Dodaj do ulubionych

Koniec promocyjnej wyprzedaży samochodów

IP: *.gprs.plus.pl 19.01.09, 13:47
Ludziska szybko do salonów i kupować co zostało i bez żadnego
marudzenia. Bo jak nie to jest kolejka chętnych. A w maju się okaże
że są jeszcze auta z 2008r.
Obserwuj wątek
    • Gość: kyjothe Re: Koniec promocyjnej wyprzedaży samochodów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.09, 14:03
      a jak juz kupicie nowe/stare auto to szybko jedźcie kupic
      mieszkanie - bo taniej juz nie bedzie...
      • jimmyjazz 25-proc spadek sprzedaży i nie będzie obniżek? 19.01.09, 14:53
        To ciekawe.
        Gazeta odkryła - "Nowa metoda ratowania się i zwiększania sprzedaży"
        • Gość: brtk Re: 25-proc spadek sprzedaży i nie będzie obniżek IP: *.spray.net.pl 19.01.09, 19:57
          Skoro wyprzedaże tak szybko siękończą, to jakim cudem są tak wielkie obniżki, największe od lat? W nie pamiętam aby w styczniu sprzedawać poprzedni rocznik ponad 20% taniej. Czy dilerzy to głupy, które obniżają samochody, mimo że jest na nie popyt?
          • czarna-olivka Re: 25-proc spadek sprzedaży i nie będzie obniżek 20.01.09, 15:49
            W ubiegłym roku też tak było - nawet zaraz po świętach można było kupić auto z
            2007 roku w cenie 15-20% niższej (w zależności od auta i tego czy za gotowke,
            czy na kredyt).
            Jest tak samo, więc i tak samo do marca, kwietnia zawsze jakieś auto "się znajdzie".
        • wujaszek_joe Re: 25-proc spadek sprzedaży i nie będzie obniżek 19.01.09, 21:07
          to jest przedruk z "Dziennika"

jimmyjazz napisał:
          > To ciekawe.
          > Gazeta odkryła - "Nowa metoda ratowania się i zwiększania sprzedaży"
    • por1 Koniec windowania cen 19.01.09, 14:12
      przez dilerów, to byłaby informacja. Teraz widac ,ze
      przy "normalnych" cenach ,nawet w kryzysie znajda sie chetni na
      zakupy. Nie rozumiem tylko ,czemu firmy samochodowe nie chca
      produkowac nowych, skoro juz nie maja starych? Coś tu nie gra , za
      szybko sprzedali swoje zapasy i nie moga juz żebrac o dopłaty
      państwa jak banki. Jest to tzw kryzys "kontolowany", chyba na
      zamówienie....
    • Gość: JOURNEL Re: Koniec promocyjnej wyprzedaży samochodów IP: *.cust.tele2.pl 19.01.09, 14:15
      gdzie byc blad?

be or not to be. a moze nie ma bledu?

w sumie, do szkoly, GeWu
      • 5euro Re: Koniec promocyjnej wyprzedaży samochodów 19.01.09, 14:19
        Ja biegne i kupuje 10 samochodow.
    • Gość: Kris Koniec promocyjnej wyprzedaży samochodów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.09, 14:25
      Gdzie prawda ukryta i jak ją odkryć. Jak to jest możliwe, że produkcja
      wstrzymana bo nikt nie kupuje i równocześnie wyprzedaże rocznika 2008 zakończone
      po 2 tygodniach stycznia bo wszyscy kupują. Jakaś schizofrenia panuje na rynku
      czy co? Jest ktoś kto może wytłumaczyć taką sprzeczność inaczej niż
      stwierdzeniem - jest kryzys, albo żyjemy w ciekawych czasach?
      To, że coś jest i jednocześnie tego czegoś nie ma to się nazywa kot Schrodingera
      i jako zjawisko zachodził głownie na gruncie mechaniki kwantowej..:)
      • Gość: miś Re: Koniec promocyjnej wyprzedaży samochodów IP: 213.199.219.* 19.01.09, 14:34
        O jakiej sprzedaży i popycie mówimy??? Ile się sprzedaje w RP, ile w całej UE?
        Nasz rynek to pryszcz dla producentów. Roczna sprzedaż 200-300 tys. nowych
        samochodów (głównie klasy a/b/c i na firmę) w 40 milionowym kraju to porażka.
        Nie ma sprzedaży w Europie - stąd ograniczenia w produkcji.
        Polaków oczywiście potencjalny kryzys nie dotyczy. Rynek jest wygłodniały
        (pomału mamy dość rdzewiejącego szrotu zza Odry) i krótkowzroczny.
        Jest "okazja" kupić nowiuśką Hondę C. o 5 tys. zł. taniej niż w cenniku 2009
        (czyli zamiast 65 tys. zł - dać 60 tys. zł. za stary rocznik 2008), to się
        człowiek zapożycza i kupuje.
        Jakoś to będzie...
    • Gość: miś Tak to widzę. IP: 213.199.219.* 19.01.09, 14:36
      O jakiej sprzedaży i popycie mówimy??? Ile się sprzedaje w RP, ile w całej UE?
      Nasz rynek to pryszcz dla producentów. Roczna sprzedaż 200-300 tys. nowych
      samochodów (głównie klasy a/b/c i na firmę) w 40 milionowym kraju to porażka.
      Nie ma sprzedaży w Europie - stąd ograniczenia w produkcji.
      Polaków oczywiście potencjalny kryzys nie dotyczy. Rynek jest wygłodniały
      (pomału mamy dość rdzewiejącego szrotu zza Odry) i krótkowzroczny.
      Jest "okazja" kupić nowiuśką Hondę C. o 5 tys. zł. taniej niż w cenniku 2009
      (czyli zamiast 65 tys. zł - dać 60 tys. zł. za stary rocznik 2008), to się
      człowiek zapożycza i kupuje.
      Jakoś to będzie...
    • Gość: gargamel Koniec promocyjnej wyprzedaży samochodów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.09, 15:01
      Normalnie, ludzie łapią się na tańsze bo w tym roku nie kupia nic
      jak im euro przeliczą po 4.3,,, ciekawe jaka sprzedaz bedzie od
      marca do czerwca , stawiam 70 % spadek....
    • Gość: fl Koniec promocyjnej wyprzedaży samochodów IP: *.adsl.inetia.pl 19.01.09, 15:38
      ale ściema a u mnie w salonie fiata jeszcze stoi egzemplarz punto
      poprzednia wersja i jakos go nikt nie kupuje
      takie artykuly to sciema
      jeszcze troche i sie beda prosic zeby kupic nówkę
      kryzys juz juz
    • Gość: Borys Koniec promocyjnej wyprzedaży samochodów IP: 83.238.13.* 19.01.09, 15:58
      Piszcie co chcecie, niektóre modele są warte 10% mniej niż na zeszłorocznych zimowych wyprzedażach a mają lepsze wyposażenie.
      Sprawdzałem wtedy i teraz. Moim zdaniem jedną z przyczyn może być też obawa, że jak w końcu u nas zrobi się gorzej to ludzie nie będą kupować fur i lepiej teraz sprzedać taniej niż potem w ogóle. A koncerny potrzebują gotóweczki.
    • Gość: aldi Własnie przed chwilą usłyszałem 4 reklamy o IP: *.as.kn.pl 19.01.09, 16:34
      przecenach modeli 2008, w Trójce, praktycznie jedną po drugiej. To była Kia,
      BMW, Volkswagen i Suzuki. Może i ktoś tam skończył wyprzedawać ale innym jakoś
      do tego nieprędko.
    • Gość: bolo Koniec promocyjnej wyprzedaży samochodów IP: *.cbc.ca 19.01.09, 17:47
      Kolejny sponsorowany artykul - kupuj bo zabraknie!
      Wystarczy popatrzec co sie dzieje na swiecie... sprzedaz samochodow spada na leb
      na szyje, a w Polsce brakuje. Naprawde?
      Takie same sponsorowane artykuly pisza na temat nieruchomosci.

Kupujmy, kupujmy, kupujmy!!!

• Gość: lajkonik Re: Koniec promocyjnej wyprzedaży samochodów, bo IP: 79.191.58.* 19.01.09, 17:48
      Samochód wyprodukowany w styczniu 2009 składa się z części
      wyprodukowanych w 2008. To normalne. Gdy Euro szaleje stare ceny nie
      mają już najmniejszego sensu z ekonomicznego punktu widzenia.
      Dlatego samochody z 2008, teraz już jako wyprodukowane w styczniu
      2009, można i trzeba sprzedać chociaż bez straty. Ot cała tajemnica
      krótkich wyprzedaży.
    • Gość: Dealer Bzduuuuury! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.09, 18:21
      Wyprzedaże skończyły się wcześniej bo mniej samochodów, w wyniku cięć w produkji, trafiło do polskich salonów! W lutym, marcu, na polski rynek trafią wozy wypordukowane w 2008 roku, które "przezimowały" na rynkach krajów Europy zachodniej.
    • jan-ru Koniec promocyjnej wyprzedaży samochodów 19.01.09, 18:55
      Biedni dealerzy zrezygnowali z marży na rzecz klienta ?!Samochód to ponad 1
      tona metali i plastiku,materiałów które teraz tanieją więc i cena aut powinna
      iść w dół jeżeli dealerzy na to pozwolą.
    • liztooney Koniec promocyjnej wyprzedaży samochodów 19.01.09, 19:43
      Zawsze jak czytam "dendencyjne" arykuliki podśmiewam się pod nosem.
      Jaka wyprzedaż,jaki koniec wyprzedaży?
      Mądry polak nowy samochód kupuje za granicą,gdzie za wiele mniejszą
      cenę dostaje pełny pakiet i może się jeszcze potargować....
      Nasi rodzimi sprzedawcy niewiele mają do zaoferowania bo muszą nabic
      maksymalnie swoją kieszeń a klient to potencjalny "jeleń".
    • Gość: majkel Koniec promocyjnej wyprzedaży samochodów IP: *.chello.pl 19.01.09, 21:45
      byłem tydzień temu na drzwiach otwartych fiata gdzie promowali roczne ferie i
      pytałem się dealera jak z ilością samochodów z 2008 r. powiedział ze dla
      wszystkich zainteresowanych starczy;)
      • Gość: Jan Mleczko Re: Koniec promocyjnej wyprzedaży samochodów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.09, 15:23
        No nie wiem, z tego co ja widziałem u Fiata, to sporo osób przybijało umowy,
        więc faktycznie jest ruch i może być problem. No ale nic dziwnego, skoro takie
        obniżki.
        • czarna-olivka Re: Koniec promocyjnej wyprzedaży samochodów 20.01.09, 15:51
          Gość portalu: Jan Mleczko napisał(a):

> No nie wiem, z tego co ja widziałem u Fiata, to sporo osób przybijało umowy,
          > więc faktycznie jest ruch i może być problem. No ale nic dziwnego, skoro takie
          > obniżki.

Jaaaasne (ziew) - znalazł się kolejny diler, co mu sie klienci i obnizki w
          oczach mienią.
          • Gość: gugcia0 ale się zmartwiłem, my god, dobrze,że te IP: *.chello.pl 20.01.09, 22:29
            parę milionów 2,3 letnich aut z identycznym wyposażeniem w RFN po b.
            niskich cenach stoi i w innych krajach. Auto to teraz można sobie
            kupić na Zachodzie za grosze. I to jakie!
    • deeebi Koniec promocyjnej wyprzedaży samochodów 22.01.09, 14:58
      Właśnie nie bardzo wiem o co chodzi bo mój mężczyzna biegał teraz po salonach i
      wydawał się zadowolony także coś tam jeszcze znalazł
      • gekon8 Re: Koniec promocyjnej wyprzedaży samochodów 22.01.09, 17:38
        Bo wcale się jeszcze nie skończył zależy od kondycji firm a wiadomo, że podwyżki
        w skali kilku % pojawią się w tym roku ale z kolei zbajomy w salonie seata
        dostał propozycje indywidualną tyle, że nie jest pewien czy pożyczyć pieniądze
        od rodziców, ale jak ktoś ma gotówkę to promocje są cały czas. Chyba ktoś chciał
        zapędzić ludzi do salonów.
        • serdii Re: Koniec promocyjnej wyprzedaży samochodów 24.01.09, 16:11
          ale co jakieś szczególy ??? ceny ???
          • gekon8 Re: Koniec promocyjnej wyprzedaży samochodów 27.01.09, 14:10
            Ceny to najłatwiej posprawdzać na ich stronie ale jak patrze na wyposażenie
            Toledo to są dobre b.seat.pl/download/cenniki/toledo.pdf a zresztą
            wszędzie jest dużo banerów ciągle o wyprzedażach, dziś widziałem terenówkę
            nissana że też sporo obniżyli.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka