andzelunia7 Re: młode matki? 19.02.10, 12:24 nie chce nikogo obrażać ale jak jej się chciało ru... w tak młodym wieku to to jest jej wina Moim zdaniem te dziewczyny w większości są poprostu głupie przecież na seks będą mieć jeszcze czas A co nie umiała się zabezpieczyć O matko to ona chyba wygląda na dużo starszą bo by się z nią nie ruchał gdyby wyglądała na 14 lat Odpowiedz Link Zgłoś
ozzy Re: młode matki? 19.02.10, 12:51 Jestem zdecydowanie na nie ... Powinnaś pomagać swojej znajomej , nie zostawiaj jej teraz samej bo nie da rady. Może komuś sie to nie spodoba co napisze ale uważam ze nastolatki zachodzące w ciąże wykazały się wyjątkową naiwnością, niedojrzałością , bardzo latwo jest zrobić dziecko ale co dalej ??? Odpowiedz Link Zgłoś
kitka_xd Re: młode matki? 21.02.10, 22:46 Trochę wcześnie zaczęła Ten chłopak może mieć problemy .. Seks z osobą młodszą niż 15 lat grozi nawet karą pozbawienia wolności . To zalicza się pod gwałt ! A twojej kumpeli baaardzo wspułczuje .. xD Odpowiedz Link Zgłoś
slodkiporanek Re: młode matki? 22.02.10, 15:48 Nie znam żadnej młodej matki. Cóż, miała pecha ta twoja koleżanka. Nie ma stuprocentowych zabezpieczeń, akurat jej się trafiło... Ale nie umniejsza to jej głupoty. Ma 14 lat i się pusciła z 22 latkiem. Istna głupota. Odpowiedz Link Zgłoś
nearlaify Re: młode matki? 24.02.10, 11:47 Osobiście nie znam żadnej, ale była taka jedna, której się udało, bo o włos, a by wpadła. Ogólnie to jest patologia gdy dzieci rodzą dzieci! Gdzie są rodzice tych dziewczynek??? Odpowiedz Link Zgłoś
bgirl Re: młode matki? 24.02.10, 12:07 nieodpowiedzialni są i to bardzo... juz nawet nie wypowiem sie co sądze o rodzicach tej 14-latki... a facet pujdzie za to do wiezienia, za uwiedzenie nieletniej... (mowisz ze ona ma 14 lat, to nawet jakby zrobila "to" z 16 latkiem, chlopak poszedlby za kratki) Odpowiedz Link Zgłoś
slyszaca_cisze tia 24.02.10, 12:02 wpakowała się. chociaż dziecko to nie jest zadna kara. dziecko, niedawno okres dostało, a już zaczyna. może oskarżyć tego chłopaka o gwałt, przeciez ona nawet 15 nie ma. może zmądrzeje. Odpowiedz Link Zgłoś
panna_muminkowa Re: młode matki? 24.02.10, 12:07 ... to musi byc okropne , ale jesli decyduja sie juz na sex mogli sie zabespieczyc trudne to chyba nie jest ; /. ja nie znam takich przypadkow. Odpowiedz Link Zgłoś
smerfetka12 Re: młode matki? 24.02.10, 22:09 zostać matką w wieku 14 lat to cos okropnego. "masz obowiązki w końcu zostałaś matką", o boż.. nigdzie nie pujdzież i nawed chłopakatrudno znaleźć bo nie każdy facet chce mieć "cudze" dziecko. współczuje tej dziewczynie Odpowiedz Link Zgłoś
chanelka Re: młode matki? 25.02.10, 18:41 Mam 4 koleżanki, które już mają dzieci.I szczerze to już przestaje mnie dziwić widok15,16 czy 17-latki pchającej wózek.A tak na marginesie wiecie że najmłodsza matka na świecie miała 5 lat? Odpowiedz Link Zgłoś
martynka111 Re: młode matki? 25.02.10, 21:06 chanelka napisał(a): > Mam 4 koleżanki, które już mają dzieci.I szczerze to już przestaje mnie dziwić > widok15,16 czy 17-latki pchającej wózek.A tak na marginesie wiecie że najmłodsza > > matka na świecie miała 5 lat? a na jakim portalu bądź innych źródeł to przeczytałaś odpowiedz proszę Odpowiedz Link Zgłoś
chanelka Re: młode matki? 02.03.10, 15:57 martynka111 jeśli chcesz poczytać coś na ten temat możesz to zrobić np.na tej stronie wolnemedia.net/?p=436 Odpowiedz Link Zgłoś
martynka111 Re: młode matki? 25.02.10, 21:04 Jakbym ja taki wykręt zrobiła to matka by mnie zabiła Odpowiedz Link Zgłoś
domi_nika Re: młode matki? 25.02.10, 21:12 Współczuję,ale samo się w to wpakowała,nie?Boże ona ma 14 lat a ten facet 22.Ja nie wiem jak w ogóle można to robic w tym wieku i jeszcze z 22 letnim facetem?Ja w tym roku będę miała 14 lat ale czuję się sama jak dziecko a nie że będę teraz wychowywała dziecko.No ale nie wszyscy na świecie są odpowiedzialni i pomyślą zanim coś zrobią.Dla mnie miec dziecko poniżej 18 lat to głupota,ale poniżej 16 to istna paranoja.Szczególnie jak słyszę że 13,14 latki to normalnie niedobrze mi się robi. Odpowiedz Link Zgłoś
asiek_xd Re: młode matki? 25.02.10, 21:13 sorry , ale ta twoja kolezanka zniszczyła życie sobie i swojemu dziecku . bo co ona moze mu dac . , moim zdaniem to jest głupota.... chyba ze ktos wpadnie... moja kol ma 16 lat i planowała dziecko . rozumiecie ? planowała ! i jest w ciazy , i jej wspolczuje . ojsciec ma 18 lat . co oni dadza temu dziecko . chodzi o rzeczy materialne . moze beda je kocham , ale ona mysli ze to jest zabawka . naodpowiedniejszy wiek to 24 , 25 lat . i to po slubie . moja sis ma 26 lat i jest w ciazy . jest rok po slubie , i jestem pewna ze dziecko mojej sis bd mialo lepsze zycie , niz dziecko ojej kol... Odpowiedz Link Zgłoś
asiek_xd Re: młode matki? 25.02.10, 21:14 sory za bledy , ale szybko pisalam i nie patrzylam . x - q Odpowiedz Link Zgłoś
delicious Re: młode matki? 25.02.10, 21:25 Są nieodpowiedzialni-po prostu! a koles jest chyba niepoważny! 22lata i nie umie się odpowiednio przygotować? szczerze jej współczuję i nie zyczę tego żeby ją zostawił choć możemy to juz brać za pewnik. Tak już jest Odpowiedz Link Zgłoś
ania55888 Re: młode matki? 25.02.10, 21:36 myślę że jak urodzisz dziecko w nastoletnim wieku to masz przerąbane kiedyś miałam koleżankę w szkole która zaszła w ciąże i ją przezywali brała tabletki antykoncepcyjne ale zaszła w ciąże więc lepiej się zastanowic niż zostac młodą matką Odpowiedz Link Zgłoś
avril1028 Re: młode matki? 26.02.10, 08:18 no coz wpadła la e raczej nie wiem chyba mało widziała na ten temat w końcu sie nie zabezpieczyła nie radziłam radziłabym ze by wyjeżdżała bo mogę sie założyci ze duzo tak dziewczyn robi z obawa na rekcje innych choć wiem jak pewnie zarykują ludzie we wsi jets najwięcej chamstwa chodz nie wiem gdzie ona mieszka aborcja to raczej zły pomysł powina to nie robić a tym bardziej nie dawać do adopcji po przecież takie dziecko jak dorośnie tez będzie mieć jakieś negatywne odczucia co do tej matki powinni jej rodzice pomóż i rodzice tego gościa choć wiem ze facet sie wycofa powie ze to nie jego;frajer; bo w końcu powinna skończyć to chociaż gimnazjum bo bez wykształcenie nie ma sie nic pchać w ten swiat współczuje Odpowiedz Link Zgłoś
mala661 Re: młode matki? 05.03.10, 20:06 Ma 14 lat ?! Koleś może iść siedzieć, nawet jeżeli to ona wepchała mu sie do łóżka .. A tak wogle to biedactwo.! Aborcja ?! Pod żadnym pozorem ! Odpowiedz Link Zgłoś
momo. Re: młode matki? 05.03.10, 20:17 Dla mnie dziewczyna,która zostaje matką w wieku 14,15 lat czy (olaboga!) wcześniej to zwykła pusczalska. Mówię to szczerze. Nie wierzę , że jakakolwiek osoba w tym wieku jest gotowa do seksu. Twoja koleżanka jest wyjątkowo(przepraszam za tą bezpośredniość) głupia i nieodpowiedzialna. A później...? Cóż, to zależy. Jeśli zarówno matka, jak i ojciec będą starali się wychować dziecko jak najlepiej(a wiadomo, że będzie trudno) to myślę, że jest ok i nie ma się do czego zbytnio przyczepić. Odpowiedz Link Zgłoś
majka1204 Re: młode matki? 06.03.10, 20:02 O łał , nie wyobrażam sobie bydź teraz mamą . Dla mnie to nie pojęte , xD Odpowiedz Link Zgłoś
gorzata.14 Re: młode matki? 07.03.10, 21:10 Ma problem i przerąbane życie jeżeli była tak głupia i nie mogła się chociaż zabezpieczyć Odpowiedz Link Zgłoś
karolcia741 Tuuu 22.04.10, 16:38 Mam koleżankę ona ma córkę. zaszła w ciążę gdy miała 15 lat. Wychowuje ją i się o nią troszczy jak każda matka dba o swoje dziecko. Odpowiedz Link Zgłoś
niesmaczna Re: młode matki? 23.04.10, 12:48 Nie zaszłabym w tak młodym wieku, zrujnowałoby mi to życie. Poza tym to świadczy o niej jak głupim można być człowiekiem , po co się tak spieszyć , nawet nie pomyślała , że jej dziecko może mieć jakieś problemy przy dorastaniu, w jaki sposób ona chce teraz zająć się nauką i co w ogóle będzie z jej przyszłością . ? ! Odpowiedz Link Zgłoś
gaba97 obydwoje mają przerąbane 23.04.10, 13:14 ojczulek prawdopodobnie sobie w więzieniu posiedzi a dziewczyna będzie dziecko wychowywać ONI SĄ NIEODPOWIEDZIALNI dziewczyna sobie całe życie spiep**yła ojczulek też żal mi ich Odpowiedz Link Zgłoś
doggy Re: młode matki? 24.04.10, 19:12 patologia ;] teraz niech sie martwi co z bachorem zrobic ;] Odpowiedz Link Zgłoś