Gość: obserwator IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.05, 00:03 o tak szeryf zajęty kampanią więc może ostatnia szansa na zarobek 10% szarych myszek z US? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Pracownik Re: Fiskus kontra pracownicy BH IP: *.citibank.com 20.10.05, 13:08 Pracownicy otrzymali 7,14% akcji prywatyzowanego banku, bo jak twierdzono nie podlegał on ustawie o prywatyzacji przedsiębiorstw. Dodatkowo trzeba było zapacić po 4 zł za każdą akcję, Gdybyśmy byli prywatyzowani w oparciu o ustawę o prywatytzacji przedsiębiorstw, zatrudnionym należałoby sie wspomniane 15% z tym, że za darmo!!! Niestety niedoróbki prawne spowodowały, ze oddano wolną rękę fiskusowi, a ten jak wiadomo nie odpuszcza, każdy zna fiskalizm naszego państwa. Odpowiedz Link Zgłoś
gut1 Re: Fiskus kontra pracownicy BH 20.10.05, 13:16 czy jest może jakaś organizacja/stowarzyszenie pracowników/byłych pracowników BH, którzy walczą z fiskusem? w końcu za te 8 lat będzie trzeba zapłacić niemałe karne odsetki. kwoty rosną w dziesiątki tysięcy. a może jest gdzieś forum, gzie dyskutuje się tę sprawę? proszę o pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: deser Re: Fiskus kontra pracownicy BH IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.05, 14:53 Jestem za utworzeniem jakiegoś stowarzyszenia i walką z fiskusem. Tylko musimy się spieszyc bo nie można tego odciągać w czasie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mclip Re: Fiskus kontra pracownicy BH IP: *.inteligo.com.pl 20.10.05, 13:20 Nie 15% a zaledwie lekko ponad 7% i nie dostali a kupili w ramach oferty publicznej,i zyski nie były od razu ale dopiero po 2 latach, i nie za kilka miesięcy mija okres w którym się sprawy przedawnią a 31 grudnia 2005. Stąd paniczny pośpiech US w egzekucji, wszczynają sprawy w oparciu o mierne dowody. No ale podatniku to w gruncie rzeczy Ty masz udowodnić że jestes niewinny (czytaj odwalić robotę za US). Dla nich rzucenie oskarżenia jest łatwe, proste i nie rodzi większych reperkusji (casus Kluski de facto). Jestem jednym z tych "szczęśliwców" co to byli pracownikami BH i nabyli akcje. I teraz z perspektywy czasu powiem: nie warto było "łapać" się na akcje z transzy pracowniczej. Wielu moich Kolegów i Koleżanek pewnie doda że i nie warto było pracować dla BH. Ale to już indywidualne oceny. Już nauczyłem się jednego: nie wierz w zapisy ustaw bo ich interpretacja jest inna niż ci się wydaje. Gorzkie ale chyba przywykam do życia w państwie bezkompromisowych łupieżców. Ciakwe z drugiej strony co tak naprawdę stoi za sprzecznością opinii Skarbu Państwa, KPWiG, organów Sejmu, szeregu prawników a Min.Finansów? mam nadzieję że kiedyś się dowiem skąd ten dziwny upór. Dziennikarzowi piszącemy ten artykuł dla celów hobbystycznych proponuję zweryfikowanie składów sędziów NSA, któzy wydali decyzje łamiące nie tylko zdrowy rozsądek. To moja ocena i jej nie zmienię Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gut Re: Fiskus kontra pracownicy BH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.05, 13:28 mój ojciec jest w tej sytuacji. zprzedał akcje i dostał 20.000.zł. dziś wyliczył, że fiskus może zarządać 65.000. czy to możliwe? to jakiś koszmar. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mclip Re: Fiskus kontra pracownicy BH IP: *.inteligo.com.pl 20.10.05, 13:41 trochę mniej niż 65000 ale to ten rząd wielkości. Podatki trzeba płacić - prawda stara jak swiat ale pewnie Tata płaci podatki tak jak ja płacę i nie spodziewałem się tak jawnie "przestępczego" postępowania US i MF w interpretacji. Ja widze muslenie fiskusa tak: czekać, czekać aż zbliży się czas w którym sprawy się przedawniają a potem walić po łabach. Bedzie więcej kasy ! Ciekawe jak wyjaśnią że nie zrobili nic w okresie 1999-2005? Współczuję. Domyślam się co ojciec przechodzi. Prosze pozdrowić od byłgo pracownika BH Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gut Re: Fiskus kontra pracownicy BH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.05, 13:52 dziękuję. tato też jest byłym pracownikiem. czy jest możliwość aby poszkodowani w tej sprawie zebrali się i wspólnie walczyli o swoje prawa? zdaje się, że US nie jest do końca czysty i można mu wiele zarzucić, jak choćby wyczekiwanie do ostatniej chwili. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Procownik Re: Fiskus kontra pracownicy BH IP: *.citibank.com 20.10.05, 13:58 Gość portalu: gut napisał(a): > mój ojciec jest w tej sytuacji. zprzedał akcje i dostał 20.000.zł. dziś > wyliczył, że fiskus może zarządać 65.000. czy to możliwe? to jakiś koszmar. tak dla pełnej jasności: ktoś kto sprzedał w czerwcu 1999 roku akcje, i nie zapłacił podatku (wg. skali jaka wtedy obowiązywała) np. w wysokości 10.000 zł dzis musi oddać te 10.000 zł podatku plus 16.500 zł odsetek!! w sumie 26.500!! KOSZMAR!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gut Re: Fiskus kontra pracownicy BH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.05, 14:14 paranoja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mclip Re: Fiskus kontra pracownicy BH IP: *.inteligo.com.pl 20.10.05, 14:16 rzeczywistość Proszę Państwa. rzeczywistość Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gut co w takim razie zamierzacie zrobić? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.05, 14:24 będziecie płacić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mclip Re: co w takim razie zamierzacie zrobić? IP: *.inteligo.com.pl 20.10.05, 14:28 Jesli mam być szczery. Nie wiem. raczej nie a na pewno do końca roku tego nie zrobię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: co w takim razie zamierzacie zrobić? IP: *.crowley.pl 20.10.05, 14:36 Zadajcie pytanie tym co zatwierdzili prospekt emisyjny (Minister Skarbu Państwa, Rada Ministrów itp..), ten kto pisał ten art wogóle nie zna historii BH a wypowiadając się na jakiś temat trzeba go znać od podszewki.. W Państwie prawożądnym i demokratycznym za błędy popełnione przez "funkcjonariuszy państwowych" odpowiedzialność ponosi Państwo... Ciężko stwierdzam, że nie jesteśmy takim Państwem pomimo art 2 Konstytucji RP... Cóż każdy sobie rzepkę skrobie a wszczególności US... Obecni i byli pracownicy BH powinni zebrać się i uderzyć w US ze zdwojoną mocą... Jestem również byłą pracownicą BH i problem ten także dotyczy mnie... Odsetki i podatek niech zapłaci Ministerstwo Skarbu Państwa - bo tak na prawdę należy zadać sobie pytanie kto zarobił na prywatyzacji jednoosobowej spółki Skarbu Państwa jaką było BH? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mclip Re: co w takim razie zamierzacie zrobić? IP: *.inteligo.com.pl 20.10.05, 14:52 Pani dobrze pisze. ja nie wygram z NSA (nie czuję tego). Ale SP jest w zasięgu ręki. Było nie było ktoś popełnił błąd w sprawie naszych akcji. Co do zebrania się w jedną całość: nie wierzę że to się uda, za dużo nas (ponad 1400 osób objetych dochodzeniem US) choć bardzo chciałbym mieć świadomość, że działamy razem w grupie. Jak Pani pamięta po niekorzystnych wyrokach NSA.... nic się nie zdarzyło a mogłoby i kto wie czy teraz nie było lżej. Polacy dużo mówią mało robią. Dzisiaj jest spotkanie w tej sprawie w jednej z kancelarii w W-wie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: deser Re: co w takim razie zamierzacie zrobić? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.05, 14:57 Proszę o informację w której, bardzo chętnie pójdę na to spotkanie. Odpowiedz Link Zgłoś
perra-azul Re: co w takim razie zamierzacie zrobić? 20.10.05, 15:04 Bardzo prosze o informacje dotyczace dzisiejszego spotkania, czy bedzie Pan w nim uczestniczyl? Czy ktos posiada informacje dotyczce osoby koordynujacej dzialania prawne? Prosze o wpisywanie wszelkich informacji, ktore posiadacie w zakresie biezacych dzialan prawnych, opinii itp. Moze wreszcie uda sie zorganizowac prezna grupe osob zainteresowanych. Czasu mamy coraz mniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mclip Re: co w takim razie zamierzacie zrobić? IP: *.inteligo.com.pl 20.10.05, 15:13 Cytuję: "Spotkanie odbędzie się w ten czwartek 20 paździenrika o godzinie 18:00, Krakowskie Przedmieście 41, II p. Celem tego spotkania będzie omówienie naszej sytuacji z akcjami pracowniczymi BH i zadecydowanie co dalej. Zapewne ta pomoc będzie się wiązała z pewnym kosztem, zatem tym bardziej się nam opłaca działać w grupie, chociażby w celu zredukowania kosztów". Kancelaria chyba Skibiński. Niestety nie będę ale mam kontrolę nad tym co tam będzie mówione. Jutro mam ostateczny termin na dostarczenie własnych wniosków dowodowych. więc walę w kalwiaturę i piszę. Jak widzicie ja czasu już nie mam :-( Odpowiedz Link Zgłoś
perra-azul Re: co w takim razie zamierzacie zrobić? 20.10.05, 15:16 Dziekuje za informacje. Czy moge jeszcze zapytac kto organizuje to spotkanie? Zwiazki zawodowe, czy tez jest moze jakas grupa osob zainteresowanych sprawa? I jeszcze jedno: ktory urzad zażądał od Ciebie wyjaśnień? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mclip Re: co w takim razie zamierzacie zrobić? IP: *.inteligo.com.pl 20.10.05, 15:19 Z tego co wiem jest to chyba prywatna inicjatywa. Zaczyna się robić gorąco. proszę o kontakt na priva: mclip@poczta.onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: co w takim razie zamierzacie zrobić? IP: *.crowley.pl 20.10.05, 15:19 Napisz jeśli możesz prosze który US wysłał do Ciebie wezwanie? Może podlegam pod ten sam i lada moment też mnie to czeka.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: deser Re: co w takim razie zamierzacie zrobić? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.05, 15:25 Mój US to Bielany, ale za 1999 r. rozliczałam się jeszcze w US Bemowo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: co w takim razie zamierzacie zrobić? IP: *.crowley.pl 20.10.05, 15:29 Dziękuję za informację.... Trzymam kciuki za Ciebie.... Może chociaż uda Ci się umorzyć.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janbo Re: co w takim razie zamierzacie zrobić? IP: 83.17.28.* / *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.05, 16:23 czemu w artykule nie ma mowy o tym ,że pracownicy mają kopie pism z Ministerstwa Skarbu ,orzeczeń innych urzedów skarbowych,sejmowej komisji d/s podatków,znanych izb adwokackich a które to pisma wyrażnie mówią o tym że nie powinni płacic podatków od sprzedanych akcji,zgodnie z zapisem w prospekcie o nabywaniu i zbycie akcji.W państwie prawa podatnik nie może być obciążany niekorzystnymi skutkami nieznajomości wykładni prawa ,która nie jest publikowana i która nie stanowi żródła prawa.Taką ochronę stanowi Konstytucja RP.Ale widać ,że to US-y stją w tym kraju ponad wszystko.My jako byli oraz obecni pracownicy BH,którzy dali sie "nabrać" na zakup akcji, nie możemy w zwiazku z ta sytuacją ponosić konsekwencji wynikajacej z niudolności urzędników redagujacych treść prospektu emisyjnego dotyczącego w części zakupu i sprzedazy akcji BH przez pracowników/chodzi o sformułowanie dotyczące obrotu publicznego a to doprowadziło do obecnej sytuacji i w związku z tym US-y interpretują sobie po swojemu ,ale widać im wolno.Szkoda że te sprawy nie zostały poruszone w Wiadomościach TV oraz w artykule w gazecie.A może by tak poprosić Panią Jaworowicz z 1 Pr.TV aby zrobiła o tym program.Może by zaprosiła Pana Modzelewskiego,który był wtedy chyba Ministrem w MF. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mclip Re: co w takim razie zamierzacie zrobić? IP: *.inteligo.com.pl 20.10.05, 16:28 To wcale nie jest taki zły pomysł. CHyba było by o czym rozmawiać. To nie tylko kwestia akcji ale także tego co stało się dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janbo Re: co w takim razie zamierzacie zrobić? IP: 83.17.28.* / *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.05, 16:49 jeszcze jedno-czy nikt nie zastanowił się nad tym dlaczego nagle na 3 m-ce przed upływem okresu przedawnienia doszło do tak gwałtownego zainteresowania się US-ów pracownikami "starego"BH.A może ktoś w tym pomógł.Do tej pory nie padło pytanie jaka była podstawa prawna do ujawnienia danych przez Biuro Maklerskie BH.Pisząc powyżej o starych pracownikach BH mam na myśli to że bank już jest innym bankiem /CITIBANK/jak zauważyła Pani Redaktor z WiadomoSci,a sprawa dotyczy poracowników dawnego BH. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mclip Re: co w takim razie zamierzacie zrobić? IP: *.inteligo.com.pl 20.10.05, 16:55 O ile ja wiem dostali karę za nieujawnianie danych. ponoć 5000 PLN. NIe chcę tu poszukiwać winnych, choć pewnie mogli przeciągnąć udzielenie informacji ale w moim przypadku jak na razie postępują OK. Ujawnili dane Urzędowi ale w taki zakresie że jest zaczepienie co do poważności ew. zarzutów. Jak na arzie czuję ze są po naszej stronie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: U. Mianowska Re: Fiskus kontra pracownicy BH IP: *.citibank.com 20.10.05, 15:21 Dotyczy artykulu w GW z dnia 20/10/2005 pt. 'Podatek od akcji' Fiskus kontra pracownicy BH - prosze o wyjasnienie nastepujacych kwestii: - Na jakiej podstawie stwierdzono, ze 15% wszystkich akcji Banku Handlowego otrzymali pracownicy Banku (informacja zawarta w Prospekcie emisyjnym mowi o 7,14%) - Co to znaczy, ze pracownicy Banku zostali obdarowani akcjami (rowniez zgodnie z ww prospektem pracownicy kupili akcje po cenie emisyjnej, czyli 4,00 zl za sztuke) - dlaczego pracownikow Banku nazywa sie zapominalskimi - sytuacja, w ktorej sie znalezli spowodowana jest niejednoznacznoscia przepisow prawa i roznymi interpretacjami organow skarbowych i Ministerstwa Finansow - wszystkie konsekwencje niedoskonalosci prawa niestety ponosza podatnicy naszego 'praworzadnego' kraju - Dlaczego stwierdza sie, ze Komisja Papierow Wartosciowych i Gield nie jest strona w tym sporze - bzdura, akcje zostaly wprowadzone na rynek wlasnie Decyzja KPWiG, a decyzja ta do tej pory nie zostala przez nikogo zaskarzona wiec jest w mocy prawnej - Urzedy scigaja osoby, ktore sprzedaly akcje w roku 1999 a nie jak podano w 2000. Dlaczego w tak powaznym pismie publikuje sie informacje, ktore w ogole nie sa sprawdzone ze stanem faktycznym? Skutki tego moga byc bardzo krzywdzace dla osob zainteresowanych. Prosze o informacje zwrotna. Oburzeni pracownicy banku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gut Re: Fiskus kontra pracownicy BH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.05, 15:47 cieszę się, że w tej sprawie "robi się gorąco". dałem Państwa namiary mojemu tacie, pewnie bedzie się kontaktował. życzę powodzenia, chciałbym wierzyć, że w państwie Kawki nie żyjemy. mam nadzieję, że nożyczki nie pójdą w ruch. pzdr. gut. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BHW Re: Fiskus kontra pracownicy BH IP: *.icpnet.pl 20.10.05, 17:20 cytuję za wypowiedziami związków zawodowych: "W obecnej chwili doradcy podatkowi Kancelarii mogą reprezentować pracowników BHW (na indywidualne życzenie i odpłatnie) w Urzędach Skarbowych." Manugiewicz, Trzaska i Wspólnicy Sp. z o.o. ul. Zamoyskiego 45a lok.9 03-801 Warszawa Tel. (022) 618-84-63, 618-86-92 fax (022) 618-71-06 Doradcy: Gerard Dźwigała - doradca podatkowy Jarosław Żemantowski - prawnik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Byly pracownik Re: Fiskus kontra pracownicy BH IP: *.wesola.com / 217.8.191.* 20.10.05, 18:55 Chece poinformowac wszystkich zainteresowanych, ze organizacje zwiazkowe caly czas prowadza intensywne dzialania oraz wspolpracuja z kilkoma kancelariami prawnymi nad kompleksowym rozwiazaniem problemu. Informacje ktore ukazaly sie sa nieprwdziwe i wielka szkoda, ze autor nie skontaktowal sie z osobami ktroych problem dotyczy, w celu ustalenia prawdy. Ponadto chce poinformowac, ze dzialania byly prowadzone od kilku lat , sa prowadzone i beda kontynuowane, pomimo zastrzaszania wszystkich, chcacych wyjasnic sprawe i trakowania jak przestepcow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robin Hood Re: Fiskus kontra pracownicy BH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.05, 18:07 Po przeczytaniu artykułu nie mogę zrozumieć w jaki sposób takie informacje mogły zostać wydrukowane. Przecież ktoś to autoryzuje. Panie AND wystarczyło wejść na wyszukiwarkę google i wpisać hasło "akcje pracownicze Handlowy" a w jednym z wyników jest raport NIK na temat prywatyzacji trzech banków w tym BH. Są to sprawdzone i potwierdzone informacje. Chyba nie przyłożył się Pan i nie odrobił pracy domowej na temat prywatyzacji Banku Handlowego. Może jest to kolejna sprawa z cyklu US kontra podatnik i może ten temat jest już „oklepany” ale jest to tragedia ok..4000 osób zagubionych w gąszczu przepisów i paragrafów prawnych. Wierzę, że w jutrzejszej gazecie zostanie zamieszczone obszerne sprostowanie w tej sprawie. Mam nadzieję, że w ten sposób odzyskam wiarę w niezależnie i prawdzie dziennikarskie pióro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P. Re: Fiskus kontra pracownicy BH IP: *.ssmb.com 21.10.05, 08:18 A od kiedy Gazeta, to niezaleznie dziennikarskie zrodlo? Tendencyjna i bardzo subiektywna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: "Zapominalska" DO BYŁYCH PRACOWNIKÓW BH - WAŻNE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.05, 20:07 Kochani, Napewno kazdy z Was zna numer telefonu kogos kto pracuje nadal w Banku. Prosze, skontaktujcie sie z taka osoba. Podjelismy dzialania, ktore, wydaja sie byc jakas szansa wobec tego co sie dzieje.Chodzi o to, aby zebralo sie nas jak najwiecej. To Forum nie jest miejscem, aby pisac o szczegolach, ale jesli porozumiecie sie z kims kto nadal pracuje i jest tym "zapominalskim, obdarowanym podatnikiem" - to zapewne osoba taka przekaze Wam informacje, ktora dzis i w najblizszych dniach jest przekazywana zainteresowanym. Propozycja nie daje gwarancji sukcesu, ale jak na razie jest jedyna zbiorowa proba przeciwstawienia sie temu w co zostalismy uwiklani. Musimy probowac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obdarowany podatki Re: DO BYŁYCH PRACOWNIKÓW BH - WAŻNE IP: 199.67.203.* 20.10.05, 20:09 Witam, jestem zainteresowany informacjami i kontaktem z osobami, ktore kupily akcje prywatyzowanego BH. Bardzo prosze o przekazanie informacji, o ktorej Pani pisze na moj adres vegas_las@gazeta.pl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zapom. obdar. prac Re: DO BYŁYCH PRACOWNIKÓW BH - WAŻNE IP: *.chello.pl 20.10.05, 23:26 Witam serdecznie. Ja również jestem zainteresowana wszelkimi informacjami na ten temat. Zgadzam się razem będzie nam łatwiej proszę o wszelkie info na adres: rossi5@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dora Re: Fiskus kontra pracownicy BH IP: 217.153.6.* 21.10.05, 09:41 Pisze ze Szczecina my rowniez jestesmy na "listach gończych" US prosimy o wszelkie informacje o toczących sie rozmowach i poczynaniach.Była pracownica (bezrobotna)z BH Odpowiedz Link Zgłoś
mclip Trochę o Skarbowym 21.10.05, 12:33 "Poznaj wroga swego" tak mawiają niektórzy. Ale tak naprawdę "ci wrogowie" to też są ludzie mający własne problemy, zmartwienia i oczekiwania. To na ogół nie jest ich wina że pracują w skarbówkach. Wykonują po prostu polecenia. DObrze jak je poprawnie interpetują. Warto czasem odwiedzić taką stronę: www.skarbowcy.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fifi Re: Trochę o Skarbowym IP: 193.201.167.* 21.10.05, 16:39 Byłam, przeczytałam i nic ciekawego nie znalazłam. Urzędy skarbowe traktują nas jak zorganizowaną grupę przestępczą, co to się nachapała, a podatku nie chce zapłacić. Odpowiedz Link Zgłoś
mclip Re: Trochę o Skarbowym 21.10.05, 17:02 Każdy powienien tam wejść i zobaczyć to co tam piszą. Piszą o swoich kłopotach, problemach. Cześto o bardzo ludzkich jak zwolnienia, redukcje, mobbing, czasem pojawiają się tam jakieś interpretacje. Ale generalnie mowa jest o problemach. Jednym z nich są pracownicy BH, którzy nie wiedzieć czego chcą. O to też mi chodziło, by poznać tą mentalność. Jakoś mało mają do powiedzenia na ten temat oprócz wypowiedzianego z wypiekami na twarzy "mamy was". Pewnie to uogólnienie i nie świadczy o wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były BH Re: Fiskus kontra pracownicy BH IP: *.chello.pl 21.10.05, 17:52 Witam mam pytanie skoro sprzedałem akcje w 1999 to już minęło 5 lat od którego roku liczy się konieczność opłacenia podatku, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zainteresowany Re: Fiskus kontra pracownicy BH IP: 217.17.33.* 21.10.05, 18:05 Okres 5 lat jest liczony od końca roku, w którym był obowiązek złożenia zeznania rocznego; tj. dochody za 1999r są ujmowane w zeznaniu rocznym 2000r i od tego roku dopiero biegnie okres pięciu lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: załamana Re: Fiskus kontra pracownicy BH IP: *.chello.pl 21.10.05, 17:54 mam pytanie a co z osobą która nie odbierze wezwania , można przecież być w pracy w Angli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mery Re: Fiskus kontra pracownicy BH IP: 217.153.6.* 21.10.05, 19:33 drugi awiz nie odebrany jest traktowany jako skutecznie doreczony.Byly pracownik BH Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Fiskus kontra pracownicy BH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.05, 14:56 Do wiadomości również Ministra Finansów: dotarlismy do pisma z 27.03 1997r. od Ministerstwa Finansów do Ministerstwa Skarbu, cytujemy: "Uprzejmie informuję, iż Ministerstwo Finansów nie zgłasza uwag do prospektu emisyjnego Banku Handlowego w Warszawie SA przekazanego przez SCHRODERS Sp. z o.o. w dniu 25.03 1997r." Podpisał: Podsekretarz Stanu Pan Karol Szwarc. To jak to jest, wtedy było ok. a teraz odwracacie kota ogonem? Odpowiedz Link Zgłoś