olive Chcę zmienić imię. 11.12.09, 19:34 Nie miałam pojęcia , iż takowe imię istnieje . Jak mówią na Ciebie w skrócie ? Odpowiedz Link Zgłoś
oxygeniumoflife Re: Chcę zmienić imię. 20.12.09, 11:55 Olive, rozumiem, że chcesz pokazać, że jesteś inteligentna i potrafisz posługiwać się rzadko używanymi przez młodzież wyrazami, ale to nie tutaj. Po prostu źle trafiłaś. Właściwe posługiwanie się językiem polega na właściwym wybieraniu sytuacji. Tu mamy forum dla nastolatek! Nawet prof. Jan Miodek twierdzi, że niekiedy takie 'mądre' wyrazy wyglądają NIEZWYKLE sztucznie i ŚMIESZNIE. Ludzie chcą pokazać się z tej 'obytej w świecie i wiedzy' strony i się ośmieszają. Ale! - nie mówię, że w ogóle masz nie używać tego typu wyrazów. Dobrze, że je znasz i w takim wieku ( nie wiem konkretnie jakim, ale sądzę że jesteś nastolatką) potrafisz się nimi posługiwać. ; ) Jakby coś ktoś tego - to się nie czepiać. Ta wypowiedź nie ma na celu wywoływania kłótni. Indenecja - skoro Ci się to imię nie podoba, to dlaczego jest Twoim NICKIEM? ale szczerze Ci powiem, że jest bardzo ładne XP Odpowiedz Link Zgłoś
inka_love_nick Re: Chcę zmienić imię. 11.12.09, 19:34 No szczerze ci wsółczuje, ale bez obrazy! Nigdy nie słyszałam o takim imieniu, ja nazywam się Malwina i bardzo podoba mi się moje imię Ja na twoim miejscu nie zmieniałabym imienia bo nie chciałabym skrzywdzić rodziców może uzywaj drugiego imienia? Albo poproś koleznki i rodzinę aby mówili do ciebie Ola albo Zuzia Odpowiedz Link Zgłoś
inka_love_nick Re: Chcę zmienić imię. 11.12.09, 19:43 Indenecja to raczej stare imie tak? W sumie nie przejmu się, zą tak starsznie moja kuzynak nazywa się Jadzia i nie lubi swojego imienia niektórzy jej dokuczają, a w szczególności niektóre dziewczyny z klasy jej siostry. Mam też w klasie Konstantego, no to dopiero jest krzywda! xd ;* Trzymaj się! Odpowiedz Link Zgłoś
theblackone. Re: Chcę zmienić imię. 11.12.09, 20:29 Indenecja to piękne imię. Tak, możesz zmienić, oczywiście, ale będziesz tego potem żałować. Naprawdę. Po zmianie ktoś Ci powie, że Indenecja było fajniejsze od np. Oli, i będziesz płakać. Ja wiem, że teraz Ci się wydaje, że to beznadziejne imię i wszyscy się śmieją z Ciebie, ale prawda jest taka, że nikt nie jest do końca zadowolony ze swojego imienia. Wejdź na oficjalne, wpisz 'imię' w wyszukiwarce i znajdziesz miliony wątków typu 'Nienawidzę swojego imienia'. Chciałabym mieć na imię Indenecja - to takie wdzięczne, miłe imię. Myślę, że pomoże Ci w życiu - wyobraź sobię taką scenkę. Twoja koleżanka przedstawia boskiemu chłopakowi swoje przyjaciółki na imprezie: - Tu Ewa, Ola, Ania, Marta, Paulina, to tamta z czarnymi włosami, Julka, a tam Indenecja, dalej Kasia... - Indenecja? - Tak. - Fajne imię, muszę ją poznać. Tak w ogóle to masz drugie imię? Jeśli tak, wystarczy, że powiesz, że wolisz używać drugiego imienia, albo np. imienia Iza czy Ida (to taki jakby 'skrót' od Indenecji) zamiast od razu zmieniać je całkowicie legalnie. :] Odpowiedz Link Zgłoś
hellokiciara Re: Chcę zmienić imię. 12.12.09, 17:18 Całkowitą rację przyznaję osobie wyżej ; - ) Odpowiedz Link Zgłoś
indenecja_ Re: Chcę zmienić imię. 18.12.09, 15:46 theblackone - może i tak. w szkole jestem Indusią co mi przeszkadza bo jak jakiś duduś. w domu mama woła na mnie I. na drugie mam Józefina co jest jeszcze gorsze więc nawet nie chcę o tym słyszeć. Józia - brrr! Odpowiedz Link Zgłoś
charlotte__ Re: Chcę zmienić imię. 18.12.09, 16:03 Twoje imie nie jest może piękne ale napewno bardzo oryginalne. No powiedz chciałabyś być ładna i taka sama jak wszyscy czy może nie jakaś piękna a poprostu oryginalna .... Odpowiedz Link Zgłoś
melody. Re: Chcę zmienić imię. 18.12.09, 16:09 Indenecja ? hmm, nie słyszałam o takim imieniu, ale jest naprawde fajne i oryginalne .. jeżeli rówieśnicy Ci w jakiś sposób dogryzają, czy coś to oznacza że zazdroszczą. Olej ich Ja to dopiero mam strasznie ; xx MARIOLA ;// weź, jak słysze to imie to naprawde .. nie podoba mi się, ale wiem że jest milion dziewczyn które nazywają się gorzej i to mnie troche pociesza 70 % ludzi nie jest zadowolonych ze swojego imienia, ale Twoje jest naprawde wręcz genialne Odpowiedz Link Zgłoś
kammi Re: Chcę zmienić imię. 18.12.09, 16:05 A mi się podoba twoje imię . Możesz sobie przywłaszczyć przezwisko indie ;x . Odpowiedz Link Zgłoś
brookelle Re: Chcę zmienić imię. 18.12.09, 16:08 nie wiem ,na pewno jak będziesz miała 18 lat ; ) a imię ładne : * Odpowiedz Link Zgłoś
selgomez97 Re: Chcę zmienić imię. 18.12.09, 21:26 Ja o takim imieniu nie słyszałam... Osobiście to ja bym takie imie zaakceptowała. Wkońcu to właśnie ty masz wyróżniające się imie i w końcu przecież możesz mieć fajną ksywkę. Jeszcze nie wiem jaką, ale twoi przyjaciele mogą coś dobrego wymyślić. Odpowiedz Link Zgłoś
broken_heart Re: Chcę zmienić imię. 18.12.09, 21:29 Masz fajne orginalne imię Na serio wyróżniasz sie z nim to coś fajnego, mało osób może tak powiedzieć Odpowiedz Link Zgłoś
zaczarowanaaa Re: Chcę zmienić imię. 18.12.09, 21:31 rzeczywiście, ja nie słyszałam o takim imieniu, ale myślę, że bez problemu możesz zmienić Odpowiedz Link Zgłoś
mileey.hannah Re: Chcę zmienić imię. 18.12.09, 21:32 Po 18-stce możesz sama zmienic , ale moim zdaniem zrobisz przykrość mamie . Bo byla szczesliwa dajac Ci to imie Odpowiedz Link Zgłoś
ta_anka Re: Chcę zmienić imię. 18.12.09, 21:34 Indenecja ? o boże .. ; /// ja bym chyba się spaliła ze wstydu. ładnie jest Zuzanna, Anna, Milena, Olga .. ; ) Odpowiedz Link Zgłoś
devilish_ Chcę zmienić imię. 18.12.09, 21:41 bardzo orginalnę . x DDD ! ja uważam że moja mama też mnie skrzywdziła moim imieniem . ;- c to twoja decyzja ja nie wiem czy można a w twoim czy dopiero od pełno letniości . a mam takie pytanie jak mówią na ciebie w szkole !? Odpowiedz Link Zgłoś
softy_girl Re: Chcę zmienić imię. 19.12.09, 16:10 Wiesz to ładne imię bo co druga osoba wcale nie ma na imię tak jak ty , to fajnie . Ja mam na imię Weronika i chociaż mam imieniny to nigdy ich nie obchodzę nigdy nikt o nich nie pamięta i żyje . Mówię ci twoje imię o niczym nie świadczy , jest bardzo ładne !!!! Po co zmieniać imię moim zdaniem twoje imię brzmi lepiej niż Zuza Odpowiedz Link Zgłoś
vanesska123 Re: Chcę zmienić imię. 19.12.09, 16:13 Powinnaś się cieszyć, że masz imię jedyne w swoim rodzaju. Odpowiedz Link Zgłoś
zigii Re: Chcę zmienić imię. 19.12.09, 16:14 Co ty! masz oryginalne i piękne imię! nie zmieniaj : / naprawdę. Odpowiedz Link Zgłoś
teastte Re: Chcę zmienić imię. 19.12.09, 16:15 matko jedyna! Ty nawet nie wiesz co zrobiła dla Ciebie mama! gdybym miała na imię Ola albo Ala, załamałabym się. kocham moją Tatianę i w życiu, w życiu nie zmienię imienia. nic nie rób! bądź oryginalna, ot co. masz wieeelkie szczęście. Odpowiedz Link Zgłoś
xnamex Re: Chcę zmienić imię. 19.12.09, 16:16 Sory, ale nie słyszałam wcześniej takiego imienia. Możesz je zmienić dopiero po ukończeniu 18 roku życia. Ale wiesz nie jest złe! Odpowiedz Link Zgłoś
selena117 Re: Chcę zmienić imię. 19.12.09, 16:17 ma na Imie Natalia a chce miec na imie hayley czy moze Brenda nie wiem jakies delkatne moze amy Odpowiedz Link Zgłoś
magdalenaa Re: Chcę zmienić imię. 19.12.09, 16:23 z tego co wiem imię możesz zmienic kiedy ukończysz 18 lat.;] Odpowiedz Link Zgłoś
seline_ Re: Chcę zmienić imię. 19.12.09, 16:34 ja bym się cieszyła nosząc takie imię :] Serio. To ono sprawia że się wyróżniasz. ;D moja mama nazwała mnie Julią jak dla mnie za pospolite. a Ty się ciesz. xd Odpowiedz Link Zgłoś
majusia011 Re: Chcę zmienić imię. 19.12.09, 16:40 a pomyślałaś o tym, że swoje mamie możesz sprawic przykrośc zmieniając imię. [na pewno jej sie takie imie bardzo podoba, jak je dla ciebie wybrala i na pewno wiedziala, że dla ciebie bedzie idealne] nie wiem może twoja mama się na to zgodziła, że możesz zmienic imię.. Odpowiedz Link Zgłoś
demi2917 Re: Chcę zmienić imię. 19.12.09, 16:38 Ja gdzieś słoyszałam że imię można zmieniać od 18 roku życia, ale na pewno to nie wiem. Ale może ci sie uda. Życze spowodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
eweluna97 Re: Chcę zmienić imię. 19.12.09, 16:42 nie zmieniaj imienia . ! to imię jest takie orginalne i w ogóle , chciała bym tak mieć. ;d Odpowiedz Link Zgłoś
truszkaweczka Re: Chcę zmienić imię. 19.12.09, 16:41 Masz ładne i oryginalne imię. Jeśli nie chcesz, aby mówili do ciebie Indencja, to mów, żeby mówili do ciebie np. Ida, Idka, Odpowiedz Link Zgłoś
wtf.owa Inteligenta odpowiedź :P 19.12.09, 16:46 No wiesz, twoje imię przyda Ci się jak na przykład będziesz kiedyś sławna Każdy będzie je znał. Chcesz być zwykłą Olą? ;// Ja ci radzę, nie zmieniaj imienia, to ono sprawia, że jesteś wyjątkowa. Odpowiedz Link Zgłoś
ann14 Re: Chcę zmienić imię. 19.12.09, 16:51 Imię można zmienić Czytałam że powodem jest np. ''upokarzające imię lub nazwisko''. Choć osobiście uważam że masz fajne,oryginalne imię Odpowiedz Link Zgłoś
miley222 Re: Chcę zmienić imię. 19.12.09, 16:51 ciesz się że twoi rodzice nie dali ci imienia np.Józefina czy Helena jak chcesz zmienić to będzie ładne Julia Odpowiedz Link Zgłoś
kingul33 Re: Chcę zmienić imię. 19.12.09, 16:56 Ja też do niedawna tak myślałam... mama dała mi na imię Kinga, i byłam na nią cholernie zła o to. Na początku chciałam mieć na imię Ewa, później Ania i tak mi się co jakiś czas zmieniało Ale kiedyś na kolonii powiedziały mi koleżanki i pani, że to jest jedno z najpiękniejszych imion świata. Cóż, ja tak nie myślę, ale dałam sobie spokój- już mi nie przeszkadza. A Twoje imię jest bardzo oryginalne i fajnie brzmi. A masz może drugie imię? Bo jeżeli masz, i jest ono w kalendarzu imienin, to możesz obchodzić imieniny wtedy. I możesz prosić ludzi, tak do Ciebie mówili. Co do zmiany imienia, to nie mam zielonego pojęcia. 3maj się I się tak nie przejmuj Odpowiedz Link Zgłoś