pati8989 09.11.09, 17:19 jakie macie sposoby na ściąganie na sprawdzianach ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zigii Re: sciąganie na sprawdzianach 09.11.09, 17:20 mvahaha, naklej sciągę na długopis, lookinj do piórnika w poszukiwaniu długopisu , ściąga pod kartkę sprawdzianu XD nic nowego i oryginalnego. sciagam czesto , tymi sposobami. Odpowiedz Link Zgłoś
pati8989 Re: sciąganie na sprawdzianach 09.11.09, 17:21 ja nie mam sposobów na ściąganie . i przepraszam w temacie jest błąd , ściąganie* Odpowiedz Link Zgłoś
kajka11 Re: sciąganie na sprawdzianach 09.11.09, 21:48 ściąga napisana na stoliku - łatwo się zmazuje ( wystarczy raz przejechać gumką ) karteczki w piórniku - niby szukam korektora napisana na dłoni - potrę rękę o rękę i nie ma długopisy ze ściągami - takimi wyciąganymi ze środka ( 2 zł ) napisana ołówkiem na okładce zeszytu - odwracasz zeszyt i znika ( heh ) itp. itd. ( znam masę sposobów ) Odpowiedz Link Zgłoś
pimpusia Re: sciąganie na sprawdzianach 09.11.09, 17:22 ja najczesciej pisze sobie na malych karteczkach ktore chowam do rekawa. mam tez dlugopis i jak sie go rozsunie to jest sciaga (tam czasem tez pisze) w piorniku,lub przed lekcja pisze olowkiem na lawce, zakrywam kartka a potem gumuje. no i oczywiscie jest qmpela w lawce!! a jak! Odpowiedz Link Zgłoś
pati8989 Re: sciąganie na sprawdzianach 09.11.09, 17:26 pimpusia , to o ołówku jest dobre . też wyprubuje jutro . Odpowiedz Link Zgłoś
any13x Re: sciąganie na sprawdzianach 09.11.09, 17:27 Ja piszę sobie małe karteczki i daje do piórnikaAlbo pisze sobie na ręce i gdy babka nie widzi to patrze na rękę i spisuje xD Albo właśnie na ławce pisze sobie ołówkiem i zasłaniam na początku a potem to marzę Odpowiedz Link Zgłoś
patti Re: sciąganie na sprawdzianach 09.11.09, 17:31 zdjęcia w telefonie, najważniejszego na tapecie xD i napisane ołówkiem na linijce, najlepiej na aluminiowej :x Odpowiedz Link Zgłoś
blackorwhite he. 09.11.09, 17:41 My zmoją koleżanką sie kopiemy nogami.. Np. 1 kopnięcie - tak. 2 kopnięcia - nie. 3 kopnięcia - nie wiem lub nie mam czasu. a jak siedze sama to na ręce piszę, albo mam otwarty zeszyt w plecaku - proste.! jeszcze nigdy mnei nei rzyłapali.! Odpowiedz Link Zgłoś
ice_flower Re: sciąganie na sprawdzianach 09.11.09, 17:47 najlepiej to się po prostu nauczyć ściągi nie będą potrzebne Odpowiedz Link Zgłoś
x_alice_x Re: sciąganie na sprawdzianach 09.11.09, 17:55 napisać ważne rzeczy na karteczce , potem wsadzić pod udo. ; D albo jeśli siedzisz przy oknie , to wsadzasz ściąge ( wtedy może być duża ) w donniczke od kwiatka , albo opierasz o donniczke , ( oczywiście jak babka nie chodzi po klasie ) . Ja dziś na fizyce na teście normalnie otworzyłam zeszyt i przepisywalam . ; D ale u nas jest taka babka że siedzi sobie przy biurku i na coś pisze. nawet na nas nie patrzy . czasem looknie na jakiegoś kujonka w pierwszej ławce i znów się zamyśla. więc spokojnie można otwierać pod ławką ksiązki i zeszyty. ściąganie jest rzeczą normalną wg mnie .gdyby nie to miałabym już po kilka pałek z każdego przedmiotu . ; D Odpowiedz Link Zgłoś
natalkafer Re: sciąganie na sprawdzianach 09.11.09, 17:49 ja sobie robie mini karteczki z ściągami . Jak pani pozwala mieć piórniki na ławkach to tam je chowam i sobie zaglądam albo wciskam karteczki pod sprawdzian (kartkę ) , albo pod tyłek i sobie zaglądam . Jeśli chcesz ściągać z karteczek to polecam siedzieć przy ścianie , jeśli pani nie sterczy przed wami i was non stop pilnuje to spoko tam sobie byś mogła ściągać . A jak od kogoś to ja sama nie wiem , zawsze zaglądam po kryjomu ale raz wpadłam i obniżyła mi nauczycielka ocene ;o Odpowiedz Link Zgłoś
mileyka1 Re: sciąganie na sprawdzianach 09.11.09, 17:54 Wybacz, nie ściągam. Polecam przed sprawdzianem lub kartkówką usiąść przy książkach niż potem mieć kłopoty... któryś z uczniów zakabluje na ciebie, nauczyciela niespodziewanie się zorientuje lub wiele innych nieprzyjemnych spraw. Po za tym co z tego, że w dzienniku będzie "5"? Kiedy ty w głowie będziesz miała pusto, a chyba każdy wie, że w tych czasach nauka to potęgi klucz. Takie jest moje zdanie. (Żadnym kujonem nie jestem!) xD Odpowiedz Link Zgłoś
mileyka1 Re: sciąganie na sprawdzianach 09.11.09, 17:55 Sorka poprawka: *nauczyciel* Odpowiedz Link Zgłoś
zuaona Re: sciąganie na sprawdzianach 09.11.09, 17:56 napisać na ręce - niezawodne, kiedyś nawet przy odpowiedzi przy tablicy miałam rozwiązanie na palcu a nauczyciel nie zauważył. Odpowiedz Link Zgłoś
gwanka_2009 ja;d 09.11.09, 17:57 ja zawsze chowam ściągi do biustonosza,wyciągam gdy się nauczyciel nie gapi potem odpisuję i chowam z powrotem.Przecież tam i tak mi nie zajży jakby co Odpowiedz Link Zgłoś
sysiek4444 Re: ja;d 09.11.09, 18:05 *Na ręce pisze ale nie na dłuni bo zobaczy . *Na kartce pod kartką . *Na piurniku . *W plecaku rozlóż zaszyt/książke , ale tylko jezeli siedzisz od sciany . *W arafatce wsadź , potem gdy chcesz ściągnąć to schowaj pod to glowe i git x d d Odpowiedz Link Zgłoś
clover1 (...) 09.11.09, 18:06 Ja piszę ściągę na linijce.Nie ma szans,żebym wpadła...Mam otwarty piórnik i patrzę się na tą linijkę.Bo patrz jak masz kartkę i nauczyciel zauważy,że patrzysz się na piórnik(przestępstwo xD),nie zauważy,że na linijce jest coś napisane(piszę małymi literkami)A z karteczką jest gorzej... Dzisiaj to odkryłam xD Gumka też może być tylko się mniej na niej zmieści Na linijce pisz ołówkiem zmażesz...i nie ma śladu po ściądze Jednak nie polecam ściągać.W sumie tylko raz ściągałam. W sumie to oszustwo i kiedyś to wyjdzie... Ale jak nie możesz czegoś zapamiętać,to się przyda. Odpowiedz Link Zgłoś
clover1 Re: sciąganie na sprawdzianach 09.11.09, 18:09 Kiedyś mi się udało na angliku,bo ktoś zostawił zeszyt(pod biurkiem jest miejsce,żeby coś schować) i były w nim wszystkie słówka. Akurat wtedy nie miałam 2-3 słówek na niej. To się nazywa szczęście Odpowiedz Link Zgłoś
fabiankowa Re: sciąganie na sprawdzianach 09.11.09, 18:14 emm karteczki ^^ pod dupe ; dd jak idzie pani to poprostu złączasz nogi ; X polecam Odpowiedz Link Zgłoś
clover1 Nie na temat:P 09.11.09, 18:13 A to ty mi dałaś za ikonkę 3/10?(pati8989) <foch> xD Odpowiedz Link Zgłoś
colors Re: Nie na temat:P 09.11.09, 18:20 jesli już sciągam to na biologii . z innych przedmiotów nie ma szans ;/ Noo. ale jak ściągam to palcee;d. nauczyciele i tak nie zwracają uwagi bo przyzwyczajeni są , że mam pomazane łapyy xd. A jeśli jest szum w klasie to normlanie sobie gadamy co i jka xd Odpowiedz Link Zgłoś
lady_cat ; xx 09.11.09, 18:21 od kumpeli, można u nas w sql zawsze ściągać. nauczyciele mają takiego skapa, że... ale chyba najlepszym sposobem jest napisanie na kartce i wsadzenie ją do piórnika. ; xx Odpowiedz Link Zgłoś
zosienka Re: Nie na temat:P 09.11.09, 21:25 hah a różne wkładam do rękawa pisze na fonie, rękach, ławce, piórniku itd ani razu mnie nie złapali hah Odpowiedz Link Zgłoś
apokalipsa_ Re: sciąganie na sprawdzianach 09.11.09, 21:21 ściąganie jest zue. x.x Odpowiedz Link Zgłoś
caroliin Re: sciąganie na sprawdzianach 09.11.09, 21:29 najlepsza jest koma . lub ściągi wkładane w długopis , pisane na linijkach XDD chociaż ja nie mam problemu ze ściąganiem , nasza klasa zawsze dziwnym sposobem robi się zgrana na sprawdzianach o.O więc my mamy " grupowe " sprawdziany XD Odpowiedz Link Zgłoś
olinaa ;> 09.11.09, 21:27 Ja pisze na ręce, niby zasłaniam przed sąsiadem a tak to patrze na dłoń i pisze. Karteczka w piórniku. pod ławką , no i drukujesz/piszesz coś na małej kartce wkładasz w słownik i niby coś szukasz a tak to kopiujesz poprostu ; p Odpowiedz Link Zgłoś
sonia27 Re: sciąganie na sprawdzianach 09.11.09, 21:37 Ja nie ściągam ale kilka sposobów od taty znam. np.na matematyke można sobie przykleić ściąge na nieprzeźroczystą linijke, jak jest już ciepło i chodzisz w spódnicach do szkoły to na nodze, przykleić karteczke do ławki, można sobie daty powypisywać na okładce od zeszytu,i zawsze pozostaje ręka... Odpowiedz Link Zgłoś
kicia0122 Re: sciąganie na sprawdzianach 09.11.09, 22:08 Ja zawsze albo na bucie pisze i potem but na noge albo na szeroką opaske przyklejam kartke a potem opaska na ławke i pisze kiedyś na sprawdzianie to książkę na kolanach z kumpelą miałam otwartą !!! HEHE Odpowiedz Link Zgłoś
pixie14 Re: sciąganie na sprawdzianach 10.11.09, 18:47 zawsze pisze małe karteczki jak nauczyciel zobaczy i weźmie to jeszcze to samo mam napisane na okładce książki zakrywam to zeszytem a potem poprostu maże gumką Odpowiedz Link Zgłoś
seneka4 Re: sciąganie na sprawdzianach 10.11.09, 18:51 Normalnie ściąga w rękawie ,później zakrywam karteczkę dłonią. Jeśli nauczyciel obok mnie przechodzi wcześniej gniotę karteczkę i normalnie piszę. =) albo podwójna kartka i w środku ściąga ... chociaż to jest ryzykowne gdyż mogę nie zdążyć wyjąć karteczki a nauczyciel zabierze mi kartkę ... najlepszy jest pierwszy sposób. ;D Odpowiedz Link Zgłoś
hajli Re: sciąganie na sprawdzianach 10.11.09, 18:51 robie sobie mini karteczki z odp, potem wsadzam je do piórnika xd . sposób działa już 2 lata i nigdy mnie nie zawiódł ;* Odpowiedz Link Zgłoś
300flowers haha ^^ 10.11.09, 18:55 zawsze zapisuje sobie wzory z fizyki i matemy na paznokciach, albo wyciągam niby czystą kartke do pomocy i spisuje. ewentualnie podkładam gotowca. xD Odpowiedz Link Zgłoś