Dodaj do ulubionych

kujon? czy dla ludzi normalnych to słowo istnieje?

18.12.09, 22:40
hejhej.
dawno nie zakładałam wątków na kocie, więc założę. ale nie od niechcenia, ten
problem mi dokucza.
nie jestem ajnsztajnem, ani nie wiadomo nikim. po prostu dobrze się uczę,
skupiam się na razie na nauce, w końcu po to jest szkoła. idę na czwórkach,
pjontkach, sześć też sie znarzy, ale rzadziej C: jedyny problem jest taki, że
ludzie zaczynają do mnie, że jestem kujonem. fajnie, nie? >.<

nie wiem dlaczego się tym tak przejmuję. nie wiem, może dlatego, że niie chcę
być spostrzegana jako kujonek w okularkach, tylko jako jakby to.. inteligentna
osoba?
nie potnę się nie powieszę się nie utnę sobie ręki i nie wiadomo co . : d

to naprawdę jest wkur*wiające, nie mam zamiaru wysłuchiwać jakim to jestem
kujonkiem i kablem, że mam dobrze, bo mama pracuje w szkole. i tu nie chodzi o
to, że chcę się nad sobą użalać, bo nie. ja jestem tu tylko przykładem.

to się nazywa szufladkowanie, ocenianie książki po okładce dokładniej. sami
wiecie o co chodzi, nie zawsze (?) osoba z piątkami i wyżej jest
głupacholernacipaspie...j.

wiem, ze w wielu szkołach jest taki problem, ludzie nie są lubiani tylko
dlatego, że dobrze się uczą, ludzie też myślą, że kujonki mają jakieś
przywileje. to jest okropne, kurw.

chcę tylko wiedzieć, czy wy też tak macie. albo nie - inaczej. czy wy
nazywacie ludzi kujonami, czy szufladkujecie ich? tylko bez wykrętów. chcę
znać prawdę, jacy są ludzie.
dzięki, że doszłaś aż do tąd *u*
Obserwuj wątek
    • ta_anka Re: kujon? czy dla ludzi normalnych to słowo istn 18.12.09, 22:46
      ja też się dobrze uczę, ale czasami zarąbie jakieś pały lub troje, dwóje X D
      ale czasami, rzadko ..

a jak do mnie mówia "kujon" ja mam ich daleko w dupie.
      • po_prostu_bella Re: kujon? czy dla ludzi normalnych to słowo istn 19.12.09, 09:43
        rozumiem cię.
        dobra nauka to pół biedy, ale bycie córką np. nauczyciela/lki, to już przerąbane.
        Wiem, coś o tym.
        I wszyscy mają do mnie dystans, bo jak jedna dziewczyna się do mnie trochę
        zbliżyła, to inni mówili że się podlizuje...Załamka
    • kammi Re: kujon? czy dla ludzi normalnych to słowo istn 18.12.09, 22:47
      Staram się nie , ale czasem po prostu na poprawę humoru ' obgaduję sobie kogoś '
      z przyjaciółkami . Ale to raczej na żarty , żeby się lepiej poczuć wink . Bo
      niektórzy są serio strasznie głuupi . Nie tylko kujoni , ale my akurat mamy
      takiego jednego w klasie , i to na serio jest kujon, w ogóle , casem nawet się
      wywyższa . Chociaż teraz jest z nim już lepiej , w 5tej klasie było najgorzej . wink

Więc , staram się nie oceniać po okładce ;d .
    • demi.jb.love. Re: kujon? czy dla ludzi normalnych to słowo istn 18.12.09, 22:48
      powiem tak, zalezy jakiego gatunku 'kujonem' jestes. i tu bez obrazy. mam kolezanke,
      ktora sie dobrze uczy ma 5, ale jej nie wyzywamy, bo ona ciagle gdzies wychodzi, jak uczy
      sie to malo, ciagle z lekcji pamieta i wgl, a taka inna to nawet komutera nie ma! co spojrze
      w jej zeszyt to jakis niepotrzebny rysuneczek dorysowany, wszystkie notatki wykute na
      pamiec, nawet na dwor nie wychodzi tylko siedzi przed ksiazkami! to ze sie dobrze uczysz
      to dobrze, tylko gorzej zeby nie zostaly same ksiazki, rozumiesz?

pozdrawiam. ; *
    • zaczarowanaaa Re: kujon? czy dla ludzi normalnych to słowo istn 18.12.09, 22:49
      czasem denerwujące jest to, że ktoś tak cie nazywa. W ten kwesti cie rozumiem.
      ale niesprawiedliwe jest to że np osoba z mojej klasy ma rodzica nauczyciela i
      dzieki temu dostaje gotowe sprawdziany. wystarczy że nauczy sie odpowiedzi do
      konkretnych zadań i tyle uncertainuncertain
      • zigii zaczarowana. 18.12.09, 22:52
        gotowe sprawdziany? tak się nie da. moja mama też jest nauczycielką, ale mam
        wszystko normalnie. dlaczego nauczyciele mieliby mnie traktować inaczej? >.<
        • zaczarowanaaa Re: zaczarowana. 18.12.09, 22:57
          zigii napisał(a):

> gotowe sprawdziany? tak się nie da. moja mama też jest nauczycielką, ale mam
          > wszystko normalnie. dlaczego nauczyciele mieliby mnie traktować inaczej? >.
          > <
          hmm nie chodzi mi o to że we wszystkich szkołach tak jest i z każdego
          przedmiotu. ale widziałam jak temu koledze z klasy matka dawała gotowy
          sprawdzian z takiego działu na których lekcjach nie był bo był chory czy coś.
    • dreamer483 Re: kujon? czy dla ludzi normalnych to słowo istn 18.12.09, 22:52
      Spokooooooooooo... Mnie też tak nazywają, a moja mama w szkole nie pracuje,
      zdarzają się tróje, a szóstki... (no chyba don't shock) W każdym razie, po prostu
      nie mają się na kim wyżyć, bywa sciana Ale takich ludzi jest pełno. W
      przyszłości będzie ci łatwiej sobie z nimi poradzić kiss
    • paulinusia4 Re: kujon? czy dla ludzi normalnych to słowo istn 18.12.09, 22:53
      ja też sie dobrze uczę, aczkolwiek w naszej klasie akurat nie przezywają od
      'kujonów' - chyba najbardziej cywilizowana klasa w jakiej byłam ;d
      rada dla ciebie: nie przejmuj się i dalej ucz się dobrze.. chyba że chcesz potem
      śmieci zbierać o.o
    • lady_em Re: kujon? czy dla ludzi normalnych to słowo istn 18.12.09, 23:02
      ludzie nie znają znaczenia słowa kujon : > i stąd się to bierze.
      kujon to osoba, która kuje wszystko na blachę. Siedzi godzinami nad książkami i uczy się na mur-beton formułek, których nic a nic nie rozumie, więc kujonem można nazwać nawet osobę trójkową (:
      Moja klasa jest spoza rejonu{jedna z lepszych}, więc my zdołamy oddzielić kujona od inteligenta. Z kolei ci z innych klas (trójkowicze, dwójkowicze) mówią kujon, bo innego słowa nie znają - proste, co nie?
    • sweex No problema. 18.12.09, 23:03
      U mnie nie ma takich problemów. 'Lepsi' odczuwają coś w rodzaju współczucia dla ludzi,
      którzy źle się uczą, próbują pomagać. Ja, wspominając przy okazji, korzystam
      z 'korepetycji' matmy od kolegi i pomagam innym w polskim. ; )
      Jednak, żeby nie było za różowo - chodzę do szkoły niepublicznej.
      • skasia Re: No problema. 18.12.09, 23:06
        Ja niestety przez niektóre osoby jestem właśnie tak szufladkowana jak ty zigii.
        To jest na serio wkurzające.Ja prawie wcale nie siedzę przy książkach a oni, że
        nie wiadomo ile czasu spędzam ; /
    • kicaj Re: kujon? czy dla ludzi normalnych to słowo istn 18.12.09, 23:18
      no faktycznie czesto tak jest. Jak mnie ktos by nazwal kujonem to bym sie nawet
      ucieszyla smile
      U nas w szkole jet tak ze popularni i lubiani są Ci co dobrze sie uczą ;smile
    • pola16 czy dla ludzi normalnych to słowo istn 18.12.09, 23:23
      jak możes zbyć kujonką skoro robisz błędy ortofraficzne?!
    • miley07 Re: kujon? czy dla ludzi normalnych to słowo istn 19.12.09, 08:19
      am 2 koleżanki.Obie mają opinie kujona a tylko jedna z nich jest. cry
      I to dosłownie.Uczy się na przerwach, a nawet na lekcjach.Co roku ma stypendiumcrying
      Masakra!!
      A ta druga, uczy się w domu a nie na przerwach czy lekcjach.
      <br />
      Jest fajnawink
    • zigii pola16? 19.12.09, 08:44
      gdzie ja ci robie błędy ortograficzne? o.o

serio nie widzę. jeśli chodzi ci o słowo "pjontka" kochaniutka, to jest napisane
      tak specjalnie x.x

bo w porównaniu do ciebie znam się na j.polskim i na słowach stosowanych na np.
      kocie : )
      • cytrusia. Re: pola16? 19.12.09, 09:03
        Niesamowicie wkurza mnie to `przezwisko (?)`,
        Choc, przyznam się bez bicia- ostatnio `pochwaliłam` się przejawem hipokryzji
        I nazwałam chłopaka kujonem wbrew sobie, bo wiedziałam, że on kujonem nie jest.
        Definiuję słowo `kujon` jako osobę wkuwającą, tzn. uczącą się czegoś na pamięc
        nie rozumiejąc za razem niczego.
        Mam w klasie takiego jednego kujonika, wkurza niesamowicie, ale nie o tym mowa.
        W wakacje, gdy nastaje odpoczynek od szkoły nie zachowuje się źle i nie dzwoni
        do kogoś o 23.30 z tym samym pytaniem typu `na jutro coś trzeba przynieśc? aa,
        nie wiesz? kurczę, dobra, to zadzwonię zaraz, jak się dowieeeem. (wszystko
        niezwykle zlęknionym głosem xd)`
        Kur.wicy można przy niem dostac!
        Na szczęście, mam na tyle fajną klasę, że gdy idę do biurka nauczyciela i słyszę
        `pięc.`
        mieszające się z żartobliwym `kuuujooon`to nic sobie z tego nie robię ja, ani
        osoby dobrze się uczące.

Kurczę, jakoś nieskładnie to napisałam.

Czat!
        • miqusia zigusia <3 19.12.09, 09:24
          przeciez watki, naciosku, juz byly : 3
          wez ich olej. Ja mialam w zeszlym roku srednia 5.56,
          zdarzalo sie, ze tak mie nazwali, ale sie tym nie martwilam,
          tylko an spokojnie tlumaczylam kto to "kujon"
          Obecnie ludzie sa juz raczej uswiadomieni i dawno tego nie
          slyszalam.

Afes, sie nie martw : d
          Oni sa glupi, jezeli nie znaja znaczenia slowa, bo przypominam,
          ze kujon to nie jest osoba z dobrymi ocenami,
          tylko kujon to osoba , ktora uczy sie na pamiec. Wmawia
          sobie, ze nic nie potrafi. Czyta bze zrozumienia i jest nawet glupia,
          tylko duzo umie na pamiec, a nie potrafi tego wykorzystac nawet.

miq : *
          • charlotte__ Re: zigusia <3 19.12.09, 09:30
            Ja się dobrze uczę. Mam 5, 4 zdarzają
            się 6. Ale wiadomo mam też jakieś 3,2
            i 1 .. U mnie w szkole nawet dobrze jest
            jak ktoś się dobrze uczy, bo potem
            wszyscy chcą z tobą siedzieć na spr. itp.
    • blondzia Re: kujon? czy dla ludzi normalnych to słowo istn 19.12.09, 09:28
      Nikogo nie nazywam kujonem smile

I ja bym skała z radości jak by mnie ktoś nazywał kujonem a nie się użalała z
      tego powodu sad
      • olusia133 Re: kujon? czy dla ludzi normalnych to słowo istn 19.12.09, 10:00
        Nie przejmuj się tym. Ja również jestem kujonem. Ale mnie od kujona w szkole nie
        przezywają po połowa szkoły to kujony tongue_out Moja przyjaciółka ma mame derektorke i jest
        lubiana. Ludzie nie przejmujcie się. Jeżeli jesteście kujonami bd wam lżej w życiu smile
    • olive Re: kujon? czy dla ludzi normalnych to słowo istn 19.12.09, 10:00
      U mnie w szkole raczej takiego zachowania nie ma , ogólnie albo ktoś się dobrze uczy ,
      albo źle ; nie ma wyzywania i chyba wszyscy są sobie równi . Chociaż trzeba przyznać , że
      są osoby , które z urodzenia najmądrzejsze nie są , tylko całymi dniami wkuwają na
      pamięć całą książkę i chodzą na piętnaście konkursów w ciągu miesiąca . Według mnie TO
      jest definicja kujona ; jeśli dobrze się uczysz , a oprócz tego masz czas na normalne życie ,
      jesteś po prostu inteligentna i tyle .
    • softy_girl Re: kujon? czy dla ludzi normalnych to słowo istn 19.12.09, 10:09
      No wiesz to słowo istnieje na 100 % dla ludzi którzy również są inteligentni .
      Definicja :
      osoba ucząca się która pomimo tego ze się uczy dalej nic nie umie .
      Takze to slowo istnieje ale nie ma takiego znaczenia jakie sądzimy że ma smile
    • zigii miquusiaa <3 19.12.09, 10:21
      weszłaś na kota!!!!!!!!!
      łihihihihihihihihihihihihihihihihihihihihihihihihihihihi!!! : 3

ale ja tu tylko przykladem. chcialam wiedziec jak jest w innych szkolach. ja sie
      niczym nie przejmuje, chce tylko znac wasze zdanie *u*
    • jewel Kujon. 19.12.09, 10:58
      Ja dobrze się uczę, a nie jestem kujonem. Nigdy nie siedzę przy książkach, bo
      nauka mnie nudzi. Mimo wszystko, dostaję 6, 5, 4. Dostałam raz 3, bo nie było
      mnie na lekcji z fizyki i kompletnie nic nie umiałam. U mnie działa taki system,
      że skupiam(próbuję.) się na lekcji i potem nie muszę się uczyć, ani nic. Nawet
      nie powtarzam notatek, bo wszystko pamiętam. Nauczyciele nie potrafią tego
      pojąć, bo dyrektor widzi mnie w swoim gabinecie częściej, niż Agnieszkę- swoją
      sekretarkę -.- Nie dlatego, że się tnę, rozrabiam, biję. Tylko chodzi o to, że
      ... Zacznę od początku, okej?
      Więc urodziłam się w Ameryce i znam o wiele lepiej język angielski od mojej
      nauczycielki. Ona strasznie się wkurza, gdy ją niekiedy(przypadkowo.) poprawię.
      I wysyła mnie za to do dyrektora, bo poniżam(?) jej osobę, albo co.
      To to samo, jakby nauczycielka z Francji uczyła was języka polskiego i uważała,
      że pisze się 'przyszłem', a nie przyszedłem -.-
      U nas ten podział nie jest tak widoczny.
      • lady_cat wspomienia przeszłego kujona. 19.12.09, 15:31
        kujon.
        dla mnie te słowo istnieje. moze jestem 'nienormalna', ale dla mnie ono istnieje.
        to osoba, dla której istnieje tylko nauka, życie nie ma dla niej innych wartości.
        kiedyś byłam kujonem, od zerówki po piąta klase byłam kujonem.
        mogę otwarcie powiedziec, że ludzie za mną nie przepadali.
        ale teraz się zmienilam, szósta klasa była już inną epoką.
        zaś gimnazjum jest kompletnie inne.
        nikt z moich znajomych nie mógłby powiedziec o mnie kujon.
        dobrze nadal się uczę, piątki, czwórki, czasem szóstki.
        ale dla mnie poza nauka istnieje tez inny świat, ten fajniejszy.
        teraz nie jestem kujonem, i w najbliższej przyszłości tego nie pragnę.
        • cheeky Re: wspomienia przeszłego kujona. 19.12.09, 15:33
          kujon to osoba, która się intensywnie uczy, a potem wszystko zapomina.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka