Gość: komentator IP: *.proxy.aol.com 21.02.03, 22:58 Czy moze byc jeszcze gorzej czy to juz dno dna ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Adam Re: Tragiczna sytuacja polskiej ekonomii IP: *.uniserve.ca 22.02.03, 00:49 Przyjacielu to dopiero poczatek, misisz priwyknac.......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: komentator Re: Tragiczna sytuacja polskiej ekonomii IP: *.proxy.aol.com 22.02.03, 15:44 Gość portalu: Adam napisał(a): > Przyjacielu to dopiero poczatek, misisz priwyknac.......... . chyba nie moze byc gorzej, ja od 6 lat pracy nie mam ..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RYBA Re: Jak uzywac slowa ekonomia? IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 23.02.03, 15:06 "Tragiczna sytuacja polskiej ekonomii". Musze powiedziec ze jak to czytam to opuszcza mnie mysl uczestnictwa w forum. Z ang. economy=gospodarka ale w polskim juz tak nie jest. Nie mozna uzywac slowa ekonomia w sensie gospdarki. Ekonomia to nauka. Pozdrawiam JR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jot-23 Re: Jak uzywac slowa ekonomia? IP: *.dyn.optonline.net 23.02.03, 16:03 Gość portalu: RYBA napisał(a): > "Tragiczna sytuacja polskiej ekonomii". Musze powiedziec ze jak to czytam to > opuszcza mnie mysl uczestnictwa w forum. Z ang. economy=gospodarka ale w > polskim juz tak nie jest. Nie mozna uzywac slowa ekonomia w sensie gospdarki. > Ekonomia to nauka. > Pozdrawiam > JR a to moze opusc? (a zanim to zrobisz, wytlumacz o ekonomii tym darmozjadom ze slownika wyrazow obcych. ekonomia (fr. économie ‘gospodarka, oszczędność’ z łc. oeconomia z gr. oikonomía ‘zarządzanie’) 1. racjonalne, oszczędne gospodarowanie posiadanymi dobrami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rapacki Re: Jak uzywac slowa ekonomia? IP: *.sympatico.ca 23.02.03, 16:41 Gos´c´ portalu: jot-23 napisa?(a): > ekonomia (fr. économie ?gospodarka, oszcze˛dnos´c´? z ?c. oeconomia Zapalka na czworo, pol litry na raz (przyslowie ludowe)! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hydraulik TO NIE JEST PRAWDZIWY KOMENTATOR !!!!!! IP: *.cidernet.pl 23.02.03, 18:18 Ktoś tu się nieźle "bawi", udając komentatora. Komentator pisze zawsze o "umocnieniu makroekonomicznym Polski" i poprawie sytuacji gospodarczej, MUSIAŁBY SPAŚĆ NA GŁOWĘ Z 2 PIĘTRA, BY NAPISAĆ COŚ TAKIEGO!!!! Komentator pracuje we "Wprost", nie może więc nie mieć od 6 lat pracy!!!! TO JAKIŚ OSZUST, KTÓRY ROBI MU KOŁO PIÓRA! Nie żal mi komentatora, bo kto mieczem wojuje, od miecza ginie, ALE NIE DAJCIE SIĘ NABRAĆ - TO NIE JEST KOMENTATOR!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jot-23 Re: TO NIE JEST PRAWDZIWY KOMENTATOR !!!!!! IP: *.dyn.optonline.net 23.02.03, 18:21 Gość portalu: Hydraulik napisał(a): > Ktoś tu się nieźle "bawi", udając komentatora. > > Komentator pisze zawsze o "umocnieniu makroekonomicznym Polski" i poprawie > sytuacji gospodarczej, MUSIAŁBY SPAŚĆ NA GŁOWĘ Z 2 PIĘTRA, BY NAPISAĆ COŚ > TAKIEGO!!!! > > Komentator pracuje we "Wprost", nie może więc nie mieć od 6 lat pracy!!!! > TO JAKIŚ OSZUST, KTÓRY ROBI MU KOŁO PIÓRA! Nie żal mi komentatora, bo kto > mieczem wojuje, od miecza ginie, ALE NIE DAJCIE SIĘ NABRAĆ - TO NIE JEST > KOMENTATOR!!!!! alez Hydrauliku! pozwole sobie podziekowac ci w imieniu wszystkich uczestnikow! co bysmy zrobili, niebozeta, bez twojego Sokolego Oka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcel_prostak Re: a ja wlasnie lubie KOmentatora IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 23.02.03, 18:32 i nie rozumiem dlazcego rzuca sie na niego tutaj rozna tluszcza???? Komentator zapodawaj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hydraulik Ależ drogi mbs, pardon, "jot-23"..... IP: *.cidernet.pl 23.02.03, 18:47 Ja wiem, że tak bystry czlowiek jak Ty wie o tym... ("Stirlitz wiedział, że Centrala wie, że Stirlitz wie, że Centrala wie".) Nie wszyscy mają jednak taki dostęp do źródeł informacji w Abwehrze, jak Wy, Herr Kloss... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jot-23 Re: Ależ drogi mbs, pardon, 'jot-23'..... IP: *.dyn.optonline.net 23.02.03, 18:58 hehe... KOCIOL! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 17 mgnien Komentator to Piotr Gabryel z "Wprost" IP: *.proxy.aol.com 24.02.03, 01:35 Zastapca naczelnego. pozdrawiam, Stirlitz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kagan Re: Tragiczna sytuacja polskiej ekonomii IP: *.vic.bigpond.net.au 25.02.03, 03:36 Ponad 18% i wciaz rosnie! Ale za rzadow AWSu tez bezrobocie roslo. Chodzi o to, ze w kapitalizmie wolnorynkowym z def. musi byc bezrobocie. Inaczej bylyby zbyt duze naciski inflacyjne (zadania wyzszych plac). USA i inne kraje kapitalizmu wolnorynkowego z rzekomo niskim bezrobociem falszuja zas statystyki bezrobocia, stad na papierze maja niby niskie, ale czemu wiec tak trudno dostac wize do USA? Powod prosty, maja tam tylu swoich bezrobotnych, ze nie potrzebuja dodatkowej konkurencji na rynku pracy. Stad nie oszukujmy sie, dopoki bedzie w Polsce kapitalizm wolnorynkowy, dopoty beda w tym kraju miliony bezrobotnych, jak to bylo w tzw. 20-leciu miedzywojennym... :( Kagan Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kagan Re: Tragiczna sytuacja polskiej ekonomii IP: *.vic.bigpond.net.au 25.02.03, 03:37 Gość portalu: komentator napisał(a): Czy moze byc jeszcze gorzej czy to juz dno dna ? Bezrobocie w RP jest juz ponad 18% i wciaz rosnie! Ale za rzadow AWSu tez bezrobocie roslo. Chodzi o to, ze w kapitalizmie wolnorynkowym z def. musi byc bezrobocie. Inaczej bylyby zbyt duze naciski inflacyjne (zadania wyzszych plac). USA i inne kraje kapitalizmu wolnorynkowego z rzekomo niskim bezrobociem falszuja zas statystyki bezrobocia, stad na papierze maja niby niskie, ale czemu wiec tak trudno dostac wize do USA? Powod prosty, maja tam tylu swoich bezrobotnych, ze nie potrzebuja dodatkowej konkurencji na rynku pracy. Stad nie oszukujmy sie, dopoki bedzie w Polsce kapitalizm wolnorynkowy, dopoty beda w tym kraju miliony bezrobotnych, jak to bylo w tzw. 20-leciu miedzywojennym... :( Kagan Odpowiedz Link Zgłoś