bells379 Re: Czy wierzycie w miłość? 19.01.10, 18:18 Jak dla mnie to miłość istnieje tylko przez chwile, i nie jest stałym uczuciem Zawsze jest zdrada i ona wszystko psuje, a z miłości łatwo popaść w nienawiść Odpowiedz Link Zgłoś
wiolinka11 Re: Czy wierzycie w miłość? 19.01.10, 18:23 W wieku 12-13 lat to nie bardzo. Ale w miłość od pierwszego wejrzenia tak Czasem tak bywa. Nie sądzę jednak żeby taka miłość trwała długo. Ale to moje zdanie na ten temat. Moge sie mylić. Nie wiem bo nie miałam jeszcze takiej sytuacji ) Odpowiedz Link Zgłoś
q. Re: Czy wierzycie w miłość? 19.01.10, 18:38 Co do miłości od pierwszego wejrzenia. Podejrzewam, że to określenie powstało za czasów, kiedy mężczyźni wybierali sobie żonę. Głównie patrzyli na wygląd, rzeczą drugorzędną była ich inteligencja czy charakter. Wybranki brały ślub z nowopoznanymi, tak jak i w dzisiejszych czasach, zwyczajnie "leciały na kasę". Tak więc miłość od pierwszego wejrzenia zdarzała się, lecz "prawo" do niej mieli tylko zamożni mężczyźni. W odniesieniu na dzisiejsze czasy- sławna i piękna miłość nie istnieje, może tylko dla lansu. >D Odpowiedz Link Zgłoś
nici Re: Czy wierzycie w miłość? 19.01.10, 18:43 tez nie wierze w milosc od pierwszego wejrzenia, ani milosc w mlodszym wieku, ale milosc wieku 14/ 15 jest morzliwa, sama to przerzywam bo napewno nie jest sie zauroczona od wakaci i tego chlopaka nie widze, moze sie tego nie powinno miloscia nazywaczal ale na pewno to nie jest zauroczenie Odpowiedz Link Zgłoś
str4nge2girl Re: Czy wierzycie w miłość? 19.01.10, 18:45 HEJ SLOOOOOOONCE Ja tez uwazam ze tego typu "milosc"nie istnieje / Ale ty jestes szczesciara i nie kazdy moze sie tym pochwalic i przelotne zauroczenia nazywaja miloscie.. ( Odpowiedz Link Zgłoś
sweetmadzik Re: Czy wierzycie w miłość? 19.01.10, 18:53 każdy wierzy w miłość młodszy czy starszy --Każdy !! i co mnie to obchodzi że ty wierzysz w to że ma się 12 lat i nie zakochasz się wiesz co ci powiem żal mi cie debilko Odpowiedz Link Zgłoś
kolorowo Re: Czy wierzycie w miłość? 19.01.10, 18:54 wg . mnie miłość możee być od 17,18,19 lat . teraz to zauroczenie , a śmiąć mi się naprawde chcee jak widze chłopaka ktory zna dzieczyne od tygodnia i mówi ze ją kochaa . haha ;dd tacy mnie naprawde dobijaja . Odpowiedz Link Zgłoś
niia11 Re: Czy wierzycie w miłość? 19.01.10, 19:00 zakochać sie od pierwszego wejrzenia?? niee to nie dla mnie. może kilka razy sie zauroczyłam. ale bez przesady znam takie przypadki co po kilku nawet dniach ze soba zerwali. albo taka laska ode mnie z klasy wczoraj {18 stycznia } zaczeła chodzić z takim jednym młodszym o rok. a dzisiaj{19 stycznia } zerwała z nim bo jej sie nie chciało z nim byc. wgl taka dziwna jest. w moim przypadku. tak nie ma. nie patrze karzdemu chłopakowi w gały i sie zakochuje . czekam aż jakiś się mną zainteresuje. ja nie bd sie za nikim uganiać. .. Odpowiedz Link Zgłoś
