Dodaj do ulubionych

Fiskus kontra pracownicy BH

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.05, 00:03
o tak szeryf zajęty kampanią więc może ostatnia szansa na zarobek 10% szarych
myszek z US?
Obserwuj wątek
    • Gość: Pracownik Re: Fiskus kontra pracownicy BH IP: *.citibank.com 20.10.05, 13:08
      Pracownicy otrzymali 7,14% akcji prywatyzowanego banku, bo jak twierdzono nie
      podlegał on ustawie o prywatyzacji przedsiębiorstw. Dodatkowo trzeba było
      zapacić po 4 zł za każdą akcję, Gdybyśmy byli prywatyzowani w oparciu o ustawę
      o prywatytzacji przedsiębiorstw, zatrudnionym należałoby sie wspomniane 15% z
      tym, że za darmo!!!
      Niestety niedoróbki prawne spowodowały, ze oddano wolną rękę fiskusowi, a ten
      jak wiadomo nie odpuszcza, każdy zna fiskalizm naszego państwa.
      • gut1 Re: Fiskus kontra pracownicy BH 20.10.05, 13:16
        czy jest może jakaś organizacja/stowarzyszenie pracowników/byłych pracowników
        BH, którzy walczą z fiskusem? w końcu za te 8 lat będzie trzeba zapłacić
        niemałe karne odsetki. kwoty rosną w dziesiątki tysięcy.
        a może jest gdzieś forum, gzie dyskutuje się tę sprawę?
        proszę o pomoc.
        • Gość: deser Re: Fiskus kontra pracownicy BH IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.05, 14:53
          Jestem za utworzeniem jakiegoś stowarzyszenia i walką z fiskusem.
          Tylko musimy się spieszyc bo nie można tego odciągać w czasie.
    • Gość: mclip Re: Fiskus kontra pracownicy BH IP: *.inteligo.com.pl 20.10.05, 13:20
      Nie 15% a zaledwie lekko ponad 7% i nie dostali a kupili w ramach oferty
      publicznej,i zyski nie były od razu ale dopiero po 2 latach, i nie za kilka
      miesięcy mija okres w którym się sprawy przedawnią a 31 grudnia 2005. Stąd
      paniczny pośpiech US w egzekucji, wszczynają sprawy w oparciu o mierne dowody.
      No ale podatniku to w gruncie rzeczy Ty masz udowodnić że jestes niewinny
      (czytaj odwalić robotę za US). Dla nich rzucenie oskarżenia jest łatwe, proste
      i nie rodzi większych reperkusji (casus Kluski de facto).
      Jestem jednym z tych "szczęśliwców" co to byli pracownikami BH i nabyli akcje.
      I teraz z perspektywy czasu powiem: nie warto było "łapać" się na akcje z
      transzy pracowniczej. Wielu moich Kolegów i Koleżanek pewnie doda że i nie
      warto było pracować dla BH. Ale to już indywidualne oceny.
      Już nauczyłem się jednego: nie wierz w zapisy ustaw bo ich interpretacja jest
      inna niż ci się wydaje. Gorzkie ale chyba przywykam do życia w państwie
      bezkompromisowych łupieżców. Ciakwe z drugiej strony co tak naprawdę stoi za
      sprzecznością opinii Skarbu Państwa, KPWiG, organów Sejmu, szeregu prawników a
      Min.Finansów? mam nadzieję że kiedyś się dowiem skąd ten dziwny upór.
      Dziennikarzowi piszącemy ten artykuł dla celów hobbystycznych proponuję
      zweryfikowanie składów sędziów NSA, któzy wydali decyzje łamiące nie tylko
      zdrowy rozsądek. To moja ocena i jej nie zmienię
      • Gość: gut Re: Fiskus kontra pracownicy BH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.05, 13:28
        mój ojciec jest w tej sytuacji. zprzedał akcje i dostał 20.000.zł. dziś
        wyliczył, że fiskus może zarządać 65.000. czy to możliwe? to jakiś koszmar.
        • Gość: mclip Re: Fiskus kontra pracownicy BH IP: *.inteligo.com.pl 20.10.05, 13:41
          trochę mniej niż 65000 ale to ten rząd wielkości. Podatki trzeba płacić -
          prawda stara jak swiat ale pewnie Tata płaci podatki tak jak ja płacę i nie
          spodziewałem się tak jawnie "przestępczego" postępowania US i MF w
          interpretacji.
          Ja widze muslenie fiskusa tak: czekać, czekać aż zbliży się czas w którym
          sprawy się przedawniają a potem walić po łabach. Bedzie więcej kasy ! Ciekawe
          jak wyjaśnią że nie zrobili nic w okresie 1999-2005?
          Współczuję. Domyślam się co ojciec przechodzi. Prosze pozdrowić od byłgo
          pracownika BH
          • Gość: gut Re: Fiskus kontra pracownicy BH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.05, 13:52
            dziękuję. tato też jest byłym pracownikiem. czy jest możliwość aby poszkodowani
            w tej sprawie zebrali się i wspólnie walczyli o swoje prawa? zdaje się, że US
            nie jest do końca czysty i można mu wiele zarzucić, jak choćby wyczekiwanie do
            ostatniej chwili. pzdr.
        • Gość: Procownik Re: Fiskus kontra pracownicy BH IP: *.citibank.com 20.10.05, 13:58
          Gość portalu: gut napisał(a):

