kupił tam... gitarę ;) Odpowiedz Link Zgłoś
anel_ma Re: Nowa kawiarnia na Trojdena 11 06.08.14, 14:33 faktycznie po elektrycznym :) Odpowiedz Link Zgłoś
anel_ma XL Bistro (pod Skrzydłami) 11.06.14, 08:54 XL Bistro nowa knajpa pod skrzydłami, czyli przu rogu Grójeckiej i Dickensa, obok pluskowiska-fontanny. Strasznie duży lokal, menu dośc ciekawe, ceny... hm, dl ajednych w porządku, dla innych za drogo. Fajnie, ze sa 3 rozmiary zup, 2 rozmiary sałat. Ciekawe pozycje obiadowe (np pierog z gęsiną, grillowana makrela...), smaku nie ocenię, bo nie próbowałam. Kawa w porządku, bardzo fajne ciasta i desery. Porządny kącik dla dzieci. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lili Re: XL Bistro (pod Skrzydłami) IP: *.static.chello.pl 11.06.14, 11:46 dobrze wiedziec odwiedze w sobote i zdam relacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stickman Re: XL Bistro (pod Skrzydłami) IP: *.dynamic.chello.pl 01.07.14, 23:11 Narazie można w wyraźny sposób zauważyć, że pod profilem tego lokalu na gastronautach dosc szybko pojawiło się kilka raczej nieudolnie napisanych wrzutek z pseudorecenzjami lokalu, napisanych przez autorów pierwszego, jednego jedynego posta na tym portalu. "Nice try", ale daje sie to zauwazyc. Oj, nieładnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: XL Bistro (pod Skrzydłami) IP: *.warszawa.vectranet.pl 06.08.14, 18:10 my bylismy dwa razy i generalnie porcje w tym xl bistro sa odwrotnie proporcjonalne do nazwy niestety, filizanka zupy, pol porcji makaronu z mikroskopijnymi dodatkami i na deser 2 maciupkie ciasteczka, no niestety to nie przyciagnie klientow. Ale tak coraz czesciej wyglada wlasnie gastronomia po polsku.Mało a drogo, bo ceny w xl sa wysokie.I potem sie wlasciciele dziwia ze nikt nie chce przychodzic, za takie pieniadze to mozna obiad dla 4 osob ful wypas zrobic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: XL Bistro (pod Skrzydłami) IP: *.dynamic.chello.pl 17.09.14, 02:18 Bardzo nam przykro Pani Magdo , że nie zamówiła Pani dania z karty. Zupa pojemność 200ml , normalnej wielkości danie główne , i ciasteczko na deser- To lunch w cenie 20zł - o którym Pani wspomniała. Dania w karcie są w różnych rozmiarach , i większość z naszych Gości ich nie przejada. Zapraszamy na danie z menu ;-) osobiście polecam ozorki ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: XL Bistro (pod Skrzydłami) IP: *.static.chello.pl 17.09.14, 11:46 mnie nie jest przykro bo zmienilam lokal :) raz sie sparzylam i wiecej nei wroce-tak to dziala neistety. Odpowiedz Link Zgłoś
kiwaczek69 Re: XL Bistro (pod Skrzydłami) 10.11.14, 00:18 A ja polecam w XL Bistro wspomniane ozorki, są pyszne. Także sałaty - z burakami i kozim serem - rewelacja, z krewetkami też doskonała. Świetna jest gęsina, zarówno pieczona, jak i w pierożkach. Jedyne, co mnie rozczarowało, to zupa rybna, która za pierwszym razem, gdy zamówiłam najmniejszą porcje, była bardzo smaczna, a następnym razem, gdy zamówiliśmy dużą porcję - już tak nie smakowała, bo robiła wrażenie rozcieńczonej. No i pieczywo - raz proponują do sałat, a raz nie, a maja dobre, bo pieczone na miejscu. Miło by było nie musieć się upominać. Ogólnie lubię to miejsce, uważam, że ma potencjał i fajny klimat. Ja na pewno jeszcze nie raz zajrzę. Odpowiedz Link Zgłoś
anel_ma Re: XL Bistro (pod Skrzydłami) 17.11.14, 09:06 klimat zaiste fajny, nieco go psuje telewizor z muzyką z mtv czy czyms podobnym, dobrze, ze da się usiąść z dala od niego Obsługa bardzo miła, bardzo smaczne ciacha i kawa. Kącik dla dzieci na plus. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: XL Bistro (pod Skrzydłami) IP: *.static.chello.pl 17.11.14, 10:11 no dokladnie, tez mi sie to wrzucilo w oczy, na co komu te oglupiajace bzdury z tv? nie lepiej wlaczyc ladna muzyke? no ale widac jak sie nie ma wyrobionego smaku ani gustu to sie pewnych rzeczy nie zobaczy niestety. p.s. majac nawet sredniej klasy ekspres cisnieniowy chociazby taki jak mam w domu to trudno zrobic niedobra kawe, daltego zawsze smiac mi sie chce jak ktos mowi ze gdzies pil dobra kawe, bo dobry ekspres zrobi dobra kawe nawet z najtanszej kawy, ale to trzeba meic porownanie. a nie wiem skad sie wziely ceny po 10-15 zl za kubek kawy, kupujesz sredni ekspres i masz te dobra kawe codziennie w domu, wygodnie, za 20 groszy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: XL Bistro (pod Skrzydłami) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.14, 21:54 Dziękujemy za szczerą opinię co do TV - zmienimy to jak najszybciej się da ;-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: XL Bistro (pod Skrzydłami) IP: *.static.chello.pl 18.11.14, 09:12 sadzac po wypowiedzi tv byla w glownej mierze dla obsugi, bo kto przychodzi do knajpy zeby patrzec na skaczace rozebrane malpy? z calym szacunkiem ale inaczej sie nei da nazwac tego co jest w takich kanalach i tak jest edukowana mloda czesc spoleczenstwa niestety, wzorce pelna gębą. Odpowiedz Link Zgłoś
2mek99 Re: XL Bistro (pod Skrzydłami) 15.11.14, 21:35 Ten zestaw obiadowy jest w sam raz. Ale jeżeli ktoś chce złapać rozmiar XXL to rzeczywiście mogą być za małe :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: XL Bistro (pod Skrzydłami) IP: *.warszawa.vectranet.pl 15.11.14, 23:43 p.s. zalezy dla kogo za maly, na xxl chodze gdzie indziej :) Odpowiedz Link Zgłoś
anel_ma Re: XL Bistro (pod Skrzydłami) 23.06.15, 20:34 ZAMKNIETE, chyba zlikwidowane. czyli ledwo rok działało Odpowiedz Link Zgłoś
nalbe.1953 Nowa kawiarnia na Ochocie - ul. Kopińska 34 12.06.14, 10:59 Od 7.06. działa nowa kawiarnia (a właściwie mikrokawiarnia połączona z mikrosklepikiem spożywczym). "Dzień Dobry" - kawa to Manuel, z dwugrupowego ekspresu Sanremo Capri Deluxe. Adres: Kopińska 34. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrwer Re: Nowa kawiarnia na Ochocie - ul. Kopińska 34 IP: *.warszawa.vectranet.pl 01.07.14, 13:36 dziekujemy za ten spam :) mikrokawiarnia z mikrostolikami juz byla i splajtowala niestety ... Odpowiedz Link Zgłoś
nalbe.1953 Paręosób 28.08.14, 13:48 Nowa kawiarnia na Tarczyńskiej: Paręosób. Krótką notkę o kawiarni znajdziecie na stronie Rynek Kawy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: Paręosób IP: *.warszawa.vectranet.pl 30.08.14, 13:15 nie ma jak 3 takie same knajpy obok siebie na tarczynskiej, masakra. Odpowiedz Link Zgłoś
anel_ma Szybkęs burgery Dickensa/Urbanistów 30.10.14, 14:01 kolejne burgery na Ochocie, chyba pierwsze w ulicznym rejonie Szczęśliwic (nie licząc Pink Flamingo) calkiem smaczne, choc szału nie ma, poprawne sa i w ciekawych kombinacjach w środku kilka miejsc siedzących przy blacie cenowo - srednia warszawska Odpowiedz Link Zgłoś
anel_ma Re: Paręosób 13.05.15, 10:20 "Pareosób" okazało sie bardzo miłe, przyjemny, ciepły wystrój, dzieci tam raczej się nie odnajdą, mozna usiąć przy stoliku na ulicy w ciepły wieczór. Oprócz kasycznych kaw z ekspresu maja tez "alternatywy" czyli modne ostatnio aeropressy, dripy i chemexy/cascarę. Pierwszy raz piłam cascarę, dość ciekawy napój, zupełnie nie kawowy. Mają ciekawe i dobre ciasta, choć cena troche przesadzona (10zł?). Obsługa bardzo miła i znająca się na rzeczy (zarówno męska jak i żeńska), wyrozumiała wobec wylania filiżanki kawy na i pod stolik ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Paręosób IP: *.static.chello.pl 13.05.15, 14:48 no ceny z kosmosu, ja chodze do kawiarni gdzie sa uczicwe ceny a nie po 10 zl za mala kawke, i drugie tyle za pol kawalka ciasta, i potem sie dziwia ze nie ma frekwencji, rozumiem, ze kazdy chce zarobic ale bez przesady, uczciwe ceny jak sie ustali to klientela to doceni, ale w polsce nikt nie rozumie tego przelozenia. Odpowiedz Link Zgłoś
anel_ma Re: Paręosób 13.05.15, 18:45 a podzielisz się informacją, gdzie taka kawiarnia jest? (jeśli na Ochocie, to chętnie dam zarobić włascicielom) Odpowiedz Link Zgłoś
elimeli Re: Knajpki na Ochocie 14.11.14, 16:16 Ja w "A Modo Mio" jestem właściwie najczęściej z 6-letnią córką - lubi tam jeść i ogólnie bezproblemowo. Polecam. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
2mek99 Re: Knajpki na Ochocie 15.11.14, 21:33 A ja tam bywam z synem i chyba Panią widziałem :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: Knajpki na Ochocie IP: *.warszawa.vectranet.pl 15.11.14, 23:42 nie sadze bylam tam raz i wiecej nie planuje. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwona Re: Knajpki na Ochocie IP: *.warszawa.vectranet.pl 15.11.14, 23:42 moja znajoma tam kiedys pracowala i znam troche faktow od tzw kuchni, jedyne co moge powiedziec to nie polecam :) Odpowiedz Link Zgłoś
majaa Re: Knajpki na Ochocie 17.11.14, 16:49 Ale może jednak uchyl rąbka tajemnicy dla dobra ogółu... dlaczego nie polecasz? Jadłam tam pizzę kilka razy i zawsze była świeżo przygotowana i pyszna. Obsługa też w porządku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Knajpki na Ochocie IP: *.static.chello.pl 18.11.14, 09:14 jakosc i swiezosc skladnikow ci wystarczy? no trudno zeby nie byla swiezo przygotowana bo ciasto przeciez robia na miejscu, ale to nie o to chodzi :) poczytaj sobie opinie o tym miejscu bedziesz miala szersze pojecie :) Odpowiedz Link Zgłoś
majaa Re: Knajpki na Ochocie 18.11.14, 11:20 Nie wiem, czego Ty oczekujesz, idąc do knajpy, ale ja przede wszystkim tego, że podane jedzenie będzie świeże, smaczne i dobre jakościowo, obsługa sprawna i sympatyczna, a ceny rozsądne. Ile razy tam byłam, zawsze te oczekiwania zostały spełnione. Jeśli masz coś konkretnego do zarzucenia tej pizzerii, to nie bardzo rozumiem, dlaczego nie możesz tego po prostu napisać, zamiast bawić się w jakieś zagadki i aluzje. Opinie w stylu "spodziewałem się Hiltona, a tu się okazało, że to jednak tylko pizzeria" są mało przydatne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ochocianka Re: Knajpki na Ochocie IP: *.static.chello.pl 18.11.14, 15:26 nei wiem czemu naskakujesz, skoro moje opinie nie sa odosobnione bo wiele osob ma cos do zarzucenia- nie tylko ja, ale skoro tobie smakuje to nikt ci nei broni tam chodzic i jesc- smacznego.! i na zdrowie :) Nie rozumiesz nawet delikatnej sugestii to zamiast podziekowac ze cie ktos przestrzegl- naskakujesz.Wybacz ale to nie moj poziom. Powodzenia w tym Hiltonie :D i na tym koncze ową dyskusję Odpowiedz Link Zgłoś
anel_ma Re: Knajpki na Ochocie 19.11.14, 09:27 jak ktos bywa i mu smakuje i nie ma zastrzeżeń, to przed czym go przestrzegać? Moim zdaniem to jedna z lepszych włoskich knajp w Warszawie, a pizza jest na razie nadal bezkonkurencyjna (choc są rożne gusta). Znam lokal od otwarcia i wracam do niego od wielu lat, gdybym miała jakieś zastrzeżenia, to bym tam nie jadła, proste. Odpowiedz Link Zgłoś
majaa Re: Knajpki na Ochocie 20.11.14, 11:04 Ja na kogoś naskakuję??? Raczysz żartować... Jak ktoś ma coś do zarzucenia, to niech wreszcie wyksztusi, co konkretnie, tylko o to mi chodzi. Bo na razie to wygląda po prostu jak złośliwy PR konkurencji albo próba zemsty zwolnionej pracownicy. I jeszcze ten Hilton... kolejny raz potwierdzasz, że nie rozumiesz tego, co czytasz, niestety. W tej sytuacji Twoje wycofanie się z dyskusji uważam za słuszne posunięcie. Odpowiedz Link Zgłoś
anel_ma Nie ma juz Czarnego Kota 01.04.15, 13:58 na miejscu obmarowanego wielokrotnie barku "Czarny Kot" na Dickensa jest teraz cafe-bistro "Szafranowa Babka". Opinia: całkiem porządna kawa, ciacha takie sobie, moga być, przyjemna muzyka, baaardzo miła obsługa :) Ogólnie dość przyjemnie. Kilka stolików, lokal chyba po remoncie, Audrey Hepburn na ścianie, kolorowanki dla dzieci i kredki. W karcie kilka dań i jakies sałatki, wygląda obiecująco. Działaja chyba od niedawna, tydzień może. Odpowiedz Link Zgłoś
maciej5088 Re: Nie ma juz Czarnego Kota 09.04.15, 06:50 A czy jest koniaczek,piwo ? Odpowiedz Link Zgłoś
anel_ma Re: Nie ma juz Czarnego Kota 14.04.15, 10:35 nie interesują mnie takie rzeczy w kawiarni, wiec nie wiem ale mam nadzieję, ze nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
maciej5088 Re: Nie ma juz Czarnego Kota 15.04.15, 10:07 Cafe-Bistro=kawa i piwo+koniaczek Odpowiedz Link Zgłoś
anel_ma Re: Nie ma juz Czarnego Kota 15.04.15, 14:42 dla mnie cafe-bistro = kawa i ciacha + skromna karta dań (sałatki, tosty, coś obiadowego) ;) Każdy lubi co innego ;) Odpowiedz Link Zgłoś
anel_ma Rwana nać - Grójecka przy Korotyńskiego 07.05.15, 22:26 w pawilonach niedaleko Jotki wegetariańskie bistro - takiego jeszcze chyba na Ochocie nie było lokalik mały, ponoć jest w środku kącik dla dzieci kawa, wi-fi, przekąski i dania obiadowe, napoje z rooibosa na razie opinii brak - może jak ktos przetestuje, to się podzieli? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Rwana nać - Grójecka przy Korotyńskiego IP: *.static.chello.pl 08.05.15, 10:35 o dorbze wiedziec, mam nadzieje ze ich wiedza odnosnie wegetarianizmu nie konczy sie na nalesnikach z bialej maki plus dzem. :) moze uda mi sie w najblizszym czasie przetestowac. choc zdecydowanie wole sama gotowac, bo wiem co jem, jakiej jakosci itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aniaw Re: Rwana nać - Grójecka przy Korotyńskiego IP: *.dynamic.chello.pl 23.06.15, 19:50 Początkowo było dobrze. Smacznie, duże porcje. Niestety było. mamy sezon na warzywa i owoce. W knajpie wegetariańskiej powinno być ich pełno. Nic z tego. Kolejny raz kaszotto, gołabek frytki i makaron z truskawkami. Menu jak z baru. W zeszłym tygodniu kaszotto było smaczne i porcja jak dla mnie (nie jem duzo) wystarczająca. Dzisiaj otrzymałam potrawę w miseczce. Nosiła znamiona odgrzania z zeszłego dnia. Fasolka łykowata i niedogotowana. Brokuły niedogotowane i wielkie kawałki. nie nadaje się do jedzenia w miseczce bez użycia noża - wpychanie dużego ciepłego kawałka brokuła do ust jest niewygodne a podzielić widelcem się nie dało bo był niedogotowany. Porcja mała. Na początku były smaczne desery teraz straszyły wczorajsze babeczki. Brak chociaz wzmianki o podstawowych składnikach dania a panienka z obslugi wie niewiele. No i gdzie te dania bez glutenu. Wczorajsze kaszotto czy gołąbek oba oparte o kaszę gryczaną. Nudno, mało i niesmacznie. No i nieśmiertelne burgery o niewiadomym składzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Rwana nać - Grójecka przy Korotyńskiego IP: *.static.chello.pl 24.06.15, 14:11 ja w ogole jestem ostrozna i zbyt ryzykowne dla mnei jest jedzenie na meiscie bo nei wiem czy jedzenie jest w ogole dobrze umyte, neidogotowane itd, A dorabiajace studentki obslugujace wiedza nic i jak wiadomo robia po łebkach, juz nei raz wsrod rodziny i znajomych po jedzeniu na miescie byly sensacje, a z ciekawszych rzeczy pasozyty, ktore sie trudno diagnozuje i przede wszystkim leczy, wiec radze uwazac, juz wole dojechac glodna do domu ale zjesc jedzenie w higienicznych warunkach. Odpowiedz Link Zgłoś
anel_ma Re: Rwana nać - Grójecka przy Korotyńskiego 02.11.15, 18:01 Rwana nać już nie istnieje, zdaje się, ze teraz są tam jakis burgery. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Rwana nać - Grójecka przy Korotyńskiego IP: *.static.chello.pl 04.11.15, 14:50 knajpy padaja po miesiacu, nie wiem czy naprawde ludzie jedza tylko pizze, burgery i zepsute kebaby? taka moda czy glupota to jest bonie rozumiem? Odpowiedz Link Zgłoś
aisha123 Granat - coffeee and food 13.05.15, 23:23 ul. Sąchocka. Wygląda to jak nowa nazwa dla Araratu. Pozostałości po kuchni kaukaskiej i niestety nowy misz-masz, czyli jedno z wielu miejsc z sałatami i spaghetti. Zmiana polega też na organizowaniu śniadań w weekendy. Ceny, które dla restauracji mogły być akceptowalne, dla bistro są wysokie. Odpowiedz Link Zgłoś
redigast Pruszkowska 4 - nowa włoska? knajpa 14.05.15, 09:24 Przechodząc tamtędy w niedzielę, zauważyłem zaawansowany remont w dawnym miejscu 'sklepu spożywczego'. Wygląda to na nową włoską (wniosek po wystroju) knajpę - ktoś wie coś więcej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Pruszkowska 4 - nowa włoska? knajpa IP: *.static.chello.pl 14.05.15, 10:14 bedzie tam kolejna pizzeria... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Pruszkowska 4 - nowa włoska? knajpa IP: *.static.chello.pl 24.06.15, 14:12 niestety bedzie kolejna sieciowka bleh- dagrasso, wspolczuje ludziom, ktorzy to jedza.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Granat - coffeee and food IP: *.static.chello.pl 14.05.15, 10:17 wlasciciel ratowal sie od 3 lat gruponami, a i to nie wiele dalo, neistety mialam nieprzyjemnosc tam jesc i wstyd mi bylo bo byl to prezent urodzinowy, tak to ejst jak wlasciciel nei rozumie jak dziala ten biznes i ze czasami mniej znaczy wiecej. a wiadomo ze i tak cenny w knajpie ustala si etak ze zarobek jest na poziomie 70 %. My ze znajomymi odkad p gesslerowa pokazala co sie dzieje w gastronomii pokochalismy gotowanie, pomijajac ile to pieniedzy zostaje w kieszeni, i ze da sie to lubic i milo spedzac czas ze znajomymi razem cos pichcac.zwlaszcza ze swiezosc takeigo jedzenia odgrzewanego w mikrofalowce jest znikoma. Odpowiedz Link Zgłoś
anel_ma ZEST by Kibart - Grójecka 70 14.05.15, 12:38 ponoc taka nowość sie pojawiła: warsawfoodie.pl/2015/05/zest-by-kibart/ kusi, zeby sie wybrać, póki nowe i się starają o klientów ;) jakies opinie? Odpowiedz Link Zgłoś
anel_ma Manty - Grójecka 20 10.07.15, 08:58 całkiem smaczne, ogólnie ocena dobra do 16.00 zestaw lunchowy - 6 szt. mant plus sałatka i napój za 21 zł, wychodzi na to, ze napój jest "gratis" manty można mieszać - są 3 smaki do wyboru, z wołowiną, z serem i szpinakiem, oraz z warzywami, na stolikach jest to tego obłednie ostry sos :) Sałtka z pieczonym bakłażanem tez jest super. lepia te manty panowie na miejscu i gotują w wielkiej szafie (piecu parowym?) Obsługa trochę słabo mówi po polsku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: Manty - Grójecka 20 IP: *.static.chello.pl 13.07.15, 15:03 sprobowalbym gdyby nei to ze nei jadam bialej maki ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grześ Re: Knajpki na Ochocie IP: *.dynamic.chello.pl 11.08.15, 23:50 Pyszne sushi jadłem ostatnio w Tsuri Sushi na Mołdawskiej - mogę polecić, ciekawe czy w dostawie też tak szybko dowożą? Ktoś zamawiał? Jutro może sprawdzę :) widzę ze mają stronę www.tsurisushi.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Knajpki na Ochocie IP: *.warszawa.vectranet.pl 12.08.15, 08:04 nie wiem czy to polecac, pustki sa zawsze ilekroc tam przechodze,bala bym sie jesc w takim miejscu -ryba zatruc sie mozna bardzo prosto, wczesniej bylo tez sushi, teraz zapewne tylko zmienili nazwe, sushi bylo "modne" kilka lat temu wiec nie dziwie sie ze ledwie zipia, cenyz kosmosu, za mikroskopijny kawalek ryby i ryzu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: Knajpki na Ochocie IP: *.static.chello.pl 14.08.15, 09:57 nikt nei zamawial, spam smierdzi na kilometr, przeczytaj jeszcze raz swoja wypowiedz i zobacz ze nie jest logiczna ani przez moment :) podaj jeszcze nr telefonu i dokladny adres zebysmy mieli pewnosc ze to czysty bezmozgi spam! Odpowiedz Link Zgłoś
maxsench12 Re: Knajpki na Ochocie 22.08.15, 15:49 Na Włochach , 17 Stycznia 52, znajduje się przypiękne miejsce o nazwie Challenge. To jest taki klub bilardowo-snookerowy z 4 stołami do snookera, dwma do poola, jednym do ruskije piramidy, Bar z czeskimi piwami, alkoholami , oraz mozliwoscia zjesc jakigos burgera na ciepło . We czwartki tu są bardzo fajne imprezy - turnieje w snookera, ale mozna przyjsc i nie grac bo jest bardzo fajne towarzystwo w wieku 30-40 lat ktorzy sie bardzo dobrze bawią! Strona klubu : billiardsclub.pl Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Knajpki na Ochocie IP: *.warszawa.vectranet.pl 22.08.15, 18:17 chyba nazwe zminili jakis czas temu byla to pizzeria z bilardem. Odpowiedz Link Zgłoś
szulka Re: Knajpki na Ochocie 31.10.15, 20:55 Na Pl. Narutowicza w miejscu po restauracji Hong Kong House otworzyli Green Caffe Nero. Kawy, napoje, kanapki i ciastka - wiadomo, tak jak w pozostałych kawiarniach sieciówki ... ale wnętrze r e w e l a c y j n e. Odpowiedz Link Zgłoś
anel_ma Green Cafe Nero 16.11.15, 00:06 faktycznie ładnie tam i dość miło Widać wiecej osób tak myśli, bo w niedzielne popołudnie ciężko było o wolny stolik. Wreszcie jakieś "żywe" miejsce na Ochocie. Odpowiedz Link Zgłoś
akika78 Re: Knajpki na Ochocie 02.11.15, 16:02 Kawarnio-wianiarnia Sztuka umiaru na Tarczyńskiej 5/9, obok Hotelu Sobieski. Dobre żarcie, tarty, zapieksy, gulasze, sałatki, zupy, drugie dania, ciasta, alko (głównie wina, piwo i prosseco). Mają też wydarzenia kulturalne co jakiś czas. Kiermasze rękodzieła i sporo warsztatów dla dzieciaków za grosze. Fajna atmosfera, przytulne miejsce. Jako mieszanka i sąsiadka, musiałam się podzielić :)) Odpowiedz Link Zgłoś
anel_ma Re: Knajpki na Ochocie 02.11.15, 18:00 fajnie, ze się dzielisz :) Ja za każdym razem ląduję jednak w Parę osób, Sztuka umiaru mi się wydaje strasznie "zimna" wystrojowo, jakoś tak bez klimatu. Odpowiedz Link Zgłoś
akika78 Re: Knajpki na Ochocie 03.11.15, 09:59 Chyba taki jej urok minimalistyczny, surowy bym powiedziała :), ale dla mnie spokojne miejsce i blisko domu. Odpowiedz Link Zgłoś