mika292 Re: Czy wierzycie w miłość? 19.01.10, 19:09 Miłość w wieku 12, 13 lat... Wiesz, że zadałaś złe pytanie? Tak naprawdę powinno ono brzmieć "Czy powinno się ze sobą chodzić w tym, a tym wieku? Jest pewna różnica, a mianowicie taka, że można się zakochać w jakiejś tam osobie w wieku 12 lat i czekać na nią przez tyle lat, jednak jest to bardzo ryzykowne posunięcie, ponieważ każda miłość w końcu wygaśnie. Jest też pewien błąd w twojej wypowiedzi. Nikt nie będzie kogoś kochał przez całe życie, ludzie po prostu uczą się ze sobą żyć i stają się od siebie zależni, jednak ich miłość w końcu wygasa. A co do miłości od pierwszego wejrzenia, to ja również nie zgadzam się z tą wypowiedzią. Aby się w kimś zakochać, trzeba go znać. Wypowiedzenie to być raczej takie: "Zauroczenie od pierwszego wejrzenia", dlatego, że jesteśmy zauroczone/ni urodą innej osoby. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
aivelen Re: Czy wierzycie w miłość? 19.01.10, 19:03 niet. na pewno nie w moim wieku. ( romeo i julia to jedyny przypadek, ale tu szekspir sobie cos umyslił i wyszło na to ze Romeło jest zbokiem^^) Odpowiedz Link Zgłoś
reigai Re: Czy wierzycie w miłość? 19.01.10, 19:04 Ja wychodzę z założenia, że czternastoletnie nastolatki powinny sobie zaprzątać innymi rzeczami głowę. Faceci mogą poczekać. Nastolatkom wydaję się, że spotkały tą jedną wielką miłość, z tych wszystkich hormonów mózg się zawiesił, a kiedy facet poprosił żeby udowodnić swoją miłość, więc idą z nim do łóżka (oczywiście bez zabezpieczenia "bo za pierwszym razem to się nie zajdzie") i zostają z dzieciakiem jako piętnastoletnie mamuśki, a "wielka miłość" wolali grać w CSa niż przewijać pieluchy. Dlatego ja nie wierzę w nastoletnią miłość i chyba nic tego nie zmieni. Oczywiście są wyjątki potwierdzające regułę, ale takich to ze świecą szukać. Odpowiedz Link Zgłoś
poconacokomuto Re: Czy wierzycie w miłość? 19.01.10, 19:09 wierze. mojej siostry koleżanka ... w wieku właśnie 10-11 lat zakochała się w chłopaku 2 lata starszym. Zaczeli chodzic ze sobą (wtedy jeszcze ginazjum nie było) i dziś (27 i 29lat) mają dwoje dzieci ;DDD Odpowiedz Link Zgłoś
justa24 Re: Czy wierzycie w miłość? 19.01.10, 19:09 nastolatki też mogą się zakochać!!! owszem często myli się to z zauroczenie ale według mnie jest możliwe a co do miłości od pierwszego wejrzenia to jest to trochę naciągane od pierwszego wejrzenia to można się co najwyżej wauroczyć lub wpaść w oko najpierw trzeba człowieka poznać Odpowiedz Link Zgłoś
collins Miłość? Niekiedy prawdziwa istnieje. 19.01.10, 19:11 przyznam, że ciężkie pytanie . prawdziwa miłość istnieje - poprawka może istnieć . nie wszystkie osoby dorosły do miłości . w moim przypadku mam jedną prawdziwą miłość . trwa ona już 3 lata i nic mi się nie zmieniło . nadal nie mam odwagi powiedzieć pewnej osobie co do niej czuję . ale naprawdę go kocham i nic tego nie zmieni . jego imię jest moim szczęściem , uśmiech ukojeniem , a cały on jednym, wielkim obiektem wzdychań . XD cieszę się , że pojawił się w moim życiu . sądzę , że w dniu Św . Walentego wszystko się zmieni . : * Odpowiedz Link Zgłoś
bruchciu wierze w miłość;] 19.01.10, 19:16 Moim zdaniem już od najmłodszych lat można się zakochać wiadomo że dziewczyna wieku 12lat nie zadaje sobie sprawy,że bycie z chłopakiem to nie tylko całuski trzymanie się za rękę itp....to coś więcej często jest tak że w tym wieku chodzi tylko o szpaner lub zakłady z koleżankami z klasy.Wiem to sama ze swojego przykładu ale prawdziwa miłość to poświęcenie dbanie o drugą osobę, wychodzenia z trudnych chwil razem. I znam sama takie właśnie pary i trzymam za nie kciuki na dalsze życie;] sama jestem zakochana od 4,5roku w tym samym chłopaku i jest mi z tym dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
vaniney Re: Czy wierzycie w miłość? 19.01.10, 19:24 miłość to pojęcie względne.a gadanie 'w wieku 12 lat nie,ale od 13 już można' jest śmiechu warte.niby to może człowieka dopaść w każdym wieku,ale nie wyobrażam sobie zakochanego 12latka,13latka,a nawet 14latka.'kocham cie' w tym wieku to tylko słowa rzucane na wiatr. Odpowiedz Link Zgłoś
bells04 Re: Czy wierzycie w miłość? 19.01.10, 19:25 Mam 13 lat za parę miesięcy 14 . Ja wierze w miłość o pierwszego wejżenia. Jakiś miesiąc temu grałam w ping-ponga z chłopakiem i się w nim ni to zakochałam ni to zauroczyłam. Mam obsesje na jego punkcie i wszystko co robie kojaży mi się z nim. Co gorsza nie mogę o nim zapomniec i choc on pewnie tego nieodwzajemnia i nieodwzajemni to i tak jest dla mnie całym światem. Myślcie sobie co chcecie , bo każdy wierzy w co innego . Odpowiedz Link Zgłoś
fedi14 Re: Czy wierzycie w miłość? 19.01.10, 19:25 Droga autorko tego tekstu...sama masz 14 lat czyli tyle co ja(za miesiąc równy będę mieć 14) i powiem Ci, że ni zgadzam się z Tobą. Choć mam dopiero tyle lat mam chłopaka, ale najpierw było zauroczenie, a dopiero potem zakochanie... I to nie jest wszystko tak ,,cukierkowo'' i pięknie: kłócimy się, 2 razy zerwaliśmy, ale i też są miłe chwile...Krytykujesz młodsze od siebie a sama jeszcze jesteś młoda. Nie wiem czemu to robisz...ale to ty jesteś żałosna nie te 11-12 letnie dziewczyny... Odpowiedz Link Zgłoś
kolorowedni Re: Czy wierzycie w miłość? 19.01.10, 19:35 Dokładnie! TO nie jest miłość tylko zauroczenie! xD : Odpowiedz Link Zgłoś
densetsu94 Re: Czy wierzycie w miłość? 19.01.10, 19:50 wejrzenia, a nie wejżenia, proszę cię. również nie wierzę w coś takiego u 13-latek, chodzą wtedy wszyscy ze sobą dla lansu.;d a od pierwszego wejrzenia nie można się zakochać, może ktoś ci się najwyżej spodobać bardzo, ale nie możesz pokochać. Odpowiedz Link Zgłoś
zajacc Re: Czy wierzycie w miłość? 19.01.10, 20:17 Może zacznę od tego, że w "miłość od pierwszego wejrzenia " ("wejrzenia" a nie "wejżenia") nie wierzę.Jest to najprawdziwsza w życiu bzdura i nikt mi nie wciśnie , że ona istnieje. Chociaż gdy czytałam książkę "Brida" Paulo Coelho ( bardzo fajna .polecam), było powiedziane, że tak zwane "Drugie połówki" w pewnym okresie swojego życia spotykają się i automatycznie wiedzą, że to ta jedyna osoba. Inaczej "Miłość od pierwszego wejrzenia". Ale nie wierzę w to : ) . i to się liczy. A czy wierzę w miłość w nastoletnim wieku? Hm. W wieku 12 lat poznałam kogoś. W wieku 14 lat zakochałam się w nim. A teraz... dwa lata później kocham go tak bardzo. I oddałabym życie za niego. Zrobiłabym wszystko by był szczęśliwy i nawet gdyby było to konieczne-odeszłabym od niego. Dla niego. Po prostu go kocham. To tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
pepusia Re: Czy wierzycie w miłość? 19.01.10, 20:19 niesądze by to była prawda , bo każda miłość jest prawdziwa nawet w wieku 12-13 lat , a miłość odpierwszego wejrzenia .... chym .... może prawda moze nie ... jak opisujesz swuj ideał no to głównie po wygladzie , więc jak zobaczysz tego kogoś to ... bum myśle że tą " miłość od pierwszego wejrzenia " mozna nazwać raczej chwilowym zauroczeniem no chyba że poznasz teko kogos blirzej i wtedy bedziesz miała pewnośc że ten jedyny lub twój ideał Odpowiedz Link Zgłoś
samarableed Re: Czy wierzycie w miłość? 24.01.10, 09:42 Dlaczego sądzicie, że miłość w tym wieku nie istnieje? Siedzicie w podświadomości innych dziewcząt? Zabawne, bo każdy inaczej postrzega zakochanie i dla jednego może być to zwykłe zauroczenie, natomiast druga osoba może czuć coś silniejszego. Odpowiedz Link Zgłoś
nearlaify Re: Czy wierzycie w miłość? 03.03.10, 14:57 nigdy nie byłam zakochana, ale prawdziwą miłość znajduję wokół siebie. dotyka ona i także mnie, choć nie jestem jej głównym odbiorcą. patrząc na moje koleżanki - nie sądzę, by którakolwiek z nich przeżyła prawdziwą miłość, ponieważ wciąż zachowują się tak jak kilka lat temu. nadal piszczą, płaczą, zachowują się jak byle wariatki. przynajmniej ja to tak odbieram. wydaje mi się, że dzięki miłości człowiek staje się odpowiedzialny, czuły, nie rzuca słów na wiatr i obchodzi się z drugim człowiekiem delikatnie. nawet jeśli to uczucie minie on i tak potrafi w godny sposób pożegnać się z tą osobą nie obrzucając jej przy tym błotem i nie wyciągając starych, nieważnych spraw. wtedy patrzę na moją siostrę, która z obecnie mężem spędziła 9 lat najpierw 'chodzenia', potem narzeczeństwa. po tylu latach wciąż patrzą na siebie z tą samą czułością i miłością. czy to nie jest to? wydaje mi się, że tak. kolejnym przykładem są moi dziadkowie. ich małżeństwo zawsze wydawało mi się trochę skomplikowane, bo to babcia rządzi w domu. ich staż wynosi 55 lat. na co dzień nie widzi się tej chemii, która wciąż między nimi jest, jednak kiedy dziadek wylądował w szpitalu i jego życie wisiało na włosku, babcia czuwała przy nim non stop. trzymała go za rękę, głaskała...niesamowity widok. życzę sobie i wam byśmy kiedyś same doznały czegoś podobnego. Odpowiedz Link Zgłoś
sweety_miley <333 19.01.10, 20:33 Ja mam 12 lat rocznikowo 13 ale powiem ci jedno ! Jest takie cos jak miłośc w weiku 12 lat ! Mam chlopaka z ktorym chodze od 3 lat w wakacje bedzie 4 i co ?? I jestesmy razem tak długo jego rodzice mnie lubią moj tata mowi na niego zieciu xD I jest fajnie i ja nie chodze z nim dla chodzenia xD I jednak jest takie cos jak milosc i sie nie wysmiewaj z takich ludzi ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
modern Re: Czy wierzycie w miłość? 19.01.10, 20:41 nie, nie wierzę. wierzę w zauroczenie. wiadomo, że żona nie może powiedzieć, że czuje do męża zauroczenie chyba, że już tylko zauroczenie. Za to jak 11-latka mówi : "Kocham Cię" to mnie to śmieszy, chyba że to osoba z rodziny jest odbiorcą owej wiadomości. Odpowiedz Link Zgłoś