Dodaj do ulubionych

Terminowe prawo jazdy

IP: *.244.157.15.ip4.tnp.pl 28.10.06, 17:33
Witam forumowiczow. Moim problemem jest to ze otrzymalem wlasnie prawo jazdy
terminowe z powodu tego ze mam wade wzroku (krotkowzrocznosc -1dioptri!).
Poczatkowo myslalem ze to nic i bede musial tylko po okresie paru lat
przyniesc badania lekarskie i przedluzaja mi je. Ale okazalo sie ze nie-i
musze odnowa wymieniac prawo jazdy. Moim zdaniem dla tak malej wady prawko
terminowe jest bezsensu (inni maja az po -5 -4 dioptri i maja bezterminowe)
Czy w tej sytuacji mozna cos zmienic zebym mogl otrzymac prawo jazdy
bezterminowe.Co w takiej sytuacji robic?Dziekuje za odpowiedzi
Obserwuj wątek
    • Gość: atizylak Re: Terminowe prawo jazdy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.06, 22:46
      HMM FAKTYCZNIE DZIWNE
      JA mam -1 i mam beztermionowo, a siostra miała -3 czy cos takiego i terminowe
      jej dali. Takze jak nie masz innych chorób to dziwna sprawa musiałbyś chyba do
      innego lekarza iść na badanie i wytłumaczyć mu ze chcesz beztermionowo(ale sam
      nie wiem, poczekaj co inni, mądrzejsi Ci napiszą)
      • Gość: lola Re: Terminowe prawo jazdy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.10.06, 20:54
        to że dostałeś terminowe prawko oznacza że miałeś uczciwego lekarza i bardzo
        dobrze że dał ci terminowe bo każdy z wadą wzroku powinien takie mieć a jeśli ci
        naprawde tak zależy na bezterminowym to następnym razem musisz udać się do
        innego lekarza który nie bada tylko wystawia zaświadczenie
        • Gość: zagubiony Re: Terminowe prawo jazdy IP: *.244.157.108.ip4.tnp.pl 01.11.06, 18:27
          prawko juz odebralem czy mozna teraz zmienic na bezterminowe......aha i bede
          niedlugo robil kurs na kategorie A-tam tez jest potrzebne badanie lekarskie-czy
          ono moze ta sytuacje zmienic
          • Gość: X Re: Terminowe prawo jazdy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.06, 18:08
            Jeżeli masz zamiar "robić" kat."A" na nowe Zaświadczenie Lekarskie,
            to wystarczy, aby na tym nowym Zaświadczeniu było napisane >>>BEZTERMINOWO<<<
            i wtedy wszelkie inne kategorie na nowym plastiku będą >bezterminowo< !

Ta zasada działa w obydwie strony !!!

Jeżeli ktoś już posiada bezterminowe Prawko na np. A,B,C,D,T i ma chęć dorobić
            jedynie kat."E" (do np."C") i nowe Zaświadczenie będzie tylko na np. 5 lat,
            to automatycznie wszystkie poprzednie kategorie będą na pięć lat !

Czyli trzeba uważać na to co wypisuje Lekarz i co się składa w WORD/MORD/PORD i
            Wydz.Komunikacji .
            • Gość: zagubiony Re: Terminowe prawo jazdy IP: *.244.157.43.ip4.tnp.pl 03.11.06, 11:11
              od ktorego lekarza zalezy czy dostane terminowe czy bezterminowe?od okulisty
              czy od lekarza ktory podbija zaswiadczenie?czy to zalezy od okulisty ktory
              wystawia zaswiadczenie ze wada sie nie poglebia??
              • Gość: X Re: Terminowe prawo jazdy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.06, 18:47
                Od tego Lekarza któremu więcej zapłacisz :-)

Darmowe (np.zakładowe) są na max. 5 lat.
                W Prywatnej Klinice drożej i "lepiej" :-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka