silly_girl 19.10.09, 18:33 Cześć wszystkim ;* Noszę okulary i mówiąc szczerze niecierpię ich , i wolałabym nosić soczewki . A więc : Nosi ktoś soczewki ? Od ilu lat można nosić ? Są drogie ? Piszcie ; ) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
seneka4 Re: Soczewki . 19.10.09, 18:35 można nosić w każdym wieku moja koleżanka ma 14 lat i ma soczewki Mój tata też ma soczewki ,kupuje miesięczne za chyba 70-100 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
kararock Re: Soczewki . 19.10.09, 19:33 ja rowniez nie nawidze swoich okularow i tez chce soczewki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 Odpowiedz Link Zgłoś
kasia036 Re: Soczewki . 19.10.09, 19:44 Ja ci akurat nie poradze bo ja nie nosze okularów ale jak bym miała wybierac co nosic to bym wolala soczewki zdecydowanie i mysle ze tak strasznie drogie to nie sa. Odpowiedz Link Zgłoś
ewelausmiech Re: Soczewki . 19.10.09, 19:47 Ja noszę soczewki i musze ci powiedzieć, że jak dla mnie są lepsze od okularów. Nie są drogie, bo tańsze od okularów. Ja nosze je od 12 lat, wydaje mi się, że można nawet wcześniej. Reszte szczegółów np. jak je nosić, jak pielęgnować itp. powiedzą ci jak je zakupisz. Są bardzo praktyczne i praktycznie ich nie widać. Trzeba jednak o nich pamiętać, myć ręce zawsze przed założeniem i trzeba się przyzwyczaić do ich zakładania. "Wkładanie do oczu" nie jest trudne, z czasem nauczysz się tego perfekcyjnie. Dobre jest także to, że nie patrzysz jak przez prostokąty, a reszta poza okularami jest słabo widoczna, lecz w soczewkach widzisz wszystko normalnie jakbyś nie miała wady. Możesz nosić okulary przeciwsłoneczne, co przy okularach nie jest możliwe. POLECAM SOCZEWKI Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
silly_girl Re: Soczewki . 19.10.09, 19:59 Do ewelausmiech : Dzięki za informacje ;* A wiesz moze ile gdzieś tak kosztują soczewki ? ( bo chcę wybłagać mamę a tu najbardziej chodzi o cenę i o to czy bede o nie ,, dbać '' ) Pozdrawiam i dziękuje za wszystkie komentarze ;* Odpowiedz Link Zgłoś
selcia17 Re: Soczewki . 19.10.09, 20:16 Takie dobre ze 100 zł, 200...nie jestem pewna..; )) Ale coś tak ok. Tego...; )) Odpowiedz Link Zgłoś
mileylove. Re: Soczewki . 19.10.09, 20:26 ja słyszałam , że okulary sa zdrowsze . ale w końcu nie jestem okulistą . porozmawiaaj na ten teamt z roodzicami i okulistą . Odpowiedz Link Zgłoś
tinn Re: Soczewki . 19.10.09, 21:24 O jaa. dziewczyny przepłacacie za te soczewki. Moje kosztują około 60 zł za jedną parę. Są na dzień i noc. Nie narzekam. Polecam! Odpowiedz Link Zgłoś