Gość: Kopytko Kreatywna księgowość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.06, 20:45 I kto uwierzy w te brednie. Sztuczne uwalnione rezerwy i nagle wynik poprawia się o miliard zł w porównaniu z zeszłym rokiem. A w przyszłym roku wykarzemy zysk 5 miliardów, wystarczy znowu trochę pożonglować rezerwami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasanka Re: Kreatywna księgowość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.06, 20:56 Z czego więc płacone są podatki i dywidenda? Też z kreatywnej księgowości? Przecież są to żywe pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lemon Re: PZU najbardziej dochodową firmą w Europie Śro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.06, 20:48 cyt. "firma ta wypłaca więcej odszkodowań niż wszystkie pozostałe towarzystwa ubezpieczeniowe łącznie działające w Polsce". natomiast jeden z gigantów z branży ubezpieczeniowej (nie będę wymieniał firmy z nazwy), który działa na naszym rynku wypłaca na świecie dokładnie tyle odszkodowań, ile jest warte całe PZU... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smuff Re: PZU najbardziej dochodową firmą w Europie Śro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.06, 21:12 Obowiązkowe ubezpieczenia, konieczność udowodnienia szkody obwarowana cięższymi warunkami niż proces beatyfikacyjny - po co wymyślać perpetum mobile. Wystarczy monopol państwa i parę ustaw (np OC) i reklama poparta właściwym państwowym nadzorem a już dzieci będą wiedziały, że duży może więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kUBA Re: PZU najbardziej dochodową firmą w Europie Śro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.06, 21:54 Ale PZU zarobiła te pieniądze na krzywdzie ludzkiej oszukując na wypłatach odszkodowań!!! Mi wypłacili ok. 2300 przy kosztach naprawy 8600 pln !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ubezpieczona Re: PZU najbardziej dochodową firmą w Europie Śro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.06, 22:09 Nic dziwnego, że tyle zarobili. Orżnęli mnie na prawie 3 tys. zł. Wypadek nie z mojej winy. 4-ty miesiąc się z nimi użeram. Ich pierwszą propozycję odszkodowania przez fakt publiczności wypowiedzi przemilczę. Gdybym ją przyjęła byłabym 1/3 wartości auta sprzed wypadku do tyłu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zła pzu rżnie klientów i tyle IP: 217.96.3.* 07.03.06, 23:02 A ile już słyszeliśmy historii o bezprawnym wstrzymywaniu wypłaty poszkodowanym np. w wypadkach?! Choćby kobieta w śpiączce, co do której PZU napisało, że nie jest świadoma szkód poniesionych w wypadku i wobec tego nie należy się jej odszkodowanie. Przeciągają wypłatę, czekając aż poszkodowani po prostu umrą. A tymczasem ludzie wegetują na granicy ubóstwa, wydając swoje marne pieniądze na leczenie! Nóż się w kieszeniu otwiera! Złodzieje podłe! Tfu! Odpowiedz Link Zgłoś
macsad Jestem ich sponsorem 07.03.06, 23:08 Przy ustalaniu wysokości składki AC za dość stary samochód agent upiera się przy ustaleniu wartości samochodu na 18000pln wg posiadanej przez siebie tabeli. Kiedy następuje szkoda całkowita, ten sam samochód wart jest już tylko 14ooo pln ponieważ wycena oparta jest o inne tabele, biorące pod uwagę np. wysokość rzeźby bieżnika i stopień zużycia tapicerki. Pani likwidator na moje rozterki odpowiada: "nie mogę przecież brać odpowiedzialności za działania agenta, u którego zawierano umowę". Czyż to nie zbóje? Odpowiedz Link Zgłoś
milton.friedman Jak zarobić 1 mld USD? ;) 07.03.06, 23:17 Oj Panowie, dziennikarze! Coś się nie zgadza z tymi wypłaconymi roszczeniami... 68 000 zł (na minutę) x 60 (na godzinę) x 24 (na dobę) x 365 (na rok) = 35 740 800 000 zł Na marginesie. Niedawno na własnej skórze poznałem jak robi się taki wynik finansowy netto. Polecam również: pzuzlodzieje.tripod.com/polski.htm Odpowiedz Link Zgłoś