Dodaj do ulubionych

Ryż może potanieć nawet o 30 proc.

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.06, 22:44
ten 'dziki ryz'tak naprawde nie jest ryzem,tylko gatunkiem trawy
Obserwuj wątek
    • Gość: gee To jakis zart ?! IP: *.multicon.pl / *.multicon.pl 22.05.06, 22:59
      "Przeciętny Polak zjada rocznie ok. 2 kg ryżu"

:O Normalnie szok. Ja jem srednio okolo 1kg ryzu miesiecznie...
      Dziwni ci polacy
      • Gość: ASD Re: To jakis zart ?! IP: *.os1.kn.pl 23.05.06, 01:16
        No dziwne. Ja też zjadam jakis 1kg ryżu miesiecznie i to nie jest dużo.

BTW Co jest nie tak w ziemniakach?
        • Gość: uburama Re: To jakis zart ?! IP: *.acn.waw.pl 23.05.06, 01:32
          Gość portalu: ASD napisał(a):

> BTW Co jest nie tak w ziemniakach?

Zawierają bimber.
          • Gość: Adam Ściema z tą dobrocią ryżu ... IP: *.europe.hp.net 23.05.06, 02:32

Najlepsza jest kasza i inne produkty zbożowe (pełnoziarnisty chleb).

A biały ryż i kukurydza mają nawet mniej cennych składników niż ziemniaki.
            • Gość: Ranger Re: Ściema z tą dobrocią ryżu ... IP: *.vnnyca.adelphia.net 23.05.06, 05:40
              Ale sa za to paskudne w smaku...brr. Nie ma jak chlebek z maselkiem i pomidorek
              pachnacy...
      • gal-anonim Re: To jakis zart ?! 23.05.06, 08:31
        3 osoby + 2 psy (owczarki) = 15kg ryżu/m-c =180/rok, czyli ładnie zawyżamy
        średnią :-))
    • arahat1 a co z lokomotywami??? 23.05.06, 07:34
      ?
      • Gość: nt a lokomotyw to zdecydowanie zamało spożywamy ;P IP: *.ip.WRO.Korbank.PL 23.05.06, 18:25
    • Gość: ekspert ryzowy Re: Ryż może potanieć nawet o 30 proc. IP: *.przezmierowo.sdi.tpnet.pl 23.05.06, 09:44
      witajcie znawcy i pani krystyno .
      ryż potanieje za 2 lata i to drastycznie z zupełnie innych powodów niż Bosto .
      Bosto już 2 razy wchodziło na rynek polski , raz z sukcesem w 1992 , i raz z
      kompletną klapą 6 lat temu .
      teraz przewiduje ponowną klapę . bo koledzy są zawsze 1 krok do tyłu na polskim
      rynku .
      ładny ten artykuł sponsorowany , mam nadzieję że polscy producenci się nie
      wystraszą takiego producenta o wszystkich cechach dinozaura w branży , który
      własnie planuje zamknięcie swoich zakladów we włoszech .
      • Gość: graf Re: Ryż może potanieć nawet o 30 proc. IP: *.chello.pl 23.05.06, 10:36
        A czy ryż produkuje się w Polsce? Nie? To ja wole ziemniaki i kasze. Będę
        wspierał naszych rolników bez użycia brukseli
    • Gość: wito Re: Ryż może potanieć nawet o 30 proc. IP: *.is.net.pl 23.05.06, 12:53
      ryz nie jest zbozem ino trawa!!
    • Gość: cezary Jest to fałszywy artykuł na zamowienie firmy IP: *.przezmierowo.sdi.tpnet.pl 23.05.06, 16:52
      klasyczny artykuł sponsorowany napisany na zamowienie firmy .
      żal że pani Krystyna bezkrytycznie pisze ( za ile i od kogo ) to co człowiek
      nieznający branży jej dyktuje .
      prima aprilis jest 1.04 a nie dzisiaj .
      same fałszywe tezy .
      a jak ktoś chce wiedzieć dlaczego , uprzzejmie odpowiem cmz@go2.pl
      • Gość: na drzewo Siame bzdurki :) grożą polskim producentom IP: *.szuwarowa.krakow.pl 26.05.06, 21:09
        a juz dwa razy ciałka dali :p - takie mam nieodparte skojarzenie z ebayem...

btw.

Udziały producentów w rynku wg. AC Nielsen to ok. 28% Sonko vs. ok. 13% Kupiec
        a nie 20 do 15.

kolejne przekłamanie mające zapewne wskazać na rozdrobnienie rynku i zrobienie
        złego pijaru największemu producentowi na polskim rynku czyli Sonko.

Oj Hiszanie, kłamczuszki, kłamczuszki :p

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka