karoola.006 04.11.09, 20:02 Siemka wszystkim . ; * od dawna zastanawiam się jakie ksywy pasują do niektórych imion . pomożecie ? 1 . Karolina 2 . Maciek 3 . Dominik 4 . Edyta może wy też macie jakieś wątpliwości co do niektórych ksyw ? piszcie ! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kararock Re: ksywy . 04.11.09, 20:03 kara mak doma eee nie pamiętam ostatniego imienia Odpowiedz Link Zgłoś
wyobraznia Re: ksywy . 04.11.09, 20:05 nie wiem , ale u nas na maćka mówi się ksiądz , albo papież, a na dominika- jurek . Odpowiedz Link Zgłoś
karolinaaa16 Re: ksywy . 04.11.09, 20:11 ja mam na imię Karolina. i mówi,a na mnie - kara, karol, karlajn. : d Odpowiedz Link Zgłoś
softy_girl Re: ksywy . 04.11.09, 20:10 1 . Karolina - Karka/Kara/Karii$/Karolluuśś 2 . Maciek - Marcelek 3 . Dominik - Doomii/Domu$$^^^ 4 . Edyta - Edii ;DD / Edziaa xD ahh... mam nadzieje ze pomoglam a w kazdym razie sie staralam Odpowiedz Link Zgłoś
nikawika Re: ksywy . 04.11.09, 20:10 Kara,Linka,Lusia Mak,Maciuś,Kanarek(jakoś mi się to imię z kanarkiem kojarzy) Dom,Nik,Nikusiek,Domuś Edzia,Eda,Yta ja mam takie:Weruśka,Wercia,Nika i Wikuśka Odpowiedz Link Zgłoś
limka Re: ksywy . 04.11.09, 20:42 Moim zdaniem ksywka nie powinna być od imienia, ona przecież bierze się z różnych rzeczy - ulubionej postaci, przyzwyczajeń itp. Odpowiedz Link Zgłoś
karmelowedove. Re: ksywy . 04.11.09, 20:50 nikawika napisał(a): > Kara,Linka,Lusia > Mak,Maciuś,Kanarek(jakoś mi się to imię z kanarkiem kojarzy) > Dom,Nik,Nikusiek,Domuś > Edzia,Eda,Yta > ja mam takie:Weruśka,Wercia,Nika i Wikuśka czy jesteś Weronika?;d bo ja też.;d a co do ksywa np. Karolina-Karolajna.XDD Maciek-wymienione.;dd Dominik-Domek.;d Edyta-Edzia, Eda. ;ddddd Odpowiedz Link Zgłoś
tysiiaa.a Re: ksywy . 04.11.09, 20:56 ja mojego kochanego i boskiego kolege nazwałam kunuś.tzn on sam sie bardziej tak nazwał.ale kunuś rzadzi.!>3 Odpowiedz Link Zgłoś