bigkaraluch Boni: Wyliczenia OFE oparte na fałszywych przes... 24.01.11, 19:35 boni jesteś żałosny odpie...sie od naszej kasy ,przelewasz z pustego w prózne niby zus ma miec kase za kilka lat ? zajebiecie ją z naszych podatków i powiecie ze to korekta Odpowiedz Link Zgłoś
mordaprostaczka Boni jeśli jesteś przekonany o swojej uczciwości 24.01.11, 19:42 to przejdź się sam nocą po Pradze lub jakiejkolwiek innej dzielnicy w Wawie czy w Polsce a dostaniesz odpowiedź to samo ten rudy z dziwną głową Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JohnnyD Ja już im dziękuję IP: *.ssp.dialog.net.pl 24.01.11, 20:18 Nie mam zamiaru więcej dopłacać do tego chorego systemu. Jeszcze miesiąc lub dwa i wypisuję się z zusu i przechodzę na umowy autorskie. Nie zobaczą ani złotówki ode mnie! Odpowiedz Link Zgłoś
wyborca135 Re: Boni: Będzie ulga dla oszczędzających i dzied 24.01.11, 20:24 to ja to pie... i chce do OFE nie bede juz ku... placil im prowizji i dawał ku... dywidende, ktora ku... mi/nam sie powinny nalezec, ku... jego mac a dywidenda idzie dla wlascicieli OFE !!!! a nie dla nas Boni ku... slyszysz, ja chce do zuzu!!!! czemu ku... nie moge wrocic jesli zmieniacie umowe, w h...a czuje sie zrobiony !!! Odpowiedz Link Zgłoś
wyborca135 Re: Boni: Będzie ulga dla oszczędzających i dzied 24.01.11, 20:24 wyborca135 napisał: > to ja to pie... i chce do OFE > > nie bede juz ku... placil im prowizji i dawał ku... dywidende, ktora ku... mi/n > am sie powinny nalezec, ku... jego mac a dywidenda idzie dla wlascicieli OFE !! > !! a nie dla nas > Boni ku... slyszysz, ja chce do zuzu!!!! czemu ku... nie moge wrocic jesli zmie > niacie umowe, w h...a czuje sie zrobiony !!! tZN do ZUS oczywiscie chce! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: (gość portalu) Zal Boni: Wyliczenia OFE oparte na fałszywych przes... IP: *.CNet2.Gawex.PL 24.01.11, 20:43 Donek chyba upadł na głowę, czym chce mnie przekupić, 130 zł to jedne zakupy w spożywczaku i z miesiąca na miesiąc widzę że coraz mniej za to można kupić. Rudy !!!!! ja to będę dobrze pamiętał w dniu wyborów !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bba Szybki numerek IP: *.ifmpan.poznan.pl 24.01.11, 21:09 Min. Boni gra cyniczną rolę. Wielokrotnie przyznaje (wraz z rządem), że zasadniczą motywacją zmian jest dziura budzetowa. Drugie twierdzenie, że na tym zyskają emeryci jest NIEPRAWDZIWE. Chyba że uwierzymy w cudowne rozmnożnie pieniędzy, ale to potrafili komuniści i ... Obama. Jest jeszcze jedno - szybkość działań. Czy ten szybki numerek to wielka chuć liberałów, a może sytuacja ekonomiczna kraju nie jest tak różowa? Czy będzie drugi szybki numerek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariolka Re: Boni: Będzie ulga dla oszczędzających i dzied IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.11, 21:18 Popieram w całości art. Należy porządek zrobić oczywiście w KRUS , w Policji, Wojsku, Oświacie, itd... bo jak dotychczas to tylko dogadywanie się z tymi instytucjami na ich korzyść !!! A młodym w OFE porozwalać ciężko zarobione składki !!! Wystarczy że już obecni emeryci biorą głodowe emerytury . Składałam całe życie w ZUS i teraz biedę klepię jak wszyscy emeryci. Odpowiedz Link Zgłoś
hardy01 Boni: Wyliczenia OFE oparte na fałszywych przes... 24.01.11, 22:04 Jestem wyborcą PO, głosowałem na Tuska. I teraz mówię Wam: Donaldzie Tusku, Michale Boni, Janie Vincencie Rostowski, Jolanto Fedak - jesteście złodziejami mojej emerytury!!! A do tego leniami i nierobami, bo nie potrafiliście NIC zrobić przez 4 lata. Ja wiem, że było ciężko, jak żadnemu innemu rządowi przed Wami (kryzys, powodzie, Smoleńsk), ale Wy nie dość, że nie macie pomysłów na zmiany na lepsze, na uproszczenie prawa, to gasicie tylko pożary, publicznie ściemniacie społeczeństwu i żerujecie na moich pieniądzach. Przez 21 lat nie było sytuacji, żeby Minister Finansów tak się mylił z budżetem (słynne zdanie komisarza UE, bodaj Almunii: "Jacku, co się stało?"). Przez 21 lat nie było sytuacji, by minister pracy szkodził emerytom i odwracał reformę emerytalną. Nie było też tak tragicznej sytuacji w Wojsku Polskim.... Co ciekawe za najlepszych ministrów uważam panią Ewę Kopacz i Cezarego Grabarczyka (jako prawnik udrożnił procedury i jako jedyny przez 21 lat przyspieszył budowę dróg. Szkoda tylko, że skąpi pieniędzy kolejom i zaniedbuje transport kolejowy. Inni ministrowie siedzą cicho, więc trudno o nich coś powiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: muzzyczny Boni: Wyliczenia OFE oparte na fałszywych przes... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.11, 22:44 "Nasze składki znajdujące się na subkontach w ZUS będą waloryzowanego o poziom nominalnego wzrostu PKB" minister a właściwie TW ZNAK jak zwykle puszcza bajki popierając je niewiarygodnymi tabelkami i zmyślonymi wykresami. Ten bajkomistrz ma zamydlić oczy narodowi by zamiast katastrofy roztaczac wizje dobrobytu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slazaki won Re: Boni: Będzie ulga dla oszczędzających i dzied IP: *.dynamic.chello.pl 24.01.11, 23:05 Gornicy ida na emeryture w kwiecie wieku a zwykly czlowiek ma zap... do smierci na ta impreze. Pogonmy tych ch.. leniwych i bedzie spokoj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Boni! IP: *.legnica.vectranet.pl 24.01.11, 23:24 Ty złodziejski sku.......nie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuba Re: Boni: Będzie ulga dla oszczędzających i dzied IP: *.31.137.196.rybnet.pl 24.01.11, 23:29 Dodaj jeszcze: zmiana obligacji skarbu państwa, które jednak są legalnym papierem dłużnym i z których Państwo nie może się wykręcić ot tak bez kłopotów nie narażając się na totalny upadek, na wirtualne zapisy w ZUS i obietnice że będzie rewaloryzacja, którą to obietnicę można złamać w każdej chwili nie narażając się na większe dolegliwości oprócz sarkania wyrolowanych obywateli. Ale to już będą emeryci, a kto się przejmuje starymi ludźmi ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ale Re: Boni: Będzie ulga dla oszczędzających i dzied IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.11, 23:49 po co takie barany robią dym na forum? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bodzio Boni: Wyliczenia OFE oparte na fałszywych przes... IP: *.joynet.3s.pl 24.01.11, 23:42 Nie ma co lamentować. Wystarczy prześledzić kariery tych uzdrawiaczy polskiej gospodarki. Czego po nich się spodziewacie? Reform? Puknijcie się w głowę. Zwykły robol więcej wam powie o stanie naszej gospodarki niż ta banda nieudaczników. Przez te 21 lat transformacji te autorytety ekonomiczne robiły wszystko, żeby doprowadzić kraj do dzisiejszego stanu. Już prawie wszystko sprzedali, skąd wezmą kasę w przyszłości? Nie ma co się oszukiwać, trzeba będzie podnieść podatki, żeby to wszystko się nie zawaliło. Teraz rozczulacie się nad OFE a jak przez 10 lat te właśnie OFE waliło was na kasie, to co, było dobrze? Ta piramida finansowa nie ma racji bytu, politycy robią ludziom wodę z mózgu. Im szybciej pójdziemy drogą węgierską tym większa szansa na jakieś emerytury w przyszłości. Gdzie takie wynalazki sprawdziły się na świecie? Odpowiedz Link Zgłoś
jantos51 Boni: Wyliczenia OFE oparte na fałszywych przes... 24.01.11, 23:47 Komu Boni pokazuje jak ograbia emerytów. Wszystkie rządy w kryzysie sięgały po kasę emerytów. Boni szczególnie, rząd Tuska nie ma już co sprzedać żeby wsypać do pustego budżetu. Poprzednicy wysprzedali wszystko co nadawało się do sprzedaży. Panie Boni pokaż Pan społeczeństwu w ilu spółkach skarbu państwa Pan zasiada i bierze kasę. I dlaczego walczy Pan o emerytów żeby mieli gorzej a nie lepiej. Wybory szybko nastąpią i zobaczymy co PO wykręci żeby wygrać następną turę. Odpowiedz Link Zgłoś
bartolomeo81 Re: Boni: Będzie ulga dla oszczędzających i dzied 24.01.11, 23:52 niezla ulga, przez 30 lat niecale 4tys zl. a kogo bedzie stac na dodatkowe skladki?? chyba tylko najbogatszych. taka kielbasa ktora ma zakamuflowac cale przedsiwziecie. ale rzad potrzebuje tej kasy na kolejne 4 lata, za 30 lat nikt sie przekonamy czy to na dobre wyjdzie w co szczerze watpie. szkoda tylko ze dopiero wtedy bedziemy mogli sobie pluc w brode. jak to sie mowi, umiesz liczyc, licz na siebie... niestety PO mojego glosu juz nie dostanie, glownie dlatego ze tak robi z ludzi idiotow, wciskajac im ze to dla ich dobra, a choidz tylko o biezaca sytuacje. gdyby dlug przekroczyl prog, zaczelyby sie ciecia, straciliby glosy sluzb mundurowych i calej budzetowki. koniec z kolejna kadencja wladzy, a tak, jeszcze beda mogli sobie porzadzic. szkoda, ale polska scena polityczna robi sie coraz chudsza, chyba trzeba glosowac na SLD... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zibi Boni: Wyliczenia OFE oparte na fałszywych przes... IP: *.62.classcom.pl 25.01.11, 07:28 Rząd wychodzi z założenia, że kłamstwo powtarzanie 1000 razy staje się prawdą. Jesteście zwykłymi złodizejami. PS Dziękujemy za 30 letnich emerytów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seboc Boni: Wyliczenia OFE oparte na fałszywych przes... IP: *.play-internet.pl 25.01.11, 07:46 Panie Boni, mam pomysł jak wydać pańskie pobory, apeluję by mi je pan oddał, gwarantuję, że pan nie straci, pańskie pieniądze będą rosły na moim koncie oszczędnościowym, następnie wydam je sobie na co chcę, bo nie zamierzam żyć oszczędnie a własne środki mnie ograniczają. Złodzieje i oszuści. S. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bba Szybki numerek IP: *.xdsl.centertel.pl 25.01.11, 07:59 Min. Boni gra cyniczną rolę. Wielokrotnie przyznaje (wraz z rządem), że zasadniczą motywacją zmian jest dziura budzetowa. Drugie twierdzenie, że na tym zyskają emeryci jest NIEPRAWDZIWE. Chyba że uwierzymy w cudowne rozmnożnie pieniędzy, ale to potrafili komuniści i ... Obama. Jest jeszcze jedno - szybkość działań. Czy ten szybki numerek to wielka chuć liberałów, a może sytuacja ekonomiczna kraju nie jest tak różowa? Czy będzie drugi szybki numerek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aja Boni: Wyliczenia OFE oparte na fałszywych przes... IP: *.197.158.213.umts.dynamic.eranet.pl 25.01.11, 10:33 Ale jaja :-)))) Nic nowego - widzę, czytając wypowiedzi na tym forum, że w Polsce są sami spece od finansów, ekonomii, i innych dziedzin życia... U nas każdy na wszystkim się zna. Kraj omnibusów!!! Ciekawe tylko dlaczego tak żadko Polacy otrzymują nagrody Nobla??? Ach, przecież wszędzie działa mafia, a nasz naród zawsze jest poszkodowany... No tak, zapomniałam... Odpowiedz Link Zgłoś