misia19978 ;D 18.10.09, 22:17 Kroniki Kresu Kroniki Pradawnego Mroku i Wampir wegetarianin i Labirynt Odpowiedz Link Zgłoś
kaasia96 Re: Ksiazki - czytacie, lubicie ? 19.10.09, 17:16 Ja nie lubię czytać książek. Moją jedyną najukochańszą książką jest Zmierzch i jej dalsze części Jeśli ktoś nie czytał tej książki to polecam do przeczytania Odpowiedz Link Zgłoś
elizzek Re: Ksiazki - czytacie, lubicie ? 19.10.09, 21:11 ja tam lubię książki, dziś sobie nawet jedną wypożyczyłam Odpowiedz Link Zgłoś
zapalka07 Re: Ksiazki - czytacie, lubicie ? 21.10.09, 20:56 uwielbiam czytac ksiązki ostatnio czytałam '' Nie jesteś pępkiem świata Calmo!'' zajebiaszcza książka!!. Śmiałam się cały czas. jest pisana zrozumiałym językiem , i jest mega zabawna. Ubaw po pachy!. Calma (głowna bohaterka) jest świetna , jestem jej fanką : DD. Ksiązka ma wątki miłosne , jest troche akcji , troche dramatu. Czyta się szybko i strasznie wciąga. Lece jutro po 2 czesc i zabieram się za czytanie Odpowiedz Link Zgłoś
natalia_ Re: Ksiazki - czytacie, lubicie ? 22.10.09, 14:43 czy lubię czytać? uwielbiam! nie mam problemu, że coś jest dla młodszych, coś dla starszych, jak mi się coś spodoba, to nieważne, dla jakiej grupy wiekowej jest to przeznaczone (oczywiście bez przesady, z książeczek obrazkowych już wyrosłam ) Odpowiedz Link Zgłoś
midnight_sun Re: Ksiazki - czytacie, lubicie ? 24.10.09, 13:02 Kocham książki <3 uwielbiam czytać ;* Polecam wszystkie książki Dana Brawna "Kod da Vinci" "Anioły i Demony" "Cyfrowa Twiedza" ... Sagę zmierzchu i książki Meg Cabot... Dużo tego jest ;p Odpowiedz Link Zgłoś
heartbeats Re: Ksiazki - czytacie, lubicie ? 27.10.09, 22:01 teraz zabieram się za książkę Sue Monk Kidd "Sekretne życie pszczół", później zacznę czytać Bohumila Hrabala "Jak obsługiwałem angielskiego króla", a w kolejce czekają Jodi Picoult "Dziewiętnaście minut" oraz Nick Cave "Śmierć Bunny'ego Munro" mrrr. Odpowiedz Link Zgłoś
theblackone. Re: Ksiazki - czytacie, lubicie ? 01.12.09, 20:25 Czytać lubię. Nawet bardzo. Nie lubię za to lektur, wolę czytać to, co mi się podoba. Nawet nie będę wymieniać książek, które mi się podobają, bo i tak ich nie przeczytacie. Nie, że zakładam, że wam się nie spodobają, ale uwierzcie mi, nie czytam normalnych książek. Chyba, że uważacie wielkie książki o psychologii po angielsku za normalne. Z takich bardziej ludzkich: Wszystko Sharon Creech. Carlos Ruiz Zafon - Gra Anioła. Jakub Żulczyk - Radio Armageddon. I Jerry Spinelli jest kól. Mimo, że pisze głównie dla dzieci w wieku 8-11. :] Odpowiedz Link Zgłoś
sillysmile Re: Ksiazki - czytacie, lubicie ? 01.12.09, 20:34 ja lubię raczej takie bez przekazu (jak to mówi moja mama) . takie typowo dla nastolatek .. dla relaksu xD Odpowiedz Link Zgłoś
domika293pusia Re: Ksiazki - czytacie, lubicie ? 01.12.09, 20:37 Polecam: 1. Pośredniczka ( w częsciach) 2. Anioły i demony 3. Akta golgoty 4. Pamiętnik Księżniczki (w częściech) 5. Saga: Zmierzch Więcej nie moge se przypomnieć Chce przeczytać: 1. przynieście mi głowę wiedźmy 2. Drakula: Nieumarły 3/ Miasto kości 4. miasto popiłów 5. mroczny sekret 6. pamiętnik wampirów 7. Świat nocy 8. Dotyk wampira 9. Córki nocy 10. Zaklinaczka 11. krwiopijcy 12.Cień wiatru Wiem troche tego... Zna ktoś to?? Odpowiedz Link Zgłoś
luciferian Re: Ksiazki - czytacie, lubicie ? 01.12.09, 20:45 cien wiatru polecam, reszty nie czytalam wiec nie polecam : D Odpowiedz Link Zgłoś
vamtherina Re: Ksiazki - czytacie, lubicie ? 02.12.09, 16:34 Tak,ale o wampirach I komedie romantyczne Odpowiedz Link Zgłoś
kammi Re: Ksiazki - czytacie, lubicie ? 02.12.09, 16:36 lektur to ja zwykle nie czytam - zwykle zaczynam i trace chec . ale inne to lubie . ale zalezy jakie . Odpowiedz Link Zgłoś
cukierkowa09 Re: Ksiazki - czytacie, lubicie ? 02.12.09, 16:38 www.kotek.pl/forum/02,3000,103818377,103818377,Problem_z_urodzinami_.html pomocy ! Odpowiedz Link Zgłoś
olenka621 Re: Ksiazki - czytacie, lubicie ? 02.12.09, 16:45 Ja polecam Harlaine Charris "Martwy aż do zmroku" i druga część" U martwych w Dallas" uwielbiam czytać książki o wampirach Odpowiedz Link Zgłoś
pinkandblack Re: Ksiazki - czytacie, lubicie ? 02.12.09, 17:14 olenka621 napisał(a): > Ja polecam Harlaine Charris "Martwy aż do zmroku" i druga część" U martwych w > Dallas" uwielbiam czytać książki o wampirach Mam zamiar to przeczytać tylko najpierw musze dokończyć przynieście mi głowę wiedźmy Odpowiedz Link Zgłoś
ika__94 Re: Ksiazki - czytacie, lubicie ? 02.12.09, 16:48 ja uwielbiam kryminaly;D! szczególnie te Agaty Christie^^ ulubiony? "Tajemnica Siedmiu Zegarów"xD a poza tym lubię wszystkie gatunki , oprócz romansów^^;P Odpowiedz Link Zgłoś
pinkandblack Re: Ksiazki - czytacie, lubicie ? 02.12.09, 17:10 Lubię czytac ale od niedawna Czytam inne ksiażki niż moje koleżanki one czytają "pamiętnik księżniczki" Albo "przygody MIkołajka (to tylko taka sugestia.Aż takiego badziewia nie czytają) JA czytam zazwyczaj horrory, horror w powiązaniu z romansem Nienawidzę książek przygodowych. Lubię książki Anny Bishop, Kim Harrison... itd Ostatnio przeczytałam Miasto Popiołów xD Intruza Meyer(byłam ciekawa czy fajne jest no i jest nawet niezłe, tylko czasami beznadziejne ) No i moją kochaną trzecią część sagi Wampirów z Morganville (po raz drugi ją czytałam bo kocham całą sage tych książek) i wiele,wiele innych książek a obecnie pochłaniam książke Kim Harrison Przynieście mi głowę wiedźmy : Odpowiedz Link Zgłoś
g_o_s_i_a Re: Ksiazki - czytacie, lubicie ? 02.12.09, 17:48 Czy lubię? Ja po prostu uwielbiam książki!!! Ale tylko te ciekawe. Odpowiedz Link Zgłoś
wampirekxd Uwielbiam!!!! 02.12.09, 17:40 Ja również uwielbiam książki. Mogłabym czytać na okrągło Szczególnie zaczytuję się w fantastyce... Moje ulubione?? Ufff... Spróbuje kilka wymienić, ale będzie ciężko, bo jest ich zbyt wiele 1. trylogia Atramentowy Świat : "Atramentowe serce", "Atramentowa krew", "Atramentowa śmierć" - GENIALNE! 2. seria o Harrym Potterze (można powiedzieć, że to już podstawowa lektura dla każdego fana fantastyki) 3. saga "Zmierzch" - tych książek nie trzeba nikomu przedstawiać 4. trylogia Dary Anioła : "Miasto Kości", "Miasto Popiołów" ( z niecierpliwością czekam na kolejną część) 5. "Igrzyska śmierci" oraz kontynuacja "W pierścieniu ognia" - książki o których nie da się zapomnieć, nawet długo po ich przeczytaniu 6. "Opowieści z Narnii" - co prawda ostatnia część nie bardzo przypadła mi do gustu, ale pozostałe są niezwykłe 7. Harper Lee "Zabić drozda" - powieść oparta na faktach, naprawdę polecam! 8. Emily Bronte - "Wichrowe wzórza" (szczerze mówiąc, to gdyby nie "Zmierzch", a właściwie "Zaćmienie", nigdy w życiu nie sięgnęłabym po tę książkę, ale nie żałuję, że to zrobiłam) 9. "Romeo i Julia" (jedna z moich ulubionych lektur szkolnych) 10. Jane Austen - "Duma i uprzedzenie" Narazie tyle... Na bank o czymś zapomniałam To tylko namiastka książek, które uwielbiam, ale nie chce mi się więcej wypisywać Odpowiedz Link Zgłoś
mweezy <3 02.12.09, 17:51 uwielbiam czytać książki <3 przygodowe , fantasy , obyczajowe etc. kocham . Odpowiedz Link Zgłoś
lolli_pop Re: Ksiazki - czytacie, lubicie ? 02.12.09, 17:57 Ja kocham czytać. A dokładniej książki fantastyczne; cykl książek o Artemisie Fowlu i cykl Dziedzictwo (Eragon, Najstarszy i tak dalej) Odpowiedz Link Zgłoś
sweet...ash Re: Ksiazki - czytacie, lubicie ? 02.12.09, 20:21 Nie pamietam wszystkich ksiązek które czytałam ,, ale najbardziej w pamięci utkwiła mi "Chuda " a utora nie pamietam ;-/ Opowiadała o strasznyh problemach dziewczyny w moim wieku .. dokładnie o anoreksji i o tych szpitalach ,, terapiach i te pe .. brr .. wstrząsająca ale pouczajaca spodobała mi sie bo jest realistyczna Odpowiedz Link Zgłoś
miley07 Re: Ksiazki - czytacie, lubicie ? 04.12.09, 19:56 Ja kocham czytanie. Nie lubie lektur ale inne kocham. Nie wymienie żadnych przykładów bo to by było nie fair wobec innych fajnych książek Odpowiedz Link Zgłoś
mindy44 Re: Ksiazki - czytacie, lubicie ? 09.12.09, 21:40 Kocham czytać ;D Nawet lektury, wszyscy mówią, że sa głupie, ale niektóre sa naprawdę ciekawe i przy kilku się popłakałam ;D Ale osobiście gustuję w fantasy;D Harry Potter, Miasto Kości i taki tam ... Całą sagę Zmierzchu też czytałam, ale nie przyznaję się Odpowiedz Link Zgłoś