> mój ojciec jest w tej sytuacji. zprzedał akcje i dostał 20.000.zł. dziś
          > wyliczył, że fiskus może zarządać 65.000. czy to możliwe? to jakiś koszmar.

tak dla pełnej jasności:

ktoś kto sprzedał w czerwcu 1999 roku akcje, i nie zapłacił podatku (wg. skali
          jaka wtedy obowiązywała) np. w wysokości 10.000 zł dzis musi oddać te 10.000 zł
          podatku plus 16.500 zł odsetek!! w sumie 26.500!!

KOSZMAR!!!!
          • Gość: gut Re: Fiskus kontra pracownicy BH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.05, 14:14
            paranoja.
            • Gość: mclip Re: Fiskus kontra pracownicy BH IP: *.inteligo.com.pl 20.10.05, 14:16
              rzeczywistość Proszę Państwa. rzeczywistość
              • Gość: gut co w takim razie zamierzacie zrobić? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.05, 14:24
                będziecie płacić?
                • Gość: mclip Re: co w takim razie zamierzacie zrobić? IP: *.inteligo.com.pl 20.10.05, 14:28
                  Jesli mam być szczery. Nie wiem. raczej nie a na pewno do końca roku tego nie
                  zrobię.
                  • Gość: Gość Re: co w takim razie zamierzacie zrobić? IP: *.crowley.pl 20.10.05, 14:36
                    Zadajcie pytanie tym co zatwierdzili prospekt emisyjny (Minister Skarbu
                    Państwa, Rada Ministrów itp..), ten kto pisał ten art wogóle nie zna historii
                    BH a wypowiadając się na jakiś temat trzeba go znać od podszewki.. W Państwie
                    prawożądnym i demokratycznym za błędy popełnione przez "funkcjonariuszy
                    państwowych" odpowiedzialność ponosi Państwo... Ciężko stwierdzam, że nie
                    jesteśmy takim Państwem pomimo art 2 Konstytucji RP... Cóż każdy sobie rzepkę
                    skrobie a wszczególności US... Obecni i byli pracownicy BH powinni zebrać się i
                    uderzyć w US ze zdwojoną mocą... Jestem również byłą pracownicą BH i problem
                    ten także dotyczy mnie... Odsetki i podatek niech zapłaci Ministerstwo Skarbu
                    Państwa - bo tak na prawdę należy zadać sobie pytanie kto zarobił na
                    prywatyzacji jednoosobowej spółki Skarbu Państwa jaką było BH?
                    • Gość: mclip Re: co w takim razie zamierzacie zrobić? IP: *.inteligo.com.pl 20.10.05, 14:52
                      Pani dobrze pisze. ja nie wygram z NSA (nie czuję tego). Ale SP jest w zasięgu
                      ręki. Było nie było ktoś popełnił błąd w sprawie naszych akcji.

Co do zebrania się w jedną całość: nie wierzę że to się uda, za dużo nas (ponad
                      1400 osób objetych dochodzeniem US) choć bardzo chciałbym mieć świadomość, że
                      działamy razem w grupie. Jak Pani pamięta po niekorzystnych wyrokach NSA....
                      nic się nie zdarzyło a mogłoby i kto wie czy teraz nie było lżej. Polacy dużo
                      mówią mało robią. Dzisiaj jest spotkanie w tej sprawie w jednej z kancelarii w
                      W-wie.
                      • Gość: deser Re: co w takim razie zamierzacie zrobić? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.05, 14:57
                        Proszę o informację w której, bardzo chętnie pójdę na to spotkanie.
                      • perra-azul Re: co w takim razie zamierzacie zrobić? 20.10.05, 15:04
                        Bardzo prosze o informacje dotyczace dzisiejszego spotkania, czy bedzie Pan w
                        nim uczestniczyl? Czy ktos posiada informacje dotyczce osoby koordynujacej
                        dzialania prawne?

