martysia_53 02.02.10, 18:30 Hej ! Mam do Was pytanie Czy czytacie, czytałyście książki Paula Coelho ??? Jak tak to jakie ? Co o nich sądzicie ? Mi osobiście bardzo się podobają ! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fankazmierzch3 Re: Paulo Coelho ^^ 02.02.10, 18:32 ja czytałam jedną ,juz nie do końca pamiętam jak sie nazywała, i mi sie podobała Odpowiedz Link Zgłoś
07tofik Re: Paulo Coelho ^^ 05.02.10, 21:32 Jeszcze nie ale moja mama jest w trakcie czytania i może przeczytam Odpowiedz Link Zgłoś
jane_ Re: Paulo Coelho ^^ 02.02.10, 18:35 bzdury. czytałam trochę, po mamie, bo kiedyś była jego wielką fanką. Odpowiedz Link Zgłoś
chemik Re: Paulo Coelho ^^ 02.02.10, 18:37 uważam go za bardzo średniego autora. przerost formy nad treścią. filozofia dla masówki. wszystko jest takie pełne patosu i przegadane. bardzo się rozczarowałam na każdej jego książce. weronika postanawia umrzeć miała świetny początek, ale im dalej ją czytałam tym bardziej miałam ochotę uderzyć nią o ścianę. Zupełnie nie rozumiem jego kultu. Odpowiedz Link Zgłoś
zakurzona Re 02.02.10, 18:38 Nie przypadł mi do gustu..jego książki mnie nudzą.. Odpowiedz Link Zgłoś
cukiereczek. Re: Paulo Coelho ^^ 02.02.10, 18:43 hm ,. szczerze nie przeczytałam żadnej jego książki , ale niektóre cytaty ma świetnie , ;d Odpowiedz Link Zgłoś
zu_za Re: Paulo Coelho ^^ 02.02.10, 18:44 Uwielbiam Weronika Postanawia Umrzec. Jest to chyba moja ulubiona książka Odpowiedz Link Zgłoś
ehmm Re: Paulo Coelho ^^ 02.02.10, 18:50 Moja ulubioną jest Alchemik ma świetny przekaz chociaż nie dosłowny i to najpiękniejsze Odpowiedz Link Zgłoś
kill_me Re: Paulo Coelho ^^ 02.02.10, 19:31 Ja czytałąm trzy jego książki ''Na przegu rzeki Piedry usiadłam i płakałam'' ''Demon i panna Prym'' ''Weronika postanawia umrzeć'' Uważam, że te książki są naprawdę świetne. Napewno nie każdemu przypadną do gustu, ale mi się osobiście podobają. Odpowiedz Link Zgłoś
jessicakaulitz Re: Paulo Coelho ^^ 02.02.10, 19:37 serio to czytasz ?? moja mama też je czyta a jak mi kiedyś fragmenty pokazała to takie beznadziejne że masakra...dla 40 latek a nie dla nastolatek ! Odpowiedz Link Zgłoś
rosalie15 Re: Paulo Coelho ^^ 02.02.10, 19:39 To mój ulubiony pisarz ^^ Jego książki są wprost fenomenalne ) Czytałam już "Alchemik", "Jedenaście minut", "Weronika postanawia umrzeć", "Demon i panna Prym" oraz "Piąta góra" ^^ Polecam wszystkim! Odpowiedz Link Zgłoś
nikawika Re: Paulo Coelho ^^ 02.02.10, 19:40 kocham jego książki.! najlepsza moim zdaniem to "Weronika postanawia umrzeć" ;P polecam . Odpowiedz Link Zgłoś
rosalie Re: Paulo Coelho ^^ 02.02.10, 19:44 przeczytałam trzy. trudno powiedzieć, że są 'fajne', bo żeby dostrzec ich głębszy sens, trzeba je przemyśleć. polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
kammi Re: Paulo Coelho ^^ 02.02.10, 20:26 nie. oglądałam tylko film `veronica postanawia umrzeć`. ale książki nie czytałam. nie ciągną mnie. ;d Odpowiedz Link Zgłoś
theblackone. Re: Paulo Coelho ^^ 02.02.10, 21:50 Czytałam kilka książek Coelho, nie pamiętam tytułów. Nie jestem jakąś jego wielką fanką, ale niektóre da się przeżyć. To trochę denerwujące, że pseudokujonki z mojej klasy szpanują, wnosząc do klasy wielką księgę autorstwa pana Coelho właśnie, bo to niby takie poważne i lanserskie. Jego książki są wbrew pozorom proste, takie do czytania w pociągu czy z nudów podczas lekcji matematyki. Nie powiem, że to mój ulubiony autor, ale lubię go. Po prostu. Odpowiedz Link Zgłoś
raspberrytears Re: Paulo Coelho ^^ 02.02.10, 21:58 Czytałam Pielgrzyma i Alchemika. Nie jestem jego wielką fanką, ale jeżeli byś przeczytał to z nudów nie umrzesz. Aczkolwiek znajduje się tam dużo przemyśleń itp. Odpowiedz Link Zgłoś
monique Re: Paulo Coelho ^^ 05.02.10, 20:04 Ja czytałam na razie tylko Alchemika, który nawet mi się podobał. Ogólnie wiele osób zarzuca mu schematyczność. A poza tym teraz jest bardzo modnym pisarzem. Odpowiedz Link Zgłoś
bouche2 w ogóle nie warto go czytać 05.02.10, 21:30 wiem, co piszę. jest beznadziejny. skąd się wzięła ta faza na czytanie właśnie jego? piszę rzeczy oczywiste, ubierając je tylko w mądre słowa, których i tak większość nie rozumie, ale co tam- zapiszą w opisie gg, albo na blogu- niech inni uważają to za inteligentne. sorry, nie lubię strasznie czegoś takiego, co tworzy coelho Odpowiedz Link Zgłoś
dorr Re: Paulo Coelho ^^ 05.02.10, 21:43 niedługo, jak będę mieć wolną chwilę to wezmę się za 'Czarownica z portobello'. Odpowiedz Link Zgłoś