mweezy 06.12.09, 14:24 lubicie tą pisarkę ? jeśli tak to jaka jest wg was jej najlepsza książka ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bouche2 Re: Meg Cabot 06.12.09, 15:27 ja przeczytałam jedną książkę, kiedyś, dawno temu, była niefajna ;] Odpowiedz Link Zgłoś
jajecznica_ Re: Meg Cabot 06.12.09, 15:32 Czytałam tylko Nawiedzony.. nawet fajne : D Odpowiedz Link Zgłoś
mweezy Re: Meg Cabot 06.12.09, 15:32 ja przeczytałam prawie wszystkie książki dla młodzieży napisane przez Meg Cabot i stwierdzam że jest na prawdę niezłą pisarką a jaką książkę przeczytałaś ? Odpowiedz Link Zgłoś
mweezy Re: Meg Cabot 06.12.09, 15:33 mweezy napisał(a): > ja przeczytałam prawie wszystkie książki dla młodzieży napisane przez Meg Cabot > i stwierdzam że jest na prawdę niezłą pisarką > a jaką książkę przeczytałaś ? to było do bouche Odpowiedz Link Zgłoś
gitarzystka_ Re: Meg Cabot 06.12.09, 16:14 Ja przeczytałam wszystkie cz. "Pamiętnika Księżniczki", "Jeszcze mnie polubicie", "Dziewczyna Ameryki 1, 2", "Kiedy piorun uderza", "Kryptonim <Kasandra>", "Idol Nastolatek". To chyba tyle. Pani Cabot pisze według mnie dobrym językiem, jej książki wciągają. Ponadto uczą choćby rysowania tak jak książka "Dziewczyna Ameryki". Jeśli ktoś czytał 2 cz., to wie, że wszystko musi współgrać. Przydało mi się to też przy pisaniu piosenek. Niestety, mam zastrzeżenia co do jej książek. Miałam nieszczęście przeczytać "Dziewczynę Ameryki", ponieważ ma niemal identyczne zakończenie jak "Pamiętnik Księżniczki", w którym jestem zakochana. Chłopak namawia swoją dziewczynę do zrobienia TEGO, ona nie chce, ale w końcu i tak to robią. Przez to książka moim zdaniem traci wartość. No bo serio, to tak jakby dziewczyna nie potrafiła wytrwać w swoich postanowieniach. Tyczy się to też "PK", bo chociaż tytułowa księżniczka postanowiła, że zrobi TO dopiero po swoim balu maturalnym, to jej przyjaciółka z takimi samymi postanowieniami robi TO wcześniej. Ale to tylko moje zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
mcdalena Re: Meg Cabot 06.12.09, 16:21 przeczytałam serię 1-800-jeśli-widziałeś-zadzwoń i mi się bardzo podobała. ale Pamiętnik księżniczki już nie była taki wciągający Odpowiedz Link Zgłoś
akinorew13 Re: Meg Cabot 06.12.09, 16:26 Bardzo fajna pisarka. A najfajniejsza książka? Chyba Pośredniczka Odpowiedz Link Zgłoś
bouche2 Re: Meg Cabot 06.12.09, 16:38 Mweezy, o ile dobrze pamiętam to był to 'Pamiętnik księżniczki', nic więcej nie miałam okazji przeczytać. Jakoś mnie nie zainteresowała, ja preferuję coś innego, ale dobrze rozumiem, że Tobie może się podobać, bo znam wielu fanów pani Cabot [w tym moją siostrę;p] . Odpowiedz Link Zgłoś
dorr Re: Meg Cabot 06.12.09, 16:30 uwielbiam ją , jedna z moich ulubionych autorek. książki wszystkie lubię , ale jakoś nie mogę się przekonać do pamiętnika księżniczki . a pierwszą jaką jej książkę przeczytałam to było liceum Avalon . Odpowiedz Link Zgłoś
lovedisneystars .;) 06.12.09, 16:32 Przeczytałam dużo książek Meg Cabot i mi się podobały . Czytałam np. całą serie "1-800-jeśli-widziałeś-zadzwoń", "Idol Nastolatek", "Magiczny Pech", "Pamiętnik Księżniczki", "Liceum Avalon"itd. Muszę stwierdzić, że z tych wszystkich które czytałam najfajniejsze były książki "Liceum Avalon" i "1-800-jeśli-widziałeś-zadzwoń". Na prawdę zachęcam do przeczytania . Odpowiedz Link Zgłoś
gitarzystka_ Re: .;) 06.12.09, 16:50 Namówiłam przyjaciółkę do przeczytania "Pamiętnika Księżniczki" i ją uzależniłam. Odpowiedz Link Zgłoś
gitarzystka_ Re: Meg Cabot 06.12.09, 17:01 collage napisał(a): > plotkara : D Meg Cabot nie napisała "Plotkary". Odpowiedz Link Zgłoś
sheinlove_ Re: Meg Cabot 06.12.09, 17:02 Jezu.Jak można jej nie znać ? Wszystkie ksiażki ma zabójcze, ale to jednak 1-800-Jeśli- Widziełeś-Zadzwoń i Pośredniczka mnie rozwalają. jakby ktoś nie wiedział to całe serie a nie ksiązka, bo przykro mi ale nie moge sie zdecydować która jest najlepsza. Odpowiedz Link Zgłoś
mweezy Re: Meg Cabot 06.12.09, 17:05 sheinlove_ , dokładnie jak można jej nie znać myślę że książki Meg Cabot są taką lekką lekturą , dość miło się czyta ; ) Odpowiedz Link Zgłoś
gitarzystka_ Re: Meg Cabot 06.12.09, 17:06 mweezy napisał(a): > myślę że książki Meg Cabot są taką lekką lekturą , dość miło się czyta ; ) też tak sądzę Odpowiedz Link Zgłoś
paulinusia4 Re: Meg ;* 07.12.09, 20:08 Meggi najlepsza.. seria 'pośredniczka' zarąbista.. 'kłamczucha w opałach' też świetna.. no a 'pamiętniki księżniczki' to bestsellery.. ogólnie książki Meg są fajne xd Odpowiedz Link Zgłoś
aitii Re: Meg ;* 07.12.09, 20:23 Czytałam jej książki, ale mi się nie bardzo podobają. Wszystkie mają taki sam schemat. Odpowiedz Link Zgłoś
hayles Re: Meg Cabot 19.12.09, 12:58 ooo, bardzo ją lubię. Przy serii "Pamiętnik księżniczki" uśmiałam się do łez "Dziewczyna Ameryki", "Kraina Cienia" też są niezłe Odpowiedz Link Zgłoś
karolajn. Re: Meg Cabot 19.12.09, 13:01 pamiętnik księżniczki <wszystkie części>, dziewczyna ameryki 1 i 2 Odpowiedz Link Zgłoś
vamtherina Re: Meg Cabot 19.12.09, 18:12 Uwielbiam ją . Jest naprawdę cudowną osobą , a przy tym miłą kobietką (spotkałam się z nią w Traffic Club jakieś 2 lata temu ) Pamiętnik księżniczki - kocham tę książkę . Odpowiedz Link Zgłoś
kasiula1997 Re: Meg Cabot 31.12.09, 18:58 Ja jej nie znam, bo wolę czytać "cięższe" książki jak np. "Władca Pierścieni". Odpowiedz Link Zgłoś
mweezy Re: Meg Cabot 31.12.09, 19:04 Władcę pierścieni też lubię , jednak do pani Cabot mam sentyment ; > Odpowiedz Link Zgłoś
kasiula1997 Re: Meg Cabot 31.12.09, 20:46 A jakie książki napisała to może sobie wypożyczę bo co tam Odpowiedz Link Zgłoś
zigii Re: Meg Cabot 31.12.09, 19:00 kochamkochamkocham < 333333 'pamiętnik księżniczki' ! < 33333<#<#<#<#<3<3<3<3## Odpowiedz Link Zgłoś
lamma Re: Meg Cabot 31.12.09, 19:08 mnie wciągnęła "Jeszcze mnie polubicie" , po prostu zabójcza xD Odpowiedz Link Zgłoś
monikajb Re: Meg Cabot 31.12.09, 19:01 Uwielbiam! Jest to jedna z najlepszych według mnie! Najbardziej to chyba Idol Nastolatek i Pamiętnik Księżniczki Odpowiedz Link Zgłoś
aivelen Re: Meg Cabot 31.12.09, 21:01 Jak można nie lubić Meg? Pisze lekko, fajnie sie czyta. Przy jej książce ma się zajęcie na jeden wieczór. Liceum Avalon zapamietałam z jej książek najbardziej Odpowiedz Link Zgłoś
mweezy Re: Meg Cabot 31.12.09, 21:33 aivelen , ołemdżi , mam zaciesza , zalogowałaś się na kocie Odpowiedz Link Zgłoś
i_love_boys Re: Meg Cabot 31.12.09, 21:54 a któż to..? sory jak mam coś czytac to tylko gazety albo lekture jakoś mnie nie ciągnie.. Odpowiedz Link Zgłoś
gitarzystka_ Re: Meg Cabot 24.02.10, 21:47 Jak można jej nie znać?! Kto to jest?! Moja idolka i mój wzór do naśladowania. Jedna z lepszych pisarek książek młodzieżowych. Meg wymiata! Odpowiedz Link Zgłoś