Prosze o wpisywanie wszelkich informacji, ktore posiadacie w zakresie biezacych
                        dzialan prawnych, opinii itp. Moze wreszcie uda sie zorganizowac prezna grupe
                        osob zainteresowanych. Czasu mamy coraz mniej.
                        • Gość: mclip Re: co w takim razie zamierzacie zrobić? IP: *.inteligo.com.pl 20.10.05, 15:13
                          Cytuję: "Spotkanie odbędzie się w ten czwartek 20 paździenrika o godzinie
                          18:00, Krakowskie Przedmieście 41, II p. Celem tego spotkania będzie omówienie
                          naszej sytuacji z akcjami pracowniczymi BH i zadecydowanie co dalej. Zapewne ta
                          pomoc będzie się wiązała z pewnym kosztem, zatem tym bardziej się nam opłaca
                          działać w grupie, chociażby w celu zredukowania kosztów". Kancelaria chyba
                          Skibiński.
                          Niestety nie będę ale mam kontrolę nad tym co tam będzie mówione. Jutro mam
                          ostateczny termin na dostarczenie własnych wniosków dowodowych. więc walę w
                          kalwiaturę i piszę. Jak widzicie ja czasu już nie mam :-(
                          • perra-azul Re: co w takim razie zamierzacie zrobić? 20.10.05, 15:16

Dziekuje za informacje. Czy moge jeszcze zapytac kto organizuje to spotkanie?
                            Zwiazki zawodowe, czy tez jest moze jakas grupa osob zainteresowanych sprawa? I
                            jeszcze jedno: ktory urzad zażądał od Ciebie wyjaśnień?
                            • Gość: mclip Re: co w takim razie zamierzacie zrobić? IP: *.inteligo.com.pl 20.10.05, 15:19
                              Z tego co wiem jest to chyba prywatna inicjatywa. Zaczyna się robić gorąco.
                              proszę o kontakt na priva: mclip@poczta.onet.pl

• Gość: Gość Re: co w takim razie zamierzacie zrobić? IP: *.crowley.pl 20.10.05, 15:19
                              Napisz jeśli możesz prosze który US wysłał do Ciebie wezwanie?
                              Może podlegam pod ten sam i lada moment też mnie to czeka....
                              • Gość: deser Re: co w takim razie zamierzacie zrobić? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.05, 15:25
                                Mój US to Bielany, ale za 1999 r. rozliczałam się jeszcze w US Bemowo
                                • Gość: Gość Re: co w takim razie zamierzacie zrobić? IP: *.crowley.pl 20.10.05, 15:29
                                  Dziękuję za informację.... Trzymam kciuki za Ciebie.... Może chociaż uda Ci się
                                  umorzyć....
                                  • Gość: janbo Re: co w takim razie zamierzacie zrobić? IP: 83.17.28.* / *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.05, 16:23
                                    czemu w artykule nie ma mowy o tym ,że pracownicy mają kopie pism z
                                    Ministerstwa Skarbu ,orzeczeń innych urzedów skarbowych,sejmowej komisji d/s
                                    podatków,znanych izb adwokackich a które to pisma wyrażnie mówią o tym że nie
                                    powinni płacic podatków od sprzedanych akcji,zgodnie z zapisem w prospekcie o
                                    nabywaniu i zbycie akcji.W państwie prawa podatnik nie może być obciążany
                                    niekorzystnymi skutkami nieznajomości wykładni prawa ,która nie jest
                                    publikowana i która nie stanowi żródła prawa.Taką ochronę stanowi Konstytucja
                                    RP.Ale widać ,że to US-y stją w tym kraju ponad wszystko.My jako byli oraz
                                    obecni pracownicy BH,którzy dali sie "nabrać" na zakup akcji, nie możemy w
                                    zwiazku z ta sytuacją ponosić konsekwencji wynikajacej z niudolności
                                    urzędników redagujacych treść prospektu emisyjnego dotyczącego w części zakupu
                                    i sprzedazy akcji BH przez pracowników/chodzi o sformułowanie dotyczące obrotu
                                    publicznego a to doprowadziło do obecnej sytuacji i w związku z tym US-y
                                    interpretują sobie po swojemu ,ale widać im wolno.Szkoda że te sprawy nie
                                    zostały poruszone w Wiadomościach TV oraz w artykule w gazecie.A może by tak
                                    poprosić Panią Jaworowicz z 1 Pr.TV aby zrobiła o tym program.Może by
                                    zaprosiła Pana Modzelewskiego,który był wtedy chyba Ministrem w MF.
                                    • Gość: mclip Re: co w takim razie zamierzacie zrobić? IP: *.inteligo.com.pl 20.10.05, 16:28
                                      To wcale nie jest taki zły pomysł. CHyba było by o czym rozmawiać. To nie tylko
                                      kwestia akcji ale także tego co stało się dalej.
                                      • Gość: janbo Re: co w takim razie zamierzacie zrobić? IP: 83.17.28.* / *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.05, 16:49
                                        jeszcze jedno-czy nikt nie zastanowił się nad tym dlaczego nagle na 3 m-ce
                                        przed upływem okresu przedawnienia doszło do tak gwałtownego zainteresowania
                                        się US-ów pracownikami "starego"BH.A może ktoś w tym pomógł.Do tej pory nie
                                        padło pytanie jaka była podstawa prawna do ujawnienia danych przez Biuro
                                        Maklerskie BH.Pisząc powyżej o starych pracownikach BH mam na myśli to że bank
                                        już jest innym bankiem /CITIBANK/jak zauważyła Pani Redaktor z WiadomoSci,a
                                        sprawa dotyczy poracowników dawnego BH.
                                        • Gość: mclip Re: co w takim razie zamierzacie zrobić? IP: *.inteligo.com.pl 20.10.05, 16:55
                                          O ile ja wiem dostali karę za nieujawnianie danych. ponoć 5000 PLN. NIe chcę tu
                                          poszukiwać winnych, choć pewnie mogli przeciągnąć udzielenie informacji ale w
                                          moim przypadku jak na razie postępują OK. Ujawnili dane Urzędowi ale w taki
                                          zakresie że jest zaczepienie co do poważności ew. zarzutów. Jak na arzie czuję
                                          ze są po naszej stronie
    • Gość: U. Mianowska Re: Fiskus kontra pracownicy BH IP: *.citibank.com 20.10.05, 15:21
      Dotyczy artykulu w GW z dnia 20/10/2005 pt. 'Podatek od akcji' Fiskus kontra
      pracownicy BH - prosze o wyjasnienie nastepujacych kwestii:
      - Na jakiej podstawie stwierdzono, ze 15% wszystkich akcji Banku Handlowego
      otrzymali pracownicy Banku (informacja zawarta w Prospekcie emisyjnym mowi o
      7,14%)
      - Co to znaczy, ze pracownicy Banku zostali obdarowani akcjami (rowniez zgodnie
      z ww prospektem pracownicy kupili akcje po cenie emisyjnej, czyli 4,00 zl za
      sztuke)
      - dlaczego pracownikow Banku nazywa sie zapominalskimi - sytuacja, w ktorej sie
      znalezli spowodowana jest niejednoznacznoscia przepisow prawa i roznymi
      interpretacjami organow skarbowych i Ministerstwa Finansow -
      wszystkie konsekwencje niedoskonalosci prawa niestety ponosza podatnicy
      naszego 'praworzadnego' kraju
      - Dlaczego stwierdza sie, ze Komisja Papierow Wartosciowych i Gield nie jest
      strona w tym sporze - bzdura, akcje zostaly wprowadzone na rynek wlasnie
      Decyzja KPWiG, a decyzja ta do tej pory nie zostala przez nikogo zaskarzona
      wiec jest w mocy prawnej
      - Urzedy scigaja osoby, ktore sprzedaly akcje w roku 1999 a nie jak podano w
      2000.

Dlaczego w tak powaznym pismie publikuje sie informacje, ktore w ogole nie sa
      sprawdzone ze stanem faktycznym? Skutki tego moga byc bardzo krzywdzace dla
      osob zainteresowanych.
      Prosze o informacje zwrotna.

Oburzeni pracownicy banku
      • Gość: gut Re: Fiskus kontra pracownicy BH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.05, 15:47
        cieszę się, że w tej sprawie "robi się gorąco". dałem Państwa namiary mojemu
        tacie, pewnie bedzie się kontaktował. życzę powodzenia, chciałbym wierzyć, że w
        państwie Kawki nie żyjemy. mam nadzieję, że nożyczki nie pójdą w ruch. pzdr.
        gut.
    • Gość: BHW Re: Fiskus kontra pracownicy BH IP: *.icpnet.pl 20.10.05, 17:20
      cytuję za wypowiedziami związków zawodowych:
      "W obecnej chwili doradcy podatkowi Kancelarii mogą reprezentować pracowników
      BHW (na indywidualne życzenie i odpłatnie) w Urzędach Skarbowych."

Manugiewicz, Trzaska i Wspólnicy Sp. z o.o.
      ul. Zamoyskiego 45a lok.9
      03-801 Warszawa
      Tel. (022) 618-84-63, 618-86-92
      fax (022) 618-71-06
      Doradcy:
      Gerard Dźwigała - doradca podatkowy
      Jarosław Żemantowski - prawnik
      • Gość: Byly pracownik Re: Fiskus kontra pracownicy BH IP: *.wesola.com / 217.8.191.* 20.10.05, 18:55
        Chece poinformowac wszystkich zainteresowanych, ze organizacje zwiazkowe caly
        czas prowadza intensywne dzialania oraz wspolpracuja z kilkoma kancelariami
        prawnymi nad kompleksowym rozwiazaniem problemu.
        Informacje ktore ukazaly sie sa nieprwdziwe i wielka szkoda, ze autor nie
        skontaktowal sie z osobami ktroych problem dotyczy, w celu ustalenia prawdy.

Ponadto chce poinformowac, ze dzialania byly prowadzone od kilku lat , sa
        prowadzone i beda kontynuowane, pomimo zastrzaszania wszystkich, chcacych
        wyjasnic sprawe i trakowania jak przestepcow.
    • Gość: Robin Hood Re: Fiskus kontra pracownicy BH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.05, 18:07
      Po przeczytaniu artykułu nie mogę zrozumieć w jaki sposób takie informacje
      mogły zostać wydrukowane. Przecież ktoś to autoryzuje. Panie AND wystarczyło
      wejść na wyszukiwarkę google i wpisać hasło "akcje pracownicze Handlowy" a w
      jednym z wyników jest raport NIK na temat prywatyzacji trzech banków w tym BH.
      Są to sprawdzone i potwierdzone informacje. Chyba nie przyłożył się Pan i nie
      odrobił pracy domowej na temat prywatyzacji Banku Handlowego. Może jest to
      kolejna sprawa z cyklu US kontra podatnik i może ten temat jest już „oklepany”
      ale jest to tragedia ok..4000 osób zagubionych w gąszczu przepisów i paragrafów
      prawnych. Wierzę, że w jutrzejszej gazecie zostanie zamieszczone obszerne
      sprostowanie w tej sprawie. Mam nadzieję, że w ten sposób odzyskam wiarę w
      niezależnie i prawdzie dziennikarskie pióro.
      • Gość: P. Re: Fiskus kontra pracownicy BH IP: *.ssmb.com 21.10.05, 08:18
        A od kiedy Gazeta, to niezaleznie dziennikarskie zrodlo?
        Tendencyjna i bardzo subiektywna.
    • Gość: "Zapominalska" DO BYŁYCH PRACOWNIKÓW BH - WAŻNE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.05, 20:07
      Kochani,
      Napewno kazdy z Was zna numer telefonu kogos kto pracuje nadal w Banku. Prosze,
      skontaktujcie sie z taka osoba.
      Podjelismy dzialania, ktore, wydaja sie byc jakas szansa wobec tego co sie
      dzieje.Chodzi o to, aby zebralo sie nas jak najwiecej.
      To Forum nie jest miejscem, aby pisac o szczegolach, ale jesli porozumiecie sie
      z kims kto nadal pracuje i jest tym "zapominalskim, obdarowanym podatnikiem" -
      to zapewne osoba taka przekaze Wam informacje, ktora dzis i w najblizszych
      dniach jest przekazywana zainteresowanym.
      Propozycja nie daje gwarancji sukcesu, ale jak na razie jest jedyna zbiorowa
      proba przeciwstawienia sie temu w co zostalismy uwiklani.
      Musimy probowac.

• Gość: obdarowany podatki Re: DO BYŁYCH PRACOWNIKÓW BH - WAŻNE IP: 199.67.203.* 20.10.05, 20:09
        Witam, jestem zainteresowany informacjami i kontaktem z osobami, ktore kupily
        akcje prywatyzowanego BH.
        Bardzo prosze o przekazanie informacji, o ktorej Pani pisze na moj adres
        vegas_las@gazeta.pl.
      • Gość: zapom. obdar. prac Re: DO BYŁYCH PRACOWNIKÓW BH - WAŻNE IP: *.chello.pl 20.10.05, 23:26
        Witam serdecznie. Ja również jestem zainteresowana wszelkimi informacjami na
        ten temat. Zgadzam się razem będzie nam łatwiej proszę o wszelkie info na
        adres: rossi5@gazeta.pl
    • Gość: Dora Re: Fiskus kontra pracownicy BH IP: 217.153.6.* 21.10.05, 09:41
      Pisze ze Szczecina my rowniez jestesmy na "listach gończych" US prosimy o
      wszelkie informacje o toczących sie rozmowach i poczynaniach.Była pracownica
      (bezrobotna)z BH
    • mclip Trochę o Skarbowym 21.10.05, 12:33
      "Poznaj wroga swego" tak mawiają niektórzy. Ale tak naprawdę "ci wrogowie" to
      też są ludzie mający własne problemy, zmartwienia i oczekiwania. To na ogół nie
      jest ich wina że pracują w skarbówkach. Wykonują po prostu polecenia. DObrze
      jak je poprawnie interpetują.
      Warto czasem odwiedzić taką stronę:
      www.skarbowcy.pl
      • Gość: fifi Re: Trochę o Skarbowym IP: 193.201.167.* 21.10.05, 16:39
        Byłam, przeczytałam i nic ciekawego nie znalazłam.
        Urzędy skarbowe traktują nas jak zorganizowaną grupę przestępczą, co to się
        nachapała, a podatku nie chce zapłacić.
        • mclip Re: Trochę o Skarbowym 21.10.05, 17:02
          Każdy powienien tam wejść i zobaczyć to co tam piszą. Piszą o swoich kłopotach,
          problemach. Cześto o bardzo ludzkich jak zwolnienia, redukcje, mobbing, czasem
          pojawiają się tam jakieś interpretacje. Ale generalnie mowa jest o problemach.
          Jednym z nich są pracownicy BH, którzy nie wiedzieć czego chcą. O to też mi
          chodziło, by poznać tą mentalność. Jakoś mało mają do powiedzenia na ten temat
          oprócz wypowiedzianego z wypiekami na twarzy "mamy was". Pewnie to uogólnienie
          i nie świadczy o wszystkich
    • Gość: były BH Re: Fiskus kontra pracownicy BH IP: *.chello.pl 21.10.05, 17:52
      Witam
      mam pytanie skoro sprzedałem akcje w 1999 to już minęło 5 lat od którego roku
      liczy się konieczność opłacenia podatku,
      • Gość: zainteresowany Re: Fiskus kontra pracownicy BH IP: 217.17.33.* 21.10.05, 18:05
        Okres 5 lat jest liczony od końca roku, w którym był obowiązek złożenia
        zeznania rocznego; tj. dochody za 1999r są ujmowane w zeznaniu rocznym 2000r i
        od tego roku dopiero biegnie okres pięciu lat.
    • Gość: załamany Re: Fiskus kontra pracownicy BH IP: *.chello.pl 21.10.05, 17:53
    • Gość: załamana Re: Fiskus kontra pracownicy BH IP: *.chello.pl 21.10.05, 17:54
      mam pytanie a co z osobą która nie odbierze wezwania , można przecież być w
      pracy w Angli
      • Gość: mery Re: Fiskus kontra pracownicy BH IP: 217.153.6.* 21.10.05, 19:33
        drugi awiz nie odebrany jest traktowany jako skutecznie doreczony.Byly
        pracownik BH Pozdrowienia
    • Gość: gość Re: Fiskus kontra pracownicy BH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.05, 14:56
      Do wiadomości również Ministra Finansów:
      dotarlismy do pisma z 27.03 1997r. od Ministerstwa Finansów do Ministerstwa
      Skarbu, cytujemy: "Uprzejmie informuję, iż Ministerstwo Finansów nie zgłasza
      uwag do prospektu emisyjnego Banku Handlowego w Warszawie SA przekazanego przez
      SCHRODERS Sp. z o.o. w dniu 25.03 1997r."
      Podpisał: Podsekretarz Stanu Pan Karol Szwarc.
      To jak to jest, wtedy było ok. a teraz odwracacie kota ogonem?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka