Gość: Stefan IP: *.gprs.plus.pl 19.01.09, 13:47 Ludziska szybko do salonów i kupować co zostało i bez żadnego marudzenia. Bo jak nie to jest kolejka chętnych. A w maju się okaże że są jeszcze auta z 2008r. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kyjothe Re: Koniec promocyjnej wyprzedaży samochodów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.09, 14:03 a jak juz kupicie nowe/stare auto to szybko jedźcie kupic mieszkanie - bo taniej juz nie bedzie... Odpowiedz Link Zgłoś
jimmyjazz 25-proc spadek sprzedaży i nie będzie obniżek? 19.01.09, 14:53 To ciekawe. Gazeta odkryła - "Nowa metoda ratowania się i zwiększania sprzedaży" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brtk Re: 25-proc spadek sprzedaży i nie będzie obniżek IP: *.spray.net.pl 19.01.09, 19:57 Skoro wyprzedaże tak szybko siękończą, to jakim cudem są tak wielkie obniżki, największe od lat? W nie pamiętam aby w styczniu sprzedawać poprzedni rocznik ponad 20% taniej. Czy dilerzy to głupy, które obniżają samochody, mimo że jest na nie popyt? Odpowiedz Link Zgłoś
czarna-olivka Re: 25-proc spadek sprzedaży i nie będzie obniżek 20.01.09, 15:49 W ubiegłym roku też tak było - nawet zaraz po świętach można było kupić auto z 2007 roku w cenie 15-20% niższej (w zależności od auta i tego czy za gotowke, czy na kredyt). Jest tak samo, więc i tak samo do marca, kwietnia zawsze jakieś auto "się znajdzie". Odpowiedz Link Zgłoś
wujaszek_joe Re: 25-proc spadek sprzedaży i nie będzie obniżek 19.01.09, 21:07 to jest przedruk z "Dziennika" jimmyjazz napisał: > To ciekawe. > Gazeta odkryła - "Nowa metoda ratowania się i zwiększania sprzedaży" Odpowiedz Link Zgłoś
por1 Koniec windowania cen 19.01.09, 14:12 przez dilerów, to byłaby informacja. Teraz widac ,ze przy "normalnych" cenach ,nawet w kryzysie znajda sie chetni na zakupy. Nie rozumiem tylko ,czemu firmy samochodowe nie chca produkowac nowych, skoro juz nie maja starych? Coś tu nie gra , za szybko sprzedali swoje zapasy i nie moga juz żebrac o dopłaty państwa jak banki. Jest to tzw kryzys "kontolowany", chyba na zamówienie.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JOURNEL Re: Koniec promocyjnej wyprzedaży samochodów IP: *.cust.tele2.pl 19.01.09, 14:15 gdzie byc blad? be or not to be. a moze nie ma bledu? w sumie, do szkoly, GeWu Odpowiedz Link Zgłoś
5euro Re: Koniec promocyjnej wyprzedaży samochodów 19.01.09, 14:19 Ja biegne i kupuje 10 samochodow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kris Koniec promocyjnej wyprzedaży samochodów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.09, 14:25 Gdzie prawda ukryta i jak ją odkryć. Jak to jest możliwe, że produkcja wstrzymana bo nikt nie kupuje i równocześnie wyprzedaże rocznika 2008 zakończone po 2 tygodniach stycznia bo wszyscy kupują. Jakaś schizofrenia panuje na rynku czy co? Jest ktoś kto może wytłumaczyć taką sprzeczność inaczej niż stwierdzeniem - jest kryzys, albo żyjemy w ciekawych czasach? To, że coś jest i jednocześnie tego czegoś nie ma to się nazywa kot Schrodingera i jako zjawisko zachodził głownie na gruncie mechaniki kwantowej..:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miś Re: Koniec promocyjnej wyprzedaży samochodów IP: 213.199.219.* 19.01.09, 14:34 O jakiej sprzedaży i popycie mówimy??? Ile się sprzedaje w RP, ile w całej UE? Nasz rynek to pryszcz dla producentów. Roczna sprzedaż 200-300 tys. nowych samochodów (głównie klasy a/b/c i na firmę) w 40 milionowym kraju to porażka. Nie ma sprzedaży w Europie - stąd ograniczenia w produkcji. Polaków oczywiście potencjalny kryzys nie dotyczy. Rynek jest wygłodniały (pomału mamy dość rdzewiejącego szrotu zza Odry) i krótkowzroczny. Jest "okazja" kupić nowiuśką Hondę C. o 5 tys. zł. taniej niż w cenniku 2009 (czyli zamiast 65 tys. zł - dać 60 tys. zł. za stary rocznik 2008), to się człowiek zapożycza i kupuje. Jakoś to będzie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miś Tak to widzę. IP: 213.199.219.* 19.01.09, 14:36 O jakiej sprzedaży i popycie mówimy??? Ile się sprzedaje w RP, ile w całej UE? Nasz rynek to pryszcz dla producentów. Roczna sprzedaż 200-300 tys. nowych samochodów (głównie klasy a/b/c i na firmę) w 40 milionowym kraju to porażka. Nie ma sprzedaży w Europie - stąd ograniczenia w produkcji. Polaków oczywiście potencjalny kryzys nie dotyczy. Rynek jest wygłodniały (pomału mamy dość rdzewiejącego szrotu zza Odry) i krótkowzroczny. Jest "okazja" kupić nowiuśką Hondę C. o 5 tys. zł. taniej niż w cenniku 2009 (czyli zamiast 65 tys. zł - dać 60 tys. zł. za stary rocznik 2008), to się człowiek zapożycza i kupuje. Jakoś to będzie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gargamel Koniec promocyjnej wyprzedaży samochodów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.09, 15:01 Normalnie, ludzie łapią się na tańsze bo w tym roku nie kupia nic jak im euro przeliczą po 4.3,,, ciekawe jaka sprzedaz bedzie od marca do czerwca , stawiam 70 % spadek.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fl Koniec promocyjnej wyprzedaży samochodów IP: *.adsl.inetia.pl 19.01.09, 15:38 ale ściema a u mnie w salonie fiata jeszcze stoi egzemplarz punto poprzednia wersja i jakos go nikt nie kupuje takie artykuly to sciema jeszcze troche i sie beda prosic zeby kupic nówkę kryzys juz juz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Borys Koniec promocyjnej wyprzedaży samochodów IP: 83.238.13.* 19.01.09, 15:58 Piszcie co chcecie, niektóre modele są warte 10% mniej niż na zeszłorocznych zimowych wyprzedażach a mają lepsze wyposażenie. Sprawdzałem wtedy i teraz. Moim zdaniem jedną z przyczyn może być też obawa, że jak w końcu u nas zrobi się gorzej to ludzie nie będą kupować fur i lepiej teraz sprzedać taniej niż potem w ogóle. A koncerny potrzebują gotóweczki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aldi Własnie przed chwilą usłyszałem 4 reklamy o IP: *.as.kn.pl 19.01.09, 16:34 przecenach modeli 2008, w Trójce, praktycznie jedną po drugiej. To była Kia, BMW, Volkswagen i Suzuki. Może i ktoś tam skończył wyprzedawać ale innym jakoś do tego nieprędko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolo Koniec promocyjnej wyprzedaży samochodów IP: *.cbc.ca 19.01.09, 17:47 Kolejny sponsorowany artykul - kupuj bo zabraknie! Wystarczy popatrzec co sie dzieje na swiecie... sprzedaz samochodow spada na leb na szyje, a w Polsce brakuje. Naprawde? Takie same sponsorowane artykuly pisza na temat nieruchomosci. Kupujmy, kupujmy, kupujmy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lajkonik Re: Koniec promocyjnej wyprzedaży samochodów, bo IP: 79.191.58.* 19.01.09, 17:48 Samochód wyprodukowany w styczniu 2009 składa się z części wyprodukowanych w 2008. To normalne. Gdy Euro szaleje stare ceny nie mają już najmniejszego sensu z ekonomicznego punktu widzenia. Dlatego samochody z 2008, teraz już jako wyprodukowane w styczniu 2009, można i trzeba sprzedać chociaż bez straty. Ot cała tajemnica krótkich wyprzedaży. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dealer Bzduuuuury! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.09, 18:21 Wyprzedaże skończyły się wcześniej bo mniej samochodów, w wyniku cięć w produkji, trafiło do polskich salonów! W lutym, marcu, na polski rynek trafią wozy wypordukowane w 2008 roku, które "przezimowały" na rynkach krajów Europy zachodniej. Odpowiedz Link Zgłoś
jan-ru Koniec promocyjnej wyprzedaży samochodów 19.01.09, 18:55 Biedni dealerzy zrezygnowali z marży na rzecz klienta ?!Samochód to ponad 1 tona metali i plastiku,materiałów które teraz tanieją więc i cena aut powinna iść w dół jeżeli dealerzy na to pozwolą. Odpowiedz Link Zgłoś
liztooney Koniec promocyjnej wyprzedaży samochodów 19.01.09, 19:43 Zawsze jak czytam "dendencyjne" arykuliki podśmiewam się pod nosem. Jaka wyprzedaż,jaki koniec wyprzedaży? Mądry polak nowy samochód kupuje za granicą,gdzie za wiele mniejszą cenę dostaje pełny pakiet i może się jeszcze potargować.... Nasi rodzimi sprzedawcy niewiele mają do zaoferowania bo muszą nabic maksymalnie swoją kieszeń a klient to potencjalny "jeleń". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majkel Koniec promocyjnej wyprzedaży samochodów IP: *.chello.pl 19.01.09, 21:45 byłem tydzień temu na drzwiach otwartych fiata gdzie promowali roczne ferie i pytałem się dealera jak z ilością samochodów z 2008 r. powiedział ze dla wszystkich zainteresowanych starczy;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Mleczko Re: Koniec promocyjnej wyprzedaży samochodów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.09, 15:23 No nie wiem, z tego co ja widziałem u Fiata, to sporo osób przybijało umowy, więc faktycznie jest ruch i może być problem. No ale nic dziwnego, skoro takie obniżki. Odpowiedz Link Zgłoś
czarna-olivka Re: Koniec promocyjnej wyprzedaży samochodów 20.01.09, 15:51 Gość portalu: Jan Mleczko napisał(a): > No nie wiem, z tego co ja widziałem u Fiata, to sporo osób przybijało umowy, > więc faktycznie jest ruch i może być problem. No ale nic dziwnego, skoro takie > obniżki. Jaaaasne (ziew) - znalazł się kolejny diler, co mu sie klienci i obnizki w oczach mienią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gugcia0 ale się zmartwiłem, my god, dobrze,że te IP: *.chello.pl 20.01.09, 22:29 parę milionów 2,3 letnich aut z identycznym wyposażeniem w RFN po b. niskich cenach stoi i w innych krajach. Auto to teraz można sobie kupić na Zachodzie za grosze. I to jakie! Odpowiedz Link Zgłoś
deeebi Koniec promocyjnej wyprzedaży samochodów 22.01.09, 14:58 Właśnie nie bardzo wiem o co chodzi bo mój mężczyzna biegał teraz po salonach i wydawał się zadowolony także coś tam jeszcze znalazł Odpowiedz Link Zgłoś
gekon8 Re: Koniec promocyjnej wyprzedaży samochodów 22.01.09, 17:38 Bo wcale się jeszcze nie skończył zależy od kondycji firm a wiadomo, że podwyżki w skali kilku % pojawią się w tym roku ale z kolei zbajomy w salonie seata dostał propozycje indywidualną tyle, że nie jest pewien czy pożyczyć pieniądze od rodziców, ale jak ktoś ma gotówkę to promocje są cały czas. Chyba ktoś chciał zapędzić ludzi do salonów. Odpowiedz Link Zgłoś
serdii Re: Koniec promocyjnej wyprzedaży samochodów 24.01.09, 16:11 ale co jakieś szczególy ??? ceny ??? Odpowiedz Link Zgłoś
gekon8 Re: Koniec promocyjnej wyprzedaży samochodów 27.01.09, 14:10 Ceny to najłatwiej posprawdzać na ich stronie ale jak patrze na wyposażenie Toledo to są dobre b.seat.pl/download/cenniki/toledo.pdf a zresztą wszędzie jest dużo banerów ciągle o wyprzedażach, dziś widziałem terenówkę nissana że też sporo obniżyli. Odpowiedz Link Zgłoś