Dodaj do ulubionych

PZU najbardziej dochodową firmą w Europie Środk...

• Gość: Kopytko Kreatywna księgowość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.06, 20:45
      I kto uwierzy w te brednie. Sztuczne uwalnione rezerwy i nagle wynik poprawia
      się o miliard zł w porównaniu z zeszłym rokiem. A w przyszłym roku wykarzemy
      zysk 5 miliardów, wystarczy znowu trochę pożonglować rezerwami.
      • Gość: sasanka Re: Kreatywna księgowość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.06, 20:56
        Z czego więc płacone są podatki i dywidenda? Też z kreatywnej księgowości?
        Przecież są to żywe pieniądze.
    • Gość: lemon Re: PZU najbardziej dochodową firmą w Europie Śro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.06, 20:48
      cyt. "firma ta wypłaca więcej odszkodowań niż wszystkie pozostałe towarzystwa
      ubezpieczeniowe łącznie działające w Polsce".

natomiast jeden z gigantów z branży ubezpieczeniowej (nie będę wymieniał firmy z
      nazwy), który działa na naszym rynku wypłaca na świecie dokładnie tyle
      odszkodowań, ile jest warte całe PZU...
    • Gość: smuff Re: PZU najbardziej dochodową firmą w Europie Śro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.06, 21:12
      Obowiązkowe ubezpieczenia, konieczność udowodnienia szkody obwarowana cięższymi
      warunkami niż proces beatyfikacyjny - po co wymyślać perpetum mobile. Wystarczy
      monopol państwa i parę ustaw (np OC) i reklama poparta właściwym państwowym
      nadzorem a już dzieci będą wiedziały, że duży może więcej.
    • Gość: kUBA Re: PZU najbardziej dochodową firmą w Europie Śro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.06, 21:54
      Ale PZU zarobiła te pieniądze na krzywdzie ludzkiej oszukując na wypłatach
      odszkodowań!!! Mi wypłacili ok. 2300 przy kosztach naprawy 8600 pln !!!
      • Gość: ubezpieczona Re: PZU najbardziej dochodową firmą w Europie Śro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.06, 22:09
        Nic dziwnego, że tyle zarobili. Orżnęli mnie na prawie 3 tys. zł. Wypadek nie z
        mojej winy. 4-ty miesiąc się z nimi użeram. Ich pierwszą propozycję
        odszkodowania przez fakt publiczności wypowiedzi przemilczę. Gdybym ją przyjęła
        byłabym 1/3 wartości auta sprzed wypadku do tyłu.
    • Gość: zła pzu rżnie klientów i tyle IP: 217.96.3.* 07.03.06, 23:02
      A ile już słyszeliśmy historii o bezprawnym wstrzymywaniu wypłaty poszkodowanym
      np. w wypadkach?! Choćby kobieta w śpiączce, co do której PZU napisało, że nie
      jest świadoma szkód poniesionych w wypadku i wobec tego nie należy się jej
      odszkodowanie. Przeciągają wypłatę, czekając aż poszkodowani po prostu umrą. A
      tymczasem ludzie wegetują na granicy ubóstwa, wydając swoje marne pieniądze na
      leczenie! Nóż się w kieszeniu otwiera! Złodzieje podłe! Tfu!
    • macsad Jestem ich sponsorem 07.03.06, 23:08
      Przy ustalaniu wysokości składki AC za dość stary samochód agent upiera się
      przy ustaleniu wartości samochodu na 18000pln wg posiadanej przez siebie
      tabeli. Kiedy następuje szkoda całkowita, ten sam samochód wart jest już tylko
      14ooo pln ponieważ wycena oparta jest o inne tabele, biorące pod uwagę np.
      wysokość rzeźby bieżnika i stopień zużycia tapicerki. Pani likwidator na moje
      rozterki odpowiada: "nie mogę przecież brać odpowiedzialności za działania
      agenta, u którego zawierano umowę". Czyż to nie zbóje?
    • milton.friedman Jak zarobić 1 mld USD? ;) 07.03.06, 23:17
      Oj Panowie, dziennikarze!
      Coś się nie zgadza z tymi wypłaconymi roszczeniami...

68 000 zł (na minutę) x 60 (na godzinę) x 24 (na dobę) x 365 (na rok) = 35 740
      800 000 zł

Na marginesie.
      Niedawno na własnej skórze poznałem jak robi się taki wynik finansowy netto.

Polecam również: pzuzlodzieje.tripod.com/polski.htm
    • Gość: eryte jest co kraść.... IP: *.kapelusz.pl / 194.126.165.* 08.03.06, 00:22
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka