ferro Re: - Czy mam anoreksję? 14.10.09, 18:28 Nie martw się na zapas, bo masz jeszcze rok W ciągu tego czasu wiele może się zmienić A ginekolog to nie kat. Najpierw możesz iść pogadać, nikt nie może zmusić cię do badania. Jeśli się wstydzisz faceta, to możesz iść do kobiety, ale tak czy tak: ty jesteś pacjentką jakich zbadali już setki i dla nich to badanie jak każde. Odpowiedz Link Zgłoś
cytrusia. Re: - Czy mam anoreksję? 14.10.09, 18:49 Ja ważę 35 kg przy wzroście 153 cm... Odpowiedz Link Zgłoś
mieetax33 Re: - Czy mam anoreksję? 14.10.09, 19:45 ja mam 13 lat miesiączke mam od roku , nawet więceej mam 171 wzrostu i waże 49 kg a czy ja mam anorekcje ; D ? Odpowiedz Link Zgłoś
ultrafioletowa Re: - Czy mam anoreksję? 14.10.09, 19:52 eeee.... tam nie masz anoreksji na pewno a miesiączką powinnaś zaczac sie martwic jak skończysz 18 lat i dalej po niej śladu nie będzie ja mam 16 lat ważę 57 kg 170 cm wzrostu Odpowiedz Link Zgłoś
keysi Re: - Czy mam anoreksję? 14.10.09, 19:56 ja mam 13 lat - 160 wzrostu - waże 40 kg - nie mam okresu i nawet się cieszę (narazie) Odpowiedz Link Zgłoś
natt123 Re: - Czy mam anoreksję? 15.10.09, 18:37 Hey.. wydaje mi sie ze naprawdę powinnłaś sie do niego zgłosić. Takiego problemu nie miałam..ale tak mi się wydaje.,, Odpowiedz Link Zgłoś
martf Re: - Czy mam anoreksję? 26.10.09, 23:23 Jestem pewna , że nie masz anoreksji . Prędzej już ja bo mam 14 lat ,43 kg i 168 cm. Wiem bardzo chuda jestem ... z tym że miałam okres . Ale powinno się mieć do 16 roku życia ... a więc się nie martw. p.s u ginekologa nie byłam i też nie chce iść . ;P Odpowiedz Link Zgłoś
bouche2 ;] 27.10.09, 18:25 ja jestem prawie 20 cm wyższa i ważę 50 kg, więc się nie martw. anoreksja to choroba 'psychiczna'- jeśli uważasz, że jesteś gruba to możesz się troche martwić, ale chyba zdrowo podchodzisz do tego tematu, więc... ^^. Ja dostałam okresu w wieku 14 lat i dziekuję, że tak późno . no, wiesz, zawsze lepiej pójść do lekarza, ale jak ktoś jest albo bardzo chudy, albo bardzo gruby to to normalne, że dojrzewa się albo wcześniej albo później... Odpowiedz Link Zgłoś
billie_jeanxd nieee ;] 27.10.09, 18:31 niem artw sie ;* Anoreksji na pewno nie masz, bo jak na twoj wzrost to wcale nie wazysz az tak malo xd masz lekka nie dowage ale do anoreksji duzo Ci brakuje ;] A tak wgl to mam podobnie jak ty xd Waze 43 kg przy wzroscie 156,5 cm ;] Tylko mam 14 lat xd Ejj ty serio nie masz jeszcze okresu ?. Ajc troche przypal... To nie jest normalne w twoim wieku i niestety moze byc to spowodowane jakimis zaburzeniami ;[ Radzilabym Ci jak najszybciej umowic sie na wizyte u ginekologa . Wiem, ze to nic przyjemnego, ale to wszystko dla twojego dobra ;] Powodzonka ; ) Odpowiedz Link Zgłoś
olive Re: - Czy mam anoreksję? 27.10.09, 18:32 jestem do ciebie o dwa lata młodsza, mam 159 wzrostu i ważę 45 kg. chyba masz anoreksję. jesteś przeraźliwie chuda. Odpowiedz Link Zgłoś
billie_jeanxd Re: - Czy mam anoreksję? 27.10.09, 18:35 yyy...ty przeciez tak w sumie jestes jeszcze chudsza od niej bo jestes wyzsza !. wiec o czym ty wgl mowisz ? . ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
bouche2 Re: - Czy mam anoreksję? 27.10.09, 18:36 to ironia prawda? ;] /nie czytaj tych bzdur niektórych, które piszą dzieci, które g. wiedzą. Masz jeszcze czas, żeby dostać miesiączki, mama dobrze Ci radzi. wiadomo, że powinnas dostać wcześniej, ale zdarza się i coś takiego... Odpowiedz Link Zgłoś
wunia Re: - Czy mam anoreksję? 27.10.09, 18:48 nie masz anoreksji!!! ja mam 167 albo 168 (dawno sie nie mierzylam) waga: równo 55kg mam 13 lat i nie jestem gruba tylko normalna Odpowiedz Link Zgłoś
mj_th ja mam w rodzinie ginekologa 27.10.09, 18:43 anoreksji nie masz... to fakt może i powinnaś trochę przytyc ale co do miesiączki to niektórzy dostaja przecież wcześniej inni później (ja miałam w wieku 12lat) do ginekologa możesz pójśc tylko zapisz sie najlepiej do kobiety nie do faceta, bedziesz sie czuła pewniej i zobaczysz nic Ci nie bedzie Odpowiedz Link Zgłoś
bibiculler hmm... 27.10.09, 18:51 Ja mam 14 lat, 174 cm wzrostu i ważę 45 kg. Miesiączki nie mam, biust też jest mały .. . Co o tym myślicie ? I mam strasznie kościste biodra, mogę liczyć sobie żebra i kręgi. Poradźcie Odpowiedz Link Zgłoś
charme Nie martw się 27.10.09, 18:52 Napewno nie amsz anoreksji,po prostu później dojrzewasz. Moja kuzynka dopiero miała pierwszą miesiączke w wieku 16 lat . Ja w wieku 10 lat,teraz mam 13 lat a wyglądam na 2 lata starszą ;/ Mam 173 cm. wzrotsu i ważę 54 kg. I już nie będe za duzo rosnąć mogę mieć tak z 175 cm. Od miesiączki przestajesz już szybko rosnąć,więc kiedy osiągniejsz mniej więcej tak wzrost któy będzie odpowiedni to podrośniesz jeszcze z 10 lub 8 cm i koniec Miesiączka powinna Ci się pojawić przed 18 rokiem życia,więc narazie sądze że nie ma potrzeby abyś szła do ginekologa...może ewenwtualnie za rok jak nic się nie będzie dziać... a pozatym tak jak już ktoś tutaj pisał ginekologiem wcale nie musi być facet Odpowiedz Link Zgłoś
kasula96 Nie martw się 27.10.09, 19:09 Napewnno nie masz anoreksji ponieważ twoja maksymalna waga to ok 45 kg(wzrost minus 110 cm) a co do innych rzeczy to poprostu dłuższe dojrzewanie. Odpowiedz Link Zgłoś
vanilia Re: Nie martw się 27.10.09, 19:12 Przy twoim wzroście to normalna waga Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
zulusia .................... 01.11.09, 18:33 - mam 13 lat - 166 cm wzrostu - 47 kg . - brak miesiączki - mały biust. / .; / Odpowiedz Link Zgłoś
mini10122 Czy mam anoreksję? 27.10.09, 19:17 nie nie masz anoreksji jeżeli jesz i wgl to nie masz ;P a wracajac do temaatu to moze po prostu wolniej dojrzewasz ; ( ale ja też tak miałam ;P i tez się martwiłam . np. jak weszłam do gim.miałam 148 cm a jak wyszłam 162 ;P i wgl taka niewyrośnięta byłam normalnie wygladałam jak dziedzko w 5 klasie ;P a teraz juz luzz ;P cierpliwosc popłaca ! xD Odpowiedz Link Zgłoś
ochioyebna. _ 27.10.09, 19:35 masz niedowagę [ wg. przeliczeń na wskaźniku BMI ] faktycznie, to że jesteś chuda może powodować spóźnianie się miesiączki ale podpytaj mamę lub babcię jak to było w ich przypadku. Może to kwestia genetyczna. ;dd 3m sie. ; * Odpowiedz Link Zgłoś
akira Re: - Czy mam anoreksję? 31.10.09, 23:08 Tu akurat mogę ci pomóc ;D W mojej rodzinie każdy ma niedowagę. I u nas 40 - 45 kilo to norma. Nawet dla wzrostu 160 cm A anoreksja jest wtedy, kiedy zaczynasz głodówkę. Ja osobiście robiąc test na internecie dowiedziałam się, że choruję na zaawansowaną anoreksję! Pomijając, że dziennie zjadam kilogramy jedzenia i jakoś nigdy nie liczyłam kalorii A okres wkrótce się pojawi. Nie masz się czego bać. Daję głowę uciąć, że jesteś zdrowa Odpowiedz Link Zgłoś
joasiiaa Re: - Czy mam anoreksję? 01.11.09, 11:49 Miesiączkę dostałam w wieku 12 lub 11 lat, nie pamiętam.. Można ją dostać do 17 roku życia, więc raczej niedługo powinnaś dostać. A piersi zaczęły mi rosnąć w tym samym czasie co dostałam okres. Najpierw były małe, ale z rok temu mi urosły spore, teraz mam 75 C i moim marzeniem są malutkie 75 B ale niestety geny .. moja mama ma F xD Jak w naszym wieku się szybko przytyje to piersi też rosną, tak było w moim przypadku .. ale jak sie schudnie, to piersi chyba już nie maleją ;/ nie wiem, będę musiała schudnąć i zobaczyć, bo strasznie chcę małe piersi. Odpowiedz Link Zgłoś
mandy_jonas Niee:D 01.11.09, 13:06 Na pewno nie masz anoreksji! Ja przy wzroście 165 ważę tyle co ty... Chociaż jak na 15 lat to żeczywiscie jesteś mała... Może po prostu później i wolniej się rozwijasz Odpowiedz Link Zgłoś
ann_95 Re: - Czy mam anoreksję? 01.11.09, 13:13 Może masz lekką niedowagę, ale anoreksji raczej nie A ginekolog to chyba nic strasznego ( nie byłam ale tak mi się wydaje ) Niektórzy tak mają, że okres dostają w późniejszym wieku Nie przejmuj się Odpowiedz Link Zgłoś
jonaski Re: - Czy mam anoreksję? 01.11.09, 18:23 O boze, wyluzuj! Jesli nie chcesz isc do lekarza, by sprawdzic czy nie masz anoreksji, nie mozesz miec 100 % pewnosci, ale wg. mnie NIE MASZ JEJ! ja mam 13 lat wzrost 162 cm a waze mniej niz ty... wiec sie nie przejmuj, kazdy dorasta w swoim tepie. Odpowiedz Link Zgłoś
aiyana Na pewno nie masz ;) 03.11.09, 17:59 Anoreksja to przede wszystkim choroba psychiczna. To, że jesteś naturalnie szczupła nie ma z tym nic wspólnego. Miałabyś się o co martwić, gdybyś wcześniej się odchudzała i ciągle chciała chudnąć. Na okres musisz widocznie jeszcze trochę poczekać, bo może trochę wolniej się rozwijasz. Odpowiedz Link Zgłoś
lady_em hmm. 03.11.09, 18:24 Nie martw się, anoreksji nie masz. Masz lekką niedowagę Nie musisz się przejmować tym, że przytyjesz, bo nawet jak przytyjesz to twoja waga będzie idealna. Może to obliczyć tu: www.byckobieta.pl/kalkulator-bmi.html A okresem się nie przejmuj, bo to nie wynika z masy ciała. Mam koleżankę, która dostała okres dopiero w wieku 17 lat, a jej waga jest dobra. To zależy od genów i innych pierdół. Odpowiedz Link Zgłoś
marmolada_ Re: hmm. 09.11.09, 19:12 Nie masz anoreksji. Anoreksja to choroba psychiczna [jestes chuda a za wszelka cene chcesz schudnac bo uwazasz ze jestes ''gruba'']. Masz niedowage. Mozliwe, ze masz równiez anemie. Najważniejsze to dobrze się odżywiać [pełnowartościowe posiłki] . Odpowiedz Link Zgłoś
van_hudgens Re: - Czy mam anoreksję? 09.11.09, 19:16 Ja mam 160 i waże 41 kg ;/ ale to nie jest anoreksja tylko po prostu niedowaga. Może później dojrzewasz, a wizyta u ginekologa nie jest aż taka straszna, zrobi Ci USG, a jeśli będę jakieś odchyły od normy będzie musiał zajrzeć... Odpowiedz Link Zgłoś