Gość: m. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.06, 22:44 ten 'dziki ryz'tak naprawde nie jest ryzem,tylko gatunkiem trawy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gee To jakis zart ?! IP: *.multicon.pl / *.multicon.pl 22.05.06, 22:59 "Przeciętny Polak zjada rocznie ok. 2 kg ryżu" :O Normalnie szok. Ja jem srednio okolo 1kg ryzu miesiecznie... Dziwni ci polacy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ASD Re: To jakis zart ?! IP: *.os1.kn.pl 23.05.06, 01:16 No dziwne. Ja też zjadam jakis 1kg ryżu miesiecznie i to nie jest dużo. BTW Co jest nie tak w ziemniakach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uburama Re: To jakis zart ?! IP: *.acn.waw.pl 23.05.06, 01:32 Gość portalu: ASD napisał(a): > BTW Co jest nie tak w ziemniakach? Zawierają bimber. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Ściema z tą dobrocią ryżu ... IP: *.europe.hp.net 23.05.06, 02:32 Najlepsza jest kasza i inne produkty zbożowe (pełnoziarnisty chleb). A biały ryż i kukurydza mają nawet mniej cennych składników niż ziemniaki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ranger Re: Ściema z tą dobrocią ryżu ... IP: *.vnnyca.adelphia.net 23.05.06, 05:40 Ale sa za to paskudne w smaku...brr. Nie ma jak chlebek z maselkiem i pomidorek pachnacy... Odpowiedz Link Zgłoś
gal-anonim Re: To jakis zart ?! 23.05.06, 08:31 3 osoby + 2 psy (owczarki) = 15kg ryżu/m-c =180/rok, czyli ładnie zawyżamy średnią :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nt a lokomotyw to zdecydowanie zamało spożywamy ;P IP: *.ip.WRO.Korbank.PL 23.05.06, 18:25 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ekspert ryzowy Re: Ryż może potanieć nawet o 30 proc. IP: *.przezmierowo.sdi.tpnet.pl 23.05.06, 09:44 witajcie znawcy i pani krystyno . ryż potanieje za 2 lata i to drastycznie z zupełnie innych powodów niż Bosto . Bosto już 2 razy wchodziło na rynek polski , raz z sukcesem w 1992 , i raz z kompletną klapą 6 lat temu . teraz przewiduje ponowną klapę . bo koledzy są zawsze 1 krok do tyłu na polskim rynku . ładny ten artykuł sponsorowany , mam nadzieję że polscy producenci się nie wystraszą takiego producenta o wszystkich cechach dinozaura w branży , który własnie planuje zamknięcie swoich zakladów we włoszech . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: graf Re: Ryż może potanieć nawet o 30 proc. IP: *.chello.pl 23.05.06, 10:36 A czy ryż produkuje się w Polsce? Nie? To ja wole ziemniaki i kasze. Będę wspierał naszych rolników bez użycia brukseli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wito Re: Ryż może potanieć nawet o 30 proc. IP: *.is.net.pl 23.05.06, 12:53 ryz nie jest zbozem ino trawa!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cezary Jest to fałszywy artykuł na zamowienie firmy IP: *.przezmierowo.sdi.tpnet.pl 23.05.06, 16:52 klasyczny artykuł sponsorowany napisany na zamowienie firmy . żal że pani Krystyna bezkrytycznie pisze ( za ile i od kogo ) to co człowiek nieznający branży jej dyktuje . prima aprilis jest 1.04 a nie dzisiaj . same fałszywe tezy . a jak ktoś chce wiedzieć dlaczego , uprzzejmie odpowiem cmz@go2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: na drzewo Siame bzdurki :) grożą polskim producentom IP: *.szuwarowa.krakow.pl 26.05.06, 21:09 a juz dwa razy ciałka dali :p - takie mam nieodparte skojarzenie z ebayem... btw. Udziały producentów w rynku wg. AC Nielsen to ok. 28% Sonko vs. ok. 13% Kupiec a nie 20 do 15. kolejne przekłamanie mające zapewne wskazać na rozdrobnienie rynku i zrobienie złego pijaru największemu producentowi na polskim rynku czyli Sonko. Oj Hiszanie, kłamczuszki, kłamczuszki :p Odpowiedz Link Zgłoś