Dodaj do ulubionych

Chcę zmienić imię.

• olive Chcę zmienić imię. 11.12.09, 19:34
      Nie miałam pojęcia , iż takowe imię istnieje . Jak mówią na Ciebie w skrócie ?
      • oxygeniumoflife Re: Chcę zmienić imię. 20.12.09, 11:55
        Olive, rozumiem, że chcesz pokazać, że jesteś inteligentna i potrafisz
        posługiwać się rzadko używanymi przez młodzież wyrazami, ale to nie tutaj. Po
        prostu źle trafiłaś. Właściwe posługiwanie się językiem polega na właściwym
        wybieraniu sytuacji. Tu mamy forum dla nastolatek! Nawet prof. Jan Miodek
        twierdzi, że niekiedy takie 'mądre' wyrazy wyglądają NIEZWYKLE sztucznie i
        ŚMIESZNIE. Ludzie chcą pokazać się z tej 'obytej w świecie i wiedzy' strony i
        się ośmieszają. Ale! - nie mówię, że w ogóle masz nie używać tego typu wyrazów.
        Dobrze, że je znasz i w takim wieku ( nie wiem konkretnie jakim, ale sądzę że
        jesteś nastolatką) potrafisz się nimi posługiwać. ; ) Jakby coś ktoś tego - to
        się nie czepiać. Ta wypowiedź nie ma na celu wywoływania kłótni.

Indenecja - skoro Ci się to imię nie podoba, to dlaczego jest Twoim NICKIEM? ale
        szczerze Ci powiem, że jest bardzo ładne XP
    • inka_love_nick Re: Chcę zmienić imię. 11.12.09, 19:34
      No szczerze ci wsółczuje, ale bez obrazy! Nigdy nie słyszałam o takim imieniu, ja nazywam
      się Malwina i bardzo podoba mi się moje imięwink Ja na twoim miejscu nie zmieniałabym
      imienia bo nie chciałabym skrzywdzić rodziców może uzywaj drugiego imienia? Albo
      poproś koleznki i rodzinę aby mówili do ciebie Ola albo Zuzia wink
    • inka_love_nick Re: Chcę zmienić imię. 11.12.09, 19:43
      Indenecja to raczej stare imie tak? W sumie nie przejmu się, zą tak starsznie moja kuzynak
      nazywa się Jadzia i nie lubi swojego imienia niektórzy jej dokuczają, a w szczególności
      niektóre dziewczyny z klasy jej siostry. Mam też w klasie Konstantego, no to dopiero jest
      krzywda! xd ;*
      Trzymaj się!
    • theblackone. Re: Chcę zmienić imię. 11.12.09, 20:29
      Indenecja to piękne imię.
      Tak, możesz zmienić, oczywiście, ale będziesz tego potem żałować. Naprawdę.
      Po zmianie ktoś Ci powie, że Indenecja było fajniejsze od np. Oli, i będziesz płakać. Ja wiem,
      że teraz Ci się wydaje, że to beznadziejne imię i wszyscy się śmieją z Ciebie, ale prawda jest
      taka, że nikt nie jest do końca zadowolony ze swojego imienia. Wejdź na oficjalne, wpisz
      'imię' w wyszukiwarce i znajdziesz miliony wątków typu 'Nienawidzę swojego imienia'.
      Chciałabym mieć na imię Indenecja - to takie wdzięczne, miłe imię. Myślę, że pomoże Ci w
      życiu - wyobraź sobię taką scenkę. Twoja koleżanka przedstawia boskiemu chłopakowi
      swoje przyjaciółki na imprezie:
      - Tu Ewa, Ola, Ania, Marta, Paulina, to tamta z czarnymi włosami, Julka, a tam Indenecja,
      dalej Kasia...
      - Indenecja?
      - Tak.
      - Fajne imię, muszę ją poznać.
      Tak w ogóle to masz drugie imię? Jeśli tak, wystarczy, że powiesz, że wolisz używać
      drugiego imienia, albo np. imienia Iza czy Ida (to taki jakby 'skrót' od Indenecji) zamiast od
      razu zmieniać je całkowicie legalnie. :]
      • hellokiciara Re: Chcę zmienić imię. 12.12.09, 17:18
        Całkowitą rację przyznaję osobie wyżej ; - )
      • indenecja_ Re: Chcę zmienić imię. 18.12.09, 15:46
        theblackone - może i tak. w szkole jestem Indusią co mi przeszkadza bo jak jakiś
        duduś. w domu mama woła na mnie I. na drugie mam Józefina co jest jeszcze gorsze
        więc nawet nie chcę o tym słyszeć. Józia - brrr!
        • charlotte__ Re: Chcę zmienić imię. 18.12.09, 16:03
          Twoje imie nie jest może piękne ale
          napewno bardzo oryginalne. No powiedz
          chciałabyś być ładna i taka sama jak
          wszyscy czy może nie jakaś piękna a
          poprostu oryginalna ....
        • melody. Re: Chcę zmienić imię. 18.12.09, 16:09
          Indenecja ? hmm, nie słyszałam o takim imieniu, ale jest naprawde fajne i
          oryginalne ..
          jeżeli rówieśnicy Ci w jakiś sposób dogryzają, czy coś to oznacza że
          zazdroszczą. Olej ich wink
          Ja to dopiero mam strasznie ; xx MARIOLA ;// weź, jak słysze to imie to naprawde
          .. nie podoba mi się, ale wiem że jest milion dziewczyn które nazywają się
          gorzej i to mnie troche pociesza wink 70 % ludzi nie jest zadowolonych ze swojego
          imienia, ale Twoje jest naprawde wręcz genialne wink
    • kammi Re: Chcę zmienić imię. 18.12.09, 16:05
      A mi się podoba twoje imię .

Możesz sobie przywłaszczyć przezwisko indie ;x .

wink wink wink
    • brookelle Re: Chcę zmienić imię. 18.12.09, 16:08
      nie wiem ,na pewno jak będziesz miała 18 lat ; )
      a imię ładne : *
    • selgomez97 Re: Chcę zmienić imię. 18.12.09, 21:26
      Ja o takim imieniu nie słyszałam... Osobiście to ja bym takie imie zaakceptowała. Wkońcu
      to właśnie ty masz wyróżniające się imie i w końcu przecież możesz mieć fajną ksywkę.
      Jeszcze nie wiem jaką, ale twoi przyjaciele mogą coś dobrego wymyślić.wink
    • broken_heart Re: Chcę zmienić imię. 18.12.09, 21:29
      Masz fajne orginalne imię wink
      Na serio wyróżniasz sie z nim to coś fajnego, mało osób może tak powiedzieć wink
    • zaczarowanaaa Re: Chcę zmienić imię. 18.12.09, 21:31
      rzeczywiście, ja nie słyszałam o takim imieniu, ale myślę, że bez problemu
      możesz zmienić tongue_out
    • mileey.hannah Re: Chcę zmienić imię. 18.12.09, 21:32
      Po 18-stce możesz sama zmienic ,
      ale moim zdaniem zrobisz przykrość mamie .
      Bo byla szczesliwa dajac Ci to imie
      • ta_anka Re: Chcę zmienić imię. 18.12.09, 21:34
        Indenecja ?
        o boże .. ; ///

ja bym chyba się spaliła ze wstydu.
        ładnie jest Zuzanna, Anna, Milena, Olga .. ; )
    • devilish_ Chcę zmienić imię. 18.12.09, 21:41
      bardzo orginalnę . x DDD !
      ja uważam że moja mama
      też mnie skrzywdziła moim imieniem . ;- c
      to twoja decyzja ja nie wiem czy można a w twoim
      czy dopiero od pełno letniości .

a mam takie pytanie jak mówią na ciebie w szkole !?
    • softy_girl Re: Chcę zmienić imię. 19.12.09, 16:10
      Wiesz to ładne imię bo co druga osoba wcale nie ma na imię tak jak ty , to
      fajnie . smile
      Ja mam na imię Weronika i chociaż mam imieniny to nigdy ich nie obchodzę nigdy
      nikt o nich nie pamięta i żyje . Mówię ci twoje imię o niczym nie świadczy ,
      jest bardzo ładne !!!! Po co zmieniać imię moim zdaniem twoje imię brzmi lepiej
      niż Zuza wink
    • vanesska123 Re: Chcę zmienić imię. 19.12.09, 16:13
      Powinnaś się cieszyć, że masz imię jedyne w swoim rodzaju.
    • zigii Re: Chcę zmienić imię. 19.12.09, 16:14
      Co ty! masz oryginalne i piękne imię! nie zmieniaj : / naprawdę.
    • teastte Re: Chcę zmienić imię. 19.12.09, 16:15
      matko jedyna! Ty nawet nie wiesz co zrobiła dla Ciebie mama! gdybym miała na
      imię Ola albo Ala, załamałabym się. kocham moją Tatianę i w życiu, w życiu nie
      zmienię imienia.

nic nie rób! bądź oryginalna, ot co. masz wieeelkie szczęście.
    • xnamex Re: Chcę zmienić imię. 19.12.09, 16:16
      Sory, ale nie słyszałam wcześniej takiego imienia. Możesz je zmienić dopiero po ukończeniu
      18 roku życia. Ale wiesz nie jest złe!
    • selena117 Re: Chcę zmienić imię. 19.12.09, 16:17
      ma na Imie Natalia a chce miec na imie hayley czy moze Brenda nie wiem jakies delkatne
      moze amy
    • magdalenaa Re: Chcę zmienić imię. 19.12.09, 16:23
      z tego co wiem imię możesz zmienic kiedy ukończysz 18 lat.;]
    • seline_ Re: Chcę zmienić imię. 19.12.09, 16:34
      ja bym się cieszyła nosząc takie imię :]
      Serio.
      To ono sprawia że się wyróżniasz. ;D
      moja mama nazwała mnie Julią
      jak dla mnie za pospolite.
      a Ty się ciesz. xd
      • majusia011 Re: Chcę zmienić imię. 19.12.09, 16:40
        a pomyślałaś o tym, że swoje mamie
        możesz sprawic przykrośc zmieniając imię. [na pewno jej sie takie imie bardzo
        podoba, jak je dla ciebie wybrala i na pewno wiedziala, że dla ciebie bedzie
        idealne]
        nie wiem może twoja mama się na to zgodziła, że możesz zmienic imię..
    • demi2917 Re: Chcę zmienić imię. 19.12.09, 16:38
      Ja gdzieś słoyszałam że imię można zmieniać od 18 roku życia, ale na pewno to
      nie wiem. Ale może ci sie uda.
      Życze spowodzeniawinkwink
      • eweluna97 Re: Chcę zmienić imię. 19.12.09, 16:42
        nie zmieniaj imienia . !

to imię jest takie orginalne i w ogóle , chciała bym tak mieć. ;d
    • truszkaweczka Re: Chcę zmienić imię. 19.12.09, 16:41
      Masz ładne i oryginalne imię.
      Jeśli nie chcesz, aby mówili do ciebie Indencja, to mów, żeby mówili do ciebie
      np. Ida, Idka,
    • wtf.owa Inteligenta odpowiedź :P 19.12.09, 16:46
      No wiesz, twoje imię przyda Ci się jak na przykład będziesz kiedyś sławna tongue_out Każdy będzie
      je znał. Chcesz być zwykłą Olą? ;// Ja ci radzę, nie zmieniaj imienia, to ono sprawia, że
      jesteś wyjątkowa.
    • ann14 Re: Chcę zmienić imię. 19.12.09, 16:51
      Imię można zmienić wink Czytałam że powodem jest np. ''upokarzające imię lub
      nazwisko''. Choć osobiście uważam że masz fajne,oryginalne imię wink
    • miley222 Re: Chcę zmienić imię. 19.12.09, 16:51
      ciesz się że twoi rodzice nie dali ci imienia np.Józefina czy Helena
      jak chcesz zmienić to będzie ładne Juliawink
    • kingul33 Re: Chcę zmienić imię. 19.12.09, 16:56
      Ja też do niedawna tak myślałam... mama dała mi na imię Kinga, i byłam na nią
      cholernie zła o to. Na początku chciałam mieć na imię Ewa, później Ania i tak mi
      się co jakiś czas zmieniałosmile Ale kiedyś na kolonii powiedziały mi koleżanki i
      pani, że to jest jedno z najpiękniejszych imion świata. Cóż, ja tak nie myślę,
      ale dałam sobie spokój- już mi nie przeszkadza.
      A Twoje imię jest bardzo oryginalne i fajnie brzmi. A masz może drugie imię?
      Bo jeżeli masz, i jest ono w kalendarzu imienin, to możesz obchodzić imieniny
      wtedy. I możesz prosić ludzi, tak do Ciebie mówili. Co do zmiany imienia, to nie
      mam zielonego pojęcia.
      3maj sięwink I się tak nie przejmujkiss

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka