Dodaj do ulubionych

Paulo Coelho ^^

02.02.10, 18:30
Hej ! smile Mam do Was pytanie smile Czy czytacie, czytałyście książki Paula Coelho ???
Jak tak to jakie ? Co o nich sądzicie ?
Mi osobiście bardzo się podobają ! kiss
Obserwuj wątek
    • fankazmierzch3 Re: Paulo Coelho ^^ 02.02.10, 18:32
      ja czytałam jedną ,juz nie do końca pamiętam jak sie nazywała, i mi sie podobała
    • karmel_ Re: Paulo Coelho ^^ 02.02.10, 18:32
      Uwielbiam jego książki. :d
      • 07tofik Re: Paulo Coelho ^^ 05.02.10, 21:32
        Jeszcze nie ale moja mama jest w trakcie czytania i może przeczytam
    • jane_ Re: Paulo Coelho ^^ 02.02.10, 18:35
      bzdury.
      czytałam trochę, po mamie, bo kiedyś była jego wielką fanką.
    • chemik Re: Paulo Coelho ^^ 02.02.10, 18:37
      uważam go za bardzo średniego autora. przerost formy nad treścią. filozofia dla masówki.
      wszystko jest takie pełne patosu i przegadane. bardzo się rozczarowałam na każdej jego
      książce. weronika postanawia umrzeć miała świetny początek, ale im dalej ją czytałam tym
      bardziej miałam ochotę uderzyć nią o ścianę. Zupełnie nie rozumiem jego kultu.
    • zakurzona Re 02.02.10, 18:38
      Nie przypadł mi do gustu..jego książki mnie nudzą..
    • cukiereczek. Re: Paulo Coelho ^^ 02.02.10, 18:43
      hm ,. szczerze nie przeczytałam żadnej jego książki , ale niektóre cytaty ma
      świetnie , ;d
    • zu_za Re: Paulo Coelho ^^ 02.02.10, 18:44
      Uwielbiam Weronika Postanawia Umrzec. Jest to chyba moja ulubiona książka smile
      • ehmm Re: Paulo Coelho ^^ 02.02.10, 18:50
        Moja ulubioną jest Alchemik smile ma świetny przekaz chociaż nie dosłowny i to
        najpiękniejsze smile
    • kill_me Re: Paulo Coelho ^^ 02.02.10, 19:31
      Ja czytałąm trzy jego książki
      ''Na przegu rzeki Piedry usiadłam i płakałam''
      ''Demon i panna Prym''
      ''Weronika postanawia umrzeć''

Uważam, że te książki są naprawdę świetne. Napewno nie każdemu przypadną do gustu,
      ale mi się osobiście podobają.
    • jessicakaulitz Re: Paulo Coelho ^^ 02.02.10, 19:37
      serio to czytasz ?? moja mama też je czyta a jak mi kiedyś fragmenty pokazała to takie
      beznadziejne że masakra...dla 40 latek a nie dla nastolatek !
    • rosalie15 Re: Paulo Coelho ^^ 02.02.10, 19:39
      To mój ulubiony pisarz ^^ Jego książki są wprost fenomenalne smile)
      Czytałam już "Alchemik", "Jedenaście minut", "Weronika postanawia umrzeć",
      "Demon i panna Prym" oraz "Piąta góra" ^^ Polecam wszystkim! big_grin
    • nikawika Re: Paulo Coelho ^^ 02.02.10, 19:40
      kocham jego książki.! najlepsza moim zdaniem to "Weronika postanawia umrzeć" ;P
      polecam .
    • rosalie Re: Paulo Coelho ^^ 02.02.10, 19:44
      przeczytałam trzy. trudno powiedzieć, że są 'fajne', bo żeby dostrzec ich głębszy sens,
      trzeba je przemyśleć. polecam.
    • kammi Re: Paulo Coelho ^^ 02.02.10, 20:26
      nie. oglądałam tylko film `veronica postanawia umrzeć`. ale książki nie
      czytałam. nie ciągną mnie. ;d
    • theblackone. Re: Paulo Coelho ^^ 02.02.10, 21:50
      Czytałam kilka książek Coelho, nie pamiętam tytułów. Nie jestem jakąś jego wielką fanką, ale
      niektóre da się przeżyć. To trochę denerwujące, że pseudokujonki z mojej klasy szpanują,
      wnosząc do klasy wielką księgę autorstwa pana Coelho właśnie, bo to niby takie poważne i
      lanserskie. Jego książki są wbrew pozorom proste, takie do czytania w pociągu czy z nudów
      podczas lekcji matematyki. Nie powiem, że to mój ulubiony autor, ale lubię go. Po prostu.
      • raspberrytears Re: Paulo Coelho ^^ 02.02.10, 21:58
        Czytałam Pielgrzyma i Alchemika. Nie jestem jego wielką fanką, ale jeżeli byś
        przeczytał to z nudów nie umrzesz. Aczkolwiek znajduje się tam dużo przemyśleń itp.
    • monique Re: Paulo Coelho ^^ 05.02.10, 20:04
      Ja czytałam na razie tylko Alchemika, który nawet mi się podobał. Ogólnie wiele
      osób zarzuca mu schematyczność. A poza tym teraz jest bardzo modnym pisarzem.
    • bouche2 w ogóle nie warto go czytać 05.02.10, 21:30
      wiem, co piszę.
      jest beznadziejny. skąd się wzięła ta faza na czytanie właśnie jego? piszę
      rzeczy oczywiste, ubierając je tylko w mądre słowa, których i tak większość nie
      rozumie, ale co tam- zapiszą w opisie gg, albo na blogu- niech inni uważają to
      za inteligentne.

sorry, nie lubię strasznie czegoś takiego, co tworzy coelho
    • dorr Re: Paulo Coelho ^^ 05.02.10, 21:43
      niedługo, jak będę mieć wolną chwilę to wezmę się za 'Czarownica z portobello'.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka